Dyr

Hvor bor skunken? Stribet skunk: beskrivelse, foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Skunk er et rovdyr i Skunk-familien (Mephitidae). Ordet skunk er næsten et husnavn, og selv om de fleste aldrig har set det til live, har alle sikkert hørt om dens funktioner for at udstråle en utroligt ubehagelig og vedholdende lugt. Imidlertid skal det bemærkes, at dyret udelukker "kemisk angreb" kun i tilfælde af fare, som normalt advarsler misbrugeren om hans hensigter. Generelt er det af sin natur en ret smuk og fredsbevarende skabning.

Hvor bor skunks?

Skunks er almindelige i hele Nord-, Central- og Sydamerika, de bor ikke kun i den nordlige del af Canada. Dyrene beboer en bred vifte af biotyper, men de foretrukne levesteder er stenrige skråninger og kanter i nærheden af ​​floder. Skunks føler sig også meget komfortable i byerne og byerne, for her kan man altid finde mad og ly. I løbet af dagen sidder byen skunks i rør og kældre af huse, og om natten tømmer de skraldespand og dump.

Typer og fotos af skunks

I deres struktur besidder skunks en mellemstilling mellem dugge og polemik. Kroppen er stærk, poterne er korte med lange klør, som dyrene bruger til produktion af mad såvel som i opbygning af huller.

I billedet skunker nær hullet.

Kropslængden på skunks er i gennemsnit 35-43 cm plus en fluffy hale 17-30 cm lang.

Alle dyr er malet i sort og hvid farve, mens farven kan variere ikke kun i forskellige arter, men også hos personer, der tilhører samme art.

Ifølge forskellige skøn er der 10-13 arter af skunke i verden.

Stripet skunk

Stribet skunk (Mephitis mephitis) er den mest almindelige familiemedlem. Han bor i det sydlige Canada, i de centrale og nordlige dele af USA, i det nordlige Mexico. Ofte ligger den stribede skunk i forstæderne og byerne. Arrangerer hylder i grunde og kældre. Frakken er sort med divergerende hvide striber på bagsiden, der er en hvid plet på hovedet og en hvid strimmel.

Mexicansk skunk

Den mexicanske skunk (Mephitis macroura) er den mindste af alle skunks. Den findes i den sydvestlige USA, der befinder sig i klipper og ørkener. Uld kan være sort med en helt hvid ryg, sort med to tynde hvide striber på begge sider af ryggen eller en kombination af første og anden farveindstilling.

Spotted skunks

Slægten Spilogale kombinerer 3 typer:

  • lille skunk (S. gracilis). Distribueret fra det centrale USA til det østlige Mexico,
  • spottet skunk S.Putorius. Han bor i det sydøstlige og centrale USA til Mexico,
  • pygmy skunk (S. pugmea). Det findes i vest og sydvest for Mexico.

På billedet nedenfor, en lille skunk (S. Gracilis).

Alle plettet skunke er gode træskærere. De arrangerer asyl blandt sten, i grunde og også i kældre. Uld er blødere end andre typer. Farven er sort, med 4-6 intermitterende hvide striber eller pletter.

Piggy skunks

Genus Conepatus kombinerer 5 arter:

  • svinekød skunk C.mesoleucus. Det findes i den sydlige del af USA og i Nicaragua,
  • Østlige mexicanske skunk C. leuconotus. Han bor i Texas og i Mexico,
  • halvstribet skunk C.semistriatus. Den bor i det sydlige Mexico, nordlige Peru, i Brasilien,
  • Sydamerikanske skunk C.chinga. Han bor i Argentina, Bolivia, Chile, Peru, Paraguay,
  • Humboldt skunk C.humboldii. Det findes i Chile og Argentina.

Grisebærende skunke foretrækker mest ujævn terræn, de arrangerer skure i grav og mellem sten. Frakken er sort, med en bred hvid stribe på bagsiden, halen er hvid. Det hvide bånd på hovedet mangler. Næsen er bred og nøgen, vagt ligner en gris næse.

Skunk Smell - Walking Chemical Weapons

Den vilde, modbydelige lugt udstødt af skunker irriterer selv den mest ufølsomme over for lugten af ​​den menneskelige næse. Men for dyrene selv - dette er et formidabelt våben mod fjender, garant for deres sikkerhed.

Skunks er et af de få pattedyr, der beskytter sig selv med kemikalier. For det første advarer skunkeren mod fjenden: tager en truende holdning, løfter halen, stamper fødderne, hævder, rejser sig på forbenene og endog efterligner et falsk "skud", dvs. giver fjenden enhver mulighed for at undgå at tage et brusebad af ildelugtende væske. Hvis dette ikke virker, og fjenden fortsætter offensiv, stiger dyret på sine forpote, buer ryggen af ​​en bue og sprøjter en giftig strøm gennem hovedet, der netop rammer målet fra en afstand på op til tre meter. Takket være denne manøvre må skunk aldrig vende ryggen til angriberen. Det olieagtige stof forårsager alvorlig irritation af offerets øjne, og med nøjagtig øjenkontakt er der muligvis også midlertidig blindhed.

Hovedstoffet i skunk kemiske våben er butylmercaptan. Det akkumuleres i to kirtler placeret på begge sider af anus. Disse kirtler er omgivet af muskler, der skyder en hemmelighed gennem to små huller. Stinkende væske indeholdt i kirtlerne, nok til 5-6 skud, akkumulerer denne mængde om cirka to dage.

Hvordan lever skunks i det vilde?

På trods af at skunks er i stand til at grave jorden godt, vælger de oftest graver af fremmede.

I hullerne hvile, overleve vinteren, føde de unge og bringe dem op. Skunks er aktive i mørket, de kommer ud af deres huller, når det begynder at blive mørkt.

Alle familiemedlemmer er fremragende miceller. Grundlaget for deres kost består af gnavere og insekter, og en favorit behandler - orme og larver, der lever i jorden. Generelt er skunks omnivorer. De spiser fisk, små pattedyr, fugleæg, frugter, frø. Til tider vil de ikke give op til frøerne, salamandrene, slangerne og endda falde og skrald. Dyrene finder bytte ved lyd eller lugt, da det er umuligt at regne med synet - det er dårligt udviklet. For at overleve vinteren og fortsætte i foråret om foråret, skal skunk i løbet af efteråret fordoble sin masse.

Det meste af året foretrækker skunks at leve alene, og kun i nordgrupper, herunder op til 20 personer, vinter i fælles grav. Normalt består gruppen af ​​en voksen mand og flere kvinder. Dyrene går i seng i ca. 4 måneder. "Bryllupper" begynder i det tidlige forår, og efter parring flytter dyrene igen til en enkelt livsstil.

Skunks er ret produktive: der kan være op til ti unger i et kuld. Graviditet varer ca. 2 måneder. I næsten alle arter fremkommer afkomene i april-maj, og i begyndelsen af ​​august bor de unge sammen med deres mor og går videre til selvstændig levevis. Mænd bryr sig ikke om afkom, og det sker, at unge dræbes.

For det meste af året besidder hver kvinde et individuelt område på 2-4 km2, hvilket overlapper betydeligt med områder af andre kvinder. Plots hanner når mere end 20 km2 og også overlapper hinanden.

Skunks er bærere af rabies. Ofte arrangerer de vinterhytter tæt ved udhusene, hvilket øger risikoen for infektion af husdyr. Det er på grund af truslen om en dødelig sygdom i mange amerikanske stater, at loven forbyder at holde skunke hjemme.

Hunde, ræve, badgers, coyotes og ugger risikerer normalt ikke at angribe skunke af frygt for kemiske angreb. Imidlertid menes det, at op til 50% af alle fødte dyr dræbes som følge af optagelse og forgiftning af giftstoffer fra hænderne på mennesker hvert år. Mange af dem dør under biler. En meget lille del af skunke i naturen lever op til tre år.

Fødestedet for den stribede skunk og habitat

Så en skunk er et dyr, der let kan genkendes af hvide striber (pletter) på sort uld. Dette lille rovdyrs hjemland er det nordamerikanske territorium. Dets habitat dækker en væsentlig del af kontinentet. Det findes også i Canada. De eneste undtagelser er Hawaii og Alaska. Foretrækker at klatre til en højde på ca. 2 tusind meter over havets overflade, men nogle repræsentanter for arten kan klatre højt i bjergene eller bare bo i enge og skove.

Hvis du stadig ikke ved, hvor skunk bor, og i hvilke steder dets burrows kan være, så skal du se nærmere på vandkroppernes kroge og steder.

Dyret sætter sig villigt i nærheden af ​​skraldespand, i baggårde, det maskerer sine huller i buskene, på kanterne og også på stenrige skråninger. Tilbringer natten på tørt uklare steder og vælger ofte andres huller gravet af andre dyr af samme størrelse. Hvor en skunk bor, er der altid en masse midges, græs og endda spild af menneskelig mad. Der skal også være adgang til vand.

Hvad ser en stripet skunk ud af

Denne art er ret let at skelne i store hvide striber langs den sorte ryg. De strækker sig fra hovedet til spidsen af ​​halen, hvilket er meget fluffy. Vægten af ​​den stribede rovdyr er gennemsnitlig højst 5 kg, men inden vinterdvalen opsamles et lag fedt under dyrets hud. Længden af ​​halen er lidt længere end selve kroppen - ca. 40 cm. Ofte er mænd lidt større end kvinder, dyrens poter er korte, og næseet er langstrakt. Ørene er små, afrundede. Fluffy pels er slet ikke blød, som det kan synes ved første øjekast.

Skunkens kontrastfarve er designet til at skræmme fjenden og synlig fra en afstand. Hun signalerer, at hendes transportør er i stand til at beskytte sig selv.

Skunk fodring

Hvis du holder øje med det, vil det ikke være svært at vide, hvad en skunk spiser. Disse godmodige dyr er uhøjtidelige i mad, og deres menu er ganske forskelligartet. De kan grave nyttige røtter ved hjælp af deres lange buede kløer og rakeblader. Berry, nødder, græs, frugt, grøntsager, frø og anden vegetation absorberes let. Men den vigtigste diæt er insekter. Også disse stribede rovdyr kan ødelægge reden, spise fugle, fange små gnavere, frøer og lejlighedsvis fisk. Dyr ikke foragt og carrion. De kryber i skraldespande og lossepladser og leder efter menneskeligt affald. De jager mest om natten og stoler helt på deres hørelse og lugt, fordi de ikke har et godt syn.

Det er værd at bemærke, at skunks selv spiser coprophages, som kryber i deres fæces.

Sådan formere du

Puberty i skunks begynder i en alder af 11 måneder. I foråret deltager hanen, som er i stand til at samle en slags harem, en aktiv rolle i parringsspilene. Og efter befrugtningen af ​​sin partner fortsætter han med at leve sit liv og ikke længere deltager i omsorg for afkom. Da stripede skunks er i det væsentlige ensomme dyr, kan mænd kun leve med kvinder i samme hul i vinterperioden - de kombinerer for at overleve.

Bær dyr i 66 dage. Så snart det er muligt at finde et passende hul eller hul, begynder dyret at skubbe det med små tørre blade og græs, forskellige affald, for hvor skunk bor, skal det være varmt og tørt. Cubs er født blinde, forsvarsløse og fodrer modermælk i op til 6-8 uger. Efter tre uger åbner de øjnene, de kan allerede bevæge sig lidt, og fra og med den femte uge af livet forbereder de sig fra hullet, men med deres mor. Under gangen lærer de aktivt, kopierer vaner af ældre slægtninge. Småbørn bliver i familien indtil den næste parringssæson.

Det skal bemærkes, at små afkom kan standse for sig selv fra 4 måneder.

Skunks livsstil

Skunks lever i en trist, stille tilstand, på grund af, hvad mange mennesker tror, ​​at disse dyr er dovne. De er ret langsomme og kører sjældent. Hastigheden af ​​deres bevægelse overstiger ikke 10 km / t. Dyrene svømmer godt og er helt uegnede til klatring. De sover om dagen, og om natten går de for at lede efter mad. I naturen lever disse rovdyr i ca. 6-8 år og hjemme endnu længere.

Det er bemærkelsesværdigt, at skunks ikke løber væk fra deres fjender, fordi de har et specielt beskyttelsesværktøj, der gør det muligt at skræmme på afstand.

Hvordan skunks er beskyttet

Naturen har givet skunke et unikt middel i form af en ubehagelig, vedholdende lugt. Følsom fare, dyret begynder at sprøjte den fede væske indeholdt i de specielle analkirtler. Første gang betragtes som en advarsel, og hvis fjenden ikke begynder at trække sig tilbage, bliver skunket et rack på de forreste poter, sætter sig tilbage, tager derefter sigte og gør 7-8 nøjagtige skud til øjnene. Samtidig savner dyret praktisk talt ikke. Udvalget af et sådant "kemisk våben" - op til 4 meter. Lugten af ​​en skunk er vagt mindet om en blanding af hvidløg med rådne kål, tyggegummi og brændte fjer. Derudover forårsager indtrængen af ​​væske på slimhinden en stærk brændende fornemmelse, da den indeholder butylmercaptan, ethylmercaptan og andre naturlige forbindelser.

Det er værd at bemærke, at "duften" er meget stabil, det eroderer ikke i lang tid og forbliver lige efter flere behandlinger.

Interessante Skunk Fakta

  • Skunks bruger aldrig deres våben i kampe med repræsentanter for deres egen slags.
  • Stribede skunks (sammenlignet med andre dyr af samme størrelse) er ti gange bedre tolereret af bid af giftige slanger.
  • Skunks eneste fjende er den maurinske ugle. Han jagter dem om natten og ignorerer roligt dyrets duftende hemmelighed.
  • For at fejre på en giftig frø, bier eller larver, ruller skunks deres poter på jorden. Det hjælper med at slippe af med prickles på rovets hud, sting, etc.
  • Dyrene kan ikke modstå den søde honning - har fundet bikupen, de spiser ikke kun honning, men også bierne med honningkager.

Faktisk er skunks meget søde dyr og kan godt blive kæledyr, hvis de først fjerner analkirtlerne, der indeholder hemmeligheden med en ubehagelig lugt.

Nogle mennesker kan lide disse dyr så meget, at de vilde hænge skunk fotos i huset.

Indholdet af skunks derhjemme

For nylig er det blevet meget populært at holde skunks i boliger, da de har en behagelig karakter, er meget godmodige og omgængelige. Derudover er dyrene kærlige og loyale. I modsætning til en hund eller en kat, vil de aldrig bide deres sko eller ridse møbler. Hvor skunk bor, vil det være meget sjovt og interessant. Som nogle kæledyr kan disse dyr reagere på kælenavne og endda udføre flere kommandoer. Få et bur til skunk, som bliver hans hus og legetøj (bolde er perfekte). Gør dit kæledyr en rede af tørt græs, hvor han kan græde, og vær ikke bange for at forlade buret - dyr kan godt bevæge sig frit rundt om huset. Men du bør ikke starte en skunk, som allerede er mere end to år gammel, ellers bliver du nødt til at bruge meget tid på at tæmme det.

Siden fødestedet for skunk - fastlandet, der ligger i den nordlige del af den vestlige halvkugle af planeten, så skal diæten vælges hensigtsmæssigt. Foder ikke dyrets salte, krydrede, søde eller fede fødevarer. Medtag frugt og grøntsager i menuen, og udfyld behovet for protein med fisk, kylling og æg. Også give skunks hirse, ris og andre korn. Med passende pleje kan dyret leve i mere end 10 år i fangenskab.

Det skal bemærkes, at indianerne af stammen var de første til tamme skunks. Denne repræsentant for dyreverdenen var deres symbol på solen, da dens hele pervadende duft kan sammenlignes med solens stråler, der er i stand til at falde selv under jorden. Det er derfor, at mennesker i Amerika, som ikke har mulighed for at erhverve et usædvanligt kæledyr, foretrækker at holde skunkbilleder eller fyldte dyr og figurer på stedet.

Skunk Spray Fluid Composition

Naturskænderier med en sådan funktion som lugtbeskyttelse. Den vigtigste aktive bestanddel af væsken er ethylmercaptan, butylmercaptan og andre naturlige forbindelser, der er til stede i sekretionerne hos mange pattedyr.

Uanset hvor skunk bor, er resultatet det samme. Alle medlemmer af denne art har sekretioner af speciel "smag" og vedholdenhed. Hvis dyrets væske kommer på noget, så selv efter lange behandlinger og ventilation, lukker lugten ikke væk selv efter flere måneder.

Denne beskyttelse gør det muligt for dyret at føle sig frygtløs og stolt, uanset hvor lille det er. Skunk løber ikke væk, fordi det ikke er nødvendigt.

levested

Hvor bor skunk? Hvilket fastland? Fødestedet for en skunk er Nordamerika. De foder på insekter, frøer, mus, øgler, bjergfugle redener, ikke foragtige carrion, og som ikke er typiske for rovdyr, som bær og frugter. Mange udforske området og lege. Dens befolket områder er de steder, hvor skunk bor. Han kan lide at besøge baggårde og skraldespand.

Reservoirernes bredder er det sted, hvor skunk bor. Fastlandet er stort, men dyr kan ikke lide at være for langt væk fra vandingsstedet. Men i USA er der steder, hvor skunk bor overalt. Han bor ikke i Alaska og Hawaii.

Dette usædvanlige dyr foretrækker ikke at stige over 1800 meter over havets overflade. Men nogle klatre stadig op til bjergene, til en højde på 4.000 meter. Foretrækker at eksistere i skovene og enge, nær mennesker. Mest af alt de kan lide buske, stenrige skråninger og kanter i nærheden af ​​floderne. Перед тем как впадать в зимнюю спячку, скунсы готовят жилища, собирая сухие листья и траву.

Для ночлега выбирают сухие и неприметные места. Часто зверек выбирает нору, которую вырыл кто-то другой ранее. Самцы зимуют отдельно, а самки - с детенышами.

Эти зверки уничтожают грызунов, вредных насекомых. Милы и привлекательны. Нередко люди держат дома скунсов с удаленными пахучими железами. Увы, они подвержены бешенству.

I Italien, Tyskland, Storbritannien, Holland og USA holdes dette dyr ofte hjemme, derfor kan man sige, at Europa er et andet sted, hvor skunk bor. På nogle steder er disse dyr beskyttet ved lov, de er forbudt at sælge. På steder, hvor deres erhvervelse er tilladt, fjerner skunks de lugtende kirtler.

Typer af skunks

Der er ikke en slags skunks. Deres farve er den samme, men hver har særpræg. Arter:

1. Stribet skunk. Vægt op til 5,3 kg.

2. Spotted skunk. Dværgarter, vægt op til 1 kg.

3. Pigtail. Den største udsigt. Det er kendt at nå op til ni kilo.

4. ildelugtende skunk

Hver af dem har et så usædvanligt middel som lugt.

Striped Skunk Residences

Skunk er en omnivore. Almene områder med træplantager, enge og landbrugsjord er de beboede steder af den stribede skunk. Som regel vælger dyr områder, der ikke ligger mere end tre kilometer fra vandet. Ægteskabsperiode - fra februar til marts.

Kvinder er omgængelige, ofte bor i et fælles hul. Graviditet varer op til 77 dage. I kuld er der fra 2 til 10 blinde og døve hvalpe. Efter 8 dage kan sprøjte væske til beskyttelse.

Små skunks forlader deres mødre omkring en års alder efter puberteten. Hannerne er polygame, så de kan parre sig med flere kvinder. I pleje og pasning af afkom er ikke involveret. I fangenskab kan leve op til 10 år, under naturlige forhold - mindre.

Hovedårsagen til skunks død - alle slags sygdomme, herunder rabies. Ofte dør dyr på motorveje, da de er langsomme og har ringe syn. På trods af det stærke forsvar er de angrebet af store rovdyr, og dyrene klarer sig ikke altid at overleve.

Stedet hvor den stribede skunk dør er fastlandet Amerika.

En skunk er ude af stand til at fange fisk eller stort byttedyr, derfor føder det på små gnavere, frøer osv. Dyret kan angribe hjælpeløse kaniner. Resten af ​​menuen afhænger af sæsonen. I den varme årstid spiser han frugt, bær, frø, vegetation.

Rædderen jager hovedsageligt om natten. En skunk har dårligt syn, så han bruger hørelse og lugte at jage.

Dyret ruller noget bytte på jorden, men ikke for ingenting, men for at fjerne den giftige hud eller for at fjerne de spikede hår. Uanset hvad en skunk fanger, spiser han det med det samme. Skunks er ikke vildt for at spise honning, pile på bikupen, de spiser hele indholdet, herunder honningkager og bier.

For dem udgør stingbenet ikke nogen trussel, fordi det tykke lag giver beskyttelse mod bid. Kun en næse kan lide.

Forside Indhold

Hvis du indeholder en skunk derhjemme, skal du følge anbefalingerne om ernæring. Fødevarer bør ikke være skarpe, usaltede, salte, fede. Halvdelen af ​​kosten skal være grøntsager og frugter. Til proteintilskud er kogt kylling, æg eller fisk egnet. Ris, hirse og andre korn skal være konstant i kosten. Skunks forbruger kun naturlige produkter. Gården giver mange fordele, da de fjerner gnavere og farlige insekter.

Som allerede nævnt er Amerika det sted, hvor skunk bor. Billeder viser tydeligt hvordan dyr ser ud, og viser de karakteristiske træk ved arten. I Rusland forsøgte de at akklimatisere dyret i Sovjetiden, men forsøgene mislykkedes.

Skunks er fantastiske små vilde dyr, der lever i det vilde. De er udstyret med særlig beskyttelse og attraktivt udseende, samt smuk karakter.

reproduktion

Skunk familien er polygamous, den eneste mand starter en "harem" af flere kvinder. Parringstiden hos hunner opstår en gang om året og varer i tre dage, og efter befrugtning (vinterens afslutning er begyndelsen af ​​foråret), forekommer ofte den embryonale diapause. Graviditet kan vare fra 60 til 80 dage, afhængigt af tidspunktet for embryoet i livmoderen, så i midten af ​​sommeren vises afkom på 6-10 unger.

Inden fødslen udsmykker hun kvinden under jorden eller blandt stenene og opvarmer den med tørt græs. Børn er født blinde og nøgne, de fodrer kun på mælk, de er ikke i stand til at gøre uden en mor. Men efter en uge åbner de øjnene efter fire, de ved, hvordan man bliver en kampstilling, med en hale hævet, og efter to måneder bliver ungdommen uafhængig og kampklar.

Skunks lever i naturen i kort tid, kun 2-3 år. Dette skyldes de sygdomme, som de er stærkt modtagelige for: rabies, pest og tularemi. Desuden falder disse dyr ofte under de passerende biler på motorveje. I hjemmet kan de leve længere - op til 10 år.

Eastern spotted skunk

Den spotted (østlige) skunk har en meget smuk pelsfarve: På en sort baggrund med en stribe er der snedhvide pletter, hvoraf den ene er placeret på panden og nogle få er nødvendigvis på ørerne. Dets habitat strakte sig fra Mexico til Canada. Plains, høj græs enge, skov og ørken områder - her er hvor skunks af denne art lever. De er ikke bange for folk og går ofte ind i gården, besøger skraldespand og kan klatre op på loftet.

Ligesom den stribede art jagter de spotted dyr om natten, men i modsætning til de tidligere, kan de lide at klatre i bjerge og klatre op ad klipperne. De arrangerer ofte lejre inde i tomme træer, mindre ofte i græs. Ved den mindste trussel vedtager det plettede dyr den oprindelige akrobatiske stilling, står lodret på dens forpote opad med sin hale. Hvis denne afskrækkelse ikke hjælper, så bruges "duftende" skud.

Sunda Badger

Stinkende badger eller teledu bor på øerne i Sydøstasien (Borneo, Java, Sumatra osv.). Udvendigt ser det ud som et almindeligt badger, men ansigtet er grisagtigt med en næsepinde, halen er kort, håret er 3-4 cm langt, sort eller brun i farve. Øverst på hovedet er en hvid plet dekoration.

Disse dyr blev kaldt ildelugtende, fordi de i fare sætter de lugtende væske fra kirtlerne under halen som fanger. De foder på underjordiske dele af planten, larver og insekter, planter, fugleæg, carrion.

Skunk beskrivelse og vaner

Naturen er meget forsigtig med levestederne for visse dyrearter. Disse dyr i tusindvis af år af deres eksistens, tilpasset lokale forhold, og de er ideelle til dem. Også i Amerika er der flere dyrearter, der kun bor der og ingen andre steder. En af disse er en skunk.

Skunks er meget berømte for deres dualitet: Det ligner et meget sødt og attraktivt dyr med en fluffy sort og hvid pels og en storslået buskhale. Men hvis han bliver bange, sprinkler han straks en ekstremt ildelugtende hemmelighed, der ligger i analkirtlerne under halen og gør angriberen til bisse. I det vilde vil den usædvanlige farve af et pattedyr være et signal for rovdyr og naturlige fjender, men hvis nogen for en sådan trussel ikke er nok, og sprængende hemmeligheder vil virke små, vil skunk bruge sine skarpe, stærke klør gemt i pads af tæt strikkede, muskuløse ben.

De største er pigtail skunks, deres vægt når 4-5 kg. Den mindste - spotty vejer fra 200 g til 1 kg. Stribede og mexicanske skunks er de mest almindelige. Disse er ret store og lette dyr, deres længde er op til 40 cm. Og selvom halen er 20-30 cm. Vægten er fra 1,5 til 5 kg.

Skunks har store buede kløer på deres poter, som de nemt kan grave jorden.

De har lange, tykke og hårde pels. På bagsiden fra hoved til hale er hvide striber. Under svampens hale er der kirtler, der producerer væske med en modbydelig lugt. Dette er hans våben. Når en skunk er i fare, vender han ryggen mod fjenden, hæver sin hale og i en snigskytter måde kaster netop denne ulækkert ildelugtende strøm på op til 3 meter præcis på målet. Hvis denne væske kommer i øjnene, bliver fjenden blind i et stykke tid, og lugten af ​​denne væske er så vedholdende, at den ikke kan fjernes i flere dage. Derfor har skunks praktisk talt ingen fjender. Selv om han kan blive bytte til en sulten coyote eller cougar.

Hvor bor - lever

Skunk bor i næsten hele Nordamerika fra Canada til Mexico. De bor hovedsagelig i skoven og foretrækker de steder, de har mestret. Skunks er omnivorer, de jager små gnavere, fisk, ruin reden, og tøv ikke med at scavenge. Men de kan spise græs, blade, enhver frugt og nødder. For det meste bly natteliv. I naturen lever skunker ikke længe, ​​2-3 år.

For en behagelig eksistens, skunks grave op normer og pits, kan bosætte sig i den allerede eksisterende, der tidligere har skamløst sparket den tidligere ejer med en af ​​deres egne synspunkter, hvis de selvfølgelig falder sammen med det i styrke og størrelse. De klatrer træer perfekt. Om sommeren og efteråret samler skunks flittigt store reservoirer af subkutant fedt, og om vinteren forsøger de at bruge mere tid i græsser og bliver mere aktive kun med udseendet af det første forårssolskin. Dyrene sendes til overvintring i små grupper og familier, herunder en mand, en kvindelig og flere unger eller en mand og flere kvinder.

Skunks har meget dårlig syn, de kan ikke se noget ud over tre til fem meter, men hans lugtesans og hørelse er veludviklede. Skunks foretrækker at få mad og jage om natten, gå ud af deres huse i skumringen.

Skunks er uhøjtidelige i mad, deres daglige menu indeholder forskellige spiselige rødder, bær og urter, insekter, små amfibier, fugleæg, nyrer, nødder, ikke squeamish og restene af menneskelig mad. På søgen efter mad er skunke stædige og endog uforskammet: de river jorden op, smider bladene og rådne stykker bark, vandrer ud til byernes udkanter, slår dråber og dumper ned.

Disse pattedyr har ikke mange naturlige fjender - skunk er ikke så let at spise takket være dets perfekte biologiske forsvar. Selv de barske bjerge er bange for skunk skunk og foretrækker at omgå et furry dyr, der lidt hæver halen og truer med skarpe, knivskarpe tænder. Der er tilfælde, hvor skunks blev byttet til ræve, store cougars og coyotes, men de er meget sjældne. Ofte rovfugle, der er kendt for deres svage lugtesans, jager skunks.

I parringsperioden kan en mandlig skunk samle en harem fra flere kvinder, for resten af ​​året er skunks for det meste loners og er ikke særlig sosialt, selv med hinanden. Ægteskabsspil begynder i begyndelsen af ​​foråret, og i midten af ​​sommeren, efter en kort graviditet, bringer kvinden afkom: fra seks til ti unger. Nyfødte skunke er født blinde og meget afhængige af moderen, i en og en halv måned de kun fodrer med mælk, og to uger efter fødslen begynder deres øjne at åbne gradvis. Småbørn udvikler sig hurtigt, vokser og vokser stærkere, og allerede på fire måneder kan de være en alvorlig "duftende" fare for at forstyrre deres fred.

Baby skunksne bliver hos deres mor i cirka to måneder efter at øjnene er åbne. De følger hende ubarmhjertigt og lærer at tjene deres egen mad og forsvare sig mod fjender.

Hjem skunks

For nylig holder mange skunks som kæledyr, efter at have fjernet deres analkirtler og udskiller en lugtlig hemmelighed. Men nogle ejere tager ikke mærke til det og efterlader sit "våben" til skunk. I hjemmet kan skunke leve 5-6 år. Men i nogle stater i USA er skunks som kæledyr forbudt ved lov, fordi det antages, at skunks kan være bærere af rabies.

Men det betyder ikke, at en skunk ikke kan blive et kæledyr! Det er et meget godmodigt og sosialt dyr med det med en meget imødekommende karakter. Hvis huskatte eller hunde nogle gange kan vise deres karakter, kan en hund tygge på sko, en kat kan ridse møbler, så vil en skunk aldrig gøre det. Skunks er meget loyale og kærlige. De fornærmer ikke andre kæledyr og små børn. Ofte sker det modsatte. Sørg derfor for at dyret ikke lider under spilletidspunktet.

Lær dyret i hænderne fra de første minutter af dating. Så du lærer dyret at stole på dig. Skunks bider aldrig deres mester. De er lydhøre over kærlighed og kærlighed, når de leger med dem. Til spil, køb legetøj hos dyrebutikker. Alle mulige bolde, store mus og pinde vil gøre. Prøv at vælge en mellemstor legetøj med et minimum af små detaljer, så skunken ikke tager en bid eller spiser noget. Skunk har brug for et bur, hvor han kan føle sig sikker. Forstyr ikke dyret under søvn og hvile. Glem ikke at placere i buret et sted med tørt græs, så dyret kunne grave ind i det. Lad kassen være åben, så kæledyret kan bevæge sig frit rundt om huset. Du kan ikke være bange for hjem planter eller møbler - skunks gør aldrig noget, men kan flytte. Du vil blive overrasket over, hvordan pæne dyr er.

Glem ikke, at skunk er et natdyr. Hvis du ikke vil have ham til at vække dig om natten for at spille, så lukk døren til soveværelset. Dyret selv er i stand til at underholde i nærværelse af legetøj. Lad ikke dyret sove om natten. Han selv omsider omstruktureret til din daglige rutine. Skunk har store klør, ikke til beskyttelse, men til mad. De klipper absolut ikke som katte. For ikke at medbringe kæledyrsbelægningen skal du klippe klørne en gang om ugen med negleklippere. Fremgangsmåden er helt smertefri for dyret.

Husk, at vinteren i de vilde skunks dvale. I hjemmet sker det ikke, men dyret har brug for meget mere tid til at sove og en mindre mængde mad. Den skunk diæt består af insekter og plante rødder, hvilket er ret vanskeligt at give. Foder din kogte kyllingfilet, grøntsager, tørret frugt og frø. Skunks elsker korn og bær meget. Forkæle dit kæledyr! Hvis du ikke har tid til at lave mad, vil skunken gerne spise tørt hundemad. Men at lave en kost af fastfood alene er ikke værd. De fører til udvikling af urolithiasis.

Skunks kræver ikke nogen særlig vaccination. Du kan gøre vaccinationer til hunde i henhold til standardplanen. To gange om året er det værd at give forberedelser fra helminths, selvom dyret ikke går. Walking for en skunk er en stor stress. Når deres kirtler fjernes, kan de ikke forsvare sig mod katte og hunde på den måde, de er vant til. Hvis du har brug for at transportere et dyr, skal du gøre det i et bur for katte. Husdyr er meget genert.

Start ikke et skunk hus over to år. Det kan tage meget tid at tæmme. Et voksent dyr, der levede i det vilde, forsigtigt med en mand. Du vil ikke være i stand til at opbygge et tillidsforhold med ham. Juveniler tværtimod er meget nemt tæmmet og trænet. De kan lave en fantastisk kampagne til hjemlige sammenkomster og spil. Skunks er slet ikke aggressive og meget venlige for alle. Det er værd at huske dette, inviterer gæster. Dyret kan være meget bange for højt lyde og ukendte ansigter, så vil det falde i lang søvn og apati.

Med omhu har du i huset et sødt, venligt lille dyr, der glæder sig over husstanden.

Se videoen: I skunk og under gulv (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org