Dyr

Hvor vassel lever

Pin
Send
Share
Send
Send


I oldtiden blev kærlighed kaldt "Nemesis". Denne sammenligning med den græske gudinde af gengældelse er fuldt berettiget, fordi viasel er en meget formidabel jæger. Hun er smidig, agil, dristig og aggressiv, og nogle gange er ofrene dyr, der overgår vores heltinde i deres størrelse.

Fælles kærtegn er udbredt i Rusland, men få ser det i naturen. I løbet af dagen foretrækker hun at bruge mere tid i gravhuller, tykkelser eller i andre afsondrede steder. Desuden er dyret meget lille og så hurtigt, at selv når det står over for det, har du ikke tid til at overveje.

Habitatbeskrivelse, typer og billeder af væsler

Weasel betragtes som det mindste kødædende dyr i Europa: mænds vægt overstiger sjældent 250 gram, mens kvinder er 2 gange lettere. Dyret har en lang, slank krop, korte lemmer, et skarpt næse, et fladt hoved, som næsten er trekantet i form og små afrundede ører.

I de fleste prøver er farvningen om sommeren brun på toppen og hvid eller gul på bunden. Om vinteren ændrer disse dyr i de nordlige populationer farven på deres pelscoats til hvid.

Weasel forekommer fra troperne til Arktis, i Nord- og Sydamerika, Afrika, Eurasien. Hun bragte også til New Zealand. Den befinder sig i en række forskellige lande: skove, enge, marker, stepper, buskehøje langs floddalerne. Nogle gange kommer det i bosættelser.

Fælles Weasel (Mustela nivalis)

Denne art lever over hele Europa fra Atlanterhavskysten (undtagen Irland), i Centralasien syd til Himalaya, i Nordamerika og i Nordafrika. Akklimatiseret i New Zealand. Allestedsnærværende i Rusland.

Størrelsen af ​​denne art varierer meget fra den lave nordlige form i Amerika (kropslængden af ​​mænd er 15-20 cm, vægt er 30-70 gram) til de største former i Turkmenistan (kropslængden er 23-24 cm, vægten er op til 250 gram). Den øverste farve er brun, bunden er hvid. Om vinteren bliver pelsen af ​​kærlig helt hvid i alle regioner undtagen Vesteuropa og det sydlige Rusland.

Longtail hale (Mustela frenata)

Det findes i Nordamerika, i den nordlige del af Sydamerika langs Andes til Bolivia.

Dette er en ret stor art: kropslængde 23-35 cm, vægt 200-340 gram. Om sommeren er farven brun på toppen, hvid under, spidsen af ​​halen er sort, selv når den skiftes til vinterhvide.

Tidligere blev dette dyr aktivt mined på grund af værdifuld pels, men med forandringen i mode faldt efterspørgslen efter pelsen.

Amazonas (Mustela africana)

Den bor i Brasilien og i det østlige Peru.

Kropslængde 31-32 cm. Farve er rødbrun ovenfra, lysere nedenunder. På maven er der en sort langsgående stribe. Fødder bare.

Colombianske Weasel (Mustela Felipei)

Det findes i de bjergrige regioner i Colombia.

Kropslængde - 21-22 cm. Farve sortbrun ovenpå, orange eller gulbrun bund. Pote med membraner, såler sål.

Billedet er en karies colombiansk med booty.

Hvidvæv (Mustela strigidorsa)

Den bor i Nepal og Indokina.

Farven er mørk, chokoladebrun (om vinteren er lysere). En sølv løber langs ryggen og en gullig strimmel langs maven. Overlæbe, hage og hvidlig hals. Halen er meget fluffy.

Nudge Weasel (Mustela nudipes)

Denne art lever i Sydøstasien.

Farven er lys rød, kun hovedet er hvidt.

Nordafrikansk Weasel (Poecilictis lybica)

Det findes i halvødeleggende regioner i Nordafrika.

Kropslængden er 22-28 cm, vægten er 200-250 gram. Pelsen er shaggy, farve sort med striber og pletter af forskellige former.

Sydafrikansk vase (Poecilogale albinucha)

Denne art lever i tørre områder af Afrika syd for Sahara.

Kropslængde 25-35 cm, vægt - 230-350 gram. Farven er sort med 4 hvide og 3 sorte langsgående striber på bagsiden, halen er hvid.

Patagonian weasel (Lyncodon patagonicus)

Bor i pampas i Argentina og Chile.

Kropsstørrelsen går fra 30 til 35 cm. Ryggen er grå, underbenet er brun, toppen af ​​hovedet er cremet hvidt.

Livsstil af små rovdyr

Weasel bor i graver, og hun graver dem ikke selv, men bruger gnaverboliger og udstyre dem til sin egen smag. Det lægger bunden af ​​hullet med tørt græs, blade og mos. I den enkelte sektion af dyret er der flere huller. Sommetider arrangerer et dyr en bolig for sig selv under sten, i ladesteder eller nogle ruiner.

Hanner og kvinder har separate sektioner, der kan overlappe i forskellige køn, men aldrig i dyr af samme køn. Weasels, der lever i en lokalitet, prøver på enhver måde for at undgå kontakt med hinanden. Størrelsen af ​​den enkelte persons plot afhænger primært af hvor meget foder der er på den. Hvis der er nok mad, kan det være lille - kun 1 hektar.

Weasel, som alle kunyas, er en landjæger. Hun vil let klare den unge kanin, men det er ikke særlig nødvendigt, hvis der er nok mad i velstand - små gnavere. Hun er en hensynsløs jæger af mus og fæller: Wezel gnagere forfølges både i tykt græs og under sne. Fugle, insekter og firben går også til mad.

For sin beskedne størrelse rovdyr har bemærkelsesværdig styrke. Dyret kan f.eks. Hurtigt løbe med et bytte svarende til halvdelen af ​​sin egen masse.

Hengivenhed er aktiv både dag og nat, men de jager oftest under mørkets dækning. En lang slank krop hjælper en lille rovdyr til at forfølge bytte lige i burrows eller andre shelters af ofrene, og de skarpe kløer og tænder håndter nemt spillet af relativt stor størrelse. I jagten er det agile dyr også hjulpet af evnen til hurtigt at løbe, hoppe, klatre træer og svømme. Sommetider gør væsler lager i tilfælde af sult - de gemmer dræbte mus i deres hul.

På samme måde som alle kunyas, er væv vant til at blive en "kolonne" på bagbenene - på den måde kan man bedre observere omgivelserne.

Parringsperioden forekommer oftest i marts. På dette tidspunkt arrangerer mændene støjende kampe for kvinder. Efter at have besejret rivaler og opnår kvindens placering, springer hanen på jagt efter en ny kæreste. Og kvinden begynder at forberede et husly, hvor i 35 dage fra 1 til 8 blinde og dækket med sjældne pelsuber vil blive født.

Øjne babyer åbner i alderen 3-4 uger. Moder til at fodre børn med mælk op til 6-12 uger, men allerede i 3-4 uger begynder de unge at vænne sig til at spise mad.

Weasel - en meget omsorgsfuld mor, tager hele tiden omsorg for og beskytter hendes afkom, og i tilfælde af fare overfører de dem til et andet sted i tænderne.

Efter færdiggørelsen af ​​mælkefoder forbliver de unge hos deres mor i nogle få uger, og derefter kigge efter et nyt levested.

Affection lever i naturen i højst 5 år, men i fængselsforhold kan de leve op til 10 år.

Weasel og mand

Traditionelt betragtes en mand, ikke kun som en kilde til værdifuld pels, men også som allieret i kampen mod gnavere. Hvert år reducerer disse små rovdyr betydeligt antallet af skadedyr. På nogle steder producerer landmænd væsler for at beskytte deres hjem og afgrøder fra gnavere eller i det mindste for at forhindre udbrud af deres tal. Cunhas blev især værdsat i Europa indtil det 9. århundrede, før der blev bragt hjemlige katte der. I 1884 blev en almindelig væv specielt afviklet i New Zealand for at begrænse razzia af europæiske kaniner på fårmarker. Initiativet lykkedes dog ikke. I stedet for kaniner begyndte marmorerne at spise fugle, der nestede på jorden. Nu blev petite marten en reel katastrofe for New Zealand.

På den ene side er viber ved at dræbe gnavere fordelagtige. På samme tid kan det også skade bøndernes fjerkrægård, men små rovdyr gør sjældent razzier på kyllingekopper, og kun hvis deres vigtigste mad - små gnavere - er fraværende.

I midten af ​​det 20. århundrede blev vasset betragtet som et værdifuldt fedtbærende dyr, men i dag har pelsen ikke nogen industriel og jagtmæssig betydning, jagt er ikke udført på det, og for de fleste medlemmer af gruppen er der ingen alvorlig trussel.

Pet weasel: beskrivelse og vaner. Hvor væsen lever og hvordan den fodrer

19 februar 2012 Jagt og fiskeri, pelsdyr, rovdyr

Weasel - et meget aggressivt og blodtørstigt dyr, der kan gøre dristige røverier i befolkningens private husholdninger. Men det mest overraskende er, at dette dyr er en væsel. Hvis det sted, hvor naturen "udstillet" med sådanne egenskaber er en meget lille og skøn skabning, når længden af ​​sin krop en gennemsnitlig længde på kun 16-18 centimeter.

Affection beskrivelse

Weasel har en fleksibel, risikabel, lang, tynd krop. og er den mindste repræsentant for rovdyrens orden. Ydermere er vase meget ligner en ermine, der minder om både kroppens struktur og pelsfarven. Forskellene mellem dem er i den mindre størrelse af væsen og i monokromaticiteten af ​​sin lidt kortere hale end den af ​​erminen (op til 9 cm i længden uden en mørk kvast). På sin base er specielle kirtler, der udskiller en hemmelighed med en modbydelig skarp lugt.

Pote af væsel lille, bevæbnet med ret skarpe kløer. Hovedet er aflangt, ørerne er runde og små. Næsen er let forked og kedelig i slutningen. Nakken er lang og kraftig. Øjne lidt udragende, mørke og store. Ydermere adskiller væsler ikke på nogen måde fra mænd - kun i kropsstørrelse (de er 30 procent mindre). Væskens længde varierer i gennemsnit inden for 11,4 ... 21,6 centimeter, baseret på arten. Kropsvægt varierer fra 40 g til 100 g.

Pelsdyr kærtegner kort og stramt. Dens farve afhænger af årstiden. Om vinteren har vilen en hvid farve, og om sommeren er brunbrun på ydersiden af ​​poterne, i halen, på siderne, ryggen og toppen af ​​hovedet - kun indersiden af ​​poterne, maven, brystet, hæmmen på overlæben og halsen stadig hvid. Med hensyn til kvaliteten af ​​pelsdensiteten er væskeskind altid den samme - om sommeren om vinteren, med den eneste forskel, at håret i den varme årstid er lidt kortere og tyndere end vinteren. I nogle sydlige habitater ændrer dyret slet ikke farve og forbliver mest brune.

Vaner af kærlighed

Weasel klatrer fremragende, løber og endda svømmer - så det er smidigt og smidigt dyr. Hvad der skelner hendes vaner er dristighed, blodtørst i angreb og mod, så det kan ofte fanges om natten i en menneskelig bolig, hvor hun går ind i økonomien gennem de smaleste huller og revner. Weasel er aktiv på forskellige tidspunkter af dagen, men normalt går det på jagt om natten eller i skumringen.

Traditionelt fører en mere jordbaseret livsstil. Flytter hopping. Bypassering af territoriet, han foretrækker at holde sig til buske og andre naturlige eller kunstige dæksler. Ubeskyttet rum forsøger at undgå. På en dag er viasel i stand til at overvinde et eller to kilometer. Om vinteren bevæger den sig i snedækkede hulrum.

På grund af deres lille statur dør væsler ofte, når de knuses af større dyr, men de har ofte tid til at gnave deres modstanders hals.

Zverek weasel foto

På tidspunktet for kampene udsender vassemændene et meget højt squeal.

De lever kærtegn geografisk og fører et ensomt liv. Størrelsen af ​​deres zoner er ret lille, der strækker sig inden for 10 hektar jord (dette afhænger direkte af vejrforhold og overflod af mad). Sommetider overlapper områderne af hunner med mænds områder. Grænserne for zonen er som regel markeret med lugtspor.

Men på trods af kroppens størrelse, væsel er ganske farligt dyr, som forstærkes dobbelt med sin storslåede evne til at løbe hurtigt, klatre træerne godt og svømme godt - det vil sige, at der er næsten ingen barrierer for dyret. Men det er meget nyttigt at man, fordi det udrydder mus og voles.

Weasel habitat

Habitat habitat dækker et meget stort område, som omfatter Australien, Nord. Amerika, Japan, Koreas Halvø, Kina, Mongoliet, Afghanistan, Iran, Irak (Nordlige del af landet), Asien, Minor, Egypten, Marokko, Algeriet, Europa. Det vil sige, dette rovdyr kan findes på næsten alle kontinenter på planeten. Men den mest udbredte kærtegn blev noteret i Nordamerika, Nordasien og Europa.

Hvor lever viasel

Weasel lever i en bred vifte af biotoper, med undtagelse af højbæltsbælte og polære ørkener.. Dens boliger findes i alpine enge, i tundraen, i ørkenen, langs reservoirer, i sumpe, i udkanten af ​​marker, i lavland og bjergområder, skov-steppe, steppe, skove og lige tæt på folks boliger.

Ligeledes er det ikke særlig kærtegnende at mastere, hvad der er til rådighed: hun slår hende i skure, gnaverhuller, i ruiner, i lavtliggende huler (op til to meter fra grundniveauet), trælægning i klippehuller blandt dødtræerne i træernes rødder og under stenene mellem hulrummene. Resten er foret med blade af bregne, kastanje, mos eller enhver tør vegetation.

Hvis fremmede pludselig finder eller bliver forstyrret af fremmede, forlader væsen redenet omgående - især hvis det har cubs (det fører dem til et andet sted). I ekstrem og pludselig fare er dyret imidlertid i stand til at ofre, i sidste ende for at forsvare sit lag og beskytte det. På et sted kan udstyre flere faste boliger.

Hvad spiser kærtegn

Weasel-rationen består næsten udelukkende af små små gnavere, som omfatter rotter, skov-, mark- og husmus samt skruer og muldyr. Hun ignorerer ikke kyllingerne, duer, høns, unge kaniner, partridges, kyllinger. Ikke vildt at spise æg (nogen fugle), hvilket gør flere huller i dem og dermed suger hele indholdet. I sæsonen for mangel på mad spiser den krebs, store insekter, små slanger (slanger, coppers, vipers), firben, mellemstore fisk og alle former for amfibier.

Men på trods af at vasset er en blodtørstig rovdyr og røver, der kan angribe et lille dyr, er dets daglige behov for mad 30 ... 40 gram. Små bytte af dyret griber toppen af ​​hovedet eller halsen, stor - fra bunden af ​​halsen. Udrydding gnavere, væsel tillader ikke dem at formere sig, justere antallet i det område, hvor det lever, hvilket hjælper en person meget. Nogle gange gør det lagre - for eksempel kan man på et sted ofte finde fra 1 til 30 mus og voles.

Forfatter: Elena Tikhonova
Artiklen er beskyttet af ophavsret og beslægtede rettigheder. Når du bruger og genudskrives materialet, er et aktivt link til mændens magasin manorama.ru påkrævet!

God eftermiddag :) Jeg skrev allerede til dette fællesskab engang, og jeg er meget taknemmelig for dem, der reagerede og virkelig hjalp mig med at klare mit problem. Faktum er, at tiden er gået, og mere ... Se mere →

Nimble weasel - det mindste dyr blandt alle rovdyr. Hun bor der, hvor der er især mange muslignende gnavere. Udryddelse af mus og voles giver væsel uvurderlig hjælp til mennesket. Video og foto

trup - Predators

familie - Cunyas

Rod / Species - Mustela nivalis

Grundlæggende data og beskrivelse:

Kærtegn. DYRDIMENSIONER

Kropslængde: 13-28 cm.

Hale længde: højst 9 cm.

Masse: hanner - op til 115 g, hunner - op til 69 g.

Puberty: fra 1 år.

Ægteskabsperiode: ikke tilgængelig.

Graviditet: 34-37 dage.

Antal unger: 3-10, normalt 4-7.

Antal kuld: i 1 år.

Vaner: Kærner modige og nysgerrige dyr, de jager normalt om natten, foretrækker at holde sig alene.

Hvad spiser: voles, mus, kaniner, fugle og æg.

Affection lang levetid: 1-2 år i naturen, op til 10 år i et dyrs forventede levetid derhjemme.

Ermine, amerikansk og europæisk mink.

Hånd kærtegn. video

Weasel tilhører familien Kunih. Dette dyr er så lille, at det i jakten på bytte, hovedsagelig mus og voler, kan det endda trænge ind i deres gravhuller. Weasel dræber sine ofre, gnister deres halser og bruger derefter deres burrows som midlertidige husly.

LASKA (DYR) END FODER

Weasels feed primært på voles. Men de kan fange dyr større end dem selv, for eksempel en kanin. Hvert dyr beskytter sit jagtområde, hvis størrelse afhænger af antallet af mus og voler.

Weasel med fantastisk fingerfærdighed udrydder mus og voles, jagter dem selv i hule og hylder og af og til dræber dem mere end de kan spise. Steder, hvor der er mange mus, er sædvanligvis meget tætbefolket med væsler.

I årene med at øge antallet af gnavere øges antallet af væsler i overensstemmelse hermed. Hvis antallet af mus falder, bringer petting meget få afkom.

LIVSSTIL OG BESKRIVELSE

Weasel lever, hvor populationerne af mus og voles er særdeles talrige. Weasels findes i markerne, blandt buske, på overgroede clearings, kanter.

I nord er vasselinjer betydeligt mindre talrige end erminen, og i syd er tværtimod meget mere. Omfanget af de områder, der tager kærtegn, afhænger af mængden af ​​mad. Området for jagtområdet på jagtområdet er ca. 4 hektar, hunnernes arealer er mindre og til tider overlapper med mænds tildelinger. Dyr betegner deres jagtområder med udskillelser af lugtkirtler placeret under halen. Kvinder forlader ikke deres plot hele året. Mandene i foråret i parringsperioden begynder at søge en partner. Weasels griber burrows af andre dyr.

Иногда эти маленькие хищные животные преследуют и убивают кроликов, однако это происходит реже, чем у горностаев. Ласки перемещаются короткими прыжками и часто встают на задние лапки, для того чтобы осмотреться вокруг.

РАЗМНОЖЕНИЕ ЛАСОК

Биология размножения ласок изучена ещё недостаточно хорошо. Известно, что беременные самки попадаются как летом, так и зимой. Самцы и самки образуют пары только лишь на время спаривания. Беременность у ласок продолжается от 34 суток до 7-8 недель. I affald kan være fra 3 til 10 babyer. Deres antal stiger i årene med det store antal mus. Kvinden fodrer baby mælken i 8 uger. Derefter holder familien sammen i yderligere 1-2 uger. Så begynder kvinden at jage cuberne.

Overvågning udenfor

Lusk er det mindste dyr af det rovdyr. Udadtil ligner den meget på en ermine, men mindre end den har desuden heller ikke en sort spids. Bagsiden af ​​væsen har en lysebrun farve, og maven er hvid eller gullig. Halen er kort. Om vinteren, i den nordlige del af rækken, sætter dyret på en snehvid pels. Weasel bor på steder, hvor der er mange gnavere, men kun i mangel af konkurrent - ermine. Ofte bæres det i det høje græs blandt buske eller på klipperne. Sommetider stiger væsel på bagbenene for nøje at se sig om. Weasel er ikke et skræmmende dyr og forhindrer ikke møder med en person. Hvis du uventet er heldig at møde hende i skoven, skal du være stille og forsøge ikke at lave nogen pludselige bevægelser. Hvis en kærtegn bemærker en person, slipper hun af sit offer, løber af og skjuler. Men det er nødvendigt at stille ned i et par minutter, og du kan se, hvordan det kommer tilbage til bytte. Nogle gange er det muligt at tiltrække hengivenhed ved at efterligne de lyde, som kaninen gør - for at stille stille.

ALMINDELIGE BESTEMMELSER OG BESKRIVELSE

Weasel - det mindste rovdyr på Jorden. Væskens længde sammen med halen er kun 17-32 cm. De største væv vejer kun 100 g. Den bor i Eurasien, Nord- og Centralasien, Nordamerika og Nordafrika.

Weasel - en ivrig fighter af mus og andre små gnavere. Hun finder dem ikke kun på jorden, men også under jorden, i deres egne huller. Weasel lager endda mus til vinteren. Dette dyr svømmer godt, men klipper næsten ikke træer. Om vinteren sætter han på en hvid pels. Det føder babyer i en rede under rødderne af træer og buske eller i huller, der er forlod af mus.

INTERESSERENDE OPLYSNINGER OM MALERING ...

  • Weasels foretrukne mad er mus og voles; takket være dette, på jagt af disse skadedyr, giver væsel enorme fordele for mennesker.
  • Nora kærtegn findes på alle slags rovstykker spredt rundt om indgangen. Selvfølgelig er det først og fremmest pote og haler af dyrene der spises af det.
  • I sommeren tilbage kærtegne lys brun, hvid mave. Om vinteren ændrer dyret sin pels til en snehvide i nord.
  • Fra de lugtende væskekirtler, der ligger under halen, skiller en hemmelighed ud, der lugter det samme som den hemmelighed, som fritteren udskiller.
  • Kvinder kærtegner sådan miniature, at de tidligere blev betragtet som en særskilt art.

PET DYR - HVORDAN DEN LOOKER

Weasel er som en ermine, men mindre. Den har en tynd, langstrakt, overraskende fleksibel krop med en ret kort hale uden en sort spids (i ermine er spidsen af ​​halen sort). Om sommeren er ryggen af ​​en væsel lysebrun, maven er hvid eller gullig, om vinteren er dyret helt snehvidt.

Hanen er større end kvinden. Længden af ​​sin krop uden hale når til og med 28 cm, vægt-115 g.

Længden af ​​kvinden uden hale er ca. 20 cm, og vægten er 69 g.


- Weasel område

HVOR ER BEVILLINGEN AF Laska

Distrikteret i hele Europa (det er ikke kun i Irland) findes også i Nordafrika, i de fleste dele af Asien, i Nordamerika. Det er ikke i nogle områder i fjern nord og ørkenerne i Centralasien. Leveres til New Zealand.

GEM

Weaselpopulationer er ikke truede, men antallet af dyr i nærheden af ​​bosættelser er faldende. Weasel er beskyttet.

Rapport: Weasel

plan
introduktion
1 Beskrivelse
2 strøm
3 parring
4 historie
5 væv i kultur
Referencer

(Almindelig) Laska (Lat. Mustela nivalis ) - et rovfødte hos vasselfamilien. Det findes på næsten alle kontinenter.

Weasel - det mindste medlem af det rovdyr. Strukturen af ​​den lange, fleksible krop og pelsfarven ligner meget på en ermine, men den er lille i størrelse og har en kortere og vigtigst monokromatisk hale. Den har ikke en sort kvast på halen. Væskekroppen, som den af ​​en ermine, er tynd og lang, med korte ben, bevæbnet med meget skarpe kløer, et aflangt hoved, små afrundede ører, næsen i enden er sløv og let forked. Ved bunden af ​​halen er der kirtler, der udskiller en væske med en ubehagelig lugt.

I udseende er mænd forskelligt fra kvinder kun i forholdsvis stor kropsstørrelse. Dyrets længde varierer afhængigt af tilknytningen til en bestemt underart, fra 11,4 til 21,6 cm.

Kort beskrivelse og forventet levetid

Dette er en meget lille væsen fra vasselens familie. Dyret har en aflang og tynd krop. Korte ben har meget skarpe kløer. Vægten overstiger ikke 200 gram, og i ansigtet er en split næse. Nakken er stærk og lang, øjnene er store og altid mørke, ørerne er afrundede.

Det er ret vanskeligt at kompilere en beskrivelse af den kvindelige og maskuløse dyrs væv, da de udadtil er næsten ikke skelnelige, kun hunner er lidt mindre, ca. 30%.

Hvert individ har kirtler i nærheden af ​​halen, som udskiller slim der har en ubehagelig lugt. Dyrene markerer således deres territorium og skræmmer bort ubudne gæster.

Hvad angår den maksimale kærlighedstid, er der stadig mange tvister, nogle forskere hævder at de lever i 20 år, andre - det er 30 og i nogle kilder end 60 år er angivet. Samtidig lever dyr af denne størrelse sjældent mere end 8 år i naturen.

Når kulden kommer

Dyrene har en varm fluffy brun "frakke" med en lang bunke. Malet i den hvide farve i mave og nakke. Men så snart det kolde vejr kommer, ændrer dyret sin frakkefarve fra brun til hvid og bliver dækket af en endnu længere frakke. Dette er ikke kun en måde at beskytte mod kulde, men også en god forklædning, fordi den hvide væsen på den hvide sne er meget sværere at bemærke.

Vaner og livsstil

Kigger gennem billedet og beskrivelsen af ​​dyrevæsenet, er det umuligt ikke at beundre sine vaner. Dette er en frygtløs væsen, der ikke er bange for selvmanden. Mange jægere og fiskere ved, at du kan forblive uden en del af byttet, hvis der er en væsel i nærheden.

Dette dyr er meget aktivt. Den kan jage når som helst på dagen, men foretrækker stadig mørke. Den unikt foldede krop giver dig mulighed for at trænge ind i næsten ethvert hul og slot. Skarpe kløer hjælper med hurtigt at klare byttet. I løbet af dagen kan vilen løbe op til 1 kilometer.

Hvis dyret er fyldt, jager det stadig, og bytte udsættes for sultne tider. Stammen stables i afsides steder.

I løbet af vintersæsonen bevæger det sig mest i hulrum under et lag af sne og kan ikke komme på overfladen i lang tid.

Habitatområde

Et naturligt spørgsmål opstår: "Hvor lever et kæledyrsvæske?" Du kan møde dyret i hele Europa, i Nordamerika og Asien. Det foretrækker marker, lavland i bjergene, kan bosætte sig nær menneskelige bosættelser, i skure og laden. Kan leve i huler, græs og under sten.

Ikke meget tolerant kvarter med deres egen art, især hvis der er lidt mad. Men nogle gange danner dyrene hele kolonier.

diæt

Hvad spiser kæledyrsvase? Dyret spiser proteinføde og udrydder små gnavere. Ved at dræbe mus nær menneskelige bosættelser har dyret enorme fordele for mennesker. Ud over mus spiser man:

  • kyllinger,
  • firben,
  • mol,
  • baby kaniner
  • duer,
  • slanger og vipers,
  • frøer
  • store insekter.

reproduktion

Reproduktionsprocessen for afkom direkte afhænger af antallet af fede mus på bopælsområdet. Hvis der er nok mad, kan kvinden bringe børn 3 gange om året, nogle gange 4. Samtidig er jo rigere livet, jo flere børn i brødet, nogle gange deres antal når 10. Hvis det "sultne" år falder ud, ændres alt med nøjagtighed Tværtimod er antallet af afkom reduceret, ligesom antallet af graviditeter.

Menneskene af dyrevæske tager absolut ingen rolle i opdragelsen af ​​den yngre generation. Efter parring med en kvinde fortsætter den mandlige person på jagt efter en ny kæreste.

Før hun fødes, udøver kvinden et mellemstort dyr ud af sin mink, da hun ikke ved, hvordan man graver sig selv og opretter en rede. Graviditet varer ikke mere end 35 dage. Børnenes vægt overstiger ikke 1,5 gram, de er født blinde. Efter 3 eller 4 måneder bliver børnene helt uafhængige og forlade moderen.

Naturlige fjender

Med en lille størrelse er dyrets væsel i sig selv en "godbit" for større rovdyr. I naturen frygter dyret rovfugle, drager og gribbe. Dyrene jages af martens, badgers, ulve og ræve, selvom vassel ikke er en enkelt byttedyr, kan den stå op for sig selv. Det kan endda rive halsen af ​​en større rovdyr.

Mennesket er ikke en naturlig fjende for et dyr, kød fra en sådan væsen er lille, og huden er ikke meget værdsat, da den er lille i størrelse.

Dyrehjem

Siden oldtiden blev husdyrvæsenet hjemme. Traditionen optrådte i det gamle Rom, da blev dyret tæmmet for at fange mus. Men efter et stykke tid optrådte rotter i husene, som væsen ikke kunne klare, og kattene tog plads.

I den moderne verden er der mennesker, der foretrækker eksotiske dyr i stedet for traditionelle katte og hunde. I kategorien af ​​sådan fældet og væsel. Men dyret kan kun blive et hjem under en betingelse - hvis det er opvokset fra barndommen. Et sådant dyr bliver hurtigt knyttet til sin ejer, sover med det i samme seng og savner endda med en lang adskillelse.

At rejse et voksen dyr er næsten umuligt. Dyrets karakter er aggressiv, han ofte og stærkt bidder, vil konstant forsøge at undslippe.

Regler for vedligeholdelse og domesticering

For at behandle en dyr kærlighed som en kat er umulig, kræver dyret et specielt forhold til sig selv. Barnet skal være elsket og elsket. Dyret har brug for et hus, men det er umuligt at begrænse friheden, det må lov til at bevæge sig stille rundt om lejligheden eller huset.

I hans hus skulle være snags og alle slags bakker, hylder, så dyret kunne klatre. Bunden af ​​buret eller anden indkvartering er anbefalet at være dækket af halm.

Med en kvalitetsuddannelse går dyret på toilettet i en specialbakke.

Et dyr skal hele tiden have rent vand. Med kosten bliver sværere, bør den være så tæt som muligt på det naturlige. Det skal være kød og fisk, andre fisk og skaldyr er tilladt. Entydigt inkluderet i ægmenuen. Men dyret spiser meget lidt, ca. 30-40 gram pr. Dag.

Weasel er helt uafhængig i selvpleje. Med en varieret menu behøver ejeren at passe på kappen af ​​dyret, men regelmæssige besøg hos dyrlægen anbefales.

Petvæv kan svømme uafhængigt, kun det er nødvendigt at skabe passende betingelser for ham. For at gøre dette, endda passe et bad med vand.

I forbindelse med smeltning skal væsnet ikke kæmes. Kun våde hænder for at fjerne overskydende uld.

Med hjemlig hengivenhed, bør du aldrig glemme, at dette er en rovdyr, lunefuld og aggressiv, selv om den er ganske lille i størrelse.

Portræt af en rovdyr mod en baggrund af naturen

Mindre kærtegn i holdet Rystende ingen. Hanner kan vokse op til 26 cm i længden og få masser på op til 250 g. Dyrets krop er langstrakt, og benene er uforholdsmæssigt korte som en taxeshund. Dog overgår hun med dygtighed ikke kun en taxeshund, men også en kat. Hurtig bevægelse med korte hoppe ændrer rovdyret let og ofte bevægelsesretningen. Selv en firben kan ikke flygte fra det.

For en komplet beskrivelse af arten tilføj:

  • om sommeren brune korte pels på hoved og ryg, blændende hvid - på halsen, bryst og mave,
  • vinterpels er tykkere og helt hvid
  • hovedet forlænget,
  • korte afrundede ører,
  • analkirtler med en stærk lugtende hemmelighed.

Hengivenhed er undertiden forvekslet med ermine. De er rigtig ens, men ved erminen er der en sort kvast på halen, det samme som grunden til det kongelige kappe ser ud som striberede strimler.

Advarsel! Wild caress kan bære rabies - kom ikke i kontakt med dem.

Legendariske og undvigende

Laski bor i hele Europa, Rusland, Canada, i de nordlige stater i USA og lidt i Afrika - nær Gibraltars Straat. Det tilhører ikke sjældne dyr, men det er svært at møde og især at fange det. Utrolig agile, hun vil klatre ind i enhver smal slot, græs, under en snag, gå væk over sten, windbreaks og faldne træer.

Rovdyret fodrer på alle dyr af tilsvarende størrelse: mus, voles, shrews, rotter, slanger, frøer, og hvis det ikke finder noget sådan, så insekter. Dyret er tiltrukket af husholdningsarealer, hvor det kan spise kylling eller kanin.

Weasel elsker at jage på stalde: der er mange musesteder i hø og sengetøj. I gamle dage fandt bønderne ofte deres heste gennemblødt, træt, med matede maner - som om de havde kørt hele natten. De troede, at denne "stabile stabile" var uforskammet, kørte på en hest, det viste sig at være en kærtegn. Prædatoren springer let på hestens ryg for at feast på saltkorn på stedet for tørret sved. På samme tid bider det til tider gennem tåre og lakker bloddråber.

Hvorfor hedder dette aggressive quirky lille dyr kærtegn? De gamle slaver tilbad ham som husets protektor - det er skjult, men det går ikke fra huslyet. Mange nationer har en legende, ifølge hvilken en venlig datter, uretfærdigt forbandet af sin svigermor, vendte med kærlighed.

Kærtegn i huset: komfort eller katastrofe

I det gamle Rom blev en rovdyrs evne til at udrydde mus vurderet, og det var knyttet til deres hjem. Men meget snart nådeløse gnavere blev erstattet af mere fede katte. I modsætning til romerne føder moderne elskere af ikke helt kendte kæledyr kærlighed for at nyde sin ukuelige energi.

Tilstanden, hvor dyret kan blive et sødt dyr, tæmmer det "fra en ung negle." Taget ind i huset fra to måneder og ældre, vil karessen forblive vildt, aggressiv, uforudsigelig, vil bide og snart eller senere løbe væk.

For lodgeren skal du have et stort bur, helst en høj fugle med et gulvareal på mindst en kvadratmeter. Gulvet i kabinettet er dækket af halm eller hø. Inside indlæg:

  • kattebakke med træfyldning (der er en chance for, at kæledyret lærer at bruge det)
  • stabil fødning trough og brystvorten drikker

  • træhus til ly,
  • hylder og snags til klatring.

Weasel ration omfatter kød, fjerkræ, fisk, æg - alt det dyret producerer i naturen. Klar mad til katte og hunde er kategorisk ikke egnet, ligesom lækkerierne fra bordet.

Weasel beder lykkeligt i badet, tager sig af håret selv. Skur i forår og efterår, skift den bicolor farve til hvid og omvendt. På dette tidspunkt kan dyret stryges med en våd hånd for at fjerne håret, der er kommet ud.

Brisk og frygtløs, helt uvenlig, i naturen, bruger denne rovdyr hele sin tid til at jage. Omhyggeligt udryddende reproduktive gnavere hjælper andre dyr med at opretholde balance i fødekæder i millioner af år.

Og om kærlig kærlighed?

Lusk er et lille sødt dyr, der tilhører marten-holdet. Dette pattedyr, på trods af dets navn, som symboliserer noget godt og blidt, betragtes som meget blodtørst og aggressivt.

Weasel, selvom den er lille, men ganske aggressiv og blodtørstig

Udseende kærtegn

Kropslængden på dette dyr overstiger ikke 22 centimeter, og dyret vejer kun 40 til 100 gram! Denne lille væsen er meget quirky og nimble. Weasel har en tynd og lang krop. Og dyret har en lang, men ikke fluffy hale med en "overraskelse": Faktum er, at lige under halen er der kirtler, der udskiller et meget lugtende stof, hvis duft er meget skarp og ubehagelig.

Om vinteren har vilen en smuk hvid frakke

Snoet i en kærtræ er langstrakt, ørerne er runde og små. Naturen har tildelt dyret med udtryksfulde mørke øjne, takket være dem ser vasset så sødt dyr ud! Dyrets hals er fast, ikke tynd.

Fur cover er meget smuk, selvom viasel og ikke fluffy, men den har en tæt tilstødende kort pels. Weasel er et smeltende dyr, så farven er anderledes og afhænger af sæsonen. Ved starten af ​​vinteren "påskriver" væsken et beskyttende hvidt pels, der bliver usynligt på snedækket. Men i den varme årstid bliver dyret brunbrunt, og kun i den nederste del af kroppen forbliver hvid pels.

Tilsyneladende bor et egern i en hule ... en væsel er meget farlig for hende.

Affection livsstil og adfærd

Dette lille dyr har en meget rovdyr, den opfører sig, til tider meget dristigt og voldsomt. Kan endda råd til at komme ind i udhusene nær husene for at få mad.

Weasel er et meget aktivt dyr, det er vågen både dag og nat, men det jager oftest netop om natten. Dyret kan ikke lide at forekomme i åbne, ubeskyttede områder, idet man foretrækker at bruge mere tid i buskene eller i andre ensomme steder.

Weasel fangede jerboaen

Et dyrs livsstil er ensom. Hver person "adskiller" det område, hvor han bor og fører jagten, normalt er det ikke mere end 10 hektar. Grænserne for deres "ejendele" kærtegn markerer lugter efter spor.

Hvor dræber vislen? Foto i naturen

Hvis vi snakker om rækken på tværs af stater og kontinenter, findes dyret i Nordamerika, Korea, Mongoliet, Iran, Irak, Egypten, Australien, Europa, Algeriet, Japan. Som du kan se, lever væsen på næsten hele kloden.

Weasel ser ud af sin mink

Что касается природных зон, то и здесь зверек не очень привередлив: может проживать в самых разных биотопах, только вот избегает полярные пустыни и заснеженные высокогорья. Ласка обитает в тундре, на берегах водоемов, в низменностях, в лесостепи, в лесу, в альпийских лугах и даже в пустыне. Иногда может поселиться недалеко от людского жилища.

Но сама себе «дом» ласка строить не спешит – ей проще занять чье-то жилье, например, нору грызуна. Derudover kan en væsel udstyre en bolig i en lade eller i nogle ruiner, naturlige huller (sprækker) eller under sten. Inde i "hjemmet" af dette dyr er alt dækket af blade af kastanje, bregner eller andre tørre urter.

Hvor bekymrer sig for mange gange?

I den første måned af foråret begynder disse dyr på parringssæsonen. Det går meget lyst: mændene arrangerer kampe for kvinder, alt dette ledsages af forskellige lyde i øvrigt meget højt.

Weasels er frygtløse og nysgerrige.

Men så snart graviditeten opstår, forlader mændene kvinden. Bærebørn varer 35 dage. I løbet af denne tid forbereder den fremtidige mor et hjem, hvor hun vil pleje hendes afkom. For sig selv og deres unge, væder, der beklæder redenet med blødt græs og mos, så børnene føler sig komfortable og varme.

Månedlig hvalpedyrkning

Efter lidt mere end en måned efter parringsperioden er små hvalpe født. De ser ingenting, før de er tre uger gamle. Cubs er ikke bare små - de er små, fordi de vejer kun 2 gram. En kvinde fødes til ca. tre til otte pupper. De første tre uger spiser de kun mælk, men så bringer mundvæsen dem en lille mus. Børn leger, kæmper for "bytte". Allerede om 4 måneder forlader afkom deres mor og går til et selvstændigt liv.

Meget ofte hengivenhed er forvirret med marten. Imidlertid er disse forskellige dyr tilhørende samme slags væsel.

Weasel (Mustela nivalis)

I sommeren pels er toppen af ​​hovedet, ryggen, siderne, halen og ydersiden af ​​poterne monokromatiske brunbrune. Halsen, kanten af ​​overlæben, brystet, maven og den indvendige overflade af benene er rent hvid. Bag mundens hjørner over den brune plet. Tætheden af ​​pelsen er den samme om sommeren og vinteren, men sommeren hår er kortere og tyndere end vinteren. I efteråret erstattes vassel med undtagelse af nogle sydlige habitatområder med en brun sommer outfit med ren hvid vinterpels. Det findes i Europa, Nordasien og Nordamerika.

Han bor i markerne og skovene, i bjergrige og lavlandområder, hvor man ikke undgår befolkede områder. Det afregnes under sten, i hulrum, i ruiner, i gravhuller, lader osv. Resten er dækket af tørt græs, mos, kastanjeblade og bregner.

Weasel er meget fleksibel og fleksibel, løber hurtigt, klatrer og svømmer godt, er meget dristig og aggressiv og er en farlig fjende for alle små dyr. Maden består af brownies, mark- og skovmus, rotter, mol, unge kaniner, kyllinger, duer og også firben, coppers, slanger, selv vipers, frøer, insekter. På steder, hvor det ikke forfølges, jagter jæger både dag og nat. Ved at udrydde mus giver det store fordele, som under alle omstændigheder opvejer den skade, som det til tider medfører kyllingekopper. Weasel kæmper undertiden succesfrit selv fra relativt store rovfugle (for eksempel drager).

Parring sker i marts. Efter en fem ugers graviditet føder kvinden fra 5 til 7, mindre ofte 3 og 8 unger, som er omhyggeligt beskyttet og beskyttet, overførsel i tilfælde af fare i tænderne til et andet sted.

I det gamle Rom og det tidlige middelalderlige Europa var vase et husdyr, fordi det jagede mus. På grund af den dårlige kærlighed i kærlighed og i større grad udseendet af en grå rotte i Europa, som var vanskeligt at klare, blev den dog drevet af andre dyr, som filler, som en protektor af lagre i denne rolle og i nogen tid også genettede.

5. Weasels i kultur

  • I tegneserien "Ice Age 3. Dinosaurs Age" er der en kærtegn Buck.
  • Bogen Wind in the Willows har også hengivenhed og spiller rollen som negative tegn.
  • I historien om Jack London "White Fang" angreb væsen hovedpersonen - ulv cub
  • I tegneserien Peerless Fox er der en vævskarakter, der arbejder som ejendomsmægler.

1. Sokolov V.E. En femtales ordbog med dyrnavne. Pattedyr. Latin, Russisk, Engelsk, Tysk, Fransk. / redigeret af Acad. V.Ye. Sokolova. - M.: Rus. lang., 1984. - s. 100. - 10.000 eksemplarer.

Se videoen: Stability: Adding Weights to a Vessel; Effect on Righting Lever (September 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org