Fugle

Blå duer: hvordan de bor og hvad de spiser

Pin
Send
Share
Send
Send


Gråøjede duer findes ofte på gaderne i byer og byer. De kaldes også sizaryah. De var de første fugle tammet af mennesker. Sizar er blevet stamfader til en domestic race. Rejsende og erhvervsdrivende, der rejste rundt om i verden, tog sisaris med dem. Nu er de almindelige i Asien, og i Europa og i Amerika og på andre kontinenter. Hvordan lever duer grå sten? Hvad spiser de? Hvordan formere man?

Sizar grupper

Blandt den grå stens eksemplarer er der nogle grupper af fugle. De er synantropiske og vilde. Disse duer kaldes synantropiske, som er meget knyttet til mennesket og er stort set afhængige af ham. Fugle lever under tagene af beboelsesejendomme, byhuse, i sprækker af monumenter. De bygger reder der, vokser kyllinger.

For at få mad forlader de deres hjem og går ned. Manden fodrer dem. Børn i parken skal smide dem krummer eller hvedekorn. Om vinteren er fuglefodere bygget. På landskabet, i gården, spiser de fra den samme føder sammen med landbrugsfuglen: kyllinger, ænder, gæs. Den dybduvne i den synantropiske gruppe sidder. Han har ikke behov for at forlade det sted, hvor han fodres. Han vil overleve frosten under et varmt tag.

Synantropiske Syzya duer

En anden gruppe af gråfarvede duer er vild. Fuglen foretrækker at leve i sprækker af store dæmninger nær floder eller i depression, huler af sten. Den maksimale højde, hvorpå den grå due kan klatre er 2,5 tusind meter. Fugle foder på frø af planter, grønt græs, unge skudd af buske. Ofte kan de findes i udkanten af ​​marker på enge. De samler frø fra jorden, men ikke hakker dem ud af ørerne, som andre fugle gør. Sisaris skader ikke landmændene.

Vilde fugle valgte Asien, Europa og Nordafrika til deres habitat. De kan være migrerende, hvis i en region, hvor duer bygger reden, kolde vintre, og det er svært at få mad. Så fra Sibirien flyver de til den europæiske del af kontinentet til Indien. Fugle er meget hårdføre, de kan holde sig i flugt op til 6:00. Indbyggede personer kan ikke lave lange flyvninger. De har mistet denne evne på grund af den afslappede livsstil.

Rac karakteristisk

Domesticated duer er lidt større end vilde. De lever længere, op til 15 år. Levetiden for en fugl i naturen er lidt over 3 år. Deres fjerdragtfarve er ikke så mættet som den synantropiske gruppe. Den grå due har følgende karakteristiske træk:

  • grundloven er massiv, landingen er vandret, længden af ​​kroppen er omkring 36 cm, den gennemsnitlige vægt af individer er 380 g,
  • Hovedet har en afrundet form, panden strækker sig lidt fremad, øjnene er mellemstore, øjenbrynene er tydeligt udtalt, hornhinden er af mørk farve, øjenlågene er tynde og lette,
  • næb er lang, stærk, lyserød i farve,
  • halsen er af mellemstørrelse, duen holder den lodret, hovedet er altid hævet, hunnerne lægger sig lidt ned på hovedet,
  • ryggen og maven er bred, brystet er massivt,
  • lemmerne er mellemstore i størrelse, tarsus er ikke fjervildt, rosa i farve,
  • vingerne er store, passer godt til kroppen, men ikke hænger ned til jorden, vingerpanelet er 67 cm, vilde muskler er veludviklet hos vilde individer,

Griffon underarter af synantropiske grå duer

  • fjerkræet er frugtbart, hovedfarven er grå, den karakteristiske egenskab er de sorte striber på vingerne, farven på resten af ​​fjerkræet kan være anderledes, kun ca. 28 typer nuancer er reciteret,
  • Den grå davets klassiske farve: En lys, asidig skygge af hovedet bliver jævnt til en mørkere grå farve i nakken,
  • på nakken og brystet er mærket mørkegrøn og rige lyserøde,
  • lys skygge af ryggen, bryst og mave bliver til en mørkere på halen,
  • vinger af askfarve med sorte striber,
  • halen er næsten sort.

Sisareas med klassisk fjerdedel er svært at møde. Ændringen i dragt blev påvirket af parring af vilde, synantropiske fugle og indenlandske duer, som ikke fandt vejen hjem. Som et resultat af mutationer i naturen fremkom personer med hvide, sorte og røde nuancer af fjerning. Den grå farve er stadig dominerende, men et marmor mønster med en anden nuance kan forekomme på kroppen.

Duer har meget skarpt syn. De skelner mellem ultraviolette farver, der er utilgængelige for det menneskelige øje. En fugles øre kan hente ultralyd. Disse funktioner hjælper enkeltpersoner til at navigere godt i rummet. Duer råber ikke, ikke synge. De coo. Ved hjælp af cooing udtrykker de et forhold til hinanden, kommunikerer med hinanden.

reproduktion

Parringssæsonen på den gråblå due begynder i marts. Hanen leder efter en kompis. Han vælger en kvinde og begynder at passe på hende. Hanen danser foran hende, spinder, spreder sine vinger, oppustende goiter. Farven på fjerkræet fra ham bliver lysere, kaster alle nuancer af blå, grøn, rød. Kvinder har mere beskeden fjerdragt.

Familier er skabt for livet. Efter parring begynder kvinden at bygge en rede. Det er ikke ryddeligt: ​​flere grene og fjer, som forældre trækker ud af deres bryster. Murværk består af 2 æg. Hatching hendes kvinde. Hanen bringer hendes mad. Inkubationsperioden varer 19 dage. For sæsonen kan kvinden lave op til 5 koblinger.

Nestlings vises med en sjælden kropsbeklædning med et stort næb, stort hoved. Efter 15 dage forsvinder børnenes næb, en voksen kommer på plads. Det er mere robust, elegant. Op til 30 dage er kyllinger i reden. Forældre fodrer dem goiter mælk. Det er en næringsvæske, der produceres af goitercellerne. Det indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendige for de unge.

Efter 2 uger bringer forældre korn og græs til kyllingerne. I en alder af en måned ved kyllingerne allerede at flyve og forlade redenen selv. Først holdes ungdommene omkring deres forældre. Så samles individer i flokke. En flokk kan være ujævn. Voksne fugle tolererer et sådant kvarter.

Greyduer mand bruger aktivt. De er uddannet på flyvningsområdet, på jagt efter objekter. De er involveret i redningsoperationer. Med deres hjælp udføres luftfotografering. Sisari lærer hurtigt. Opdrætterne vælger de sundeste, mest varige og intelligente fugle til opdræt af nye afkom, som yderligere vil tjene menneskeheden og gavn.

udseende

Duen har en temmelig stor størrelse. Kropslængden kan være op til 40 cm, vægten er næsten 400 g. Farven på fjerkræet er meget anderledes, op til 28 nuancer af fuglefarve skelnes.

Den primære baggrund af askegrå farve kan støbes og violet, og lilla, og grønne og gule nuancer. Vingerne er store, brede. Hele kroppen er tæt dækket med fjer og ned i forskellige størrelser. Men fjerene holdes svage, så i duernes levesteder kan du altid se et stort antal tabte fjer.

I byen bliver duer næsten tamme. De føder sikkert på børns hænder.

Hunnerne adskiller sig kun fra mænd i en mindre skygge af grå-metallisk farve. Juveniler er normalt ikke beskrivende og har ikke så et rigt sæt farvning.

Alle kender de karakteristiske lyde lavet af duer. Folk kommer til duerens fodringssteder med vilje til at lytte til deres blide cooing. Når man groomer, gør hanen mere livmoderlyde, og kyllingerne i redenen kan kun svagt hæve eller klikke med deres næb.

Nicobarduen (Caloenas nicobarica)

Hvor bor duer?

Vilde duer bosætte sig i områder med stenet terræn, ikke langt fra floder. Byer af byduer lever under tagene af høje bygninger, der minder dem om indfødte kystklipper.

Ikke langt fra en persons hylder er du altid fyldt - du kan finde madaffald. Også folk er allerede blevet en tradition for at fodre daglige flokke af byduer.

Gultbenet Grøn Dove (Treron Phoenicopterus)

Adfærdsfunktioner

Duer, der bor på klipperne, ved ikke, hvordan man sidder på grene af træer, men deres byrørende lærte at gøre dette. I befolket områder går fugle med forskellige hastigheder langs jorden og bevæger sig løbende med deres yndefulde hoved. En skræmt flokk kører hurtigt op og sidder højt, utilgængelig for menneskelige steder. Duer flyver hurtigt og smukt og laver store cirkler i luften. I naturen kan man nå hastigheder på op til 185 km / t.

De yngler ofte, i løbet af et år 7-8 gange, lægger de 2 æg. Duer holder deres par for livet. Det er interessant at observere fængselsprocessen i parringssæsonen - hanen udfører sin dans, fluffer halen, samler, går rundt om samochka i cirkler. Efter parring støder de på deres næb, som om at kysse og børste hinandens fjer.

Begge forældre inkuberer æg, erstatter hinanden. Og begge fodrer kyllinger med goitre "mælk" - en næringsblanding dannet i goiter. Senere begynder at fodre frøene fra forskellige planter.

Maildue med en enhed til fotografering.

Voksne fugle foder hovedsageligt på planteføde, meget sjældent på insekter. Duer er nemme at træne. Hvis du fodrer dem på samme tid, vil pakken flyve op til denne tid.

De er sultne om morgenen og om eftermiddagen, tættere på skumringen, går hele pakken i seng.

Duerne har mange fjender i naturen. De jages af ræve, vaskebjørn, katte, og en hund kan få fat i dem. Forskellige rovfugle - ugler, ugler, guldørn, slagtesvin falder i luften.

Under krigen hjalp duer med at besejre fascismen.

I byer dør mange duer fra smitsomme sygdomme og frost på meget kolde dage. I nogle byer udryddes de, især fordi de også forurener levestedet med deres udslettninger.

Manden har længe brugt duer som postmænd. Fremragende hørelse, vision og hukommelse hjælper duer med at vende tilbage til deres hjem og flyve op til 1000 km om dagen.

Ved du, hvilket dyr, selv om det er så stort som en gennemsnitlig hund, er bange for en brun bjørn, en ulv og en vildsvin? Vil du vide? Så er du her!

Hvis du finder en fejl, skal du fremhæve et stykke tekst og klikke på Ctrl + Enter.

Dove - beskrivelse og billeder. Farveduer.

Længden af ​​en dues vinge er 20-27 cm, vægtintervallet fra 200 til 650 g.

Farven på duer kan være helt anderledes. Nogle arter og racer af duer er flerfarvede, som papegøjer eller med haler som påfugle. Ikke underligt rosa farver af duer, gul, fersken eller kaffe. Duer kan være en farve, flerfarvet eller have et mønster i deres fjerdedel. Der er arter med krøllet fjerdragt eller et stort antal fjer nær hovedet eller poterne.

Tyver af duer.

Duenes slægt omfatter 35 arter, hvoraf 2 er uddøde:

  • Columba albinucha- hvidhalsede due
  • Columba albitorques - etiopisk due
  • Columba argentina - sølvduv
  • Columba arquatrix - olivendue
  • Columba bollii - kanariske duer
  • Columba delegorguei- vin rød duve
  • Columba Elphinstonii - Nilgiri Dove
  • Columba eversmanni - brun due
  • Columba guinea-speckled due
  • Columba hodgsonii - Himalayan due
  • Columba iriditorques - flekkede (guineanske) due
  • Columba janthina - sort due
  • Columba jouyi - sølv-stripet due (uddøde arter)
  • Columba Junoniae - Bay Dove
  • Columba larvata (Aplopelia larvata) - Citronpomegranat
  • Columba leucomela - sort og hvid due
  • Columba leuconota - Hvidbrystet due
  • Columba livia - rock duve
  • Columba malherbii - Santo Tomeanduen
  • Columba oenas - Clintuch
  • Columba oliviae - somalisk due
  • Columba pallidiceps-gulbenet due
  • Columba palumboides - Andamandue
  • Columba palumbus-trædue eller Vitus
  • Columba pollenii - Comoriandue
  • Columba pulchricollis - asven døv
  • Columba Punicea - Lilla Pigeon
  • Columba rupestris-rockdue
  • Columba sjostedti
  • Columba thomensis - maroondue
  • Columba torringtonii - ceylondue
  • Columba trocaz Madeira due
  • Columba unicincta - Congolese duer
  • Columba versicolor - Bonin Dove (uddøde arter)
  • Columba vitiensis - Hvide-faced Pigeon

I alt blev der opdrættet omkring 800 racer af tamme-duer, hvoraf 200 blev opdrættet i Rusland.

Hvad spiser duer?

Duer dyrker frø, frugter af frugttræer, bær. Byfugle kan forbruge madaffald (hvede, majs, havre, byg). Nogle gange spiser duer insekter. Generelt foretrækker fugle at bosætte sig i nærheden af ​​en persons bolig, så det er lettere for dem at finde mad. Duer er ret uhøjtidelige ved at vælge en fødekilde, da en due har meget få smagsreceptorer i munden: 37 smagsløg i forhold til 10.000 smagsreceptorer, som en person har.

Når en duer drikker, trækker det vand ind som om gennem et halm, mens andre fugle for det meste tager et par dråber med deres næb og derefter smider deres hoveder tilbage, så vandet kommer ind i halsen.

Hvor bor duer?

Duer bor overalt, med undtagelse af Antarktis og Polarområdet. På trods af antallet af rejserduer, der nåede 5 mia., Døde de ud på grund af skovrydning i Nordamerika.

Dodo eller Dodo duven er en fugl, der er blevet uddød på grund af menneskets indsats. Dodo boede i Mauritius, Mascarene Islands og Rodrigues. Han havde ingen naturlige fjender, flygtede ikke, svømmede dårligt og løb. I højden nåede han måleren, byggede rede på jorden og lagde et æg. Med europæernes fremkomst blev duen drone ødelagt af dem. På grund af dodo-duenes troværdighed var det ikke svært at jage efter ham og bragte hunde, katte og svin fortæret æg af duer.

Dove er en fugl i verden.

Verdens fugl er et andet navn for duer. Udtrykket blev populært efter udgangen af ​​anden verdenskrig. Pablo Picasso malede en hvid døv med fred med en oliventrig i dens næb. Historien om denne fugl fortælles i Bibelen. Det var duen, der bragte Noah med en flis oliven for at vise, at vandet var kommet ned efter oversvømmelsen, og at man kunne komme ud. Hvid due med en kvist i dens næb - emblemet for fredskongressen.

Dove: beskrivelse

Gråduer er meget almindelige i USA, Europa, Asien og Nordafrika. I Den Russiske Føderation lever sizaris langs hele den europæiske del og ud over uralerne til yenisei. glaucous duer perfekt tilpasset til vores, nogle steder, barske klimaforhold. De udholder alvorlige frost og sultende varme. Den blå due er direkte relateret til slægten og familien af ​​duer, er dens grundlægger og måske den mest fremtrædende repræsentant. De nærtstående slægtninge af denne fjervild omfatter: stenrige, specklede, hvide-breasted og etiopiske duer.

altædende, stabilitet til langt størstedelen af ​​fuglens sygdomme og frugtbarhed bidrager til dens rigelige bosættelse.

Vilde duer klassificeres som stillesiddende territorialfugle, der er tildelt bestemte områder. Wild sisaris vandrer nogle gange, men over korte afstande, på jagt efter mad, og de bymæssige kolleger rejser sjældent et par kilometer om dagen. Duer, der bor i bjergområder, bliver sommerperioden udført i en højde på op til 4 km, og med vinterens indtræden falder de ned til foden. Dette er den eneste sæsonbestemte fase. migration blå due. På trods af deres lave aktivitet er sisaris fremragende flyers, der kan nå op til 150 km / t. At have en utrolig bevægende hale og stærke vinger, de er i stand til at klatre på vingen og manøvreren på grund af strømmen af ​​vinden.

Sisari foretrækker at leve i kolonier og nummerere op til tusind individer. Fuglens befolkning over hele verden er millioner af individer og ændrer sig regelmæssigt. Med begyndelsen af ​​koldt vejr - befolkningen er faldende og stigende om sommeren.

Interessant særpræg funktion Fugle ryster på hovedet mens de går. Dette skyldes strukturen af ​​det fjerede visuelle apparat. Gør et skridt, det fjederhoved bevæger sig hurtigt frem og fryser i et split sekund. Det er i øjeblikket, at den grå er bedst kendt for verden omkring den.

Et andet karakteristisk træk ved denne fuglearter er cooing. I parringsperioden udsender mændene en guttural rumble, der tjener som et kald til kvinder og et signal til andre mænd, at dette sted allerede er taget. Under inkubation af æg fremstiller kvinden lyde, der ligner en kats purr.

Ornitologer skelner mellem følgende typer kurrende:

  • Cooing fodring
  • stævning,
  • Farebevis
  • nesting,
  • Cooing vidneudsagn.

Farve og fjerdragt af sisaris

En af de mest almindelige farver på duer er gråblå. Hoved, nakke, brystdragt har en grønlig-lilla farve, lilla eller gul glans med en metallisk glans. The goiter er pink i farve. Der er underarter med mørk og hvid læn. Mange underarter har et lille hvidt speck på ryggen. Langs kanten af ​​vingerne er to sorte striber og en sort langs kanten af ​​halen.

Den synantropiske eller byfugl har et stort udvalg af størrelse og farve. Dette skyldes temmelig hyppigt ved krydsning Denne repræsentant er forfjæret med raceret fjerkræ, som følge af, at vi overvejer duer med spidset og okkerfjerdragt. Vilde repræsentanter for sisaris har en mørkere farve, og nogle gange kan du finde helt sorte.

Sisarees øjne kommer i alle slags farver: gylden gul, rød, gylden orange eller bare orange. Hvad angår benene, kan de variere fra pink til sorte farver.

Den voksne kvinde er ens i farve til hanen. vigtigste skelnen - Fraværet af metallisk reflux og udtalt kælder.

Sisaris livsstil

Gråduer er aktive hele dagslyset. Что касается городских птиц, то они могут перемещаться и в темное время суток, поскольку, как правило, городские улицы хорошо освещены. Большую часть своего времени пернатые уделяют на поиски пищи и отдыху, выделяя всего 3% от общего времени, на перелеты. Во время активной фазы размножения и выкармливания птенцов время поиска еды занимает большую половину времени всей продолжительности светового дня.

Fugle sover hele natperioden, med en klump på samme tid og gemmer deres næb i fjer. Kvinden bor i de fleste tilfælde i en rede, og han lever ikke langt fra hende. Fugle kollektivt gå til vanding om morgenen eller aftenen.

Byduer er inaktive, og varme hytter af huse tillod fuglene at opdrætte hele året. Hvis kolonien afregnes under gunstige forhold, kan de vise op til 9 brød pr. År. Hvad angår vilde duer, i avlsavkom er de begrænset til usædvanligt varme måneder af året og højst 4 koblinger.

Hvad spiser duen?

Det er værd at bemærke, at gråduer er omnivorøse, men hovedparten af ​​deres kost er vegetabilsk mad - frugter af træer, korn og bær, frø af forskellige planter. Fugle med store fornøjelse absorbere alle slags insekter, bløddyr og orme. I kolde årstider, de ikke foragt noget, de kan endda spise carrion. For at forbedre din egen fordøjelse absorberer blues miniature skaller, småsten og sandkorn.

Gråfugle foder i flokke og til tider samles flere dusin, hvis ikke hundredvis af fugle ofte på foderpladsen. Især kan store flokke observeres under kornhøsten. Fugle skelner dyktigt op faldne korn, og med dem ukrudtsfrø. Temmelig tung kropsvægt og fysiologisk funktion pote fratager dem evnen til at hakke korn fra ørerne, så disse fuglearter udgør ikke en trussel mod landbrugsarealer.

I et måltid kan gråt absorbere op til 40 gram frø, forudsat at den daglige fødevareforbrug er 60 gram.

Ornitologer har fundet ud af, at byfugle begyndte at skifte til en anden type mad, hvilket ikke er særligt for dem. De blev vant til at udtrække frøplanter af havre i markerne, hvilket er mere typisk for rooks, pecking æbler, kigger efter madrester i hundefe.

Interessante fakta om sizaryah:

  • Et duespar kan klæde fra 14 til 16 kyllinger i et år. I gennemsnit vejer hver nestling af denne race ca. 700 gram. Det er således værd at bemærke, at et par er i stand til at give sin ejer fra 8 til 10 kg fremragende kvalitetskød.
  • Duer kan opdrættes til dekorative, sportslige formål såvel som til førsteklasses kød. Der er hybrid racer, for eksempel: Strasser, Modensky, King og andre, som bruges i mad i et stort antal lande. Kødene fra de unge repræsentanter for duer er utrolig værdsat.
  • Den blå due er en utrolig hård og stærk fugl. På grund af disse kvaliteter blev de meget værdsat på tidspunktet for brug af due mail. Duer kan nå hastigheder på op til 140 km / t og kan flyve op til 3 tusinde km. Takket være disse fuglefysiologiske egenskaber blev der skabt duesport, eller rettere konkurrence i postduerne. Olympiader og konkurrencer for trænet og trænet fugle afholdes hvert andet år.
  • Duer er fugle af verden. Andet navn blev populært og trådte ind i ordforråd i slutningen af ​​Anden Verdenskrig. Den store kunstner Pablo Picasso skildrede en hvid due, der symboliserer verden, med en oliventræ i dens næb. Historien om denne fantastiske fugl fortælles i Bibelen. Hvid due med en gren i dens næb - emblem for Verdensfredskongressen.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org