Jeg vil gerne vide alt!

Hippo (Hippo)

Pin
Send
Share
Send
Send


Ved første øjekast synes dette store dyr ekstremt akavet. Men enhver, der har set en flodhest i vandet, vil benægte denne antagelse. På trods af hvor meget en flodhest vejer, bliver den meget yndefuld, hurtig og endog smuk i vandet. Hvilken slags dyr er det, hvor lever det, og hvad er dets vaner? Svar på disse spørgsmål kan findes nedenfor.

oprindelse

Dyrets navn kommer fra to gamle græske ord: hest og flod. Det er ikke svært at forstå, at du kan kalde ham en flodhest. Hippo har dog intet til fælles med heste. Som med grisene, som de ofte sammenlignes med. Hans nærmeste slægtning er overraskende hvalen.

For længe siden, for ca. 60 millioner år siden, var beboelsen beboet af de bedste bedsteforældre til moderne dyr. På et bestemt tidspunkt forblev nogle af dem på land, og nogle faldt i vand. Det skete for omkring 55 millioner år siden. På trods af at flodheste valgte tørt land, er livet uden vand ufatteligt for dem, og det er nødvendigt langt fra kun at slukke deres tørst.

Generelt hører dette pattedyr til ordenen af ​​artiodactyler og tilhører familien af ​​behemoter. Blandt landdyrene er det næststørste efter elefanter. Hannerne kommer fra 3,2 til 4,2 meter i længden. Hvor meget koster en flodhest i en sådan krop? Ca. 1,5-3,2 tons. Hunnerne er mindre - de vokser op til 2,7 meter lange, mens de kun vejer 2,5 tons.

Ud over gennemsnittet er der en rekordvægt flodhest. Maksimum, kendt for mand, er 4 tons. Denne mand er en rigtig kæmpe. Dyrets hud er meget tyk, op til 5 centimeter. Hun går til tykke folder i nakken og brystet. Hippopotamus legeme er en squat, stor mund har et dybt indsnit. Nyfødte flodheste er rosa, mens voksne allerede er gråbrune. På huden er håret ikke tilgængeligt.

Flodheste vokser til en højde på en og en halv meter. Ved modenhed kan store prøver nå 165 centimeter. Halen er omkring 50-55 cm. På trods af hvor meget en flodhest vejer, kører den hurtigt nok - den kan nå hastigheder på op til 30 km / t. Desværre tillader dets dimensioner ikke marathoner at finde sted, men en afstand på 5-6 hundrede meter med sådan hastighed er helt tilgængelig.

Hippopotamus kropsstruktur er unik, den er skabt til et længere ophold i vandet. Øjnene, ørerne og næseborene er høje for at blive på overfladen, selvom hele dyret er nedsænket i væske. Dette giver flodhesten mulighed for at observere omgivelserne, mens de undgår solskoldning.

Kæberne åbner i en vinkel på 150 grader. I den åbne mund helt synlige vidunderlige tænder af dyret. Højden på hjørnetænderne er ca. 50 centimeter, forhøjningerne stiger fra tyggegummiet med kun 30 centimeter. De øvre snit er korte, mens hjørnetænderne fortsætter med at vokse i hele dyrets liv. Hver af disse kolossale tænder vejer op til tre kilo. Baby tænder udskiftes med permanent omkring et år.

Interessant kan flodheste ikke leve uden vand - deres hud tørrer ud og bliver dækket af smertefulde revner. Derfor prøver gigantene at bruge så meget tid i vandet.

Faktisk, i betragtning af hvor meget en flodhest vejer, kan man sige, at den ikke har naturlige fjender. Selv en sulten krokodille vil ikke angribe en flodhest, selvom årsagen til dette er ukendt - en stor alligator kunne nemt klare en teenage flodhest.

Naturen af ​​flodheste er meget aggressiv. Der er hyppige tilfælde, hvor de angreb en mand - knust eller væltet en båd. På trods af alt dette falder antallet af arter. Kun i de sidste 15 år er Afrika faldet med 10% af disse dyr. I øjeblikket er der kun ca. 150.000 flodheste tilbage.

Trods regeringens forbud fortsætter dyret med at skyde og i vores dage. Der er to grunde til dette. For det første mener aboriginerne, at dette er et skadeligt og unødvendigt dyr, der udgør en fare for mennesker. For det andet har det velsmagende og meget nærende kød. Hovedsagelig på grund af disse grunde bliver flodheste mindre hver dag.

levested

I begyndelsen af ​​forrige århundrede blev disse dyr fundet næsten hele Afrika: fra Nilen til Nilen til Cape Town. I dag er det ikke ofte muligt at se flodheste i den østlige eller centrale del af kontinentet. Men selv disse møder forekommer ofte i nationalparker, der beskytter denne art af pattedyr.

På dagtid sover dyrene i vandet. De begynder at søge efter mad med mørkets ankomst. De vender tilbage til reservoiret lige før daggry. Hvert flodhest har en personlig sti, som han kommer til græs. Hippopotamusens vægt, i gennemsnit 3 tons, opnås gennem nærende græs og vandplanter.

Levetid og reproduktion

Den gennemsnitlige levetid for en flodhest er 40-50 år. Når de opbevares i zoologiske haver, kan de leve op til 60 år. Hun levede Tanga længere end andre slægtninge - hun tilbragte 61 år på München Zoo. I øjeblikket er der i Amerika en alderen Donna Hippo, som er 60 år gammel.

Seksuel modenhed forekommer hos kvinder med 5 år. De kan producere afkom op til 55 år. Mænd når puberteten med 7-8 år. Bærebørn varer 8 måneder. Den næste opfattelse er kun mulig efter 18 måneder. Dyrene kæmper under vand. Der er udseendet af en lille flodhest. Vægt ved fødslen er kun fra 25 til 45 kg. En baby er født omkring 100 cm lang, 50 cm høj.

Så snart han blev født flyver babyen til overfladen og indånder luften. På land er fødsel sjælden, kvinder forbereder sig på det i forvejen og tramper ned i jorden i det angivne "fødested". Ofte en baby er født, tvillinger er ekstremt sjældne. Cubs føder på modermælk i cirka et år, hvorfra en lille flodhest vokser meget hurtigt, fordi mælk har et højt fedtindhold. Skubber i vandet til fodring, børn lukker deres næsebor og presser deres ører tæt på hovedet for at undgå vand.

På jagt efter mad kan dyr flytte op til 8 kilometer fra vandlegemer. På græsning skal du bruge mindst 4-5 timer til at opretholde flodhestens kæmpe vægt. En voksen flodhest er i stand til at forbruge omkring 70 kg vegetation om dagen. I sjældne tilfælde kan de spise carrion, men det sker kun, når der er mangel på mad.

Bredden af ​​skyttegrave, hvor dyr gør vej til græsgange, er lig med dens tykkelse. Flodheste er meget nidkært bevogtede deres territorium, de deler endda vandrum. Hovedhanken har en strækning af bredden og strækker sig op til 250 meter i længden. Op til 15 kvinder lever med det sammen med det sidste års cubs. Grown up mænd udgør deres egne grupper.

Miljøpåvirkning

Selv om de indfødte ikke ser fordelene ved disse dyr, har de en betydelig indvirkning på reservoirernes miljø og endog på livet for mennesker, der beboer dette område. Det har længe været bevist, at fytoplankton aktivt øges i de reservoirer, hvor flodheste lever, hvilket øger den biologiske produktivitet hos levende væsner. Det vil sige, jo flere flodheste er der i søen, og jo flere søer i området, desto større er antallet af tilknyttede levende væsener, som fisk, der kan findes her. Og jo mere disse levende væsener, jo mere og mere forskelligartet er fødevaren hos de mennesker, der bor i nærheden.

Den gennemsnitlige vægt af mænd og kvinder

Hippos mænd er betydeligt tungere og højere end kvinder. I begyndelsen af ​​udviklingen er kvinder før mænd i vægt, men efter puberteten stopper deres vækst helt, men mænd fortsætter med at vokse og udvikle sig i mange år. Kvinden har en gennemsnitsvægt, der kan variere fra 1,5 til 3 tons. Den gennemsnitlige vægt af en hankøbe er 2,5 tons. Men der er personer, der når op til 4,5 tons. Deres længde kan nå op til 4,5 m, hvoraf 50 cm falder på den fladede hale, og højden af ​​flodheste til skulderen er 1,5 m. Bredden og længden af ​​dyret er ofte det samme. På trods af at denne afrikanske kæmpe er så stor, kan den accelerere til 48 km / t!

Hippo har et bredt, fladt og meget stort hoved, hvis vægt er 450 kg. Gigantens mund, hvor der er 44 tænder, åbner op til 120 cm. Over tid dannes kraftige tusinder af hjørnetænderne, som kan være 65 cm. Styrken af ​​en flodhestebid med sådanne tusks er op til 0,5 tons! Næsebor, øjne og ører er meget fremtrædende over mundingen, så flodheste kan forblive over vandet under dykket. Interessant nok er Nilenhippo anerkendt som det tykkeste skinnedyr på planeten. Tykkelsen af ​​hippopotamusens hud kommer til 2,5 cm, mens i næsehornet er 2 cm, og i elefanten er den 1,8 cm!

Eksperter undersøgte levestandarden for flodheste og fandt ud af, at de i naturen levede ikke mere end 40 år. Under gode forhold, der holdes i fangenskab, kan disse uhøjtidelige giganter leve op til 60 år.

Vægten af ​​nyfødte flodheste

Nyfødte flodheste vejer i gennemsnit 40 kg, deres masse kan variere fra 25 til 60 kg. I længden når nyfødte en meter og i skuldrene omkring 50 cm. Umiddelbart efter fødslen kan den unge flodhest holde sig på deres fødder og skubbe ud fra bunden af ​​reservoiret. Dette øjeblik er vigtigt, fordi fodring af flodhestene passerer under vand. I de første uger fodrer de unge udelukkende mod modermælk, hvorefter plantefødevarer tilsættes til deres kost. Hunnerne tager sig af deres brød med særlig pleje, og derfor giver de i de første par dage ikke deres familie til barnet. Under natlige vandreture følger cuben moderen, hvor hun går.

Hvad er forskellen mellem flodhest og flodhest?

Det latinske navn Hippopotamus er lånt fra det antikke græske sprog, hvor dyret blev kaldt "flodhest". Et sådant navn blev givet af de antikke grækere til et gigantisk dyr, der levede i ferskvand og i stand til at lave lyde, der lignede hestens naboer. I Rusland, såvel som i en række CIS-lande, kaldes flodheste normalt flodhest, og dette navn har bibelske rødder. Ordet behemoth i bogen af ​​job er en af ​​monstrene, udførelsen af ​​kødelige begær. Men stort set er flodhest og flodheste et og samme dyr.

I første omgang blev svinene betragtet som de nærmeste slægtninge af flodheste, men undersøgelser i 2007 viste tætte forbindelser mellem flodheste og hvaler, bestemt af en række fælles egenskaber, såsom evnen til at føde og fodre de unge under vand, fraværet af talgkirtler, tilstedeværelsen af ​​et særligt signal system til kommunikation og reproduktive organers struktur.

Foto af: Kabacchi

Hippopotamus - beskrivelse, beskrivelse, struktur.

På grund af flodhestens ejendommelige udseende er det svært at forvirre med ethvert andet dyr. Hippopotamus kendetegnes af en kæmpe tøndeformet krop, og med dens dimensioner konkurrerer flodhesten med den hvide næsehorn og er lidt mindre i størrelse til elefanten. Efter elefanten er flodhesten (som næsehornet) det næststørste dyr på land. Hippopotamus vokser gennem hele livet, i en alder af 10 år vejer begge floders flod næsten ens, så mændene begynder at opbygge meget mere intensivt end hunnerne, og så ses der en skelnen mellem kønnene.

Hippos massive krop slutter med sådanne korte ben, at når man går på maven af ​​dyret, rører næsten jorden. På hvert ben er der 4 fingre, i enden af ​​hvilke der er en ejendommelig hovede. Der er membraner mellem fingrene, takket være flodhestene, der svømmer godt og ikke synker, går på den sumpfulde jord.

Halen af ​​en almindelig flodhest, der vokser til 56 cm, tyk ved bunden, runde, smalter gradvist og bliver næsten flad ved enden. På grund af denne hale-struktur er flodhesten i stand til at sprøjte dens afløb i en betydelig afstand helt op til træerne og markere de enkelte områder på en sådan usædvanlig måde.

Foto af: 3268zauber

Det store hoved af flodhesten udgør en fjerdedel af den samlede kropsvægt, og i en almindelig flodhest kan den veje næsten et ton. Den forreste del af kraniet er lidt stump, og i profil har den form som et rektangel. Ørene er små, meget mobile, næseborene er dilaterede, fremspringende opad, øjnene er små, synker i kødfulde øjenlåg.

Ørnene, næseborene og øjnene på en flodhest er sat højt og ligger på samme linje, hvorigennem dyret er næsten helt nedsænket i vand, mens du fortsætter med at trække vejret, se og lytte. I dværgflodheste protesterer øjnene og næseborene ud over hovedets grænser, ikke så meget som i det sædvanlige.

Foto af: Picasa

En mandlig flodhest kan skelnes fra en kvindelig pinealblomst, der ligger på siden af ​​næseborene. Disse udbulninger er basen af ​​hanens store hjørnetænder. Hertil kommer, at hunnerne er lidt mindre end hannerne, og hunnernes hoved er mindre i forhold til kroppen.

Hippopotamusens næse er bred, prikket med korte, hårde vibrationer. Den store mund åbner, der danner en vinkel på 150 grader, og bredden af ​​en almindelig flodhestes kraftige kæber er 60-70 cm.

Forfatteren af ​​2. billede: Quartl

I den almindelige flodhest er 36 tænder, dækket af gul emalje, blandt hvilke der er meget fremtrædende hjørnetænder og snegle. I alt på flodhesten er der 6 molarer, 6 forrødte, 2 hjørnetænder og 4 snegle, kun i sneglens hvide hippopotamus 2. Mandlige har specielt udviklet skarpe sekelformede hjørnetænder med langsgående fur på underkæben. Når dyret vokser, er fangene mere og mere bøjet tilbage. Nogle flodhestehunde når en længde på mere end 60 cm og vejer op til 3 kg. Med tabet af den modsatte hund i overkæben er fysiologisk slibning umulig, og hjørnetænderne vokser op til 80 cm, og nogle gange mere end 1 meter lange, piercing dyrets læbe og gør det vanskeligt at spise.

Foto af: Nevit Dilmen

Forfatter foto: Tambako The Jaguar

En flodhest er et ekstremt tykskinnet dyr, huden er tynd kun ved bunden af ​​halen, og huden er 4 cm tyk hele kroppen. Farven på bagsiden af ​​en flodhest er grå eller gråbrun. Maven og områderne omkring øjnene og ørerne er lyserøde. Der er praktisk taget ingen uld, med undtagelse af korte børster på spidsen af ​​halen og ørerne. Meget sjælden, knap mærkbar uld vokser på siderne og underlivet.

Foto af: Pbrundel

Der er ingen sved eller talgkirtler i flodheste, men der er specielle hudkirtler, som kun er karakteristiske for disse dyr. I den intense varme på en flodhests hud fremstår der en rød slimet hemmelighed, derfor forekommer det, at dyret er dækket af blodig sved. Udover beskyttelse mod ultraviolet stråling fungerer den røde hemmelighed som en antiseptisk helbredende talrige sår, der regelmæssigt forekommer på dyrenes krop. Også den røde sved af flodhesten afviser blodsugende insekter.

Fedme og besværlighed hos et dyr kan være vildledende - en flodhest kan tage en hastighed på 30 km / t. En voksen dyr gør kun 4-6 åndedrag pr. Minut, så flodhesten kan dykke og forblive uden luft i op til 10 minutter.

Kommunikationskommunikation er meget karakteristisk for flodhestene: Ved hjælp af en stemmelignende grunting, brølende eller hestegang, udtrykker dyr deres følelser og sender signaler både på kysten og i vandet. Indlæggets holdning, med hovedet sænket, er udtrykt af svage flodheste, idet den kommer til syne af den dominerende mand. Sprøjtestøv og urin er en meget vigtig måde at markere personligt territorium på. Hoper af fæces, der er 1 m høje og 2 m brede, flodhest markerer individuelle stier og daglig fornyer særegne bæger.

Typer af flodheste, navne og fotos.

Af de nuværende arter udmærker sig kun to arter af flodheste (de resterende arter er uddøde):

  • Fælles flodhest, eller flodhest (Latin Hippopotamus amphibius). Det tilhører flodhestens slægt. Længden af ​​en almindelig flodhest er ikke mindre end 3 meter, nogle flodheste vokser i længden til 5,4 m. Højden på skuldrene kan nå 1,65 m. Hippopotamusens gennemsnitlige vægt er ca. 3 tons. Massen af ​​de enkelte prøver kan nå 4,5 tons. Forskellen i vægt af mænd og kvinder er ca. 10%.

  • Pygmy flodhestHan også Liberian Pygmy Hippo eller Pygmy Hippo (lat. Hexaprotodon Liberiensis, Choeropsis Liberiensis). Det tilhører slægtsflodhestens slægt og har også navnene mwe-mwe eller nigbwe. Dværgbeemoth ligner en almindelig, men adskiller sig i længere lemmer, en udpræget hals, mindre kranietørrelse og et par fortænder i munden (for almindelige 2 par). Bagsiden har en lille bøjning fremad, og næseborene hæves ikke så meget. Dværg flodheste vokser i længden til 150-177 cm og har en højde på 75-83 cm. Pygmy flodhest vejer 180-225 kg. Beskyttelseshemmeligheden på overfladen af ​​kroppen er lyserød. I hjemmet er dværgflodhester truet af poaching, skovrydning og fjendtligheder i disse flodhesters levesteder.

Hvor lever flodheste?

Fælles flodheste lever i Afrika langs ferskvandsforekomster på områderne Kenya, Tanzania, Uganda, Zambia, Mozambique og andre lande syd for Sahara-ørkenen. I naturen lever flodheste ikke mere end 40 år, i fangenskab op til 50 år. Den ældste kvindelige indeholdt i den amerikanske dyrepark levede 60 år.

Карликовые бегемоты также живут только на одном континенте, в Африке, в таких странах, как Либерия, Гвинейская Республика, Сьерра-Леоне и Республика Кот-Д’Ивуар.

Автор фото: Mark Edwards

Что едят бегемоты (гиппопотамы)?

Традиционно гиппопотамов причисляли к травоядным животным, но по последним сведениям, некоторые экземпляры склонны к проявлению хищничества. Manglen på mineraler og salte tvinger flodheste til at angribe antiloper, gazeller, køer og også at spise carrion.

Hippo stikker tænderne i kødet af en myrdet slægtning

Og denne flodhest besluttede at spise antilope

Ifølge eksperter indeholder diæt af ugandiske flodheste ca. 27 arter af nært vand og jordlig vegetation, mens flodheste ikke spiser vandplanter overhovedet. De bider græsset med hårde læber i selve rødden og spiser fra 40 til 70 kg plantemasse om dagen. På grund af den lange tarm af en almindelig flodhest (op til 60 m) absorberes maden mange gange bedre end den af ​​lignende store elefanter. Følgelig krævede fødebehovet 2 gange mindre. Flodheste er engageret i mad søgning, hovedsagelig om natten.

Pygmy flodheste fodrer på forskellige planter, frugter, bregner og græs.

Hippopotamus livsstil.

Fælles flodheste er sociale dyr og opbevares i små besætninger på 20-30 individer, selv om nogle gange kolonier når 200 hoveder. På hovedet af besætningen er den dominerende mand, som hele tiden skal bevise sin ret til harem. I kampen for den kvindelige, mellem flodheste er der hårde kampe, når modstandere river hinandens fangs, som ofte slutter i en svagere rivals død. Hippopotamusens hud er derfor fuldstændig riddled med ar i varierende grad af friskhed.

Foto af: Nilsrinaldi

Hvis en almindelig flodhest er et gregarious dyr, der beskytter sit territorium, så er pygmy-flodhesten, som tapiren, adskilt fra hinanden, ikke-aggressiv over for sine medmennesker og søger ikke at beskytte personlige ejendele. Selvom nogle gange kan du se et par flodheste der bor sammen.

Fotoforfatter: Vogelfreund

Vand fra flodhestens krop fordamper meget hurtigt, så flodheste spenderer de fleste af deres liv i vandet, der kun går om natten for at søge efter mad. Dværghippoer bruger mere tid på land end almindelige, men daglige og regelmæssige bade er også vigtige for deres hud, så huden ikke tørrer ud eller knækker. For det meste lever flodheste tæt på ferskvand, selvom disse dyr i nogle tilfælde ses i havet.

Hippopotamus anatomi

Hippopotamusens struktur har karakteristiske, udtalt tegn: den tøndeformede krop, benene er korte og brede, så når man går i maven, trækker den ofte langs gulvet. Men dette udseende er ret vildledende - hvis dyret løber, så er dets hastighed op til 50 km / t og kan sammenlignes med bilens hastighed gennem byens gader. Hovedet på en flodhest har en bred, flad form. Dens vægt varierer fra 400 til 700 kg.

Hippopotamus øjne og næsebor er omtrent på samme niveau, derfor kan han trække vejret og observere, hvad der sker, næsten helt nedsænket i vand.

Dette er interessant!

Hvis de siger, at en person er ufølsom, så kaldes han ofte tykskindet som en flodhest. En sådan sammenligning har tilstrækkelige grunde: Et dyrs hud er ca. 2,5 cm tykt, mens næsehornet har to centimeter og 1,8 cm for en elefant. Ikke alle rovdyr kan trænge ind i sådan rustning, derfor har flodheste få få fjender i naturen. Dyrets hud kan have en anden farve: fra lysegrå til lilla og brun. Hippopotamus har ingen hårdæksel, derfor for at beskytte sin hud, producerer flodhest sved, som har en specifik rød farve. Ud over beskyttelsesfunktionen er denne væske afvisende og afviser insekter, og i nogle tilfælde kan det være et lægemiddel, der spiller rollen som et antiseptisk og sårhelende lægemiddel.

Flodheste kan tilskrives både terrestriske og akvatiske dyr. I dette og andre elementer føler de sig store. For eksistens på land er de udstyret med et kraftigt kæbeapparat til tyggegræs. Dyrens tænder vokser gennem hele livet og kan nå en længde på 50 cm. De svømmer meget godt i vand ved hjælp af membraner - membraner mellem tæerne og subkutan fedt, der fast holder dem i luften, har ekkolokation og kan holde vejret i 6 minutter .

Rekordindehaver, flodhest, og på land, hans råb er 15 decibel, hvilket kan sammenlignes med et rockers præstation i et stort stadion.

Hvis du opbygger pattedyr, vil tyngdepunkter på en piedestal, guld, naturligvis få elefanter, næsehorn vil være sølvvindere, og flodhesten bliver ejer af bronzeprisen. Hippopotamusens længde er 4-5 meter, dens højde er op til en og en halv meter. Den maksimale dokumenterede vægt var fire og en halv tons. Hippoer lever omkring 45 år. I dag er der ifølge de seneste data 148 tusind individer i naturen. Forsvindelsen af ​​denne art kan være et uopretteligt tab for økosfæren. At gemme fantastiske og majestætiske dyr er en opgave, der kun kan gøres af en mand. Tabet af indbyggerne i Afrika kan gøre en alvorlig ubalance i den naturlige balance, hvor mennesker og hvert dyr spiller deres egen vigtige rolle.

levesteder

Flodheste elsker at leve i lavt vand, det kan være overfladiske sumpe, floder eller søer. Disse dyr har brug for, at kroppen helt neddykker under vand, så reservoirernes dybde skal være omkring to meter.

På dagtimerne fører flodheste ikke en aktiv livsstil. Midt på dagen bliver dyrene overvundet af søvn, de kan sove i lavvandede damme eller endda i mudder. I dette tilfælde hviler flodheste aldrig alene, de sover i grupper, deres kroppe berører. Her kan parring og fødsel forekomme.

Hvis flodhestene i løbet af dagen af ​​en eller anden grund ikke kan være i lavvandede damme, passerer de igennem for at dykke ned i de dybe farvande. På dette tidspunkt er over disse vanddyrs overflade kun næsebor. Denne situation gør det muligt for dem at trække vejret og at være ubemærket af andre.

Når aftenen kommer i naturen, og den lyse sol er næsten gået under horisonten, vækker flodhestene sig og begynder at udøve deres aktive madindsamlingsaktiviteter, samt blot at flytte og ændre deres placering. Flodheste vælger altid stier, de kender til sig selv, kun fare kan ændre deres plads til at sove. De går ikke længere end to kilometer fra kendte vandområder, hvis der ikke er ekstraordinære omstændigheder. Samtidig foretrækker de at bevæge sig i deres sædvanlige miljø langs reservoirernes bredder.

Forskere kan ikke levere data om størrelsen af ​​det område, der er besat af flodheste. Området af territoriet afhænger af hvor mange flodheste der er i besætningen. På samme tid, som tidligere nævnt, hviler flodheste aldrig alene, foretrækker tætte virksomheder og kontakt med hinanden.

I dag findes flodheste oftest kun på det afrikanske kontinent. Tidligere mødtes de på andre steder, men blev dræbt på grund af poaching aktiviteter. Disse dyr blev jaget efter kød.

Hippo livsstil

Flodheste lever aldrig alene. Dette skyldes deres flerårige vaner fra det øjeblik de vises. En flok flodheste kan tælle fra 20 til 100 dyr. Gruppeliv er forklaret af sikkerhed, få rovdyr er i stand til at angribe en gruppe af sådanne store dyr. Som nævnt kommer hovedaktiviteten i en flodhests liv med ankomst til aftenen. Først da begynder flodheste at kigge efter mad til sig selv og afkom.

Mænds rolle i flodhestens flok er at sikre beskyttelse og sikkerhed for kvindelige individer og unge. Kvinder giver en rolig og målt søvn om dagen på kysten eller lavt vand, de styrer deres unge, så alle kan nyde resten.

Det er vigtigt at bemærke, at mandlige flodheste kendetegnes ved aggressiv adfærd. Når en mand når syv år, bliver han et fuldt medlem af gruppen. Denne begivenhed giver anledning til hans kamp for territorium og stilling i besætningen. For dette er der forskellige metoder i dyrenes verden. Dette omfatter brøl, og den brede åbning af munden og sprinkling af andre personer med gødning og urin.

Således vil de vise deres styrke og magt, men det kan være meget vanskeligt for unge mandlige individer at styrke deres position i besætningen. Her er deres rivaler voksne flodheste, der er klar til at gå i kamp med deres slægtninge til et sted i solen. Den ekstreme foranstaltning kan være mordet på en ung modstander.

Mandene overvåger meget omhyggeligt det område, der tilhører dem. De beslaglægger besiddelse ved hjælp af mærker. Hanner henviser til deres område og et sted for rekreation og et sted for mad. Selv hvis den mandlige flodhest ikke ser andre ansøgere, mærker de stadig deres ejendele. For at erobre og fange nye steder, kan flodheste endda komme ud af vandet uden for kontortiden.

Flodheste kommunikerer med hinanden ved hjælp af lyde. Om farerne ved flodheste advarer altid hinanden. De kan sprede lydbølger i vandet. Brøl af dem kan sammenlignes med tordenbrøl under tordenvejr. I hele dyrenes verden kan kun flodheste kommunikere med hinanden under et lag vand. Deres brøl er hørt for kongerne, både på land og i vandet. Hippoer er i stand til at sende lydmeddelelser til hinanden, selv når kun næseborene stiger over vandet.

I det øjeblik, hvor flodhestens krop er nedsænket i vand, kan dette dyrs hoved tjene som en ø for fugle, hvorfra de kan fange fisk og få mad til sig selv. Flodheste reagerer roligt på fugle. Dette skyldes eksistensen af ​​en vis tandem mellem dem. Denne alliance er berettiget af det faktum, at fuglene hjælper behemoet til at slippe af med de parasitter, der lever på hele kroppen. Selv omkring øjnene på en flodhest kan man leve ubehagelige orme, der kan give meget ulejlighed. Fugle foder også på disse parasitter, hvilket gør det lettere for flodheste at leve.

En sådan alliance med fugle kan betragtes som en undtagelse, da flodheste slet ikke er rolige og fredsbevarende dyr. De er farlige i deres levested. Ved hjælp af kraftige kæber kan flodheste endda dræbe en krokodille på et øjeblik.

Hippos adfærd er ofte uforudsigelig, især denne uforudsigelighed er ejendommelig for mænd og kvinder, der beskytter deres unge. Hvis et andet dyr har vredet en flodhest, så er han i stand til at dræbe ham. Dette kan ske under forskellige omstændigheder. En flodhest kan gnide sit offers hals, trampe det, rive det fra hinanden ved hjælp af fangs, eller blot trække det væk til dybderne.

For alle deres tilsyneladende farer er flodheste herbivorer. Græsflodheste vælger tæt på deres sædvanlige vandlegemer. For dem er der ingen naturlige fjender i naturen, men de ønsker ikke at ændre kendte steder. De kan lide græsgange, hvor der er meget græs. Hvis græs ikke er nok, kan flodheste gå på lange rejser på jagt efter nye steder, hvor mad vil være nok for alle.

Processen med at fodre voksne er ganske lang og kan tage en femtedel af dagen. Dette skyldes det faktum, at bejdset på en gang er i stand til at spise op til fyrre kilo vegetation. Flodheste er ikke nøjagtige i valg af urter, de kan lide skuddene af træer, riet og anden vegetation, der kan findes i nærheden af ​​det sædvanlige vand.

En fantastisk funktion i flodhestens kost er, at de kan spise og rester af døde dyr, der findes nær vandlegemer, selvom det sker ret sjældent og er en afvigelse i deres adfærd. Videnskabsfolk tilskriver denne kendsgerning til manglen på næringsstoffer samt hippopotamus sundhedstilstand. Denne adfærd anses også for mærkelig, fordi flodhestens fordøjelse ikke er egnet til fordøjelse af kød.

En anden forskel flodheste fra andre herbivorer er, at de ikke tygger græs, men simpelthen rive det med deres tænder eller nippe det ved hjælp af kraftige læber, der er skabt til denne mission.

Efter måltidet har flodheste tendens til at vende tilbage til deres sædvanlige reservoir før solopgang, men hvis flodhestens rejse til det saftige græs var længe, ​​så kunne han gå til ukendte vand for hvile. Under den brændende sol bevæger flodhestene sig sjældent.

Reproduktion og levetid


Flodheste er ikke monogamiske dyr, for i besætningen vil der altid være flere ensomme partnere. Under søgen efter partner er mænd stille, de behøver ikke konflikter med andre.

Når en flodhest finder en passende kvinde, lokker han hende ind i vandet, hvor selve befrugtningsprocessen finder sted. Alt dette skal ske med en tilstrækkelig dybde. I dette tilfælde er den kvindelige flodhest under jorden under vand, han kigger jævnligt dette. Forskere siger, at dette skyldes det faktum, at kvinden i denne position er mere fordelagtig.

På tidspunktet for at vende tilbage til gruppen af ​​flodheste, er børnene allerede beskyttet af mænd. I løbet af året føder kvinden kalven med mælk, så spiser den en anden mad. En voksen cub kan kun overvejes, når den når op til tre og et halvt år.

Generelt lever flodheste i naturen i omkring fyrre år. Under særlige forhold kan flodheste lever op til tres år. I mellemtiden lever mange flodheste og deres tænder har en vis sammenhæng, hvis en voksenes tænder begyndte at slette, betyder det, at hans liv begyndte at falde og måske snart vil ende.

Se videoen: Hippo vs Lions Ultimate Fights 2018, Family Hippo Rescue Baby From Crazy Lion Hunting (Oktober 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org