Fugle

Little Tit brunhovedet: beskrivelse og avl

Pin
Send
Share
Send
Send


Den dorsale side af den brune-tit eller bløde grå, og toppen af ​​hovedet og halsen (hagen) er malet sort. Kindene og maven er dækket af gråhvid fjerdragt, og hos fugle fra de nordlige befolkninger er kinderne rent hvide. Sløret lyspunkt er normalt tilgængeligt på vingen. Seksuel dimorphisme er ikke udtrykt, derfor er kvinden ubestridelig fra hanen.

Den brunhårede tit i udseende ligner meget den svarte hovede tit, som er vanskelig at skelne fra under markforhold. De er ofte forvirrede selv af ornitologiske specialister, men hvis man ser tæt på, vil man bemærke forskelle, ikke kun i farve, men også i stemme og vaner.

Så farven på bagsiden af ​​den grå knude er grå, "mus" i farve, og den sorte hue går langt tilbage på hovedet i form af en spids pigtail. Smertefladen er ret stor, som om den er sløret.

Det er let at skelne karakteren af ​​stemmen af ​​grå brun chickadee, da grå gaichek har meget karakteristisk trang, der kan overføres som "chi-chi-bøsse. rec. rec. ". Hvis de første stavelser af denne trang er rykkende og skrigende, så er de sidste høje og strakte som i stress. Denne form for opkald er gentaget næsten hvert minut og ledsages af et tyndt blåt øje squeak og tikkende. Den grå gaffel har et specielt resonant og ret lavt råb: "chi-chi-chi-fi-tsifik. ".

Ægteskabssang er helt anderledes i begge arter, som kan høres fra marts og fremefter. Disse er sonorøse og rene fløjter - "Tiu-tiu-tiu. "Gentagelse i den grå tit 5-6 gange i træk. I dette tilfælde synger de tre første hits undertiden i en tone højere end de sidste tre, og hele sangen har en slags trist tone.

Willow Tit spredes gennem hele skovområdet, og sommetider trænger ind i skovtundra og skov-steppe. Det er fraværende i Kaukasus og Sydkoreerne. Vintersteder for brunhåret tit går ind på redenen. Gråt tit er mere udbredt i Rusland. Det kan findes fra Arkhangelsk i nord, og til Ukraine i syd, ligger det også i hele Sigiriens Taiga til Kamchatka og Okhotskhavet i øst. Under vintermigrationerne kommer grå gråbæger ind i vejen mod syd, og møder selv i Ukraine.

Begge arter af gaichek adskiller sig i deres nestepreferencer, da den brune tit foretrækker sparsomme løvskove, og gråen foretrækker rå blandede nåletræer og lever selv i fjerntliggende taiga.

Gaichki er meget mobile og endda fidgety: de bruger ikke et enkelt minut i ro. De bevæger sig klogt selv i de tætteste plexuser af grene og søger efter forskellige insekter der. Hvis tit bliver større bytte, så holder hun det med tæerne, og hun bryder tæppet i stykker. Hun ser vigiligt igennem alle revner og revner i bark og grene af træet i håb om at finde bytte. Og den lille tit føder primært på hver lille ting, herunder de små æg edderkopper og insekter, pupper og insektlarver, der søger mad fra morgen til aften. Og om vinteren, i frost og blizzards, skjuler fugle ofte i tætte granskove, hvor vind og sne ikke trænger ind. Fra efteråret vises de tæt på boligen, i haver og parker, og de bliver nemt vant til kunstig lokkemad, deltager ofte i fødevarerne.

Om sommeren spiser niggaws kun dyrefoder, hvilket er helt nok, så i efteråret begynder de at forbruge forskellige frø. Gaichi, både brunhovedet og gråt, spiser solsikkefrø, sådestål, forskellige majestæt, salvie, pickle, serpukha og mange andre, hovedsagelig af Compositae. De hænger villigt frø af motherwort, samler dem fra tørre stængler, der stikker ud under sneen ved kanterne på skovvejen og langs kanterne. Meget ofte findes chickweeds blandt frøene og dvaletilfælde insekt larver.

Fra det tidlige forår vender gangene tilbage til deres nestepladser. De foretrukne nestestationer i de grå hætter er døve og sumpfulde banker af skovstrømme med rotet løvtræ, blandt store nåletræer. Resten er placeret i en hul, som regel meget lav fra jorden, oftest i rotte stubber eller brudte træer med blødt råtnet træ. Gaping en hul ved en kvindelig tager fra 8 til 25 dage. Gnezdovaya-foring er meget sparsom, lavet af tynde, knuste bastfibre, mos, eller endog simpelthen fra trærot, og fjer, uld og ned er meget sjældne. Hakkens diameter er 25-35 mm, hulen er 100-200 mm.

Bygningen af ​​redenen finder sted i april. Fuld koblinger observeres i første halvdel af maj. Rugeæg varer 13-15 dage. Chicks er i reden i 17-19 dage. Afgang af kyllinger falder i slutningen af ​​juni - det første årti af juli.

Little Tit brunhovedet: En beskrivelse af udseendet

Fuglen har en lille tæt krop, op til 14 cm i længden og med en masse på 9-14 g, kort hals og fjerdragt af gråbrun farve. Øverst på et ret stort hoved og bagsiden af ​​hovedet er en mat sort skygge. De fleste af de tilbage, mellemstore og små vinger, skuldre, nadhvoste og lænd har brun-grå farve. Kindler hvid og grå. På sidens side er der en okkerskygge. På forsiden af ​​halsen er der en såkaldt dickey - en stor sort plet. Regningen har en mørk brun farve. Fuglens bund er snavset hvidt med en lille okkerfarve på siderne, ben og poter er mørkegrå.

Willow Tit i feltforhold kan let forveksles med blackhead. Forskellen mellem dem er, at pulveret har en matte snarere end en skinnende sort kasket og en grålig langsgående strimmel på de sekundære vingevinger. Det mest slående træk ved disse fugle er deres sang.

levesteder

Brown-headed chickadee findes i skovområderne i Eurasien, der begynder i øst for Storbritannien og de centrale regioner i Frankrig, og slutter med Stillehavet og de japanske øers kyst. I nord bor det i områder af woody vegetation samt den skandinaviske og finske skovtundra. I syd findes den i stepperne.

Willow Tit er tilbøjelig til at leve i sletter af barr, bjergrige og blandede skove, hvor fyr, lærk, gran vokser samt floodplains af floder og vådområder. I Sibirien er det bosat i den mørke-nålet taiga med sphagnum-mose, piletræer og alderbælg.

I Europa lever det hovedsagelig blandt buskplantager af floodplain skove, på skovkanter og lunde. I det bjergrige område findes i en højde af 2000 m til 2745 m, for eksempel på Tien Shan. Uden for avlssæsonen har fuglen tendens til at stige meget højere. For eksempel i Tibet blev pulveret set i en højde på 3960 meter over havets overflade.

Livsstil

Fugle af denne arten reden i april og maj. De er overvejende stillesiddende i huler, som ligger i stubber og døde træer i en lille afstand fra jorden. Den lille tit er brunhovedet, som spejder, foretrækker at hule ud sin bolig i råt forfalsket træ. Hulens dybde er ca. 20 cm, og diameteren er 6-8 cm.

Birdies er involveret i at arrangere reden i par, som de finder i efteråret. Mandene i det første år af livet søger kvinder i det nærmeste område (højst fem kilometer). Hvis de undlader at gøre dette, flyver de væk til fjerne områder af skoven.

Det tager i gennemsnit en til to uger at oprette en rede i chubs. Til dette bruger fugle grene, bark af træer, bark, uld og fjer. Planternes rede er forskellige fra boliger af andre arter af gaichex, fordi de ikke bærer mos i deres hjem. Tit - brown-headed tit - elsker at lave cacher med plantefrø, men glemmer oftest placeringen af ​​skatten.

Pulver spiser forskellige små hvirvelløse og larver. På denne måde bringer kyllinger enorme fordele for skovøkosystemet, fordi de regulerer antallet af insekter. Derudover spiser de på frugter og frø af planter.

Om sommeren fordeles den unge tits diæt ligeligt mellem fødevarer af animalsk og vegetabilsk oprindelse. Om vinteren fodrer de hovedsagelig frø af enebær, fyr og gran. Kyllinger fodres med edderkopper, sommerfuglefugle med tilsætning af vegetabilsk foder. Voksne voksne bruger regnorme, bier, væv, fluer, myg, myrer, flåter og endog snegle som mad.

Fra plantefoder i deres kost omfatter sådanne korn som hvede, majs, havre og byg. Af bærene vælger grabs tranebær, bjergaske, lingonbær, blåbær og cotoneaster. Fuglefodererne besøger ekstremt sjældne.

reproduktion

Denne sæson falder sammen med tidspunktet for hestarrangementet. Dummierne finder en kompis i det første år af livet og forbliver sammen indtil en af ​​dem dør. Forventet levetid for brunhovedet gaichek er ikke mere end ni år.

Mænds forfølgelse ledsages af sange og ryster vingerne. Før parring tilbyder de demonstrativt kvindelige mad. Før begyndelsen af ​​lægningen genoptager fuglene redenet. Således er ægene i begyndelsen af ​​rukken dækket af et strøelse. Lægningen består normalt af 5-9 hvide æg med rødbrune pletter. Hatching fortsætter i hele halvmåne. På nuværende tidspunkt producerer hanen mad til moderen og beskytter redenen. Sommetider flyver kvinden ud af boligen et stykke tid og føder alene.

Kyllinger lukkes asynkront i to til tre dage. Først er de dækket af en sjælden brungrå fluff, og hulets hulrum har en brunlig gul farve. Kvinden og hanen fodrer de unge sammen. I gennemsnit bringer de bytte 250-300 gange om dagen. Om natten og på kolde dage sidder titlen, den brunhårede tit, uadskilleligt i en hul og opvarmer dens afkom. Nestlings begynder at flyve lidt efter lidt efter 17-20 dage efter fødslen, men de forbliver stadig afhængige af deres forældre, da de ikke selvstændigt kan få mad. I midten af ​​juli banker fuglefamilier sammen i wading flokke, hvor i tillæg til bryster kan du finde pikas, kroner og nuthatches.

Det brunehovedets vokale repertoire har ikke en sådan mangfoldighed som for eksempel den svarte hovede. To typer sange er klassificeret: demonstrant (bruges til at tiltrække et par) og territoriale (mærke et nestested). Den første type består af en række målt whistling soft whistling lyde. ti. "Eller" Tii ... Tii ... ". Willow tit (foto se nedenfor) udfører denne sang i samme højde eller rejser i øvrigt tonen. Chubby synger hele året rundt, men oftest foregår det i foråret og i anden halvdel af sommeren.

Den territoriale fløjte er meget roligere i forhold til den demonstrerende og ligner en gurgling trille med en intermitterende squeak. Det udføres oftest af mænd end kvinder. Derudover synger mange fuglevagtere en "mumlende" sang. Hyppigt forekommende opkald indbefatter den typiske for familien af ​​bluefin ticas "chi-qi", hvorefter du næsten altid kan høre en rattlende og hårdere "jee ... jee ...".

Dette er også interessant!

Willow Tit - intelligent og fleksibel tit, der bor i Asiens og Europas skove. En elsker af nåletræer, insektlarver, plantefrø og ikke vild for at feast på restene af det menneskelige bord.

Blandt de mange fugle er der arter, der ved første øjekast er uigennemtrængelige. Og ikke for berømt, måske fordi de ikke spinder dagligt for dine øjne, som spurver eller bryster, eller de kan ikke prale af lidenskabens luksus, som papegøjer eller påfugle. Generelt har de ikke nogen fremragende egenskaber til at være populære hos en person. Men vanskeligheden ved deres eksistens og den modstandsdygtighed, som de overvinder det, fortjener respekt. Og små, men modige og stærke klumper har ret til at lære om dem så meget som muligt.

Bag mørke skove, høje bjerge ...

For nylig tilhørte en lille repræsentant for fugle, der hedder "puhlyak", den blåhovedede familie. Men efter at have studeret bedre vaner, udseende og livsstil har ornitologer forstået, at dette er en helt uafhængig gruppe af fugle. Derfor blev de udpeget i et særskilt slægt, som fik en latterlig og kærlig definition - tit.

Gaichas er opdelt i to underarter: blackheads og brown-headed. Disse babyer favoriserer ikke særlig en person og foretrækker at bruge deres liv i døve impassable skove. De kan kun komme til menneskelig bolig som en sidste udvej, hvis de er nødt til at gå i sult for et besøg. Selv feeders med mad besøg meget modvilligt.

I deres hjemland valgte gaashes en tykning af nåletræer fra Eurasien og Amerika, de canadiske og kaukasiske bjerg- og taiga-regioner samt Karpaterne, Sakhalin og de japanske øer.

Udseende og beskrivelse af pulveret

Familien af ​​brunhovedet gaichek adskiller sig i miniatyrstørrelser, kun 12 cm, højst 14 cm. Plus en lille hale på 5-6 cm. Den lille piges vægt overstiger ikke 10-15 gram.

Fuglens udseende er temmelig ubemærket:

  • Hoved med en mørk, vidtrækkende hat. Forskellen mellem de to arter er, at i den svarte hovede gaichi er denne hætte kolsort, og i sort-brune korn giver den en brunfarve.
  • Fuglens hals er hvid med en sort "sommerfugl" på brystet.
  • Bagsiden og området over halen er grå, alle med samme brune skud.
  • Abdomen offwhite gamma.
  • Siderne og undersiden af ​​en lys rødlig nuance.
  • Fly og halefjeder er grå, med samme brunhed som ryggen.

Fuglen blev kaldt et pulverformigt pulver, fordi det under dårligt vejr eller i kulden fluffer fjer stærkt. På disse øjeblikke er dens fjerdragt næppe unremarkable. Ja, det begynder ikke at fungere med alle regnbuens farver, men halen og vingerne med brede åbne fjer på dette tidspunkt ligner tre små stål fans med klart definerede kanter sammenkoblet. Meget smukt syn.

Musical talenter

Vi kan ikke bare sige lidt om titens sangevner. På grund af en fugles frilagte habitat er det ikke ofte muligt at bevidne sine triller. De til hvem det var heldigt, i en stemme vil sige - sang krummer er lækkert! Det er fantastisk! Ptahs repertoire er ikke rig på variationer, der er kun tre af dem:

  • at udpege et område
  • at søge efter par i parringsperioden,
  • for udtryk for sympati fra hanen til sin kæreste under frieri.

Men hvis du kun vidste, hvor inspirerende, melodisk og forsigtigt niggaen udfører sine sange, hvordan den fascinerer sin stemme og kærtegner øret. Fuglens musikalske evner kompenserer fuldt ud det rutinemæssige udseende.

Kost og Nutty Ernæring

Gaichka elsker at spise. Er det fantastisk, hvordan en sådan stor mængde mad passer i en lille, pæn lille krop? Men fuglen er ikke kun en glutton, det er også en skov ordnet. Dets opgave er at frigøre træerne fra forskellige parasitter under barken. Hvad pichuga og gør med stor glæde. Insekter og deres larver udgør halvdelen af ​​spisebordet om sommeren. Anden halvdel er fødevarer af vegetabilsk oprindelse: frø, frugter, bær, endda svampe. De elsker at fejre på korn på hvede, hamp, majs og bygmarker.

Om vinteren er vegetabilsk mad grundlaget for kosten. Frø af kegler af juletræer, cedarer, yew træer. Manglen på animalsk mad genopfyldes ved at udslette sovende insekter, larver og larver fra under bark af et træ. Det er bemærkelsesværdigt, at for at spise Gadget næsten aldrig gå ned til jorden, foretrækker at samle det direkte fra busken, stammen eller stammen.

Karakteristiske træk i liv og adfærd

Chubby - fugle er stillesiddende, migrerer sjældent. Vi kan sige, at denne familiefugle. De leder efter deres sjælskammerat længe før avlssæsonen, vælger en kompis for sig selv i efteråret, udstyre familiens reden og først efter seks måneder med et godt liv sammen begynder de at forberede sig til avl.

Uafhængige fugle afhænger kun af deres egen styrke og besætter aldrig nogen sin venstre reder. De hylder deres egne huse selv i trunker med blødt rådnet træ. Til dette formål, lurvede forældede birketræer, alder, asp - de mest foretrukne muligheder for boliger.

Et par hulholdere i hul hule, 20 centimeter dybe, med et ret bredt indgangshul - op til 8 cm. Det hårde arbejde tager i gennemsnit 2 uger. Boligen er bosat på boliger med bark, kviste, fjer og dyrehår. Og de bruger aldrig mos til at fodre reden.

Video "Sang af Lille Brun Tit"

Kærligt rustet rustning er klar, og det vil være varmt og hyggeligt i det. Forresten er små fugle meget kloge. For ikke at tiltrække opmærksomheden til deres hus, bærer de alle de udhulede sliver væk eller skjuler i nåle.

Ptahas lever ikke i byggede rede for livet. I det sidste års nestekolonier vender sig meget sjældent tilbage. Efter vintering og avl afkom, begynder de på en ny måde cyklen på en ny måde: søgning og arrangement af boliger, overvintring, brød. Og i de forladte huse lever andre fugle med glæde: bloddyr, titmouse, flycatchers og andre skovindbyggere.

Quitlocket har en mani til at skjule adskillige caches med en reserve af frø. Men kun deres hukommelse fejler næsten altid. Meget sjældent kan de senere selv finde deres egne skatte, og fra hobene af lignende lagre, så spire nye træer for nye generationer af gaiches.

Se videoen: Præsentation af Dansk Oldenborg Avl 2015 (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org