Dyr

Short-eared Jumper - En lille mammal

Pin
Send
Share
Send
Send


Prygunchiki - meget interessante pattedyr med en tynd bevægelig proboscis og lange bagben. De bor udelukkende i Afrika. Dyrene er ret gamle, men for første gang i den videnskabelige litteratur blev de kun beskrevet i midten af ​​1800-tallet. Efter yderligere 100 år optrådte flere korte noter om deres biologi i pressen, og kun i de sidste årtier blev viden om jumpers beriget, og den videnskabelige verden erkendte, at jumpers virkelig er unikke.

Prygunchikovye, eller hoppere (Macroscelididae) - familien af ​​afrikanske pattedyr. I første omgang blev hopperne sammen med andre insektsdyr dyret tildelt Insectivora-ordren, senere blev de rangeret som fjerne hoveder af hovdyr, så blev de bragt sammen med dumme i Menotyphla-underordnet. I øjeblikket anser de fleste biologer dem for at være en uafhængig monotypisk afvikling af makroscelidea, tæt på gnavere og lagomorfer. Men takket være moderne forskningsmetoder er flere og flere videnskabsmænd tilbøjelige til at tro på, at makroscelidea, som elefanter, damaner, jordkugler, gulddødsfolk og tenreks, tilhører den antikke gren af ​​afrikanske pattedyr - til Afroterei's superorder. De alle stammer fra en fælles forfader, der boede i Afrika omkring 60 millioner år siden.

Hvor bor jumperne?

Disse dagtidsindbyggere i ekstreme leveområder findes kun i Afrika (med undtagelse af Vestafrika og Sahara), hvor de besætter en række forskellige levesteder. Nogle arter foretrækker ørkener, stepper eller savanner, andre - stenede buskmarker, tredjestønsskrig, fjerde tyk af bjergskove.

Hvad ser hoppere ud?

Udadtil ligner hoppere store jerboer. Dyrens kropsdel ​​sammen med hovedet afhænger af arten, varierer fra 10 til 30 cm, de vejer 45 til 500 gram. Dyrens hale er lang, næsten lig med kroppens længde, dækket af kort hår. Pelsen er tyk og blød, af forskellige nuancer af grå og brun.

Det siges, at Gud skabte en jumper, syntes at spille i transformere: han tog bagbenene fra en kænguru, krop og hale fra en rotte og en proboscis fra en elefant. Nogle arter har også kindpouches, som hamstere, med hoppere, der lægger fødevareforsyninger i dem. Faktisk er en sådan usædvanlig kombination af egenskaber en meget hensigtsmæssig tilpasning af dyr til vanskelige levevilkår.

Det mest overraskende ved en jumper er måske en lang tynd proboscis. Dyret kan hæve det, sænke det og gøre det til rotationsbevægelse. En sådan usædvanlig næse hjælper jumperen til perfekt at mærke byttet - myrer, orme og andre hvirvelløse dyr.

Langstrakte bagben med relativt høje hæle ligner kængurulegem. Og selvom jumpers i jumpers ikke er så godt udviklet som i jerboer, rejser mange arter lange afstande og hopper lidt. Baglidene hjælper også dyrene i fare - de flygter fra fjenderne med lange spring. Takket være de lange ben og det omfattende banesystem er det ikke svært for en jumper at forlade langt bag sine forfølgere - slanger og kødædende pattedyr. Men den sædvanlige metode til bevægelseshoppere - går på fire ben.

Alle hoppere har en lang tunge, at de kan stikke ud over næsens spids og trække små bytte i deres mund.

Hoopers er temmelig godmodige væsner. Når de tages i hånd, bruges deres meget veludviklede tænder meget sjældent.

Funktioner livsstil jumpers

Jumpers er hovedsageligt daglige og viser aktivitet selv i de varmeste timer. Disse er kun jorddyr.

Dyret af jumpers består af edderkopper, biller, tusindben, myrer, termitter, regnorme, samt frugter og frø.

Dyrene har veludviklede lugtkirtler. I forskellige arter kan de være placeret i roden af ​​halen, på brystet eller på fodsålerne. Hemmeligheden i lugtkirtlerne bruges af dyr ikke kun til kommunikation med deres slægtninge, men giver dem også mulighed for at markere den vej, der er rejst og navigere i rummet.

De fleste jumpers kan kommunikere ved hjælp af lyde. Nogle arter udsender bip, knækker deres bagben på jorden, andre pisker deres haler på kuldet. Hvis du får en jumper, giver den skarpe høje lyde.

Rod af proboscis hunde

Slægten Proboscis hunde (Rhynchocyon), som omfatter 3 arter, er de største medlemmer af familien:

  1. Spotted proboscis hund (Rhynchocyon cirnei),
  2. Golden proboscis hund (Rhynchocyon chrysopygus),
  3. Peters proboscis eller rødhårede proboscis (Rhynchocyon petersi).

Proboscis hunde lever i tykningerne af dal og bjergskove i Central- og Østafrika. Kropslængden er i gennemsnit 23-31 cm, vægt 400-440 g.

Proboscis hunde bliver normalt holdt i par. Hvert par indtager et område på 1600 til 6000 m². Selv om monogami er karakteristisk for disse arter, er interaktionen inden for parret meget begrænset. Kvinden og hanen bruger meget lidt tid sammen. De deler et fælles område og beskytter det særskilt: han sikrer, at de mandlige udlændinge ikke invaderer territoriet, og kvinden udviser de fremmede kvinder.

De bevæger sig sædvanligvis langs bestemte stier, både langs deres egen og langs den sti, der er lagt af andre dyr. Aktiv om dagen og tilbringe natten i en rede af blade i skovbunden.

Kosten består hovedsagelig af myrer og termitter, som gerne vil spise andre hvirvelløse dyr. Golden proboscis hunde bruger næsten hele dagen på jagt efter mad. Ligesom nosukhs gør de det ved hjælp af deres lange rullende næse-sonde. Andre arter af denne slægt, ud over næsen, bruger også forben for at søge efter mad, som har tre lange klør. Kløerne hjælper dyrene med at grave små koniske huller i jorden.

Rod Long-eared jumpers

Slægten Elephantulus omfatter:

  1. Kortnættet elfenbenskjole (Elephantulus brachyrhynchus),
  2. Edward's Elephant Jumper (E.edwardii),
  3. Rocky Elephant Jumper (E. rupestris),
  4. Mørk elfenbenstryger (E. fuscipes),
  5. Bush elefant bouncer (E. intufi),
  6. Golden-tailed ivory jumper (E. myurus),
  7. Revual's Elephant Jumper (E. Revoili),
  8. Zamzebian elfenben jumper (E. fuscus),
  9. Nordafrikanske elefantjumper (E. rozeti),
  10. Rød elfenbenstrømpe (E. rufescens).

Repræsentanter for dette slægt er ikke store: kropslængde - 10-14 cm, hale 10-16 cm, dyrmasse - 25-50 g.

De bare-tailed og rocky elefant hoppere lever hovedsagelig på rocky skræl og småsten i Sydafrika, den nordafrikanske elefant hopper findes i halvtørrede bjergområder i den ekstreme nordvest for Afrika, andre arter af dette slægt beboer Steppes og savannerne i Syd- og Østafrika.

Spiser hovedsagelig insekter, plantefødevarer indtager en lille del af kosten.

Rocky og buskhoppere grave til ly på grundige gravhuller i sandjord eller, hvis jorden er fast, brug gnavergraver til dette formål.

En vigtig rolle i livet af den røde elefantjumper spilles af gangstier, som er kontinuerlige rensede tunneler i skovbundet. For at dyrene skal køre med maksimal hastighed langs dem, skal stierne holdes i perfekt renhed. Når dyret skal flygte fra en rovdyr, kan selv en lille gren blive en hindring og føre til triste konsekvenser, så dyrene glemmer ikke at rense deres spor regelmæssigt. Ca. 30% af dagslyset hver dag på hoppere tager for at inspicere netværket af deres stier og genoprette rækkefølgen - de faldne blade, grene og andre affaldsdyr smider hurtigt forsiden af ​​poterne.

Genus Forest Jumpers

Den eneste art i slægten (Petrodromus) er en fire-toed forest jumper (Petrodromus tetradactylus). Arteren har mellemstørrelse: Kropslængde 16-22 cm, hale - 13-19 cm. Den findes i subtropiske og tropiske skove, i fugtige områder af bjerge og savanner i Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Angola osv.

Denne art opbygger ikke rede, beskytter sig ikke og lever ikke i grunde. Hvad angår den røde elefantjumper, er stier af stor betydning for denne art.

Familieforhold

Selv om hopperne ser anderledes ud og bor i en række forskellige levesteder, er deres seksuelle adfærd meget ens. Guld- og fløjlskulder-proboscis, firefingerede, rockede og korthalsede hoppere lever i monogamiske par, men bruger lidt tid sammen. I troperne bringer hoppere flere gange i løbet af året, og i højbreddegrader bliver reproduktion sæsonbestemt og falder normalt på den våde sæson.

Afhængig af arten varer graviditeten fra 42 dage (til golden proboscis hunde) til 57-65 dage (for røde elefant hoppere). I bøden er der normalt 1-2 babyer, og kun den nordafrikanske jumper og den spotted proboscishund bringer ofte 3 babyer hver. Babyer er født allerede dækket af pels og veludviklet. Kun afkom af korthale prankstere tilbringer de første par dage af livet i reden, andre arter næsten umiddelbart efter fødslen begynder at følge moderen overalt. Kvinden tager sig af afkom, som regel alene, hjælper hanen med hendes lille. Allerede i en alder af 1,5 måneder når hopperne seksuel modenhed.

Under naturlige forhold er hoppers alder ikke længe nok - i gennemsnit 2,5-3 år, i fangenskab lever de lidt længere.

Bevarelse i naturen

Den gyldne proboscis hund, Peters proboscis hunden, Revual elefant jumper, er i en tilstand, der vækker frygt. Den spotted proboscis hund, den kort-eared jumper, elefant jumper Edward og den stenede elefant jumper er sårbare. Golden proboscis hunde og firefingerede skovhoppere på Kenyas kyster fanges og bruges som mad.

Men de fleste af alle populationer af hoppere er truet af skovrydning. Det vil være et forfærdeligt tab, hvis hopperne forsvinder fra jordens overflade efter 50 millioner års eksistens på grund af ødelæggelsen af ​​deres levesteder.

Social adfærd

Dyrene er single, par er altid kun dannet til parringsperioden. Hvis parret ikke går i stykker, er der altid en grund til det - for eksempel den lille størrelse af de enkelte grunde, manglen på husly eller begrænsede foderreserver. Men selv i disse tilfælde bor hopperne på samme område, ikke kommunikerer med hinanden. Et sådant system kan kaldes et system for latent partnerskab: Der er intet samarbejde mellem enkeltpersoner, alle lever af sig selv

Livshistorie på zoologisk have

Oplevelsen af ​​bouncerens indhold viser, at der skal være et varmepunkt i fuglevarmen. Dette sted under lampen anvendes aktivt af dyr. Luften skal være tør. Den daglige ration skal indeholde en bred vifte af foder, da dyrene spiser lidt, men hver gang en anden mad.

Jumpers kan ses i udstillingshallen i pavillonen "Night World", hvor sand og jord i det øverste lag udhældes. Elephant jumpers bor sammen med afrikansk dormouse. Da dyr bruger forskellige niveauer af fuglearter, kommer de sammen godt sammen. Tidligere kom hoppere også godt sammen med stripede mus, og der var ingen aggression mellem dyr.

Foderstoffer i fuglen er placeret på kuldet i specialudstyrede potter. Den daglige kost af hoppere omfatter insekter, frugter, ristede gulerødder, hytteost, et køligt æg, knust nødder, grønne grøntsager (salat, mælkebøtter, kål), babymad. Vand er nødvendigvis givet i overflod. Mens du spiser hoppere lidt, bør de altid have frisk mad.

I øjeblikket er zoologisk have ikke repræsenteret på udstillingen.

Forskningsarbejde med denne art i Moskva Zoo

1. G.V. Vakhrusheva, I.A. Alekseicheva, OG Ilchenko, 1995 "Korte-eared elefant hoppere: opbevaring og avl i fangenskab, oplevelsen af ​​kunstig fodring af unger", Videnskabelig forskning i zoologiske parker, udgave 5

2. S.V. Popov, A.S. Popov, 1995 "påvirker ændringen af ​​indholdsbetingelserne opførsel af korthørede elefanthoppere (Macroscelides proboscideus)?, Videnskabelig forskning i zoologiske parker, problem 5

3. A.S. Popov, 1997 "Visse egenskaber ved opførelsen af ​​short-eared elefant hoppere (Macroscelides proboscideus) ved udstillingen af ​​Moskva Zoo", Videnskabelig forskning i zoologiske parker, nummer 9

4. S.P. Sapozhnikova, OG Ilchenko, G.V. Vakhrusheva, 1997 "Normale vægte af kort-eared ivory jumpers (Macroscelides proboscideus) under betingelser for bondage", Videnskabelig forskning i zoologiske parker, nummer 9

5. S.V. Popov, O.G. Ilchenko, E.Yu. Olekhnovich, 1998 "Animal Activity at the Night World Exposition", Videnskabelig Forskning i Zoologiske Parker, Udgave 10

6. S.P. Sapozhnikova, OG Ilchenko, G.V. Vakhrusheva, 1998 "Opførsel af kort-eared ivory jumpers når de danner par", Videnskabelig forskning i zoologiske parker, udgave 10

7. O.G. Ilchenko, G.V. Vakhrusheva, 1999 "Dynamik af daglig aktivitet af familiegruppen af ​​elefanthoppere (Macroscelides proboscideus), Videnskabelig forskning i zoologiske parker, nummer 11

8. O.G. Ilchenko, G.V. Vakhrusheva, S.R. Sapozhnikova, 2003 "Reproduktion af korthørede elefanthoppere (Macroscelides proboscideus) i Moskva Zoo", Videnskabelig forskning i zoologiske parker, nummer 16

Ekstern beskrivelse af short-eared jumper

Den short-eared jumper har den mindste størrelse blandt hele familien af ​​jumpers. Længden af ​​hans krop er ikke mere end 12,5 centimeter.

Men halen af ​​disse dyr er ganske lang. Dens længde varierer fra 9,7 til 13,7 centimeter. Generelt kan vi sige, at udseendet af den korthalsede jumper er typisk for familiemedlemmer, som den tilhører.

Short-eared jumper (Macroscelides proboscideus).

Den karakteristiske tynde næse af short-eared jumperen er ekstremt stærkt udvidet. Sammenlignet med andre hoppere afrundes dyrets ører meget stærkere og noget kortere end i andre repræsentanter for dette slægt.

Den første finger på bagbenene har en klo og er lille i størrelse. Frakken er blød, tyk og temmelig lang.

Overkroppen er orange-gul, lysegrå, bleg beskidt gul, sandbrun eller sort. Maven er normalt hvid eller grålig.

Den short-eared jumper, i modsætning til andre familiemedlemmer, mangler de karakteristiske lyse ringe rundt om øjnene.

Kvinde i den korthalsede jumper har tre par brystvorter, og kraniet er kendetegnet ved ekstremt store knoglehøretromler. Tandpræparatet for disse bouncer er 40. Interessant er den øverste snit af denne gnaver relativt lille. Lyse ringe omkring øjnene, der er karakteristiske for andre hoppere, er fraværende. Halen er meget godt trimmet og har en særskilt lugtkirtel på dens nederste side.

Short-eared jumper livsstil

Short-eared jumpers beboer halvøken og savannerne i den sydvestlige del af Sydafrika, der befinder sig i lande som Sydafrika, Sydbotswana og Namibia. Det samlede distributionsområde for den korthalsede jumper er mere end en halv million kvadratkilometer.

Prygunchik bosætte sig i busk savannas og semi-ørkener.

Short-eared jumpers er overvejende dagtimerne levende og er aktive selv i de varme timer på dagen. Desuden elsker disse dyr på nuværende tidspunkt at tage støvbad eller bask i solen. Ændring af dit daglige aktivitetsregime og søgning efter mad i skumringen af ​​en short-eared jumper kan kun være en trussel fra sine naturlige fjender, blandt hvilke forskellige rovfugle er de vigtigste. I dette tilfælde, der viser aktivitet ved skumringstid, vil den korthalsede jumper gemme sig i vegetationen om dagen. Som et tilflugtssted vælger de som regel tomme tømmer tilbage efter andre gnavere.

Livsstilen i den korte øredagsjumper, dyret er også aktiv i de varme timer på dagen, når det opvarmes af solen eller tager støvbad.

Men man bør ikke tænke på, at den kortærede jumper kun kan leve i andres hjem. Hvis der ikke blev fundet en egnet fri lejlighed, kan han grave et hul selv. Under alle omstændigheder gør de det meget godt i sandjorden. De kan også lide at grave minke nær buske, især ved deres rødder.

Som regel fører short-eared jumpers en ensom livsstil og lever under naturlige forhold, foretrækker at være alene. Og kun i parringsperioden kombineres de parvis. Det samlede areal, som jumperen optager, er som regel en kvadratkilometer.

Som et tilflugt til en jumper er tom gnaver eller gravhuller gravet af jumperen selv i sandjord.

En lille baggrund af short-eared jumperen

Historien om undersøgelsen af ​​denne art minder noget om en vittighed. Kun ikke livssituerende, men videnskabeligt.

Springboks spiser en lille mængde plantefødevarer - planteskudd, rødder og bær.

Da dette dyr blev opdaget i det sydlige afrikanske kontinent, forsøgte biologer straks at bestemme, hvem han var, hvilket var et helt naturligt ønske. Men hvem ser han ud? Generelt, ingen andre, undtagen for andre sådanne hoppere. Поначалу короткоухого прыгунчика отнесли к отряду насекомоядных, посчитав, что они являются близкими родственниками ежей, землероек и кротов. Однако спустя некоторое время ученые мужи, внимательно присмотревшись к этому млекопитающему, «одумались» и, приглядевшись к некоторым чертам внутренней организации короткоухого прыгунчика, решили, что больше всего он похож, как это ни дико звучит, на примата! Вслед за этим, было высказано предложение объявить прыгунчиков примитивными представителями отряда приматов.

Short-eared jumpers holdes for det meste enkeltvis og kun i parringsperioden - parvis.

Paleontologer gik ikke til side og foreslog, at hopperne ikke er primater af den simple grund, at de er nært beslægtede med gamle hovdyr. Så på et meget kort tidspunkt lykkedes det at besøge en slægtning og pindsvin og aber og heste. Denne usikkerhed synes tilsyneladende ikke at tilfredsstille den videnskabelige verden, og forskerne, der har forskellige synspunkter, besluttede at adskille disse sjove dyr til en separat løsrivelse, der udelukkende tilhørte dem, som fik det latinske navn Macroscelidae.

Opdræt kortærmet jumper

I naturlige livsbetingelser fører short-eared jumpers en ensom livsstil, på trods af at de i forhold til bondage foretrækker et par livsstil. Hæksæsonen fortsætter i august-september. Graviditeten er cirka 56-61 dage. I slutningen af ​​denne periode føder kvinden to unge eller sjældent en. Kvinder er ikke tilfredse med rederne til fødslen, og afkomene er født i en normal grav eller husly.

Cubs er født veludviklet, dækket af hår og med åbne øjne. Bare få timer efter fødslen kan de køre.

For første gang fodrer kvinden de unge med mælk umiddelbart efter deres fødsel. Desuden, hvis to unger er født, kan fodring af den første finde sted samtidig med fødslen af ​​den anden. De gorged børn går til en af ​​husene, hvor de sidder stille. Interessant, forældre er ikke så interesserede i deres afkom, der hengiver sig i et hektisk kærlighedsforhold. Og derefter fortsætter de med at opføre sig på en lignende måde, som næsten udelukkende lever for deres egen skyld og som at glemme, at de har afkom.

Hvad angår børn, er de relateret til sådan forældrenes uforsigtighed gjort perfekt og sidder side om side i huset, kun lejlighedsvis forlader lyet, udforsker det omkringliggende rum og smager voksen mad. Hvad angår deres forældre, bruger de andre lysthuse. Og hvis de bevæger sig gennem rummet, snuble de over deres unge, så vær ikke opmærksom på dem.

Opdrætssæsonen på short-eared jumper forekommer i august-september.

Men tættere på slutningen af ​​dagen, moderen som om minder om, at hun rent faktisk har børn og går til huset for at udføre de opgaver, der er tildelt af naturen, skræmt rushing for at uddanne ungdommen.

Samtidig kan hun tage fat på noget af hendes barns tænder, som først kommer til hende, hvorefter hun trækker ham til ly, og ofte ikke den, som de unge selv har valgt.

Når en lille jumper finder sig i en ukendt mink, løber han straks væk derfra og møder normalt sin mor, som allerede trækker en anden cub. Så gentages situationen, og børnene skifter steder flere gange.

Kvinden beskytter ikke afkomene, vender tilbage til det kun en gang om dagen for at fodre på mælk.

Det er interessant at bemærke, at kvinden er i færd med at transportere sådanne afkom, viser sjælden entusiasme, og denne "karrusel" fortsætter, indtil hvalpene bliver trætte og giver op.

Efter dette begynder anden fase i ungdommernes liv, og hvis tidligere kvinden ikke viste stor interesse for dem, er alle vildtabs forsøg på at forlade den læge valgt af moderen til deres afkom hårdt undertrykt af den vågne forælder. Sandt nok, efter at kvinden opdager at hun har sat ting i orden i denne sag, bliver hun straks kold til dette uddannelsesmæssige aspekt, som hendes børn straks bruger.

I naturen er levetiden på en short-eared jumper lille - 1-2 år i fangenskab - op til 3 år.

Derefter har moderen følgende "fix-idea" - fodring babyer. Hun begynder at nærme sig ungerne og forsigtigt stikker næsen i ryggen. Cuben tager dette som et signal for at begynde at spise og er på udkig efter en mors tep, som er under hendes arm. Moderen tager den stilling, der er karakteristisk for fodring - hun sidder og tager forbenet til side. Så kommer den anden cub op til den, og efter at have fundet den anden brystvorte, tages også fødeindtagelse. Under hele denne tid sidder kvinden med poterne fra hinanden.

Et karakteristisk træk ved den lille øretøjs lille kraniet er de store knoglehørstrommer.

Nogle gange, efter at de unge er trætte, begynder de at kraftigt nok slikke moders mundens hjørner og massere dem med deres poter. Snart godkender moderen til blandingen af ​​afkomene, åbner munden, og børnene begynder at fortære den mad, som moderen udsender. Efter at have modtaget en sådan godbid, bevæger de små short-eared jumpers til en eftermiddagslur, og moren vender tilbage til sin virksomhed. To timer senere bliver fodring af ungerne gentaget igen. I løbet af en nat fodrer skibsmoren sine afkom fire til fem gange. Med solens stigning tror kvinden igen, at hun er helt fri fra moderpleje indtil aftenen. Med hensyn til mænds opførsel viser han slet ingen interesse for hans afkom.

Efterhånden som afkomene vokser op, ophører kvinden med at sikre, at de unge ikke forlader deres husly, holder op med at bære dem og mere og ofte springer fodring. For hurtigt at få modermælk, skal små short-eared jumpers lave en betydelig indsats. I sidste ende vil kvinden kun fodre ungerne en gang om dagen.

Når de unge vokser, begynder deres mor at behandle deres afkom mere og mere køligt og "løber væk hjemmefra."

På omkring den tyvende dag af livet (men ikke tidligere end den sekstende og senest den femogtyvende) forlader børnene lyet og begynder voksenlivet. Dyr når seksuel modenhed omkring den tredive tredjedagen af ​​livet.

Befolkningsstatus for short-eared jumper

I 1996 blev short-eared jumpers indgået i den såkaldte Røde Liste over Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen, der modtager status som "sårbare arter". Men syv år senere blev denne beslutning revideret, og jumperens status blev defineret som "en slags uden fare". Denne revision af beslutningen skyldes, at de områder, der er besat af denne art, er trods det faktum, at befolkningens befolkning er meget lille, meget stor.

Genus: Makroscelider Smith A., 1829 = Korthalsede Jumpers

Arter: Makroscelider proboscideus Shaw = Short-eared [almindelig elfenben] jumper, elefantskrue

Slags korthalsede jumpers= Macrosceljegdes A. smith, 1829

I slægten kun arter: short-eared jumper -Macroscelides proboscideus Shaw, 1800.

Størrelser er små (den mindste i familien). Kropslængden er 9,5-12,4 cm. Hale længden er 9,7-13,7 cm. Udseende er typisk for familien. Tyndt næse er meget langstrakt, ørerne er relativt kortere og mere afrundede end i andre slægter. Den første finger på bagbenene er lille og har en klo. Frakken er lang, tykk og blød. På den øverste del af kroppen er sandbrun, bleg-snavset gul, lysegrå, orange-gul, undertiden sort, på abdominalhvid eller grålig. Brystvorter 3 par. Kraniet har meget store bony auditory trommer. Tandformel = 40. Den øvre snit er relativt lille.

Indbyggerne er dækket af tætte buskmarker med sandjord. Aktiviteten er overvejende daglig, og ofte i de varme timer på dagen. Asyl fungerer som grav, som dyret sædvanligvis griser på rødderne af buske, det tager sjældnere fremmede. Holder alene eller parvis. Det føder på insekter, især myrer og termitter, samt nogle plantegenstande: rødder, bær. Nyfødte unger er forholdsvis meget store, åbne øjne, kroppen er dækket af hår.

Det findes i Sydafrika (Cape Province) og i Sydvestafrika.

I det sydlige Afrika, leve fantastiske dyr - short eared ivory jumpers (Macroscelides proboscideus). Hvad kan de lide? Ja, ingen. På jumpers! Tidligere blev de tildelt gruppen af ​​insektsdyr, i betragtning af de nære slægtninge til mol, skruer og pindsvin. Men så fandt forskerne ud af, at i mange aspekter af den interne organisation er hopperne ligesom. primater! Og de foreslog at deklarere deres primitive repræsentanter for denne løsrivelse. Og paleontologer har antydet, at hopperne i deres struktur er tæt på de gamle forfædre af hovdyr. Tilsyneladende vedtog støttemodtagere af forskellige synspunkter en "Solomonian" -afgørelse - at tildele bouncer jumpers til en separat løsrivelse, der modtog det latinske navn Macroscelidae *.

Vi hoppede på Moskva Zoo for et par år siden. Et blik på dem var nok til at sikre et godt humør. Døm for dig selv - kroppen, størrelsen og formen minder om et kyllingæg, et sted i den forventede talje - relativt store afrundede ører foran - en proboscis, der bevæger sig hele tiden bag en hale, syet er tydelig høj. Og alt dette holder på tynde ben - lang ryg og kort front. For at koordinere bevægelserne af deres forskellige mellemstore lemmer bevæger hopperne sig ofte på tre ben og trykker på en bagpote. Og hvis dyret synes at kløre øret med et ben, kan det ende i tårer - benet sidder fast på ryggen, og det kan kun løsnes ved at falde på siden. I et ord, "dyret, der ikke eksisterer."

Først glædede hopperne os - de kom ganske let sammen parvis, og snart blev de første babyer født. For sådanne små dyr (kun ca. 11 cm lange) er graviditeten af ​​hoppere meget lang - to måneder. De føder kun en eller to babyer, men store. En slags små kopier af forældre, straks i pelsen, med åbne øjne og temmelig vred.

Vores første unger er vokset sikkert. Og så begyndte problemerne. Kvindelige den ene efter den anden begyndte at nægte at fodre deres børn. Og vi, arbejderne i zoologisk have, måtte blive plejeforældre til 8-10 g krummer. Det var overflødigt at sige, hvor besværligt det var! For de første par dage fodrede vi dem hver anden time og tog en 4-timers pause kun om natten. Derefter blev antallet af feedings gradvist reduceret. Men trods alt har vi ikke haft nogen erfaring og idé om, hvad der er inkluderet i komplekset af forældrenes ansvar for denne dårligt studerede art! Derfor var sygeplejersken langt fra altid en succes. Og hver gang var der en følelse af at du tabte nogen tæt. Ingen argumenter af grund, som de siger, er det værd at blive så ked af på grund af den "lille mus", hjalp ikke. Selvfølgelig de dyr, der voksede, støttede vores ånd, men vi forstod, at det ville ende op dårligt. Praksis viser, at ingen arter kan opretholdes ved kunstig fodring i lang tid.

Vi skyldte ikke de "skødesløse" mødre - vi forstod, at vi ikke kunne skabe acceptable betingelser for jumperne. Derfor eksperimenterer hele tiden med at forsøge at gøre vores kæledyrs liv mere behageligt. Og vores bestræbelser var ikke forgæves - hunnerne endelig "husket" om deres forældreansvar og fjernede denne vanskelige byrde fra vores skuldre.

Nu har vi mulighed for at observere de "normale" forhold i familien af ​​hoppere. Jeg må sige, at de var lidt uventede for os.

Første gang kvinden føder kalven umiddelbart efter fødslen - hvis tvillinger fødes, kan fodring af det første barn foregå samtidig med det andet barns fødsel. Velfødte børn går til en af ​​husene og sidder stille der. På nuværende tidspunkt er forældre ikke op til søskende - nej x udvikler turbulent romantik. Men i fremtiden for næsten hele dagen lever voksne dyr for sig selv som om at glemme barnets eksistens. De på sin side behandler dette helt roligt - de sidder side om side i huset, nogle gange forlader lyet, udforsker rummet og smager mad fra voksne. Voksen hvile dyr bruger andre ikke-besatte shelters. Hvis de på nuværende tidspunkt snuble over deres børn, behandler de dem simpelthen som et møbel.

Men i den sene eftermiddag, klokken 5 om morgenen, husker kvinden "hun husker", at hun har nogle pligter til den yngre generation, og tager op med opdræt af børn. Hun griber et barn ind under tæben ved tænderne på enhver del af kroppen og trækker ham ind i huset, ofte ikke den, som de unge selv har valgt. Så rider den lille bouncer langsomt ind i hans yndlingshemme og møder mor og bror i munden på vejen. Så ændrer de steder, og han ser allerede fra sin mors mund den anden cub, der løber hjem. Og dette gentages flere gange. I dette tilfælde forsvinder kvinden ikke entusiasmen for at sætte alt på plads, og de unge bliver gradvist trætte og underkastes skæbnen. Fra det øjeblik er de under husarrest, og alle deres forsøg på at forlade huslyet standses af den vågne mor. Sandt, hvis hun har genoprettet orden, mister hun interesse i dette aspekt af opdragelse, hvilke børn har travlt med at bruge. Derefter tager kvinden det næste problem - børnene skal fodres. Hun nærmer sig cuben og berører forsigtigt næsen med en proboscis til ryggen. Barnet opfatter denne gestus som en invitation til aftensmad og begynder at lede efter moderens brystvorte, der ligger under armen. Kvinden tager fodringspositionen - sætter sig ned og trækker forbenet til siden. På den anden side er en anden cub knyttet til den, og inden for få sekunder suger de fredeligt mælk. Nogle gange efter at have spist, begynder de unge energisk at slikke og massere hjørnerne af kvindens mund med deres poter. "Udbyder til overtalelse", åbner hun munden, og børnene spiser en burp derfra. Efter en sådan "dessert" hviler små hoppere, og kvinden går om hendes forretning. Efter to timer gentages fodring. Om natten føder kvinden hendes afkom 4-5 gange, og i morgen begynder hun igen at overveje sig fri fra forældrenes pleje til næste aften. Og den mandlige og viser ingen interesse for deres afkom.

Efterhånden som hvalpene vokser op, begynder moderen at skubbe fra hendes opgaver: hun holder op med at bære børn, sørger for, at de ikke forlader huset og forsøger at komme væk fra fodring. Små short-eared jumpers skal gøre en indsats for at få mælk fra deres mor. I en alder af 25 dage slutter barndomshopperne, og unge dyr er klar til selvstændig levevis.

Så, som det viste sig, var vi ikke de bedste plejeforældre, der blev overvældet af hvalpe. Senere, da vi skulle kunstigt fodre hoppere, forsøgte vi at være som deres fjollede mødre og fodrede børnene ikke mere end fem gange om dagen og kun på et passende tidspunkt for os. Jeg må sige, at denne innovation har været til gavn for alle. For os er fodring ophørt med at være en tung byrde, og små hoppere er mindre tilbøjelige til at blive syge.

OG Ilchenko, G.V. Vahrusheva, Moskva Zoo. Tegninger V.Kostenko

Se videoen: Kent Hovind - Seminar 4 - Lies in the textbooks MULTISUBS (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org