Dyr

Fjernøsten Leopard (Amur Leopard)

Pin
Send
Share
Send
Send


Folk tror normalt, at leoparder er repræsentanter for Afrikas savanne, selv om en sjælden underart af leoparder findes i fjernøsten i vores land såvel som i det nordlige Kina. Denne underart hedde Amur-leoparden i Fjernøsten. Han er også kendt som Amur leoparden.

Denne rovdyr blev opført i den røde bog. Det tilhører underarterne, som er ved udryddelsesgrensen. Befolkningen i den fjerne østlige leopard er i kritisk tilstand i dag.

Samtidig er det øjeblik, hvor Amur tigeren - den berømte "fætter" - har øget antallet af befolkninger, der giver håb om bevarelsen af ​​denne underart. Det antages, at Amur-leoparden, hvis billeder er præsenteret i denne artikel, kan reddes ved at gennemføre forskellige miljøbeskyttelsesprojekter.

Rasbeskrivelse

Denne leopard har mange karakteristiske træk fra resten af ​​katten. Om sommeren når ulden 2,5 centimeter lang, og om vinteren erstattes den af ​​7 centimeter. I koldt vejr har Amur leoparden en lys pelsfarve med en rødlig gul tinge, om sommeren overlejrer mere mættede og lyse toner.

Amur-leoparden i Fjernøsten (billeder af dyret er præsenteret i denne artikel) har lange ben, der gør det muligt at gå frit i sneen. Mændenes vægt når 48 kg, selvom der også er større repræsentanter for racen - 60 kg. Hunnerne vejer op til 43 kg.

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev leoparden fundet i den sydlige del af Sikhote-Alin, såvel som i den sydvestlige del af Khanka-søen, men i de senere år blev det ikke observeret der. I øjeblikket bor Amur leoparden i bjergområder i den sydvestlige del af Primorsky Territory, hvor det giver en klar præference for ceder-sorte gran og bredbladede skove. Det er mindre villigt at beboge løvskove, især pyrogenske egeskove, hvis arealer stiger som følge af årlige brande.

Denne repræsentant for kattefamilien vælger områder med stejle bjergskråninger, robust terræn, vandområder og klippeområder. På nuværende tidspunkt er sortimentet reduceret til en kritisk størrelse og dækker kun et begrænset skovområde på 15 tusind km² (i Primorye, fra Posyet Bay til Razdolnaya-floden, såvel som på grænsen til DPRK og Kina).

Livscyklus og reproduktion

I Amur-leoparden begynder puberteten i en alder af 3 år. I naturen er levealderen ca. 15 år, mens den er i fangenskab - 20 år. Amur leoparden har en parringssæson om foråret. Kulden indeholder 1-4 unger. Ved tre måneders alder opstår deres fravænning, mens de unge bliver uafhængige på 1,5 år og forlader deres mor til at lede et enkelt liv.

Social struktur

Amur leoparden (billeder med sit billede er præsenteret i denne artikel) foretrækker en enkelt natlig livsstil. Men efter parring kan nogle mænd forblive hos deres kvinder, samt hjælpe med at hæve deres unge. Det sker ofte, at flere mænd samtidig forfølger en kvinde og også kæmper for muligheden for parring med hende.

Grundlaget for sin kost består af rådyr, vaskebjørn hunde, harer, små søer, dugge og spottet hjorte.

Vigtigste trusler

Amur-leoparden i Fjernøsten fra 1970 til 1983 tabte mere end 80% af sit område. Hovedårsagerne var: brande, skovindustrien, samt omdannelsen af ​​jord til landbrug. Men alt er ikke tabt. På nuværende tidspunkt er der egnede skovområder til dyr. Det er muligt at beskytte territoriet mod menneskers skadelige indflydelse for at øge befolkningens størrelse.

Mangel på bytte

Det skal bemærkes, at der i Kina er store arealer, der er egnede habitater, mens fødevareforsyningen ikke er tilstrækkelig til at bevare befolkningen på det rette niveau. Omfanget af byttet kan stige som følge af reguleringen af ​​befolkningens brug af skovene samt vedtagelsen af ​​foranstaltninger til beskyttelse af hovdyr. For at overleve skal den fjerne østlige leopard genopfylde sin oprindelige levestandard.

Ulovlig handel og poaching

Amur leoparden bliver konstant udsat for ulovlig jagt på grund af sin plettet og smukke pels. En undersøgelsesgruppe udførte et eksperiment under afdækning i 1999: de kunne genskabe huden på en mandlig og kvindelig fjernøsten-leopard, hvorefter de solgte den for $ 500 og $ 1.000.

Dette forsøg viser, at der er ulovlige markeder for sådanne produkter, og de ligger i nærheden af ​​dyreområder. Landsbyer og landbrug omgiver skoven beboet af disse dyr. Dette skaber tilgængelighed for skove, og poaching er et mere alvorligt problem her end i regioner fjernt fra mennesker. Denne omstændighed vedrører både leoparder og andre dyr, der er udsat for udryddelse af hensyn til penge og mad.

Konflikt med mennesket

Det skal bemærkes, at Amur leoparden (et billede af et dyr er beundret med skønhed) er særligt sårbar, da rådyr er en del af sin kost. En persons bidrag til det samlede fald i antallet af hjorte på grund af værdien af ​​hans horn forhindrer leoparden i at få nok mad.

På grund af faldet i hjortebefolkningen går leoparder ofte til rensdyrbesætninger på jagt efter mad. Ejere af disse lande dræber ofte dyr, der beskytter deres investeringer.

Amur-leoparden er også truet af udryddelse på grund af sin lille befolkning, hvilket gør den sårbar overfor en række katastrofer, herunder sygdomme, skovbrande, ændringer i dødelighed og fertilitetsprocenter, kønforhold, indavlning. Det skal bemærkes, at slægtskabet blev observeret i naturen, hvilket betyder, at det kan føre til forskellige genetiske problemer, herunder et fald i fødselsraten.

Sådanne matninger findes i visse populationer af store katte, selv om de i små populationer ikke tillader udavl. Undersøgelser har vist, at i en voksen kvinde faldt det gennemsnitlige antal kalve betydeligt.

Desværre kan situationen for Amur-leoparden i øjeblikket betragtes som virkelig katastrofal - for eksempel har de sidste 20 år i sit landområde næsten halveret, mens antallet er faldet adskillige dusin gange. På grund af dette er Amur leoparden beskyttet i dag.

Den Røde Bog i Den Russiske Føderation tilskrev dyret til den første kategori som den sjældneste, som ligger på udryddelsesranden, med et meget begrænset udvalg, hvis største befolkning er inden for vores land. Samtidig faldt leoparden i bilaget til den første CITES-konvention og Den Røde Bog for Unionen for Bevarelse af Naturen.

udseende

Øverste leopard er en ret stor vildkatte, men mindre i størrelse end en tiger, en løve og en jaguar.

  • Den slanke, yndefulde krop af en rovdyr har en langstrakt form, lidt "fladt" fra siderne, længden er 105 - 137 cm. Højden i mødre er 60 - 78 cm.
  • Halen er lang - 80 - 90 cm.
  • Limbs stærke, ikke lange.
  • Klør skarpe, vtyazhnye, på forsiden poter op til fem centimeter i længden.
  • Massen af ​​en voksen mand fra 32 til 53 kg, hunner - overstiger ikke 43 kg.
  • Hovedet er afrundet, relativt lille i størrelse.
  • Panden er kraftig og udbulende.
  • Næsten er bred, langstrakt, mørk farve.
  • Ørene er brede, afrundede, små, sorte på bagsiden.
  • Øjne med en rund elev, ikke stor.
  • Snorre elastik, op til 10 cm lang, sort og hvid.
  • Fanger skarpe, lange som knive.
  • Dyret har et tykt, blødt lag, tæt på kroppen. Længden af ​​bunken på maven når 7 cm, på bagsiden - 2,5 cm om sommeren og op til 5 cm om vinteren. Hovedbeklædningen er gul med rød eller rødlig tinge, om vinteren er den ikke så klar som om sommeren. Dette er især bemærkelsesværdigt fra billeder taget i forskellige tidsperioder.

Beskrivelse af racen om vinteren er noget anderledes end beskrivelsen om sommeren. Og alt dette takket være de ændringer, der opstår med dyrets pels.


Spotted farve giver dyret mulighed for at fusionere med miljøet, for at blive umærkeligt for offeret og fjenderne. Placeringen af ​​mærkerne på frakken er unik for hver enkelt person og gør det muligt at identificere dem: Der er to typer af svarte markeringer - ringformet og solidt.

Små homogene pletter er placeret på hagen, panden, i nærheden af ​​whiskers, på kinderne, i poterne og i den nedre del af kroppen er dekket med større markeringer. På ryggen og siderne spredte mørke ringe op til 5 cm i diameter. Halen øverst er dekoreret med store pletter - fast og ringformet.

Jagt og kost

Natlige solo hunde til bytte er almindelige for denne rovdyr. Han kan ikke lide trængsel og travlhed. Han venter i lang tid at ofre, umærkeligt smyger op til hende. Med panterens lethed og nåde opfanger dyret sig i flere hopper, stikker skarpe hjørnetænder ind i halsen. Han spiser straks, rive af stykker kød med sine tænder fra offeret.

Stor produktion varer i 5 - 7 dage. Rovdyret skjuler den ufortagede mad forbliver i et afsides sted (under træer, i små nicher) eller trækker det i sit lag. Fra tid til anden gør badgers og vaskebjørne natbesøg i cachen, ikke for vildt at drage fordel af andre reserver af ræve, vildsvin og lige bjørne. Men oftest falder tidbit til krager, magpier og bryster.

Alt, der fodrer den fjerne østlige leopard, tæller ikke. Favorit nu - vilde geder og hjorte, de rovdyr jæger om sommeren. Om vinteren skifter dyret til østasiatiske hjorte og vildsvin unge. Mindre "foderstoffer" er små gnavere, vaskebjørn, harer, hasselhugger, dugge, fasaner. Denne leopard kan angribe unger.

Reproduktion og pleje af afkom

Ikke alle kvinder er i stand til at give afkom, og af forskellige grunde dør det ofte. Ægteskabsperioden varer i flere dage, falder i slutningen af ​​efteråret eller begyndelsen af ​​januar. Mænd er mere interesserede i unge kvinder, for de arrangerer blodige kampe. Dyr skaber ikke langsigtede par. Efter parring forsøger kvinden at slippe af med det uønskede kvarter med hanen og forbereder i hemmelighed en lair for den kommende slægter.

Graviditet sidste 3 - 3,5 måneder. Normalt er 1 til 4 killinger født i kvinden. Cuben i den fjerne østlige leopard er født blind, vejer ikke mere end 600 gram og i et stort kuld - omkring 400 gram. Den er dækket af tyk fluffy sandfarvet pels med udtalt spotting.

Kattungerne åbner deres øjne om 7 dage, de begynder at krybe om to uger, gå om en halvanden måned, med to måneder vises de allerede fra hulen. Tre måneders babyer foretager fire kilometer kører med deres mor, fem måneder kan man nemt overvinde og 8 km.

Til 5 - 6 måneder cubs spiser modermælk. Første gang de prøver kød i 1,5 - 2 måneder, kan de med 3 måneder ikke klare det overhovedet. I nærheden af ​​moderen forbliver de oftest indtil næste afkom, men kan leve uafhængigt af et og et halvt år. Fjernøsten leoparden når puberteten - hanen når 2 til 3 år, kvinden er 2 år gammel.

Rovdyret lever i fangenskab i mere end 20 år, i naturlige, naturlige forhold - fra 10 til 15 år.

Sikkerhedsforanstaltninger

Rovdyret er opført i den internationale røde bog som de sjældnere underarter, hvis levested er begrænset. Den største befolkning er på Den Russiske Føderations område, hvor jagt efter dette dyr er blevet forbudt siden 1956. Hvis det ikke var til statens indgriben, ville fjernøsten leoparden have været betragtet som en uddødt art.

I mange år i træk står forskerne over for opgaven at redde den genetiske bestand af en given leopard underarter. Dyr i zoologiske haver i Europa, Asien og Rusland deltager i det europæiske program til bevarelse og avl af underøstlige underarter. Af disse kan kun 10 personer betragtes som purebred, resten - resultatet af krydsning med nordkinesiske underarter.

Siden 2008 har et regeringsprogram været i Rusland med det formål at redde leoparden i det fjerne østlige Østen og øge antallet heraf. Strategien for bevarelsen af ​​dyret omfatter for det første skabelsen af ​​beskyttede områder. En af de ældste reserver i Rusland, Cedar Pad, hvor denne underarter stadig lever, blev opdaget for næsten hundrede år siden. Reserven "Leopard" optrådte på Primorsky Krai område i 2008.

Landet af leoparden, det største beskyttede område i Primorsky Territory, er en spændende 60% af rovdyrens levested og har været i drift siden 2012. Parken strækkes fra nord til syd for 150 km, den vestlige grænse falder sammen med grænsen til Kina. Beskyttelsen af ​​den fjerne østlige leopard og skabelsen af ​​gunstige betingelser for reproduktion er hovedfokus for reservens arbejde. Parkpersonalet støtter rovdyrens fodbase og udfører døgnovervågning ved hjælp af kamerafælder.

Leopard ur

Amur leopard fjernøsten forsigtige og hemmelighedsfulde. Fanger i øjnene af en person ekstremt sjældent, trækker sig hurtigt tilbage og efterlader ingen spor. Tilsyneladende var det derfor næsten ingen der lykkedes at spore ham. Løsningen på problemet blev fundet i slutningen af ​​det 20. århundrede, da forskerne opfandt en billedfælde. De første billeder af dyret optrådte allerede i 2001.

Enheden er helt sikker. Den består af et kamera, infrarød stråler sensor, batteri. Enheden er installeret i det område, hvor den fjerntliggende leopard bor, på begge sider af stien. Til dyret stoppet midt på stien, er en agn med en attraktiv duft placeret på jorden. Sensoren reagerer på varme og sender et signal til kameraet. Dyret går ind i rammen fra to sider på samme tid. Udskiftning af digitalt medie og genopladning af strømforsyningen udføres en gang om 5-6 dage.

Ikke så længe siden begyndte eksperter at bruge ikke kun fotos, men også videotilstandsoptagelser døgnet rundt. Det giver dig mulighed for at spore hver rovdyr separat, observere broen, hjælpe dyret om nødvendigt samle interessante fakta og behandle statistiske data. Video- og billedmaterialer, hvis du slår en leopard, hjælper dig med hurtigt at finde synderen.

Red Book: Far Eastern Leopard

Rovdyret har en tyk lang pels. Især mærkbar i vintertøj. Denne smukke kat er en af ​​de smukkeste og meget sjældne katte i verden. For nylig er den røde bog i Rusland blevet tilføjet til disse dyr. Fjernøsten leoparden modtog status som en truet art. Denne omstændighed er meget foruroligende for miljøforkæmpere og dyreforkæmpere. I dag er der gjort en indsats for at bevare underarterne og øge antallet heraf.

Den østlige leopard, hvis billede pryder mange publikationer om rovdyr i Rusland, er opført i IUCN Red Book, samt i tillægget til CITES International Convention.

På trods af de bestræbelser, der gøres, er situationen i dag med disse storslåede smukke mænd betragtes som katastrofal. Og for dette er der al mulig grund. Kun i de sidste to årtier har leopardens levested i vores land halveret, og antallet er faldet ti gange. I Rusland er der ikke mere end 30 personer. I Kina, ifølge de seneste data, ikke mere end 10 dyr. Der er ingen oplysninger om tilstedeværelsen af ​​disse dyr i Korea.

Predisposition til at ændre rækkevidde og antal af dette smukke dyr i de seneste år ser truende ud. Den sidste, engang pålidelige tilflugtssted for den fjerne østlige leopard i vores land - syd for Primorsky Krai er heller ikke beskyttet. Afskovningen er ikke reduceret, men skovrydning er ved at få fart, vegetationen bliver systematisk brændt op, nye veje rekonstrueres og lægges, bliver personer, der forårsager skader på hjortebesætninger, ødelagt.

Sagerne af poaching, som er stimuleret af mode til de luksuriøse skind af disse dyr, er blevet hyppigere.

Eksterne tegn på en leopard

Mange specialudgaver placerer på sine sider dens beskrivelse. Den fjerntliggende leopard er en usædvanlig yndefuld og slank kat med en tyk og fluffy pels. Dette er den sjældneste art af katte på jorden.

Hans krop er slank, med utrolig fleksibilitet. Hovedet er afrundet, den korrekte form.

Prædatoren smelter to gange om året. Hans sommertøj har et kortere lag (2,5 cm), vinterjakken er ret kedelig, lang og har en tyk undercoat (fra 5 til 7 cm).

Tæber stærke og slanke, der har stærke indtrækelige kløer.

Frakke varierer med sæsonen. Om vinteren er Amur leoparden klædt i en rusten, rødlig guld pels eller en lys gul pels. Om sommeren får hun mere mættede toner. På huden er spredt klart definerede ringe eller sorte pletter. Øjne er blågrøn eller gråblå.

levested

Når folk tænker på leoparder, forestiller de de fleste af Afrikas savanner. På trods af dette er der en sjælden underart af disse dyr, som bor i skoven i Fjernøsten og i det nordlige Kina. Det er derfor, han blev kaldt leoparden i det fjerne østlige område, der ofte hedder Amur-leoparden. Как уже говорилось, популяция находится в критическом состоянии, но все-таки остается надежда на восстановление данного подвида. Вспомним тот факт, что его не менее великолепный кузен – амурский тигр - менее чем за 60 лет увеличил популяцию. А ведь когда-то тигров тоже насчитывалось менее 40 особей.

Eksperter mener, at den østlige leopard, det billede, som du ser i artiklen, kan reddes underlagt gennemførelsen af ​​miljøprojekter.

Denne smukke rovdyr lever i tempererede skove med et bredt temperaturområde. I dag bor leoparden på et areal på ca. 5.000 kvadratmeter. km. En levedygtig befolkning af denne underart i naturen bevares i Primorsky Krai (RF), mellem Kina og Vladivostok.

krybskytteri

Leoparden i Fjernøsten, som ingen anden rovdyr, er genstand for ulovlig jagt på grund af sin smukke og dyre pels. Et undercover undersøgelseshold udførte et eksperiment: de genskabte huden hos kvinden og hanen på dette dyr og solgte dem for henholdsvis $ 5.000 og $ 10.000. "Aftalen" fandt sted i landsbyen Barabash, ikke langt fra Kedrovaya Pad reserve.

Dette forsøg viste, at selv i dag er der ulovlige markeder for sådanne produkter i dyrs levesteder. På disse områder bliver poaching et meget mere alvorligt problem end i områder, der er fjernt fra mennesker.

Livsstil

Den fjerntliggende leopard er et skumringsdyr. Han går på jagt om aftenen eller om natten. Sjældent, men hvis det er meget sulten, kan det blive dagligt rovdyr.

Hans offer er oftest forstyrret. Rovdyret stjæler det meget omhyggeligt og forsøger at bruge den lokale nødhjælp til at komme nærmere. En leopard går kun til et vandingssted, når skumringen falder i skoven.

Dyret har meget skarpt syn. Han kan se sit offer i stor afstand (op til 1,5 km). Men med hørelse og lugt er situationen noget værre.

Den fjerntliggende leopard klatrer træer perfekt. Selv stort bytte er let trukket til grenene.

På korte afstande udvikler den en meget anstændig hastighed (55 km / t). Denne kat kan ikke lide at svømme.

Bruger ofte veje og stier lavet af manden. Han er ikke bange for ham, angriber ikke, men prøver simpelthen at forlade ubemærket. Konstant menneskelig tilstedeværelse kan ikke stå - fra sådanne steder for altid at forlade.

Han bor på samme plot i mange år, går på samme stier og bruger kun kyllinghuller.

Fare for mennesker

Af alle repræsentanter for denne gruppe er fjernøsten leoparden den mest fredelige. Han angriber ikke en person - ikke en enkelt sag er registreret i de sidste 50 år. Det angriber sjældent kæledyr.

Heraf følger, at denne rovdyr ikke er en trussel mod mennesker.

"Fjernøsten leopard. Kampen for tronen"

I december 2014 kom denne fantastiske dokumentar skabt af russiske filmskabere ud på skærmen i vores land.

Hver person på vores planet bør se denne film. Far Eastern Leopard er vist i den som ingen har set det endnu. Forsigtige og undvigende dyr optræder fra ingen steder og forsvinder hurtigt til ingen steder, som om de opløses i den store vilde og smukke far østlige taiga.

I lang tid (mere end et år) har besætningen samlet unikt materiale for at fange de samme skud, som ingen andre kunne have gjort. Dette er en desperat kamp for at overleve, opdrage babyer, spise og jage, detaljer om komplekse relationer i en familie af leoparder og deres konkurrence med andre dyr.

Filmens hovedheltinde var en smuk, yndefuld kvindelig Kedrovka. Naboerne i taiga skoven begyndte hele tiden at stjæle sit bytte, og rovdyr søger at dræbe sine killinger. En desperat mor er tvunget til at forlade panden ved Kedrovaya-floden og lede sine børn i dybden af ​​Ussuri taigaen.

Med starten af ​​vinteren, ikke langt fra heden, som Kedrovka måtte forlade, kom en slagtekroppe af en hjorte pludselig op. Hvem fik det? Kedrovka sig selv, en af ​​hendes overlevende og modne killinger, eller måske et nyt dyr dukkede op i disse vilde taiga lande og hævder at være "taiga tronen"?

For at kunne besvare disse mange spørgsmål og samtidig tage fantastiske billeder fra livet af de mest mystiske rovdyr på jorden, slog teamet af My Planet-studiet Leopard Land Parks område til et usædvanligt stort skydningsområde. Dokumentarfilmsproducenter brugte den mest avancerede, helt unikke, state-of-the-art teknologi og skjulte kameraer. Det er især vigtigt, at filmpersonalet observerede den vigtigste betingelse - bevarelse af rovdyrs rovdyr, intet bør skræmme dem og tvinge dem til at forlade deres levesteder.

I dag introducerede vi dig til den smukkeste og sjældneste rovdyr på jorden. Jeg vil gerne tro på, at den fjerntliggende leopard vil overleve, for at det ikke sker, at vi om nogle år vil huske ham i den tidligere tid. De næste generationer bør se dem, de burde vide om dette fantastiske dyr, at mennesket så hensynsløst ødelagt.

Dyrebeskrivelse

Leoparden, der bor i Fjernøsten, på en række funktioner adskiller sig fra alle andre personer, der tilhører kattefamilien. Om sommeren kan ulden nå 2-3 cm, og ved koldt vejr kan det vokse op til syv centimeter. På den anden side om vinteren har ulden en lys skygge med nogle pletter af gulbrun, og i varme perioder er det mere mættet. Også i sammenligning med sine andre brødre har Amur-leoparden stærkere og længere lemmer, så den kan bevæge sig frit i sneen. Kropsvægten af ​​en voksen mand er omtrentlig 47 kg, men undertiden er det muligt at møde større dyr, hvis vægt kan nå 62 kg. Kvinder vejer normalt ikke mere end 40 kg.

Kroppen i den fjerne østlige leopard er yndefuld, langstrakt og slank. Dyrets hale er lige, jævnt og ret lang. Lænker muskuløs, stærk, hoved har en afrundet form. Naturen synes at have forsætligt præsenteret den fjerne østlige leopard med en så lang hale, som nu giver det mulighed for at manøvrere trygt mens man hopper fra stejle klipper.

Nakken af ​​denne rovdyr er utroligt kraftfuld, det giver ham mulighed for at gribe offeret og derefter trække det sammen med det, selvom det kan være større og tyngre end ham et par gange.

levested

Amur-leoparden bor overvejende i sparsomme skove, i et område, hvor nedbør er rigeligt, og temperaturområdet er ret omfattende. På nuværende tidspunkt er det samlede areal besat af den fjerne østlige leopard ca. 5 tusind kvadratmeter. m.

Øverste leopard foretrækker klart skove, hvor cederer, gran og lærk vokser. For den behagelige eksistens af Amur-leoparden er det nødvendigt at befolke det område, hvor der er stejle bakker, vandkroppe, reliefen er krydset, der er udkrop.

Befolkningsstørrelse

Ifølge officielle skøn lever ikke mere end 25 individer i det vilde. Alle fjerntliggende leoparder besætter et lille område, som ligger på grænsen mellem Kina og Vladivostok. På selve Kinas område er der omkring 8-11 voksne levedygtige leoparder. Den sidste meddelelse om et møde med en fjernøsten leopard i Sydkorea dateres tilbage til 1969, da et dyr blev fanget i nærheden af ​​Oda Mountain, som ligger i Kensan-Namdu.

Historien om fordelingen af ​​Amur-leoparden

På dette tidspunkt kan man hævde, at befolkningens fordeling er blevet yderst reduceret i forhold til dets oprindelige historiske levesteder. I tidligere tider besatte dette storslåede hele den nordøstlige del af Manchurien, herunder provinsen Jilin og Heilunjiang, såvel som den koreanske p / o.

Individers sociale adfærd

Den fjerntliggende leopard er tilbøjelig til at være alene, tage på jagt om natten og hvile i løbet af dagen. Imidlertid er der mange tilfælde, hvor mændene forblev sammen med kvinden, efter at parring allerede havde fundet sted og endda hjulpet hende med at opdrage og søge efter mad til afkom. Det sker også ofte, at flere voksne mænd ser efter en kvinde, kæmper indbyrdes for muligheden for at mødes med hende.

Avl funktioner


Amur leoparden når pubertet i en alder af tre år. Under vildtlevende forhold kan et dyr leve i ca. 13 år i gennemsnit. Når de opbevares i zoologiske haver og aviærer, forlænges levetiden til 20 år. Tidspunktet for ægteskabsritualer ved Amur-leoparden falder på den første måned af sommer eller forår.

En kvinde i kuldet har en til fire kalve. Kattunger er født helt blinde, deres hud er allerede plettet, varm. Pelsen er silkeagtig, stikkontakter er ikke dannet. Deres vægt når knap 700 gram, kroppens længde er ca. 15 cm.

Når de er omkring tre måneder gamle, forlader barnet modermælken. Et fuldt uafhængigt dyr bliver en og et halvt til to års liv og kan forlade sin mor for at fortsætte med at leve alene.

Feeding den fjerne østlige leopard

Dyrets kost omfatter badgers, roes, små vilde harer eller vildsvin, hjorte og vaskebjørn hunde. I nogle tilfælde kan rovdyret angribe store rovfugle. Dette dyr har et flot syne, det gør det muligt for ham at se sit offer i stor afstand, op til et og et halvt kilometer.

Derudover kan de klatre trunkerne af træer, så selv vaskebjørne kan ikke undslippe fra dem. Det er nysgerrig, at den fjerntliggende leopard kun behøver at fange kun en spottet hjorte, og dette vil gøre det muligt at leve behageligt de næste 10 dage, så i denne periode tager rovdyret ikke opmærksomhed på andre levende væsner, der er en del af hans kost.

Trussel mod eksistens

Størstedelen af ​​det naturlige habitat blev tabt af Amur-leoparden fra 1970 til 1983. Listen over hovedårsagerne til hændelsen omfatter tilfældige skovbrande, dannelsen af ​​landbrugsjord og skovindustrien. Det glædelige øjeblik er dog, at situationen stadig kan forbedres. På nuværende tidspunkt er der et tilstrækkeligt område af skovområde, hvilket er helt egnet til at leve i den fjerne østlige leopard. Et sådant område kan stadig beskyttes mod menneskers skadelige virkninger og udvide dyrebestanden i naturen.

Det overvældende flertal af befolkningen bor for tiden i reserver og planteskoler. I de vilde forhold er der desværre allerede meget modne individer, der usandsynligt er i stand til at producere stærke og levedygtige afkom.

Produktion mangel
I Kina er der lande med et stort område, hvor den østlige leopard kan leve op, men det største problem er, at fødevareforsyningen i dette område er for knappe, det er simpelthen ikke nok til at bevare den store befolkning på det rette niveau.

Mængden af ​​små levende væsner, der er inkluderet i et dyrs kost, kan øges, hvis brug af skov af befolkningen, der bor tæt på dem, kvalitativt og rettidigt løses. Derudover er det nødvendigt at indføre effektive foranstaltninger til beskyttelse af hovdyr fra stødpistolers handlinger. For at den fjerne østlige leopard skal overleve, skal den genopbygge terrænet, som engang havde været dens levested.

Problemet med poaching og ulovlig handel
I lang tid er Amur leoparden blevet forfulgt af strygere, der jager for sin storslåede pels, prydet med pletter. I slutningen af ​​det tyvende århundrede gennemførte de retshåndhævende myndigheder et stort eksperiment. Huden af ​​to Amur-leoparder blev kunstigt genskabt, som senere blev solgt til en stor mængde sol. Barabash, som ligger i nærheden af ​​Kedrovaya Padi, er en af ​​reserverne i Rusland.

Succesen med dette forsøg viser endnu engang, at der er en stor mængde ulovlige markeder, hvor produkter af den slags kommer fra de steder, hvor befolkningen af ​​beskyttede dyr lever. Rummelige landbrugsarealer og små bosættelser omgiver skovområdet, hvor der ligger fjerntliggende leoparder. Således har en person direkte adgang til skoven. På grund af dette bliver poaching et virkelig stort problem, snarere end i områder, der er fjernt fra menneskelig adgang. Det er også værd at bemærke, at dette er et fælles problem, da det ikke kun påvirker befolkningen i den fjerne østlige leopard, men også en række andre dyr, som de indfødte dræber for at få kød og penge.

Konflikt med mennesket
Den fjerntliggende leopard har et højt niveau af sårbarhed, fordi en vis procentdel af deres kost består af dyr som hjorte. I den fjerne østlige del af Rusland er hjortens befolkning faldet betydeligt, da i asiatisk medicin har hjortehornet en høj værdi. Således bliver det en alvorlig hindring for leoparden ved opnåelse af den krævede mængde mad.

Mangel på mad fører til det faktum, at leoparden i det fjerne østlige Østeuropa ofte besøger de steder, hvor rensdyrbesætningen er placeret. Det er helt naturligt, at ejerne af dette område for at beskytte deres egne dyr dræber Amur leoparden.

indavl
Ud over alle ovenstående er et andet almindeligt problem den lave befolkning i Amur-leoparden som sådan. Den nederste linje er, at det lave antal dyr gør hele befolkningen ekstremt sårbar og tilbøjelig til en række naturfænomener eller katastrofer.

Dette kan omfatte pludselige og omfattende brande i skovklædte massiver, visse sygdomme, en krænkelse af forholdet mellem individernes fødsel og dødelighed. Det sker også, at mænd i et vist antal år er overvejende født i afkom, derfor er kønsforholdet forstyrret. En anden faktor er den såkaldte inbreeding depression. I disse dyrs befolkning er der ofte relaterede relationer af en beslægtet art, så det er helt muligt, at genetiske fejl kan være konsekvensen af ​​dette, blandt andet kan tilskrives et fald i fødselsraten.

Ifølge undersøgelsen faldt det gennemsnitlige antal leoparder født i afkom i perioden 1973-1991 fra 1,9 til 1.

Beskrivelse af Fjernøsten Leopard

Først tilbage i 1857, under artenavnet Felis orientalis, blev han beskrevet af den tyske naturforsker Hermann Schlegel, der studerede huden af ​​dyret, der blev dræbt i Korea. Rovdyret har mange navne - Manchu (forældet) eller Amur leopard, Fjernøsten eller Øst Siberian leopard og Amur leoparden. Det moderne latinske navn Panthera pardus orientalis blev erhvervet i 1961 takket være Ingrid Weigel.

Habitat, levesteder

Den fjerne østlige leopard er den mest frostresistente af næsten 30 kendte underarter af Panthera pardus, som ligger lige nord for den 45. parallel. Når rækkevidden af ​​Amur-leoparden i Fjernøsten dækkede næsten hele Sikhote-Alin-rækken. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede omfattede Amur leopardens distributionsområde:

  • Øst / nordøstlige Kina,
  • Amur og Ussuri regioner,
  • Koreanske halvø.

I dag bevares et sjældent dyr i vores land (på en stribe 50-60 km bredt) kun i sydvest for Primorye, og sandsynligvis lever flere individer i Kina, som undertiden krydser den russisk-kinesiske grænse.

Ligesom de fleste store rovdyr er den østlige leopard ikke stift forbundet med en type habitat, men foretrækker robust terræn med stejle bjergskråninger med vandområder og klipper.

Amur-leoparden bosætter sig ofte i forrevne terræn med uberørte nåletræskov, blandt egetræerne og cedertræet, hvor hovdyr findes i overflod - dets vigtigste bytte.

Det er vigtigt! Problemet er, at der er meget få sådanne skove i Primorye. Siden slutningen af ​​det sidste århundrede, som følge af lægning af motorveje, opførelse af byer og masseudtagninger, er det historiske område i den fjerne østlige leopard faldet med 40 (!) Times.

I dag presses leoparden fra alle sider (mellem den kinesiske grænse, havet, boligområderne omkring Vladivostok og Vladivostok-Khabarovsk-motorvejen, hvor jernbanen løber) og er tvunget til at styre et isoleret område på op til 400 hektar. Sådan er det moderne sortiment.

Kosten fra den fjerne østlige leopard

Amur-leoparden er en ægte rovdyr, hvis diæt, der hovedsagelig består af hovdyr, af og til bliver præget af fugle og insekter.

Leopard hunts til et sådant spil som:

Leoparder er fjendtlige for ejerne af hjorte gårde, hvor dyr regelmæssigt trænger ind, rive op parkhjorte.

Dette er interessant! En voksne rovdyr har 1 stort ungulat i 12-15 dage, men undertiden fordobles intervallet mellem indfangning af passende bytte, i 20-25 dage. Dyret lærte at udholde langvarige sultestrejker.

En leopard jager normalt på udvalgte punkter i sin plot ved hjælp af 2 standardteknikker: angriber fra et bakhold eller skjuler ofret. Den anden metode bruges hyppigere til roes og skjuler dem, når de fodrer eller hviler. Der foregår og grupperer udflugter af kvindelig leopard med en brød. Sporing af offeret følger Amur-leoparden terrænet og gemmer sig bag forhøjningerne uden at træde på tørre grene / løv og træder forsigtigt på blotte rødder og sten.

Det overhaler spillet med en skarp rykke eller et kraftigt 5-6 meter hoppe, kaster det til jorden og bider gennem de livmoderhalsarme. За животными долго не гоняется, прекращая преследование, если они оторвались на короткой дистанции. При удачной охоте леопард затаскивает тушу (защищая от падальщиков) в скальные расщелины или на деревья, поедая ее несколько дней.

I fæces af en leopard findes der ofte korn (op til 7,6%), hvilket forklares af deres evne til at fjerne hår fra fordøjelseskanalen, der kommer ind i maven, når du slikker pels.

Reproduktion og afkom

Fjernøsten leopard rutting er timet til vinteren (december - januar). På dette tidspunkt viser mændene stor interesse for kvinder, der har voksne, næsten uafhængige killinger. Som alle katte leds ruten af ​​mænds brøl og slagsmål (selv om leoparden, mere stille mod baggrunden for en løve og en tiger, sjældent giver stemme til andre tider).

Amur leopardens reproduktive evner er begrænset af flere faktorer, der forklarer mænds polygame karakter:

  • kvinden bliver gravid en gang hvert tredje år (mindre ofte en gang om året)
  • i 80% af tilfældene vises 1-2 babyer,
  • et lille antal hunner, der er i stand til at opdrætte,
  • høj dødelighed af ung bestand

3 måneder efter vellykket parring bringer kvinden spotted langhårede killinger, der hver vejer 0,5-0,7 kg med en længde på ikke mere end 15 cm. Broder ser lyset i 7-9 dage, og allerede i 12-15 dage kryber de unge aktivt langs bækkenet, arrangeret af kvinden i en hule, under en overhængende sten eller i en stenet ruin.

Det er vigtigt! Moderen fodrer killingerne med mælk fra 3 til 5-6 måneder, men på 6-8 uger begynder de at lokke dem med bøjning (halvt fordøjet kød) og efterhånden vænner dem til frisk.

Efter 2 måneder kører små leoparder ud af hulen, og efter 8 måneder følger de deres mor på jagt efter mad og beslutter selvstændige udflugter ved 9-10 måneder. Unge dyr forbliver hos moderen indtil hendes næste østrus, der forener til vinterens afslutning i grupper, når kvinden forlader dem. I første omgang vandrer de ikke langt fra lairen og går gradvist længere væk fra den. Unge mænd viser uafhængighed før deres søstre, men sidstnævnte er foran brødrene i pubertet. Fertilitet hos mænd opstår omkring 2-3 år.

Naturlige fjender

Mest af alt frygter den østlige leopard sin nære slægtning og nabo i området, Amur tigeren, med hvem det foretrækker at ikke involvere. Begge katte konkurrerer intenst for jagtområdet på den nordlige grænse af området, hvor spillet er mangelfuldt, og leoparden i denne interspecifikke kamp mister tigeren.

Tilfælde af angreb på leoparder af Amur-tigrene er blevet registreret, og udvandringen fra den første fra syd-Sikhote-Alin-zoologerne direkte forbundet med udvidelsen af ​​tigerbefolkningen på disse steder. På den ene side er tigeren mere end en leopard og jagter store dyr, men på den anden side med mangel på mad ser det ikke ud til meget sjov, hvilket fører til en forværring af fødevarekonkurrence.

Det er kendt, at leopardens trofæer er overtrådt (oftest på sultne vintre) ved at brune bjørn stalker og tager deres bytte væk. Også den brune bjørn, som Himalaya, konkurrerer med Amur-leoparden, når man søger efter en lair. Sandt nok tager leoparden hævn på himalaya bjørne, høster moderløse unger, angriber de unge (op til 2 år) og endda spiser carrion (bjørnekroppe).

Dette er interessant! Ifølge zoologer var engang en rød ulv, der levede i den sydlige del af Primorsky-området indtil 1950'erne og 1960'erne, en alvorlig trussel mod den fjerne østlige leopard.

Ulven, også en stor elsker af hovdyr, for det meste rådyr, betragtes ligeledes som en fødekonkurrent for leoparden. En ulv, som en pakke og et stort dyr, kan være en reel fare (især hvor der er få træer), men ulvspopulationen er lille i områder beboet af Amur-leoparden.

Som følge heraf har ikke en enkelt rovdyr (med undtagelse af Amur tigeren), der eksisterer sammen med leoparden i det fjerne østlige Østen, ikke mærkbar for befolkningen.

Befolkning og arter status

Panthera pardus orientalis (Far Eastern Leopard) er opført i Den Russiske Føderations Røde Bog, hvor den er medtaget i kategori I, som den sjældnere og mest truede underart (hvis største befolkning er i Rusland) med et ekstremt begrænset udvalg. Desuden er Amur-leoparden kommet ind på siderne i Den Røde Bog fra Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen samt i bilag I til Konventionen om International Handel med Udryddelsestruede Vildtlevende Naturarter (CITES).

På trods af det faktum, at jagt efter leoparder er blevet forbudt siden 1956, fortsætter dens fjerkræs bytte og anses for at være hovedårsagen til artens forsvinden. Predators er skudt for deres fremragende skind, solgt til 500-1000 dollars stykke, og indre organer, der anvendes i orientalsk medicin.

Det er vigtigt! Amur-leoparder dræbes grødesløst og ejerne af hjorte gårde, hvis hjorte regelmæssigt bliver ofre for sneaky katte. Leoparder selv dør ofte i sløjfer og fælder sæt af jægere på andre skovdyr.

En anden menneskeskabt faktor, der forhindrer bevarelsen af ​​befolkningen i den fjerne østlige leopard, er ødelæggelsen af ​​dens levested i den sydvestlige del af Primorye, herunder:

  • reduktion af skovarealet som følge af skovrydning,
  • opførelse af veje og jernbaner
  • opførelse af rørledninger
  • fremkomsten af ​​bolig- og industribygninger,
  • opførelse af andre infrastrukturfaciliteter.

Også antallet af fjerntliggende leoparder påvirkes negativt af ødelæggelsen af ​​fødevareforsyningen. Hovdyrets år fra år til år bliver mindre og mindre, hvilket fremmes af sports jagt, poaching og skovbrande. I denne henseende er kun spottet hjorte tilfreds, hvis husdyr, siden 1980, er vokset.

Zoologer kalder en anden objektiv omstændighed, der dårligt afspejler kvaliteten af ​​Amur-leopardpopulationen - dette er en nært beslægtet interbreeding. Leoparder (på grund af det lille antal frugtbare individer) er nødt til at mødes med deres blodrelaterede, hvilket forringer de nye generations reproduktive evner, reducerer deres modstandsdygtighed mod sygdom og vitalitet generelt.

Dette er interessant! Ifølge de mest optimistiske skøn er antallet af verdensbefolkningen i den fjerne østlige leopard ikke mere end 40 dyr, hvoraf de fleste bor i Primorye (ca. 30) og mindre - i Kina (højst 10).

I øjeblikket er Amur-leoparden bevogtet i Leopard-reserven og Kedrovaya Pad-reserven.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org