Dyr

HARE-RUSAK, BESKRIVELSE, MILJØ, LIKHED OG FORSKELLIGHEDER AF RUSAK OG BELYAK, KRAFT, FOTO, VIDEO

Pin
Send
Share
Send
Send


Haren tilhører klassen af ​​pattedyr, rækkefølgen af ​​harer, harefamilien, harefamilien.

levesteder

Pattedyret er almindeligt i den nordlige del af Eurasien. De vigtigste levesteder er tundra, skov og skov-steppe områder, hvor haren normalt lever i isolation.

Ved forandring af foderområder og forværrede vejrforhold kan disse dyr flytte en betydelig afstand fra deres permanente levesteder.

Den hvide hare lever i et bredt geografisk område. Dette er hele tundra- og skovområderne i Nordeuropa (Polen, Skandinavien, Skotland), Rusland, Mongoliet og Nordøst-Kina. Det blev også leveret til Sydamerika (Chile, Argentina).

udseende

En voksen hvide hare når en længde på 43-61 cm, og halen er lille - 4-7 cm, ørerne har en længde på 7,6-10 cm, den vejer 1,6-4,5 kg. "Northern" harer er meget større end deres "sydlige" slægtninge. Farven varierer afhængigt af sæsonen. Haren er helt hvid om vinteren, og om sommeren påvirker habitatet farven - pelsen bliver rødlig eller brun. Farveændringen af ​​haren kaldes smeltning. De fælder to gange i løbet af året - fra slutningen af ​​februar til maj (forår) og fra oktober til januar - om vinteren. Varigheden af ​​farveændringen er kortere i en varm kilde end i koldt vejr. I gennemsnit varer farveændringen i en hare ca. 80 dage.

Hvad spiser en hare

Kost er bestemt af habitat og årstid. Hvidhare refererer til planteædende dyr. Om sommeren nyder skovbeboerne foder på grøn vegetation, og tundraens indbygger spiser alpegræs. Harer vil gerne spise korn, lav, havre og kløver. Men om vinteren, når al mad er for det meste under sneen, fodrer de på bark af buske og forskellige træer.

I efteråret og vinteren går hårdere foder i hvide harer, og på dette tidspunkt fodrer de på træbark (pil, asp, birk), forskellige bær (rosehip, rowan, fuglkirsebær, enebær) og udtag cederkegler fra under sneen. Dette medfører mangel på mineralsalte, så harerne i nogle tilfælde spiser jorden, dyrens knogler og småsten.

reproduktion

Haren har et kønforhold på ca. 50 til 50. Når det når puberteten, begynder haren at formere sig. Kvindens svangerskab sker 2-3 gange, men oftere 2 gange om året. Den første rute finder sted i februar-marts, den anden i maj-juni. Varigheden af ​​svangerskabet hos harer varierer fra 47 til 54 dage. En kvinde føder fire harer, hver vejer ca. 90 g. Moderens størrelse bestemmer helt antallet af harer i en kød, jo større kvinden, jo flere babyer bliver født til et afkom.

Kroppen af ​​en nyfødt hvidhare er helt dækket af tyk pels. Moderhare feeder sine babyer med modermælk i gennemsnit i fire uger. Kvindens mælk er meget fed og nærende, så hun fodrer kun cuberne kun en gang om dagen. Den hvide hare når seksuel modenhed efter 10 måneder. Livets forventede levetid i vilde varierer fra 7 til 17 år, men de fleste af dem lever ikke i en alder af fem af forskellige årsager.

Funktioner hare

Forholdet mellem kønnene udvikler sig på en sådan måde, at mændene dominerer hunnerne. I avlssæsonen har nogle gange mænd en tendens til at mødes med den samme kvinde, som ofte forårsager kampe imellem dem.

Om eftermiddagen sover den hvide hare mest af alt, fordi det er et natdyr.

Det sker så, at i løbet af den hårde vinterkuld, når mængden af ​​mad er utilstrækkelig, bruger disse dyr korn (korn) og bark af frugtbærende træer som mad, hvilket forårsager økonomisk skade for mennesker. Haren er et vigtigt formål med sports jagt. Manden jagter ham for hud og kød.

Som allerede nævnt kan den hvide hare leve i næsten 17 år, men i de fleste tilfælde er dens forventede levetid højst 5 år. Hovedårsagerne er forskellige rovdyr (ræv, lynx, guldørn, ugle), såvel som parasitter og utilstrækkelig mad, især om vinteren.

Beskrivelse hare hare

Brown hare et ret stort individ, der vokser til 68 cm i længden og vejer ca. 7 kg. vigtigste funktion Alle harer er 9-15 cm lange, kileformede ører, takket være de kan høre i stor afstand, men desværre lugte og syn. Under faren viser gnaver den største aggression, angribende og dermed skræmmende lovovertrædere. Sandt i jagesæsonen er sådanne dikkedarer værd at leve. Fur hare forskellige nuancer af brun, og hvide cirkler kan ses omkring øjnene. For et pattedyr er bølget, silkeagtig og skinnende pels karakteristisk. Det er skindens skønhed, der tiltrækker jægere. Livsforventning af en hare i naturen er ikke stor, hunner lever 5 år, mænd 9 år. Men der blev også registreret personer, der boede 12-14 år!

Hvad er ligheder og forskelle i hare hvide hare

Da mange af os forvirrer hare og hvide hare, vil vi fortælle dig om ligheder og forskelle mellem disse harer.

ligheder:

2. Leder stillesiddende

3. Sommer grå pels

4. Spis kun plantemad.

5. Lav ikke lagre til vinteren

forskelle:

1. Kaninhare større i størrelse

2. Den hvide hare er helt hvid om vinteren, kun ørens spidser forbliver mørke, og haren lyder kun

3. Haren lever kun i skoven, haren ligger i haver, enge, stepper, agerjord

4. Den hvide hare har brede ben, der er tilpasset sneen.

5. Det hvide hår har mærkbart kortere ører end den brune hare, og de er malet i en mørk prik.

6. Haren har bølget hår, haren er glat

7. Bagbenene af en hvid hare er meget kortere end en hare.

8. I haren er halen kilformet og lang; i haren er den kort og rund.

9. Om vinteren føder den hvide hare på asp og pil, hare er også bark af eg, ahorn.

Som du forstod af ovenstående har harerne mange forskelle, og der er meget mindre ligheder. Næste skal vi tale om ernæring og levesteder. hare.

Habitat hare

Habitat hare hare - europæisk skov-steppe, Iran, Kasakhstan, Tyrkiet og endda Nordafrika.

Pattedyret undslipper helt fra sine fjender, accelererer 80 km / t og dramatisk skiftende retning, hvilket fører til dumme forfølgere, som en ulv, en ugle og en ræv. Og alt takket være de stærke bagben med lange fødder.

Disse dyr er i stand til at leve både alene og i grupper. De opdrætter tre gange om året, hvor i et kuld af en kvind er der fra 1 til 9 babyer. I alt varer graviditeten omkring 50 dage. Kaniner bliver født og kan allerede bevæge sig selvstændigt, selv om de har brug for modermælk i 5-7 dage. Efter nogle uger fra fødslen er de klar til at skifte til almindelig mad.

Hvad spiser en harehare

Ration af harer afhænger af årstiden. For eksempel er der i forårssommerperioden grene og blade af unge buske og træer, forskellige urter, mælkebøtter og kløver, meloner og kalebasser, grøntsager. I efteråret-vinterperioden tager pattedyrene rester af kornafgrøder ud under sneen og blade, fodrer på barken af ​​forskellige træer, hvilket utvivlsomt forårsager stor skade for dem.

Udseende underarter hare hvid hare

Denne underart har poter, store i bredden, helt dækket af tyk pels. Dyrens kropsvægt kan nå 4,5-5 kg. Ørenes længde når 10 cm. Den lille afrundede hale er ca. 6,5 cm.

Farven på haren ændres med skiftet af sæsonen, pelsen er grå om sommeren, nogle gange med et strejf af rødt. Og om vinteren - snehvid, med næppe mærkbare mørke patches på ørerne. Haren kaster to gange om året, denne proces sker afhængigt af temperaturforholdene i habitatet. På det område, hvor sne falder der er meget mindre, forbliver dyrets farve grå.

Hvidhare adfærd i hverdagen

Med tilstrækkelig fødevareforsyning vil haren kunne overvinde op til 9-10 km om en nat, i modsat fald vil de ikke engang beherske tre kilometer. En fantastisk kendsgerning: Den hvide hare har tid til at banke på jorden med sine poter, før de går på pension fra sin plads. Således signalerer han sin fareangreb. Indvinding af sporene, den hvide hopper fem meter foran, og så brat til siden.

Specifikationer for hare hawk ernæring

Dyret tilhører de herbivorøse repræsentanter. Om sommeren omfatter mad grønne planter som kløver, blade, der findes i beboelige områder.

Om vinteren er det meget sværere at finde mad. I løbet af denne periode kommer træets bark til spil, birk eller asp kommer til at nærme sig såvel som grene af tørre buske. Cones findes i sneen eller tørt græs giver mad.

Breed hare

Forår og sommerperioder betragtes som de mest egnede til parring. Normalt er op til syv unger født. I løbet af sæsonen er der fra to til fire kød af afkom. Grænseperioden for den kvindelige hare varer cirka 50 dage. Harer kommer ind i verden med åbne øjne og kan allerede bevæge sig selv. Hunnerne spredes ikke kun deres afkom, men også ved et uheld fundet cubs er harer, fordi instinktet fra den akkumulerede mælk i kirtlerne inducerer harerne at frigøre sig fra sit overskud.

Når en mand kommer frem i horisonten, afleder den kvindelige hare ham fra hendes afkom, foregiver at blive såret, forsøger at tiltrække opmærksomhed ved at banke på jorden med sine poter. Den hvide hvide tager ikke del i omsorg for brød, men til gengæld forstyrrer det ikke og bringer ikke problemer.

Ved to ugers alder begynder harerne selvstændigt at spise græs, stilke og blade af grønne planter. De første otte dage lever afkomene udelukkende på modermælk, og så går babyerne på en regelmæssig kost. Efter at have nået to og en halv uge bliver babyer uafhængige, og i en alder af ti måneder er de klar til seksuel aktivitet. Livets forventede levetid er i de fleste tilfælde 17 år.

Hvidhare habitat


Som hare af en hare er habitaterne af denne art meget forskellige. Belyak ser efter området for at bo tæt på landet, hvor man altid kan finde mad, på trods af sæsonen. Dette sted kan være kanten af ​​blandede skove eller bush-tårter. Haren er også skjult i det høje græs, nogle gange i vassen nær vandet - der vil det være uden for rækkevidde for fjenderne.

Den hvide hawks mest udviklede sansorgan er en rygte, der omgående advarer om en rovdyrs eller en anden ulykkes tilgang. Syn og lugt er meget svagere, og hvis en person står i nærheden, selv på tom terræn, kan et hvidt hår til tider komme tæt nok. Faktisk er den eneste beskyttelsesforanstaltning mod efterfølgeren evnen til hurtigt at løbe væk. Interessant nok, den efterfølgede hare, kun lidt væk fra forfølgelsen, gør kloge tricks. I løbet af evolutionen har harer lært at bevæge sig væk fra rovdyr ved hjælp af utrolig fingerfærdighed, snedig og fejlfri camouflage. Køretøjets hastighed kan sammenlignes med hastigheden på en bil, der er 50-60 km / t. Med alt dette, uden at sænke tempoet, kan de lave skarpe drejninger, der tvinger fjenden til at bremse for at genskabe klog modtagelse.

Hvidharepopulation og faktorer der påvirker den

Befolkningen af ​​denne harparter er placeret i især de nordlige regioner, skovene i det nordvestlige Europa (Schweiz, Norge, Skandinavien), i Nordamerika, i den del af Rusland tæt på Europa, i tundraområdet, på Sakhalin.

Haunt fjender er hare, marten, men for det meste ræv. Om vinteren faller harer i rovdyrs poter oftere end om sommeren. Store rovfugle angriber dem, som hvide tailed ørne. Selv om harerne har et tilstrækkeligt antal fjender, men alle ikke fodrer udelukkende på harer, er den mulige årsag til dette fænomen, at deres tal ikke er for store. Det er bevist af resultaterne af deres rester, at de fleste hvide harer dør af angreb fra rovdyr og sjældent lever i alderdom.

I de forløbne århundreder blev jagter ekstremt sjældent jaget, oftest blev de fundet ved en tilfældighed, da partridges blev jaget. Folk fra den ældre generation spiste ikke harer på grund af deres religiøse overbevisninger, som tilskrev hare, bære og egern til "beskidte" dyr, og deres forbrug blev ikke hilst velkommen. Til pelsskæringen var harer heller ikke populære.

Generelt er antallet af hvide hare påvirket af mange fænomener, der påvirker dets befolkning.

Hvid hare beskyttelse

I vores tid er hvidt hår et vigtigt mål for sportsjagt og pelsindustrien. Mined i talrige mængder til mad og hud.

Under konstruktion og konstruktion af veje og motorveje samt genopbygning af anden lineær kommunikation, der krydser skov og tilstødende territorier, er der udstyret med særlige gangbroer til sikker bevægelse af vilde dyr langs dem.

Hvid hare og mand

Normalt lever hare i nærheden af ​​personen.

Nogle gange er befolkningen af ​​en art hurtigt faldende som følge af forskellige epidemier. Og i årets nåde øges antallet dramatisk. Bursts af sådanne fænomener opstår som regel en gang om 12 år.

Den konstante skade, som en hvidhare bringer i gårde og gårde, er ret lille og har ingen særlig indvirkning på menneskers økonomiske aktiviteter. Men over tid er tilfælde af infektion hos mennesker i perioder med jagt med sygdomme udført af hvide harer blevet hyppigere, såsom tularemi.

Virkningen af ​​den hvide hare på naturens økologiske tilstand

Den hvide hare er en simpel underart, der nemt tilpasser sig en nærliggende person. Med tiden ændrer befolkningen ti eller måske hundredvis af gange. Hovedårsagen til udryddelse af antallet af hoveder er den epizootiske, som er en konsekvens af "høst" af disse harer. Naturen af ​​dette fænomen er sjældent opnået. Der har været tilfælde af mange dødsfall af harer fra denne race fra ormmer af orme, hvoraf nematoder (rundorm), som som regel lever i lette dyr, er særlig farlige. Tarmsygdomme er også hyppige. I tider med høje hvide harepopulationer øges antallet af rovdyr, der jager dem: ræve, guldørn og ørneugle.

levested

Haren, som nævnt tidligere, er et fælles dyr. Det kan findes i skovene i Nordamerika, Sverige, Skandinavien og Norge, det vil sige i de nordlige regioner. I Rusland har dyrene valgt skovene i Sibirien, Kamchatka og Sakhalin. Pattedyr lever i Sumy, Zhytomyr og Chernihiv regioner beliggende i Ukraine.

Hvor lever den hvide hare? Pattedyret foretrækker at leve på steder, hvor mad kan findes i overflod på ethvert tidspunkt af året. Af denne grund findes dyrene oftest på kanterne af løvfældende og blandede skove. Harer forsøger at bosætte sig på steder, hvor de ikke forstyrres af rovdyr. De skjuler sig fra større og stærkere modstandere i buskestykkerne, i høje steppe græs og i vasser, der vokser nær vandlegemer.

Den hvide hare er en plantelevende plante, der bruger fødevarer af vegetabilsk oprindelse. Diætet af et pattedyr afhænger direkte af sæsonen. Så i sommertiden spiser dyrene urteagtige planter som kløver, vinrød, guldrod. De er glade for at spise korn, blomster og mælkebøtte blade. Belyaki kender medicinske planter meget godt og bruger dem som mad.

I efterårssæsonen bliver haardens kost knappe. I denne periode består den af ​​små grene af buske, som dyrene finder i skoven.

Hvad spiser en hare om vinteren? Pattedyr med glæde gnave barken af ​​forskellige træer: Aspen, pil, birk. Fra under sneen får de cederkegler og tørt græs. Hvis du er heldig, kan dyrene spise bær, der forbliver på buske. Ud over alle de ovennævnte, spiser hvidfisk alder og bjergaske, enebær og hund steg. På udkig efter mad kommer de til frugtplantagerne og gnister barken af ​​træerne der vokser der.

Forår er en overgangsperiode på året, det er i denne periode, at harernes ration gennemgår væsentlige ændringer. I stedet for at bark, spiser dyrene unge urteagtige planter, såvel som skudd af buske og træer. Dette er, hvad haren spiser året rundt.

Livsstil

De mest aktive dyr er om aftenen og før daggry.

Efter starten af ​​koldt vejr trækker de et lille hul i sneen. Det tjener som et tilflugtssted: her skjuler pattedyr i løbet af dagen og i dårligt vejr. Om sommeren er der ikke behov for sådanne hylder, så hvide hviler på græsset, der vokser nær træer og buske.

Harer er temmelig kloge dyr. De husker den rute, de tager fra husly til fodringssted, og hver gang de bevæger sig i samme retning. Om vinteren kan selv folk gå langs de stier, der spores af hvide harer.

Når det kommer til at søge efter mad, udviser den hvide hare udholdenhed. I en nat kan dyret dække en stor afstand - næsten 10 km. Hvis dyret fodres, passerer det under natten om natten kun 1 km. I tilfælde af fare sparer haren kun evnen til at bevæge sig hurtigt, da synet og lugten af ​​dyr er meget, meget dårligt udviklet.

reproduktion

Зайцы – плодовитые животные. Сезон спаривания приходится на весенне-летний период. Женские особи особо плодовиты в возрасте 2-7 лет. Продолжительность беременности в среднем составляет 47-55 дней, через некоторое время после родов зайчиха готова к спариванию. Таким образом, за один сезон на свет появляется от 2 до 4 выводков по 5-7 зайчат в каждом. Selvfølgelig er disse tal generaliseret. Faktisk ydeevne er direkte afhængig af kvindens ernæring og alder. Okoth sker på græsset. Den første brød vises i april eller maj, den anden - i juni eller juli, den tredje - i august eller september. De harer født i marts eller november dør oftest.

Livscyklus

Nyfødte hvide frakker er dækket af tyk fluffy pels. De er født til syne, hvilket skelner repræsentanter for denne art fra mange pattedyr. Desuden manifesterer evnen til at bevæge sig selvstændigt i de første minutter af livet. Vægt hare er 100-130 gram. I 8 dage efter fødslen er det eneste produkt, som dyr bruger, modermælk. De fodrer dyr en gang om dagen. I anden uge af livet tilføjes frisk græs til kosten. Allerede på den 15. dag flyttes hvalpene væk fra moderen, deres selvstændige eksistens begynder. De når puberteten om 10 måneder.

Livet på en hvidhare i skoven er 17 år, men kun en lille del af dyrene lever i denne alder. Faren for et pattedyr er strygere, rovdyr og forskellige infektioner.

Kaninpels er yderst værdsat, hvorfor dyrene jages. Deres kød har fremragende smag. Dette er en anden grund til, at poachere dræber hvidt hår.

I tilfælde af fare kan dyrene kun løbe væk fra kilden. Hareens fjender er rovdyr, der bevæger sig hurtigt, hopper langt og har et godt syn. På grund af deres usikkerhed bliver dyrene temmelig let bytte for lynx, ræve, gyldne ørne og ugle.

Men med rovdyr og stødfangere kan infektion ikke sammenlignes. Der er tilfælde, hvor hvide hawks døde en masse på grund af parasitære orme. Epizootic - en smitsom sygdom, der dækker næsten 100% af den lokale befolkning af harer. Derudover påvirker dyrene ofte tarmsygdomme, tularæmi og pseudotuberkulose.

Farven på hårets hår, smagen af ​​sit kød tiltrækker poachers. Jagt dyr svarer til sport. Der er flere måder. Den mest populære af dem er bølge. Jægere er opdelt i beaters og shooters. I vinterhalvåret spiller hunde rollen som beaters, da en person ikke altid kan komme ind i en skræmt hare, der kører med en hastighed på 50-70 km / time. Beaters lokke dyr til skudets stilling, hvor de dræbes. Dyret forsøger at forvirre sporene, fordi de løber væk i zigzags eller i en cirkel.

En anden måde at jage på er at finde hvide hare på en blacktop. På baggrund af en mørk sti er den snødevne hud meget tydelig synlig. Om vinteren er jaget jaget ved hjælp af sporet, eller læsning af spor. For at gøre dette, skal en person være hårdfør og kender vel vaner af hvide hare.

Haren er beskyttet af Bern-konventionen. Denne art er opført i den røde bog i Ukraine og den røde liste over det internationale konserveringsfællesskab. Zoodefenders fra hele verden gør alt for at forhindre udryddelse af hvide hår. Ved hjælp af lange lange ører kan bunny lægge mærke til faren. De ved, hvordan de gemmer sig og hurtigt løber væk fra rovdyr, men det sparer ikke altid deres liv.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org