Dyr

Afrikansk struds

Pin
Send
Share
Send
Send


Den største fugl i verden er en afrikansk struds. Og jeg må sige, at disse fugle vokser rigtig imponerende størrelser. En voksenstruts kan være op til 2,7 m høj, og den vil veje ca. 156 kg. Men ikke kun den store størrelse af strudsene tiltrækker ham, men også hans måde at passe på en dame, ruge og derefter høste afkom og en lang række andre interessante ting.

Mere om struds og deres vaner, vi vil fortælle i denne artikel.

Hvor og hvordan afrikanske strudse sætter sig

Den afrikanske struds lever på et varmt kontinent i området savanna og halvøken på begge sider af ækvator. Hele hans liv forbliver hanen loyal overfor en dominerende kvinde. Men da han på trods af dette er polygamous, omfatter hans familie som regel flere andre repræsentanter for det svagere køn, blandt hvem han udpeger sin "dame i hjertet". Sådan marcherer en strudsfamilie over savannen: en mand, en dominerende kvinde, flere kvinder efter rang og en struds.

Du kan ofte se, hvordan disse smukke fugle græsser med zebraer eller antiloper, der gør lange rejser med dem på tværs af sletterne. Artiodactyls kør dem ikke væk, fordi de på grund af deres fremragende syn og høj vækst kan se et roende rovdyr i stor afstand - op til 5 km.

I tilfælde af fare, der har udsendt en advarselslyd, løber denne store fugl i gang (og hastigheden af ​​en struds i tilfælde af fare når 70 km / t). Besætningen, der advares af fuglen, er også spredt. Så det er meget gavnligt at have en sådan herredyr

Lidt om strutsens styrke

Ostrichen foretrækker ikke at mødes med fare, men det er umuligt at betragte ham fedt, for hvis fuglen stadig står over for en løve eller en anden angriber, viser det sig i kamp som en modig kriger. Robuste strudsben er et godt våben. Et enkelt slag af en sådan lem er nok til alvorligt at skade, eller endda dræbe et løve eller bryde en tyk træstamme.

Nej, strutsfuglen skjuler ikke hovedet i sandet. Hun er bare forsigtig væk fra fare, og selv da kun i ekstra-nesting perioden. Og under nesting, eller hvis det er umuligt at undgå en kollision, møder den alt som en rigtig kriger. Strutsfløjterne fjer og begynder at bevæge sig mod fjenden, og hvis han ikke er heldig nok til at flygte, vil han blive trampet! Sandsynligvis forsøger derfor alle rovdyr at undgå møder med denne fugl, fordi de holder sig ude af strudset på respektfuld afstand.

Struts - flyvende fugl

En struds kan ikke flyve - dette er et velkendt faktum. Så bestilte naturen. Hans muskler er dårligt udviklede i thoraxområdet, vingerne er underudviklede, og strudsefjerdens fjer, krøllede og løs, danner ikke tæt lukket stive pløjteploger. Dens skelet er ikke pneumatisk.

Men denne fugl løber hurtigere end en hest! Hendes lange tofingrede ben passer perfekt til at gå over lange afstande og til løb. Allerede i en alder af en måned kan strudsstrømmen nå 50 km / t En løbende struds trækker trin op til 4 m lang og kan om nødvendigt gøre en skarp drejning, ikke reducere hastigheden og endda sprede sig på jorden.

Forresten hjælper antallet af en afrikansk struds fingre ham i gang med at gå. Fuglens fingre er fladt, forsynet med puder på sålen. Derudover er der kun to af dem, og de ligner meget på kamelens blødhårede udseende. Ikke underligt, ordet "struds" er oversat fra græsk som "sparvkamel". Den største af fuglens fingre er forsynet med noget, der ligner både kløen og hoven - fuglen læner sig på den under løbet.

Beskrivelse af fugle og egenskaber

Navstrussens navn i biologi er bogstaveligt oversat fra det græske sprog som "sparvkamel".

Dette navn skyldtes strutsens ydre træk: ligner kamelens øjne og tofingrede lemmer samt tilstedeværelsen af ​​skadedyr.

Og det blev sammenlignet med spurven tilsyneladende på grund af sine små og underudviklede vinger.

Dette er en unik fugl, ude af stand til at flyve og ikke have en køl. Derudover har den afrikanske struds kun to tæer, som også gør den unik for fugleklassen.

Væksten af ​​en stor prøve af den afrikanske struds strækker sig 2,7 meter i højden og vejer 156 kg. Samtidig vejer almindelige personer ca. 50 kg. Kvinder er lidt mindre end mænd i størrelse. Struts har ingen pneumatisk skelet, der ikke tæller lårbenet. Afslutningen af ​​dette dyrs skindben er splejset og danner et lukket bækken. Dette er også ukarakteristisk for resten af ​​fuglene.

Beskrivelse af den afrikanske struds:

  1. Byg stærk.
  2. Nakken er lang og langstrakt.
  3. Hovedet er en lille, udfladet form.
  4. Regningen er bred og endda med et blødt hornvæv.
  5. Øjnene er store med lange øjenvipper, der vokser på det øvre øjenlåg.
  6. Helt fraværende køl, karakteristisk for andre fugle.
  7. Brystbenet er dårligt udviklet, der er en corn callus på den.
  8. Vingerne er underudviklede, hver har to fingre med skarpe kløer.
  9. Benene er lange og meget stærke, med udviklede muskler.
  10. På hvert ben er der to fingre, hvoraf kun den ene har en hov, som er en støtte under løbet.
  11. Plumage er ret ensartet, løs.
  12. Fjær på hoved, nakke og ben mangler, men der er en kort ned.

Fjær har en primitiv struktur - fjer skæg er næsten ikke forbundet med hinanden, ikke danner en skovl. Smukke fjer og i store mængder:

  1. 16 første-order flyvende fjer,
  2. 20-23 vingede fjer af anden orden,
  3. 50-60 halefjer.

Hanner og kvinder er let at skelne mellem. Voksne hanner har sort fjerdragt, og hale og vinger er hvide. Kvinder mindre lyse - Fjedre er gråhvidede, hale og vinger er offwhite.

Afrikansk strudsføde

Det er altærende fugl, men unge foretrækker at spise animalsk mad og voksne med vegetation.

Dybest set omfatter kosten: græs, forskellige planter, blomster, frugter.

Men de er ikke begrænset til vegetarisk mad, men også insekter, firben, gnavere og forskellige carrion.

Disse fugle kan ikke tygge mad og derfor spiser de sand og små sten for at hjælpe fordøjelsesprocessen. Det sker, at de absorberer og absolut ikke spiselige genstande: plastik, metal, sliver. Strukker kan ikke spise i flere dage, og også som kameler, uden lang tid vand. De har nok væske afledt af grønne planter. Men hvis der kommer vand i nærheden af ​​strudsen, så drikker han meget. Også struts elsker at svømme.

Hvor bor strudsdyr

Hvor bor strudsdyr? deres hjemland er afrika. Afrikansk strudsefugle foretrækker at bosætte sig på åbne græsklædte sletter eller i halvøken, der hovedsageligt ligger nord og syd for ækvatorskoven. Struder lever i familier, der består af en voksen mand, fire eller fem kvinder og afkom. Familie størrelse kan nå 20-30 fugle.

Og hvis vi taler om unge i syd, lever de nogle gange i grupper af hundredvis af fugle.

Strukker ofte side om side med græsarealer af zebraer eller antiloper. Disse typer af dyr relaterer sig normalt til hinanden og går sammen gennem territorierne. Da strudsene er høje og har et meget godt syn, kan de se rovdyr i fare for besætningen. Når en fugl ser en trussel, begynder den hurtigt at løbe væk, en struds hastighed når ofte 60-70 kilometer i timen.

Andre dyr, der har set en sådan reaktion, klarer også ofte at undslippe rovdyr, men deres hastighed er normalt uforlignelig med disse fugle. Og også struds kan dramatisk ændre retningen af ​​sin løb, uden at reducere hastigheden. Kyllinger kører med en hastighed på 50 km i timen, næsten med samme hastighed som voksne fugle.

Avl og unger

Struds ind moden alder 2-4 år. Hver mand på tidspunktet for toking beskytter sit område ekstremt årvågenhed. Dette område kan optage fra 2 til 15 kvadratkilometer. Alle mulige konkurrenter vil blive hensynsløst jaget væk fra det. Farven på nakke og lemmer bliver lyse rød hos mænd. For at tiltrække hunner, falder hanen på knæ og begynder at slå sine vinger intensivt, hæve halsen og ryste hovedet mod ryggen.

Også mænd gør sissende og trompet lyde, samler luft ind i goiter og skubber den ind i spiserøret.

Dette er en polygamisk fugl. Hovedhanken kan parre med alle hunner fra hendes harem, men kun en dominerende kvinde vil være hans kompis og vil opdrætte. Når parring er sket, graver hanen en rede i sandet, 30-60 centimeter dybt. Der vil alle hunner lægge æg, hvilket sker hvert par dage.

Strukken har de største æg af alle fugle, men de er ret små for fuglens krops størrelse. Normalt struds æg 15-21 centimeter i længden og omkring 13 centimeter i bredden. Ægget vejer 1,5-2 kg - Det drejer sig om 30 kyllingæg. I lægning er der normalt 15-20 æg til indbyggere i nord og omkring 30 i indbyggerne i syd. Og i den østafrikanske befolkning af struds er der 60 æg i en seng.

Efter at alle æggene er lagt, jager den største kvindelige de andre væk fra redenen. De lægger deres æg i midten. Yderligere i hele 30-45 dage inkubationsperiode, hankøn og hunksække i sin tur. Om eftermiddagen er kvinder engageret i æg, om natten - hanen. I løbet af dagen opvarmer ligningen også solens varme.

Et eller andet sted en time før udklækning begynder chicken at åbne skallen indefra, hamre den med et næb på et tidspunkt. Efter at have lavet flere sådanne huller slår chicken ud dette sted og kommer ud. Strudekød er født allerede veludviklet, med en let pistol på kroppen og vejer ca. 1,2 kg. Fjeder vises senere, og små struds har mere ensartet farve til kvinder, og mænds træk forekommer kun i to år.

Strutsben er bundet til hinanden, de bliver meget hurtigt vant til kyllinger fra andre familier. Og hvis to grupper af familier mødes, vil det være yderst vanskeligt at adskille kyllingerne. Derfor er der ofte flokke bestående af struds i forskellige aldre. Forældre arrangerer en kamp for ungerne, og som følge heraf vinder vinderne dem alle.

Strudsarter

Tidligere på jorden var der flere arter af struds, der boede i Asien, Indien og Sydøsteuropa. Disse dyr er omtalt af den antikke græske historiker Xenophon, som beboer ørkenområder i Mellemøsten, vest for floden Eufrat.

Men så fulgte den ukontrollerede ødelæggelse af fugle, hvilket førte til en kraftig reduktion i deres befolkning. Samt ødelæggelsen af ​​mange arter af disse fugle fuldstændigt. I øjeblikket er der kun en art, som omfatter fire underarter, alle bor i Afrika.

Strudsorter underarter:

  1. Almindelig. Han hedder nordafrikansk. Yderst anderledes skaldet hoved. I størrelse er den største af alle arter. De kan nå en højde på op til 2,74 meter og veje op til 156 kg. Deres lemmer og nakke er lyse rødt Nu bor denne strudseform i Kamerun, Senegal, Den Centralafrikanske Republik og Tchad.
  2. Masaysky - bor i Østafrika. Nakke og lemmer er lyse rødt i ynglesæsonen, og resten af ​​tiden er lyserød.
  3. Somali - undertiden betragtes det som en særskilt art. De har også skaldede pletter på hovedet, men hals og ekstremiteter er blåagtige, mens kvinder har lyse brune fjer. De bor i det sydlige Etiopien, i Mosali og i det nordøstlige Kenya. I modsætning til andre underarter lever de parvis eller enkeltvis.
  4. Sydgrå fjerdragt. Bor i sydvestlige Afrika.

Naturlige fjender

Æg af disse fugle betragtes som en delikatesse i jakker, hyener og gribbe. Predators angriber kyllingerne: løver, cheetahs, hyener og leoparder. Men strudse er en meget stærk fugl, der står i stand til at stå op for sig selv. Voksne foretrækker at undgå selv de mest formidable rovdyr.

Struder lever lang og deres alder kan nå 75 år.

Men den fælles myte, at strudsehuler gemmer deres hoveder i sandet, er forkert. Han gik ud fra, at disse dyr ofte bøjer hovedet for at finde og sluge småsten. Fra en afstand kan det virke som om de sidder fast i sandet.

Rasbeskrivelse

Den afrikanske strudse er en meget kraftfuld fugl, der har en lang nakke og ben. Vækst af en voksen person kan overstige 2,5 meter, og vægten varierer fra 70 til 170 kg. Hovedet på en struds er ikke proportional med dets krop. Fuglens hjerne overskrider ikke størrelsen på en valnød, hvilket påvirker dets mentale evner. Struts har meget udviklet syn og hørelse. Bagagerummet og halen er dækket af bløde fjer. Hovedet, nakken og overbenene har ikke fjer. Nederste ben er dækket af skalaer.

Benene i den afrikanske struds er meget kraftige og perfekt tilpasset til løb. Der er kun to tæer på strudsbenet. Den ene er støtten og indeholder en klo, takket være, at der er et bedre greb med jorden. Den anden finger har en meget mindre størrelse og har ikke en klo, det hjælper fuglen til at holde balance.

Adfærdsfunktioner

Hvad angår opførelsen, så er den afrikanske struds på trods af den lille hjerne meget forsigtig og opmærksom. Under måltidet inspicerer fuglen hele tiden omgivelserne. Takket være den fremragende vision kan strudsene se en rovdyr inden for en radius af en kilometer. Hvis strudsen føles fare, forlader den øjeblikkeligt stedet, løber væk. Den maksimale hastighed, som en fugl kan nå under kørslen, er 90 kilometer i timen.

Mand afrikansk struds polygami. Under nesting graver hanhulene et hul, så hunnerne kan lægge æg der. Hanen inkuberer æggene selv. På dette tidspunkt fortsætter hunnerne med at lægge æg tæt på hanen, som derefter skifter dem i deres hul. En kvinde ligger i gennemsnit 6 æg hver. I gruben er der fra 15 til 25 æg.

Avlsmål

Mange landmænd er glade for at opdrætte struds for at få fremragende kød, som på en gang var en erstatning for oksekød i 2000 i Europa. Hvert år introducerer flere og flere lande strudsekød i sortimentet af dagligvarebutikker. Strudeæg er også populære, et æg vejer omkring et og et halvt kilo.

I modsætning til æg fra andre fugle har det afrikanske strudsæg et lavt kolesterolindeks, som gør det muligt at spise det af alle mennesker.

Skallet af et strudsæg bruges ofte til fremstilling af forskellige souvenirs. Landmænd er mere end at sælge struds læder til at lave sko og tilbehør. Fuglens hud er holdbar, modstandsdygtig over for vand og har en unik tekstur. At sælge kun en hud kan betale hele virksomheden for avlstrusser.

Med en struds kan du få et gennemsnit på 10 kg fedt, som bruges til fremstilling af kosmetiske cremer, balsam, forskellige sæbe og terapeutiske salver. Strutsfjeder kan også sælges på markedet, men deres efterspørgsel er ikke så stor.

Funktioner opdræt og voksende derhjemme

For at kunne opdrætte afrikanske strudse er det nødvendigt at erhverve et stort rum, hvor æg bliver inkuberet. Inkubationsperioden afhænger af ægets størrelse og tykkelsen af ​​dens skal.

Nu på markedet er der et stort antal forskellige skabe til inkubation af æg, men de bedste inkubatorer er skabene med to afdelinger, hvoraf den ene er nødvendig til inkubation og den anden til ruge. For at inkubationen skal lykkes, skal du omhyggeligt vælge æggene.

Under inkubation er det nødvendigt at dreje ægget med mellemrum på 6 dage. Det skal dog huskes, at æggene kun skal berøres i engangshandsker, da skallen ikke er beskyttet af noget, og det er muligt at få infektion af kyllingen. En vigtig faktor ved inkubation er at opretholde den optimale temperatur og fugtighed. Den mest passende temperatur er 36 grader, og fugtigheden er 27%.

Nestlings fødte til verden har dimensioner på højst 20 centimeter. Men de vokser meget hurtigt. Indtil der nås et et og et halvt meters vækstmærke, vokser strukker med centimeter om dagen. I de første par dage af livet, anbefales ikke kyllinger at give mad og drikke.

Efter nogle få dage er det tilrådeligt, at de afrikanske strudsekyllinger begynder at give vand og kløver blade. I løbet af den første måned anbefales det at fodre kyllingerne blandet foder blandet med kløverblad. I den anden og tredje måned af livet fodres strudsfoderet med blandet foder og cottage cheese, kogt æg, majs og hvede tilsættes til kosten.

Om sommeren kan struts få græs, i efteråret - rødder og om vinteren - ensilage.

Betingelser for tilbageholdelse og pleje

Følgende strutsholdningssystemer kendetegnes:

  1. Intensiv. Ifølge princippet om husdyravl. Strukkenes hele livsstil leveres af gården. I dette tilfælde tildeles en kvinde til en voksen mand. Denne metode til at holde er effektiv i de indledende faser af dyrkning af en afrikansk struds.
  2. omfattende. Imiterer eksistensen af ​​en struds i naturen, det vil sige alle forhold er så tæt som muligt at leve en afrikansk struds i naturen. Fordelen ved denne type indhold er, at kvinden kan parre sig med flere mænd, og dette vil øge det samlede antal æg.
  3. Semi-Intensiv. Kombination af de to tidligere systemer.

Для разведения африканских страусов требуется подготовить вольер, содержащий в себе не менее 40 м2 земли на каждую птицу. Зимой большую часть времени птицы пребывают в помещении, поэтому необходимо будет проводить частые уборки. Летом же, наоборот, страусы обитают в открытых загонах.

Страусы обладают отличным иммунитетом. Среди всех возможных болезней чаще всего встречаются расстройства ЖКТ и респираторные заболевания.

For at støtte den afrikanske struds immunforsvar er det nødvendigt at udføre vaccinationer, at være særlig opmærksom på sundhedsstandarder og desinficere lokalerne i tide.

Strudekyllinger er meget modtagelige for influenza. For at beskytte chicken mod en mulig sygdom er det derfor nødvendigt at beskytte det mod kontakt med den voksne fugl, indtil den når seks måneder.

En af de hyppige årsager til død af en struds er indledningen af ​​et fremmedlegeme ind i luftvejene. Strukken er også den eneste fugl, der er modtagelig for miltbrand.

Farlige bærere af mange sygdomme er duer, så du må forsøge ikke at lade duer komme ind i pennen til strudse.

For tiden er opdræt af afrikanske strudse en meget interessant aktivitet. Det skal imidlertid forstås, at dette ikke blot kræver finansielle investeringer, men også stor styrke og viden.

Hvad ser en afrikansk struds ud?

Hvad en afrikansk strudse ligner, er sandsynligvis ikke nogen hemmelighed for nogen - det er en tæt fugl med en lang fjederløs hals, der er kronet med et fladt lille hoved med store øjne og et næb.

Næbbet er blødt, dekoreret på den øvre del af den kornede vækst. Du kan ikke ignorere de store øjne af struds, pubescent med lange øjenvipper. Hver af dem forresten har et volumen svarende til denne fugles hjerne.

Hos mænd er fjerkræet lysere end hos kvinder, der er dekoreret med gråbrune fjer med snavsede hvide spidser på hale og vinger. Og deres cavaliers kan prale med sorte "haler" med lyse hvide fjer på vingerne og halen.

Forskellige underarter af den afrikanske struds er forskelligt i nakke, ben, størrelse og nogle biologiske egenskaber: antallet af æg i redenen, tilstedeværelsen eller fraværet af affald der og æggeskallernes struktur.

Hvordan en struds skaber en harem

I løbet af parringsperioden gør den afrikanske strudse sig en harem. Han sprer sine vinger, fluffer fjer og langsomt knæler. Så kaster hun hovedet tilbage og gnider det på ryggen - sådan en "sigøjner" efterlader ikke ligeglade kvinder, der tillader sig at blive dækket og blive medlemmer af en familie.

Sandt i denne harem vil der være en "First Lady" - den dominerende kvinde, som struds vælger en gang for alle sit liv. Og resten af ​​haremhunnen kan ændre sig fra tid til anden. Den "første dame" glemmer selvfølgelig ikke regelmæssigt at vise, hvem der er chef her og give slag til sine medmennesker.

I familien af ​​struds kan du let bestemme rangen af ​​hver. Faderen til familien selv er foran, hans "dame i hjertet" følger ham med hovedet højt og resten af ​​samochki og de unge følger ham og bøjer deres hoveder.

En struds hastighed er ikke den eneste egenskab.

Strudsfugle ligger i en rede, som hanen skal grave i jorden eller sandet. Som følge heraf rekrutteres op til 30 af dem og blandt struds, der lever i Østafrika, op til 60 år. Den dominerende kvindel sikrer sandt, at hendes æg ligger i midten af ​​koblingen og resten omkring. Sådan fungerer loven om overlevelse på bekostning af tal.

Strutsens æg er den største i verden (det er 24 gange så stor som kyllingen), men hvis man sammenligner det med hønsens størrelse, så er det den mindste! Her er en sådan hændelse!

Den dominerende struds sitter på en kobling om eftermiddagen. Det tjener som et originalt balsam til æg, hvilket forhindrer dem i at koge under 50 grader varme. Om natten klatrer en mand op på dem for at redde dem fra hypotermi.

Hvordan udvikler strudse

Sorte afrikanske strudsefødder er født efter 40 dage stærke, dækket af brune, børster, der udstikker i alle retninger, og kyllingerne vejer som regel ca. 1,2 kg. De lærer meget hurtigt at forstå hvordan og hvad de kan spise, og om et par måneder erstatter de dem med fjerene som deres mors, men de forlader ikke deres familie i yderligere 2 år.

Sandt nok, hvis savnerne i to familier krydser med strausites, så vil hver af dem forsøge at fange de små til sig selv og vedhæfte dem til deres brød. På grund af dette er der familier, hvor op til 300 kalve i forskellige aldre rekrutteres.

Et år senere er strudsfuglen klar til uafhængighed, men i nogen tid vil han leve sammen med sine brødre og søstre i samme flokk. Indtil det er hans tid at danse hans fantastiske ægteskabsdans foran damen.

En emu er ikke en struds!

Lad os nu flytte fra Afrika til Australien. På dette kontinent og på øen Tasmanien er emu fuglen meget lig den afrikanske struds. Indtil 80'erne i det sidste århundrede blev det betragtet som en slægtning af struds. Men så blev deres klassifikation revideret, og nu tilhører de den Casuar-lignende enhed.

Efter struds er den næststørste fugl. Højden vokser op til 180 cm og vejer op til 55 kg. Og udad, ligner emoen fuglen, der beskrives, selv om kroppen er mere komprimeret fra siderne og ser træt ud, og ben og hals er kortere, hvilket forresten giver et helt andet indtryk.

Emu (vi kalder det den gamle måde) har en sortbrun farve af fjer, og hoved og nakke er sorte. Kun specialister kan skelne en mand fra en kvinde i disse fugle, og endda så i løbet af parringsperioden.

Emu ved også, hvordan man løber

Emu har et atypisk fjerdæksel, der hjælper fuglen til at være aktiv selv i middagsvarmen. Fjeder har en håragtig struktur og ligner uld eksternt. Derfor, hvis emuens krop, dekoreret med lange fjer, ligner en levende høje, så på halsen og fuglens hoved er de krøllede og korte.

Ligesom den afrikanske struds har den ret lange stærke ben. Kun en emu, de er ikke bevæbnet med to, men med tre tre-phalanx fingre. En struds hastighed i tilfælde af fare når op til 50 km / t, men fugle talenter er ikke begrænset til dette. Det flyder stadig på vandet og kan på trods af sin vægt svømme ret lang afstand.

Hvordan dyrker emu

Emus spiser hovedsagelig plantefødevarer - græs, rødder, bær og frø. Sandt nok, i sultens øjeblikke forkæmper fugle ikke insekter. Da emu ikke har tænder, bliver de, som afrikanske struds, tvunget til at sluge små småsten, så mad, der er kommet ind i fordøjelsessystemet, kan knuses yderligere.

Emus i naturen har næsten ingen fjender, så de bor i små familier - fra to til fem fugle. I en sådan familie, en mandlig og flere kvinder. Emus hanner er gode dads. De tager på sig selv hele byrden med at passe afkomene, fra det øjeblik, hvor kvinden lægger flere æg i hullet gravet af dem.

Faktum er, at de, ligesom de afrikanske strudsefugle, ser efter alle deres damer i deres pakke, så tiden til at lægge æg kommer fra dem næsten samtidigt. Og at udsætte deres hunner sendes til reden, der viste suitoren. Og så viser det sig, at op til 25 æg fra forskellige kvinder slutter på ét sted. Emu-ægget er stort, mørkegrønt, dækket af en tykk skal.

Emu mand udfører forældremyndighed

Kun hanen er involveret i at inkubere æg til en emu. Han opretter en rede, og kvinden tværtimod forlader den, så snart alle æg er lagt. Hatching varer op til 56 dage. Og ingen erstatter hanen. Nogle gange tillader han sig at stige for at strække benene, og slentre rundt i reden eller gå til at drikke vand og spiser et blad eller græsblad langs vejen. Denne kost glad far er begrænset.

Emu mister ved inkubation op til 15% af deres vægt, men det forhindrer dem ikke i at være opmærksomme og omsorgsfulde dads, når de efter 2 måneder har lette plettet og fluffy babyer.

Strutsdyr er ikke truet med udryddelse

Skønheden i fjerene og holdbarheden af ​​disse fugles hud resulterede næsten i, at de ikke længere blev reddet selv ved struts berømte hastighed i tilfælde af fare. de udrættede hensynsløst. Så i 1966 blev de mellemøstlige arter af disse fugle identificeret som uddøde.

Men på grund af det faktum, at fra slutningen af ​​det 19. århundrede. deres avl er begyndt på gårde, og det samlede antal struds truer ikke andet. De opdrættes i næsten halvtreds lande rundt om i verden, uanset klima.

Denne fugl er uhøjtidelig i sit indhold, og modstår store temperaturforskelle, og ifølge eksperter ligner dets kød smagen af ​​magert oksekød, for ikke at nævne den stærke og smukke hud, der går til at lave forskellige produkter, og æg (røræg fra en struds en skål på tyve kyllingæg).

Fuglefjeder trækker ikke ud og skæres tæt på hudoverfladen to gange om året. For denne procedure er der forresten kun fortjent to, treårige mænd og ældre velegnet. Hos yngre individer har fjer ikke nogen kommerciel værdi.

Struts Beskrivelse

Afrikanske struds er for tiden de eneste medlemmer af strudsfamilien.. Den største flyvende fugl findes i det vilde, men er også godt opdrættet i fangenskab, og derfor er det blevet ekstremt populært på mange strudsfarmar.

udseende

Afrikanske struds er de største af alle moderne fugle. Den maksimale højde af en voksen person når 2,7 m, med kropsmasse op til 155-156 kg. Struts har en tæt krop, lang hals og lille i størrelse, fladt hoved. En ret blød fuglbag er lige og flad, med en slags kåt "klo" i området med den øvre mandibel.

Øjnene er ret store i størrelse med tykke og relativt lange øjenvipper, som kun er placeret på det øvre øjenlåg. Fuglesyn er udviklet perfekt. De ydre lydhuller er meget mærkbare på hovedet på grund af den svage fjerdragt, og i deres form ligner de små og pæne ører.

Dette er interessant! Et karakteristisk træk ved repræsentanter for den afrikanske strudsarter er den absolutte fravær af køl samt underudviklede muskler i brystområdet. Skelet af en flyvende fugl, med undtagelse af lårbenet, er ikke pneumatisk.

En afrikansk struds vinger er underudviklede, med et par relativt store fingre, der slutter i sporer eller klør. Baglidene på en flyvende fugl er stærke og lange, med to fingre. En af fingrene ender med en ejendommelig hornhoved, hvorpå strudsehovedet hviler i gang med at løbe.

Afrikanske struds har løst og krøllet, temmelig frodigt fjerdragt. Fjeder er placeret over hele overfladen af ​​kroppen mere eller mindre jævnt, og pterilia er helt fraværende. Fjeder struktur er primitiv:

  • skæg næsten ikke forbundet med hinanden,
  • manglende dannelse af tætte lamellære fans.

Det er vigtigt! Strutsen har ingen goiter, og nakkeområdet er utroligt strækbart, hvilket gør det muligt for fuglen at sluge hele stort nok nok byttedyr.

Hovedet, lårene og halsen på en flyvende fugl har ikke noget fjerdedel. På strutsens bryst er der også et barberet læderagtigt område eller den såkaldte "corn callus", som tjener som støtte til fuglen i liggende stilling. En voksen mand har den basale sorte fjerdragt samt halen og vingerne af hvid farve. Hunnerne er mærkbart mindre end mænd og er præget af ensartet kedelig farve, som er repræsenteret af gråbrune toner, offwhite fjer på vingerne og haleafsnittet.

Livsstil

Strukker foretrækker at være i et gensidigt nyttigt samfund med zebraer og antiloper, derfor følger ikke-flyvende fugle efter sådanne dyr en let migrering. Takket være godt syn og forholdsvis stor vækst er repræsentanter for alle strudsubarter de allerførste til at opdage naturlige fjender og giver meget hurtigt et signal om den forestående fare for andre dyr.

Skræmte medlemmer af strudsfamilien skriger højt og er i stand til at nå en løbehastighed på op til 65-70 km eller endnu mere. Samtidig er en voksenfugles trinlængde 4,0 m. Små strausits ​​allerede i en alder af en alder, når let op til 45-50 km i timen, uden at reducere det selv med skarpe sving.

Udenfor parringsperioden er afrikanske strudse tilbøjelige til at blive holdt i forholdsvis små flokke, eller såkaldte "familier", der består af en voksen mand, flere kyllinger og fire eller fem kvinder.

Dette er interessant! Det er almindeligt antaget, at når strøg er begravet, stromper begravet deres hoveder i sandet, er det forkert. Faktisk bøjer en stor fugl simpelthen sit hoved til jorden for at sluge grus eller sand for at forbedre fordøjelsesprocessen.

Strukker viser aktivitet primært med skumringen, og i den meget intense middagstid og om natten hviler sådanne fugle ofte. Nattens søvn af repræsentanter for de afrikanske struds underarter omfatter korte perioder med dyb søvn, hvor fugle ligger ned på jorden og strækker halsen samt lange perioder med såkaldt halvsøvning efterfulgt af en siddende stilling med lukkede øjne og en højhøjde hals.

dvale

Afrikanske struds er i stand til at udmærke vinterperioden på territoriet af vores lands midterzone, hvilket skyldes en temmelig frodig fjerdedel og medfødt fremragende sundhed. Når der opbevares i fangenskab, opføres specielle isolerede fjerkræhuse til sådanne fugle, og den unge bestand født i vinterperioden er mere hærdet og robust end fugle dyrket om sommeren.

Struds underarter

Den afrikanske struds er repræsenteret af de nordafrikanske, masai, sydlige og somaliske underarter, såvel som de uddøde underarter: den syriske eller arabiske eller struds aleppo (Struthi® er syriasus).

Det er vigtigt! En flok strudse udmærker sig ved fraværet af en konstant og stabil sammensætning, men er kendetegnet ved et stramt hierarki. Derfor behøver personer med højere rang altid at holde nakken og halen oprejst og svagere fugle - i skrånende stilling.

Fælles struds (Struthio camelus camelus)

Denne underart er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​mærkbar skaldethed på hovedet og er den største til dato. Den maksimale vækst af voksne fugle når 2,73-2,74 m, med vægt op til 155-156 kg. Ustrichens og nakkeområdet har en intens rød farve. Ægeskallet er dækket med tynde stråler af porer, der danner et stjernelignende mønster.

Somalisk struds (Struthio camelus molybdophanes)

I overensstemmelse med resultaterne af undersøgelsen af ​​mitokondrialt DNA betragtes denne underart ofte som en selvstændig art. Mænd har samme skaldethed i hovedet som alle medlemmer af den fælles struds, men for nakke og ekstremiteter er tilstedeværelsen af ​​blåhvid hud karakteristisk. Somaliske strudsehvaler har særligt lyse brunlige fjer.

Masai struds (Struthio camelus massaicus)

Den ikke-udbredte indbygger i Østafrikas territorium har ingen væsentlige forskelle fra andre repræsentanter for den afrikanske struds, men nakke- og lemmerne i ynglesæsonen får meget lyse og intense røde farvninger. Uden for denne sæson har fuglene en ikke mærkbar lyserød farve.

Southern struds (Struthio camelus australis)

En af underarterne af den afrikanske struds. Denne flyvende fugl er karakteriseret ved en temmelig stor størrelse og adskiller sig også i den grå farve af fjer på nakke og lemmer. Ældre kvinder af denne underart er betydeligt mindre end voksne mænd.

Syriske struds (Struthiocamelussyriacus)

Uddød i midten af ​​det tyvende århundrede, en underart af den afrikanske struds. Tidligere var denne underart ganske almindelig i den nordøstlige del af afrikanske lande. En relativ underart af den syriske struds anses for at være en struds, der blev valgt til at genopfylde i Saudi-Arabien. Syriske struds blev fundet i ørkenzonerne i Saudi-Arabien.

Habitat, levesteder

Tidligere boede den fælles eller nordafrikanske struds i et stort område, der dækkede de nordlige og vestlige dele af det afrikanske kontinent. Fuglen mødtes fra Uganda til Etiopien, fra Algeriet til Egypten, der dækkede mange vestafrikanske landes territorium, herunder Senegal og Mauretanien.

Hidtil har habitatet for denne underart er faldet markant, så nu lever almindelige strudsene kun i nogle afrikanske lande, herunder Kamerun, Tchad, Den Centralafrikanske Republik og Senegal.

Den somaliske struts bor i det sydlige Etiopien, i det nordøstlige Kenya såvel som i Somalia, hvor den lokale befolkning kaldte fuglen "Goyao". Denne underart foretrækker frisk eller enkeltliv. Masai struds findes i det sydlige Kenya, i østlige Tanzania, samt i Etiopien og i det sydlige Somalia. Området for den sydlige underart af den afrikanske struds er beliggende i den sydvestlige del af Afrika. Sydstrusser findes i Namibia og Zambia, er almindelige i Zimbabwe, såvel som Botswana og Angola. Denne underart lever syd for Kunene og Zambezi-floderne.

Naturlige fjender

Strugetæg er jaget af mange rovdyr, herunder jackals, voksne hyener og scavengers. Gribbe griber for eksempel en stor og skarp sten med en næb, som flere gange smider et strudsæg på toppen og forårsager revnedannelse af skallen.

Unge, nyligt fremkomne kyllinger er også ofte angrebet af løver, leoparder og cheetahs. Som det fremgår af talrige observationer observeres de største naturlige tab i den afrikanske struds befolkning udelukkende under inkubation af æg såvel som under opdræt af de unge.

Dette er interessant! Det er meget velkendte og endda dokumenterede tilfælde, hvor en forsvarlig voksenstruts med et enkelt kraftigt slag på sin fod påførte et dødeligt sår på sådanne store rovdyr som løver.

Тем не менее, не следует думать, что страусы являются слишком пугливыми птицами. Взрослые особи сильные и могут быть достаточно агрессивными, поэтому вполне способны постоять при необходимости не только за себя и своих собратьев, но также легко защитить свое потомство. Разозленные страусы, не задумываясь, могут нападать на людей, посягнувших на охраняемую территорию.

Рацион страуса

Обычный пищевой рацион страусов представлен растительностью в виде всевозможных побегов, цветов, семян или плодов. Til lejlighedsvis kan den flyvende fugl også blive spist af nogle små dyr, herunder insekter som sprinkler, krybdyr eller gnavere. Voksne fodrer undertiden på rester af spiseplads eller flyvende rovdyr. Unge struds foretrækker kun at spise mad af animalsk oprindelse.

Når det holdes i fangenskab, forbruger en voksenstruts ca. 3,5-3,6 kg mad om dagen. For en fuldstændig fordøjelsesproces svælger fugle af denne art små småsten eller andre hårde genstande, der skyldes fuldstændig mangel på tænder i munden.

Blandt andet er strudsen - fuglen utrolig utroligt, så det kan temmelig lang tid uden drikkevand. I dette tilfælde modtager kroppen en tilstrækkelig mængde fugt fra vegetationen spist. Ikke desto mindre tilhører struds tilhørende kategorien vandfuglefugle, derfor lejlighedsvis bader de meget.

Reproduktion og afkom

Med begyndelsen af ​​parringsperioden er den afrikanske struds i stand til at opfange et bestemt område, hvis samlede areal er adskillige kilometer. I løbet af denne periode bliver farvningen af ​​benene og halsen af ​​fuglen meget lysende. Mænd er ikke tilladt i det beskyttede område, men tilgangen til kvinder af en sådan "vagt" er meget velkommen.

Pubertystrusser når op til tre år. I løbet af rivalitetsperioden for besiddelse af en moden kvinde producerer voksne strudsehugger meget originale hissende eller karakteristiske trompetlyde. Efter at der er opsamlet en betydelig mængde luft i fuglens kram, skubber hanen skarpt frem mod spiserøret, hvilket forårsager dannelsen af ​​en livmoderbrøl, som en løvebrøl.

Strudere tilhører kategorien af ​​polygamiske fugle, derfor dominerer mænd med alle kvinder ind i harmen. Imidlertid tilføjer par kun den dominerende kvinde, hvilket er meget vigtigt for inkubation. Parringsprocessen slutter ved at grave en rede i sandet, hvis dybde er 30-60 cm. Ægene lægges i en sådan mannlig rede af alle kvinder.

Dette er interessant! Æggens gennemsnitlige længde varierer i området 15-21 cm med en bredde på 12-13 cm og en maksimalvægt på ikke over 1,5-2,0 kg. Den gennemsnitlige æggeskaltykkelse er 0,5-0,6 mm, og dens tekstur kan variere fra en blank glansoverflade til en matt type med porer.

Inkubationsperioden er i gennemsnit 35-45 dage. Om natten klækkes koblingen udelukkende af mænd af den afrikanske struds, og om dagen udføres den alternative pligt af kvinder, der er karakteriseret ved nedfaldende farvning, der fusionerer med ørkenlandskabet.

Undertiden er koblingen helt ubevidst af voksne fugle og opvarmes kun ved naturlig solvarme. I populationer, der adskiller sig i for mange kvinder, findes et stort antal æg i reden, hvoraf nogle er blottet for fuldgod inkubation og derfor afvises.

Ca. en time før kyllingerne bliver født begynder strudsene at åbne æggeskallet indefra, hviler på det med dets spredende lemmer og metodisk hylder dets næb for at danne et lille hul. Efter flere sådanne huller er blevet lavet, slår kyllingen med en stor kraft dem med nakke.

Derfor har næsten alle nyfødte strudsekød ofte betydelige hæmatomer i hovedområdet. Efter kyllingerne er født, bliver alle ikke-levedygtige æg ødelagt af voksne strudsefugle, og flyvende fluer tjener som en fremragende foder til nyfødte.

En nyfødt strudsfugl synet, veludviklet, dækket med et lys ned. Den gennemsnitlige vægt af en sådan kylling er ca. 1,1-1,2 kg. Allerede på den anden dag efter fødslen forlader strudsene redenet og går sammen med deres forældre efter mad. I løbet af de første to måneder er kyllingerne dækket med sorte og gullige børster, og parietalområdet er kendetegnet ved murstenfarvning.

Dette er interessant! Den aktive ynglesæson af struds, der befinder sig i våde områder, varer fra juni til midten af ​​oktober, og fugle, der lever i ørkenområder, er i stand til at opdrætte hele året.

Over tid bliver alle strausita dækket af en ægte, fluffy fjerdragt med en karakteristisk underarter farve. Mænd og kvinder snuble med hinanden og bryder retten til yderligere bekymring for bøden, som skyldes polygami af sådanne fugle. Kvinder af repræsentanter for de afrikanske struds underarter holder deres produktivitet i et kvart århundrede og mænd - omkring fyrre år.

Befolkning og arter status

I midten af ​​det nittende århundrede begyndte strudsene at blive opbevaret i mange gårde, hvilket gjorde det muligt for den stærkt krympende befolkning af en sådan flydende stor fugl at overleve til vor tid. Til dato kan mere end halvtreds stater prale af tilstedeværelsen af ​​særlige gårde, der er aktivt engageret i opdræt af struds.

Ud over at bevare befolkningen er hovedformålet med at opdrætte struds i fangenskab at få meget dyre hud og fjer samt velsmagende og nærende kød, lidt som traditionelt oksekød. Strutsene lever længe nok, og under gunstige betingelser er de ganske i stand til at leve i alderen 70-80 år. På grund af masseindholdet i fangenskab er risikoen for fuldstændig udryddelse af en sådan fugl for øjeblikket minimal.

Strudemusbrug

Angivelsen af ​​strudsefamilien blev dateret til 1650 f.Kr., da sådanne store fugle var vant til det antikke egypts område. Den allerførste strudsfarvogn opstod dog i det 19. århundrede i Sydamerika, hvorefter de flyvende fugle blev opdrættet i afrikanske lande og Nordamerika samt i Sydeuropa. Når de holdes i fangenskab, er repræsentanter for afrikanske strudse meget uhøjtidelige og utroligt hårdføre.

Vilde strudsetter, der lever i afrikanske lande, akklimatiseres nemt, selv i de nordlige regioner i vores land. Takket være sådan uhøjtidelighed, huset vedligeholdelse af repræsentanter for familien

Struts er i gang med popularitet. Men det skal huskes, at alle underarter af den afrikanske struds er meget følsomme over for skarpe temperaturudsving, men de er i stand til at modstå kolde temperaturer til minus 30 o C. Med den negative virkning af træk eller slør kan fuglen blive syg og dø.

Indenlandske struds er omnivore fugle, så der er ingen særlig vanskelighed ved at udarbejde en kost til fodring. Afrikanske strudse spiser ret meget. Den daglige mængde mad pr. Voksen er ca. 5,5-6,0 kg foder, herunder grønne og kornafgrøder, rodafgrøder og frugter samt særlige vitamin-mineralske komplekser. Når der vokser ung bestand, er det nødvendigt at fokusere på proteinfoder, som stimulerer de vigtigste vækstprocesser.

Foderrationen hos moderflocken justeres afhængigt af den produktive og uproduktive periode. Standard sæt hovedfoder til domestic struds:

  • majsgrød eller majskorn,
  • hvede i form af en ret smuldrende grød,
  • byg og havregryn,
  • skåret grønne i form af nælde, alfalfa, kløver, ærter og bønner,
  • skiveskåret vitaminhøje fra kløver, alfalfa og eng urter,
  • græs måltid
  • rodafgrøder og knoldsafgrøder i form af gulerødder, kartofler, rødbeder og jordpærer,
  • mejeriprodukter i form af yoghurt, hytteost, mælk og flydende affald fra fremstilling af smør,
  • næsten alle sorter af ikke-kommercielle fisk,
  • kød- og benmel og fiskemel,
  • knuste æggeskaller.

Dette er interessant! I dag er strudsektoren en særskilt del af fjerkræindustrien, der beskæftiger sig med produktion af kød, æg og strudshud.

Fjær med et dekorativt udseende og strudsfedt, som har antihistamin, antiinflammatoriske og sårheling egenskaber, er også meget værdsat. Hjemmelavede struds - aktivt udvikle, lovende og meget rentabel industri.

Struts - beskrivelse, struktur, egenskaber, fotos. Hvad ser en struds ud?

Den afrikanske struds er en unik naturfugl, der ikke kan flyve, har ingen køl og har kun to tæer, hvilket også er en undtagelse i fugleklassen.

At være de største fugle på planeten, kan store individer af den afrikanske struds have en vækst på 2,7 meter og en imponerende vægt på op til 156 kg. Imidlertid er gennemsnitsvægten af ​​en struds i gennemsnit ca. 50 kg, hvor mænd er noget større end kvinder.

Strutsskelettet er ikke pneumatisk, med undtagelse af lårbenet. Enderne af pubicbenene voksede sammen og dannede et lukket bækken, hvilket også er ukarakteristisk for andre fugle.

Forfatter foto: Museum of Veterinary Anatomy FMVZ USP / Wagner Souza e Silva

Afrikanske strudse kendetegnes af en tæt forfatning, en meget langstrakt hals og et lille hoved af fladform, der slutter i en flad, bred, flad næb, hvor der er en blød kåt vækst. Strutset har store øjne, og det øvre øjenlåg er prikket med lange, bløde øjenvipper.

Forfatter foto: Vvlasenko

Forfatter foto: Donarreiskoffer

Sternumets eller kølens vækst, der er karakteristisk for repræsentanter for fugleklassen, er fuldstændig fraværende i struds, og selve brystbenet er dårligt udviklet. På overfladen er der et blødt område af tyk hud - en speciel majs callus, som tjener som en støtte, når fuglen ligger på jorden.

Foto af: Diego Delso

Forhængene af fuglen er repræsenteret af underudviklede vinger, på hver af dem er der to fingre, der slutter med skarpe kløer. Stroppens bagben er lange, stærke og muskuløse, med to fingre, og kun en af ​​dem har i sin ende en ejendommelig hov som tjener som støtte under løb.

Foto af: Yathin S Krishnappa

Foto af: Skampetsky

Strukkefed er knust og krøllet, relativt jævnt fordelt over overfladen af ​​kroppen. Der er ingen fjer på hoved, nakke og ben: de er dækket af bløde, korte ned.

Strutsfjærene skelnes af en primitiv struktur: deres skæg går næsten ikke sammen med hinanden og danner ikke en skovl Fuglene har meget smukke fjer og der er mange af dem: 16 primære fjer i første række og fra 20 til 23 i anden rækkefølge, kan styrfjederne være fra 50 til 60.

Foto af: Essdras M Suarez / EMS Photography

Forfatter foto: Bob-Nan

Det er meget nemt at skelne en mandlig struds fra en kvindelig. Voksen af ​​voksne hanner er sort, og kun hale og vinger er malet hvidt. Hunnerne er temmelig ubemærket: deres fjer er præget af en beskyttende gråbrun farve, og vingerne og halebeklædningen ser snavset hvid ud.

Fotoforfatter: Vladimír Motyčka

Hvad spiser struds?

Strutsen er en altomfattende fugl, og selvom kost af unge mennesker hovedsageligt er animalsk mad, dyrker voksne fugle på alle former for vegetation. Deres kost består af urter, skud og frø af planter, blomster, æggestokke og frugter, herunder ganske hårde. Ikke desto mindre er voksne individer langt fra vegetarianere, og hvis det ikke er muligt, vil de ikke give op forskellige insekter, for eksempel johannesbrød, samt firben, små gnavere og faldt i form af underdyrkede bytte af store rovdyr. Strudere har intet at tygge på mad, derfor spiser de sand og små småsten og ofte forskellige uspiselige genstande for at forbedre fordøjelsen: splinter, plaststykker, metal og endda negle. Strukker kan også roligt i flere dage.

Ligesom kameler, kan strudse uden lang tid uden vand: de har nok væske fra den grønne masse af planter, der forbruges. Men at få adgang til vand drikker strutsanden meget og villigt. Med samme stor fornøjelse bader strudse.

Typer af struds, foto og navn.

Under Pleistocene og Pliocene-epoken var der flere sorter af struds, der levede i Vest- og Centralasien, i Indien og i de sydlige regioner i Østeuropa. I krønikerne fra den antikke græske historiker Xenophon nævnes disse fugle, der befinder sig i ørkenlandskaberne i Mellemøsten, vest for floden Eufrat.

Den ukontrollerede udryddelse af fugle medførte en kraftig nedgang i befolkningen, og i dag omfatter den eneste arter af strudsarter 4 overlevende underarter, der beboer udvidelserne af Afrika. Nedenfor er en beskrivelse af underarterne af den afrikanske struds.

  • almindelig eller nordafrikanske struds (Lat. Struthio camelus camelus) anderledes skaldet hoved. Dette er den største underart, hvis vækst når 2,74 meter, mens struds vejer op til 156 kg. Stroppens lemmer og nakke er malet i en intens rød farve, og æggeskallen er dækket af tynde stråler af porer, der danner et stjernelignende mønster. Tidligere boede almindelige struds i et stort område, der spænder nord og vest for det afrikanske kontinent, fra Etiopien og Uganda i den sydlige del af området til Algeriet og Egypten i nord, der dækker vestafrikanske lande, herunder Mauretanien og Senegal. Disse dage er habitat for disse fugle væsentligt faldet, og nu bor den almindelige struds i kun få afrikanske lande: Kamerun, Tchad, Den Centralafrikanske Republik og Senegal.

Den fælles struds (nordafrikanske struds) mand (lat Struthio camelus camelus). Foto af MathKnight

Fælles strudshunde (lat Struthio camelus camelus). Forfatter foto: לומי שטרית

  • Masay struds (Lat. Struthio camelus massaicus) - indbygger i Østafrika (sydlige Kenya, østlige Tanzania, Etiopien, Sydlige Somalia). I ynglesæsonen er dens nakke og lemmer farvet intens rød. Udenfor avlssæsonen er de lyserøde.

Masai struds mand (lat Struthio camelus massaicus). Foto af Nicor

Masay struds kvinde (lat Struthio camelus massaicus). Foto af: Nevit Dilmen

  • Somalisk struds (Lat. Struthio camelus molybdophanes) baseret på analysen af ​​mitokondrialt DNA ses undertiden som en særskilt art. Mænd har det samme skaldede hoved som repræsentanter for underarter af almindelige struds, men deres nakke og lemmer har en blåhvid hudfarve, og den somaliske struds har en særlig lysebrun fjer. Somaliske struds lever i det sydlige Etiopien, nordøstlige Kenya og Somalia, og den lokale befolkning kalder dem det smukke ord "goyio". Denne underart af struds foretrækker at leve i par eller enkeltvis.

Foto af: David Bygott

  • Sydlige struds (Lat. Struthio camelus australis) er også kendetegnet ved den grå farve af fjerkræets og lemmernes fjerdedel, og dens rækkevidde er stiplet langs den sydvestlige del af Afrika. Strutset findes i Namibia, Zambia, Zimbabwe, Angola og Botswana, det bor syd for Zambezi og Kunene-floderne.

Sydlige mandstrup (lat Struthio camelus australis). Fotoforfatter: Bernard DUPONT

Southern strudsehunde (lat Struthio camelus australis). Foto af: Yathin S Krishnappa

Reproduktion af strudse.

Pudertyper af struds kommer i en alder af 2-4 år. Under token-perioden beskytter hver mand vigilant sit personlige område inden for en radius på 2 til 15 kvadratkilometer og udøver hensynsløst konkurrenter. Nuværende hankes nakke og lemmer bliver lyse rødt, og for at tiltrække hunner falder det i knæ, slår dets vinger intensivt, buer sin nakke tilbage og gnider ryggen af ​​hovedet mod ryggen. Under rivaliteten for at eje en kvinde, gør mændene meget originale trompet og hissende lyde. Efter at have akkumuleret mere luft i goiteren skubber den mandlige struds skubbet ind i spiserøret og annoncerer omgivelserne med en slags livmoderbrøl, der ligner et brølende løve.

Struer er polygame, så den dominerende mand er parret med alle hunner af harem, men udgør et par udelukkende med den dominerende kvinde for den efterfølgende inkubation af afkom. Efter parring graver den fremtidige far personligt en rede op til 30-60 cm dybt i sandet, hvor alle befrugtede kvinder regelmæssigt lægger æg og udfører en lignende procedure en gang hver anden dag.

Forfatter foto: Alina Zienowicz

Blandt alle fugleforskelligheder har struds de største æg, men i forhold til kroppen er de ret små. Den gennemsnitlige størrelse af et strudsæg er 15 til 21 cm langt og ca. 13 cm bredt. Ægvægt når 1,5-2 kg, hvilket svarer til 25-35 æg kyllinger. Skallens tykkelse er ca. 0,6 mm, og dens farve er halmgul, nogle gange mørkere eller omvendt lettere. I æg lagt af forskellige kvinder, er skrogets tekstur anderledes og kan være blank og skinnende eller mat og porøs.

Forfatter foto: Raul654

Strudeæg sammenlignet med kylling og vagtel æg. Forfatter foto: Rainer Zenz

I indbyggerne i den nordlige del af intervallet indeholder den almindelige kobling normalt fra 15 til 20 æg, i syd - ca. 30, i den østafrikanske befolkning, når antallet af æg i redenen ofte 50-60. Efter at æggene er lagt, får den dominerende kvindelige strudse sine konkurrenter til at trække sig ned og ruller deres æg ind i midten af ​​fossaen og bestemmer dem ved hjælp af shellens konsistens.

Inkubationsperioden varer fra 35 til 45 dage, kun om kvinden inkuberer koblingen, kvindene vender om dagen. Et sådant valg er ikke tilfældigt: På grund af den beskyttende farve går hunnerne ubemærket mod baggrunden af ​​ørkenlandskabet. Om dagen er murværk undertiden efterladt uden opsyn og opvarmet af solens varme. På trods af den generelle pleje af forældre dør mange koblinger på grund af utilstrækkelig inkubation. I befolkninger hvor der er for mange kvinder, kan antallet af æg i koblingen være sådan, at hanen ikke fysisk kan dække alle afkom med sin krop.

En time før strudsekyllingen er født, begynder den at åbne æggeskallen, hviler med sine splejsede ben på sine skarpe og stumme ender, og hammer ham nøjagtigt på et tidspunkt, indtil der er dannet et lille hul. Таким образом, птенец проделывает несколько дырочек, а потом с силой бьет в это место затылком, поэтому страусята часто рождаются со значительными гематомами, имеющими свойство быстро проходить. Когда на свет появился последний птенец, взрослый страус безжалостно уничтожает нежизнеспособные яйца, лежащие с краю, и сразу же на пир собираются мухи, служащие кормом для птенцов.

Автор фото: Pries

Новорожденные страусята зрячие, хорошо развитые, их тельца покрывает легкий пушок, а вес составляет около 1,2 кг. De kyllinger, der kom ind i verden, bevæger sig smukt og forlader redenen den næste dag, går sammen med forældrene på jagt efter mad. I de første to måneder dækker strudsefuglen de sorte og gule børster, kronen er muret, og halsen har en beskidt hvid farve med mørke langsgående striber. Kun med tiden danner de ægte fjer, og antikken af ​​alle kyllinger bliver ens i farve til kvindens fjerdedel. Ostusits ​​hanner erhverver kun den karakteristiske sorte farve til voksne i andet år af livet.

Taget fra webstedet: www.reddit.com

Strutsben er meget knyttet til hinanden, og hvis to grupper af kyllinger har mødt, kan de ikke længere adskilles, hvorfor der i Afrika savanner ofte er bier, der består af strækker i forskellige aldre. At være polygamiske fugle, begynder hanen og kvinden en kamp imellem dem selv, og den stærkere forælder får mere pleje af bøden.

Forfatter foto: Magnus Manske

Fjender af struds i naturen.

Jakkesæt, hyener og høvdinger jager strudsæg. For eksempel indfanger en grib en stor sten med dens næb og smider den oven på et æg flere gange, indtil den springer. Løver, cheetahs, leoparder eller hyener kan også angribe kyllinger.

Det er forgæves at tro, at struds er frygtelige fugle: Faktisk er de ganske aggressive og i stand til at stå op for sig selv og deres afkom. En vred struts, uden tøven, vil angribe en person, der har ramt sit territorium, og endda modne rovdyr er bange for voksne fugle. Tilfælde er blevet registreret, da en forsvarlig struds med et kraftigt slag mod benet dårligt sårede en voksen løve.

Foto af: Kevin Power

Fugle, der ligner den afrikanske struds.

Der er flere fuglearter, der ligner strudsstrømmen meget. Men de tilhører ikke strudsefamiliens familie og strudsens slægter. Nedenfor er en kort beskrivelse.

Darwin Nandu det samme lille nandu eller dlinnoklyuvy rhea (Lat. Rhea pennata) - En flyvende stor storfugl fra ordren nandoobraznyh, familie af nandu, genus nandu. Fuglens fjerdedel er grå eller gråbrun, på bagsiden er der hvide pletter. Højden i ryggen er ca. 90 cm, vægten varierer mellem 15-25 kg. Darwin Nanda bor i det sydlige Argentina, herunder Patagonien og de sydlige Andes, Bolivia, Argentina og på øen Tierra del Fuego.

Foto af: CHUCAO

Big Nandu, Ordinære NanduHan også nordlige nandu (Lat. Rhea americana) - flyvende fugl fra ordren nandoobraznyh, familie Nandu, slægt Nandu. Typisk repræsentant for Sydamerika. Den bor i Argentina og Bolivia, i Brasilien, Paraguay og Uruguay. Højden af ​​en stor nandu til temechka når 127-140 cm, vægten varierer fra 20 til 25 kg eller mere. Farven på fjerene er brun-grå, ofte blandt fugle er der albino-prøver med hvidt beklædning og lyse blå øjne.

Fotoforfatter: Rufus46

Kasuarer (Lat. Casuarius) - en storstilet fugl, ude af stand til at flyve. Det tilhører ordren af ​​cazuar-lignende, familie af cazuar, slags cassowary. Forskere har identificeret tre typer cusparies. Enkeltpersoner når 150 cm i højden med en vægt på op til 80 kg. Et kendetegn ved fuglen - en slags udvæksthjelm på hovedet. Fuglens hoved og hals er normalt ikke-fjeret, farvningen af ​​fjer på kroppen er sort, to typer har lyse "øreringe" af forskellige farver i nakken. Cassowals bor i tykningerne i New Guinea troperne i det nordøstlige Australien, og findes på øerne Aru, Muruk, Salawati, Yapen.

Foto af: Michael Schmid

emu (Lat. Dromaius novaehollandiae) - en stor flyvende fugl fra rækkefølgen af ​​casuaridae, familie af emu, genus af emu. I højden når 150-170 cm, der vejer på samme tid fra 45 til 55 kg. Farvefjeder gråbrun. Emu er bredt udbredt næsten hele Australien.

Forfatter foto: Benjamint444

Strudekød

Afrikansk strudsekød er et ret nyttigt produkt, som ifølge nogle ernæringseksperter overtog selv populær kalkun i form af minimumskolesterol med den maksimale mængde protein. Strudekød har en mørk rød farve, smager lidt som kalvekød, koger meget hurtigt, men med langvarig varmebehandling kan man tabe ømhed og saftighed. Strudekød er meget værdsat i Asien og Europa, og bliver en ganske kendt restaurantret blandt fyndere af lækker mad med eksotiske noter. Tilberedende steaks, stege, kolde snacks, kødboller er kogt af strudsekød, kogt, stuvet og bagt. Den magiske kød af den afrikanske struds indeholder mangan, kalium og jern, den er rig på fosfor, B-vitaminer og nikotinsyre.

Skjul strudsene deres hoved i sandet?

Der er en fejlagtig opfattelse af, at strudsene gemmer deres hoveder i sandet, men de gør ikke noget lignende. Udseendet af denne myte blev fremmet ved den måde, hvorpå fuglene stod, bøjede deres hoveder til jorden og slukede små småsten, der fremmer fordøjelsen.

En struds kan også falde hovedet på sandet efter lang tid. Fuglen har ingen styrke tilbage, og dermed hviler den.

Se videoen: Ostrich - Safari Ngorongoro Crater Africa (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org