Fugle

Barn ugle

Pin
Send
Share
Send
Send


Lammuglen er kendt for indbyggerne i Vesteuropæiske lande, men i Rusland er der lidt kendt om det. Dette er den ældste gren af ​​ordren sovoobraznyh. Det latinske navn lyder som Tyto alba og engelsk - Barn ugle. I folket blev hun tilnavnet natuglen, en spøgelsesagtig og skrigende ugle. Dens karakteristiske egenskaber er hovedets særprægede stemme og form. Hvem er sådan en ugle, og hvad er hendes livsstil? Lad os snakke mere detaljeret i denne artikel om en af ​​de mest almindelige ugler i verden.

Barn Owl: Beskrivelse

Navnet på denne rovfugl kommer tilsyneladende frem fra dets egenart, som ligner en slags snorken eller gribbe. Det adskiller sig fra andre repræsentanter for ugler i form af en ansigtsdisk i form af et hjerte, og det ser ud til, at hun har en hvid maske. Den lille størrelse fugl har en lys farve og et ejendommeligt ansigt. Det drejer sig om samme størrelse som en eared ugle eller en daw. I længden når den 33-39 cm, dens kropsvægt er 300-355 g, og dens vingespind er ca. 90 cm. Forresten kan vægten variere inden for brede grænser og afhænger individuelt af en bestemt person. Det kan være en masse på både 180 g og 700 g.

I den øverste del af sin farve er der erhvervet sand (rød) farve med hvide og mørke pletter. Læggeuglen er hvid i den nederste del (mindre ofte gul), foruden dette er der mørke pletter i fjerkræet. Ansigtsdisken er lys og har et fladt udseende, det modtog også en okkerfælg, under øjnene er der en lille del af røde fjer. Vinger - bleg hvid, med et gyldent stribet mønster. Iris er mørkebrun eller sort. Hendes øjne er udtryksfulde og store. Den har en slank fysik, og den har også lange poter, der har tyk og fluffy fjerdragt til tæerne. Hun har en kort hale. Næbbet er gulligt hvidt. Forresten afhænger farven af ​​den nederste del af ugleens habitat. I Nordafrika, Vest- og Sydeuropa, i Mellemøsten er det for eksempel hvidt, men i resten af ​​Europa er det gul-orange.

På grundlag af køn varierer de praktisk taget ikke fra hinanden. Kvinder er lidt mørkere, men det er ikke særlig mærkbart. Unge kyllinger er også ikke forskellige fra voksne, nogle gange er de mere varierede.

Som vi har bemærket, har en fugl som en ugle et meget mindeværdigt udseende, billedet viser os tydeligt dette.

levested

Den fælles lammegård er 35 underarter, der er fordelt på alle kontinenter, med undtagelse af kun Antarktis, findes de også på øerne. Tidligere kunne den findes i de baltiske lande og andre CIS lande: nu bor det i en lille mængde. På territoriet i Rusland findes kun i Kaliningrad regionen. I den europæiske del er det fraværende i de nordlige regioner og bjergsystemer.

På den ene side er låveyglen tilpasset forskellige geografiske forhold, da den distribueres næsten overalt, og på den anden side har den ikke evnen til at akkumulere fedtreserver i sig selv og tolererer derfor ikke det hårde klima. Af denne grund eksisterer den ikke i de nordlige regioner i USA og i de fleste af Canada, i Nordeuropa og praktisk taget i hele Rusland. Fuglen kan ikke leve også i de afrikanske og asiatiske ørkener.

Der var tilfælde, hvor låve uglen var kunstigt befolket af en person i de områder, hvor det aldrig var. Således optrådte hun på Seychellerne og Hawaiian Islands, i New Zealand. Efter at uglen blev afregnet i Seychellerne, begyndte tæthedsbestanden at falde.

Foretrukne steder at bo

Lammegrenen er næsten altid bosat i nærheden af ​​menneskelige boliger. Det reden i både store byer og i landdistrikterne. Kan lide befolket i loftsrum, i huler og nicher af vægge. Det foretrækker tage af huse og forladte bygninger. Ovnen findes oftest på åbne sletter, hvor der findes et lille antal træer. Det kan være steder som lys skov, sump, tæt eng, også beboet af fugle langs øer, damme, kløfter og motorveje.

Det kan ofte findes, hvor landbrugsbedrifter og menneskelige boliger er placeret. En ladeugle forsøger at undgå tætte skove og høje bjergrige steder. For denne fugl er følgende betingelser for distribution nødvendig: tilgængelighed af mad, fravær af kolde vintre og svag konkurrence med andre rovdyr. I grund og grund ændrer de ikke deres habitat, undtagelser er situationer, hvor fødevareforsyningen i habitatet er udtømt.

Hvad skal man spise?

Hendes mest foretrukne mad er muslignende gnavere, hun kan også klare pasyuk (stor grå rotte). Hun kan fange op til 15 mus om natten. Mindre sædvanlig spiser småfugle, især sparver, såvel som store og amfibiske insekter. Rotter, voles, hamstere, shrews, opossums kan bruges som mad. De kan også fange flagermus, frøer, krybdyr og hvirvelløse dyr. Offrets ugle griber lige i luften, klemmer hende med sine faste kløer og bærer hende til et sted, hvor hun sikkert kan nyde det.

Høreapparatets placering gør det muligt for fuglen at afhente alle de lyde, som offeret gør, hvilket hjælper hende meget, når man jager. Hendes ører er asymmetriske: en af ​​dem er på næseborene, og den anden er i panden.

Karakteristisk stemme for en lade ugle

Hun lader en hæs viskende rattle ud. Lammuglene klapper forsvarligt deres vinger og snapper deres næb. Forresten kan denne egenart af deres ufrivilligt frygte folk, der besluttede at hvile sig i skovenes stilhed og mødte hende. Der er mange lyde lavet af denne ugle, men stadig er den fremherskende en haard skarp trille, som kan høres under flyvningen. Græsens gryn er under tone.

Forresten modtog fuglen sit russiske navn for et lavt, raspet, hæsende græd som lyder som "heya". De offentliggør det oftere end den sædvanlige ugle Hendes særegne hede stemme ligner en hæsende hoste.

nattelivet

Hun tager afsted for at jage i det sene twilight og er strengt nøjagtigt. Som regel lever de en efter en, men kan forekomme i små grupper på steder, hvor spillet er overbelastet. Da stalluglene fører en aktiv livsstil om natten, sover de i løbet af dagen. At sove, de vælger nogle niche, naturlige eller kunstige - det kan være et hul i jorden eller en ubrugt hems.

Under en jagt ændrer de deres højde - så går de op, så går de igen og flyver rundt om deres ejendele. De kan også forvente et offer, der lurer i baghold. Deres vinger er arrangeret på en sådan måde, at deres flyvning er så stille og blødt som muligt, og de har også fremragende syn og hørelse. Forresten, i nogle regioner jager uglejagtene i løbet af dagen, for eksempel i Storbritannien, men på dette tidspunkt er der fare for dem i form af rovfugle, som måger.

Lammuglen dræber sit offer med klør, så træder det med et langt ben og river det af med næb. Den har en meget mobil hals, så den kan spise byttedyr, næsten uden at bøje sig ned. Under måltidet bevæger fjerene af ansigtsskiven, og ugerne synes at grimme.

reproduktion

Den fælles lammebrug er normalt monogamisk, men tilfælde af polygami er heller ikke udelukket. I år er der en, sjældent to koblinger. Begyndelsen af ​​ynglesæsonen afhænger som regel af klimatiske forhold i habitatet og mængden af ​​mad. I varmere områder og hvor der er meget mad, kan de opdrætte til enhver tid på året. For eksempel i den tempererede zone i Europa eller Nordamerika begynder den i marts-juni. Hvis genlægning sker, bliver kyllingerne udklækket i perioden marts-maj og juni-august.

Manden vælger det sted, hvor redenen vil være, og derefter begynder at invitere kvinden. Således er redenen ikke bygget, til dette formål vælges et lukket og mørkt sted. Dette kan være en rille i den gamle stub, et hult træ og andre nicher. Kvinden er involveret i inkubation af æg, og på denne tid bringer hanen sin mad. Den betingede reden ligger i en højde på 2-20 meter over jorden, og koblingen er normalt 4-7 æg, men kan være fra 2 til 14 år. De er som regel større i perioder præget af overflod af mad. Æggens størrelse, som er hvid eller cremefarvet, er i gennemsnit 30-35 mm.

I ynglesæsonen producerer fugle forskellige lyde. De skæller og høje skrige, whine og sniffle, hvilket gør en særdeles høj lyd. Resten af ​​tiden, som regel, ugler er tavse. I ca. en måned inkuberer kvinden æggene. Juveniler flyver ud af reden i 50-55 dage af livet.

Forresten forbliver et par uger sammen til en af ​​partnernes død. Kvinden og hanen bor tæt på hinanden, men alene.

Fareadfærd

Når du sidder, holder den ugleblade ugle kroppen lige, og hvis fuglen er bekymret, antager den en truende holdning - spreder sine poter, spreder sine vinger i et vandret plan og hænger ned til jorden. Når hun møder indtrengeren af ​​sine territoriale ejendele, klapper hun aktivt sine vinger og kommer nærmere og tættere på fjenden. Højt hisses og klikker hans næb. Hvis det ikke hjælper, så angriber hun fjenden, falder på ryggen og slår med klode poter.

Barn ugle kyllinger

Hatching kyllinger er helt afhængige af deres forældre, der fodrer dem skiftevis. Ved fødslen er de dækket af tykt hvidt ned. I tilfælde af at det er meget koldt, går lammens ugle ikke overhovedet og rediger kyllingerne, som bliver helt uafhængige efter tre måneder. Voksne kyllinger flyver til nye steder og finder et andet område for deres levested og reproduktion. I låveyglen kan der endda forekomme 10 kyllinger ad gangen, hvis betingelserne tillader det, men i et sulten år regnes der højst med 4 æg.

Det bemærkes, at deres kyllingers adfærd er atypisk for fugle: de viser altruisme og nægter at spise til fordel for dem, der er mere sultne end de er. Sammenlignet med de fleste andre fugle, hvor de unge bogstaveligt talt ripper mad ud af hinanden for at spise sig selv, vækker denne kendsgerning stor interesse for en sådan fugl som en ugle. Et foto af hendes chicks viser hvordan de ser ud, når de bliver født.

Forældre tager sig af, selv efter at deres kyllinger flyver ud af reden: de fortsætter med at passe på dem og fodrer dem, indtil de bliver helt uafhængige, det vil sige, de når ikke tre måneder.

Folks holdning

Barnugle hos mennesker har altid været et symbol på visdom, men samtidig behandlede de denne fugl med overtroisk frygt. Nu overtro er en fortid, og mennesket er mere og mere genuint interesseret i hende. Ovlene på gylderne kaster frygt for folk på grund af nogle af deres egenskaber: Et hvidt ansigt, der ligner en maske, skræmmende lyde og på grund af denne fugls vane, flyver stille og ser skarpt ud foran den lille mand, som folk kaldte hende til en spøgelsesugle.

Den fælles lammegrå fodrer primært på gnavere og derved nyder mennesker. Folk har længe værdsat hjælpen fra disse ugler i ødelæggelsen af ​​skadedyr. Således i det 17. århundrede spredes en sådan praksis, da i huse, lader, møller og andre bygninger blev der lavet specielle vinduer, hvorigennem gylleugler kunne trænge igennem og ødelægge gnavere. På denne måde forblev fuglene godt fodrede og gavne mennesket.

Hvis de bemærker en række mennesker, begynder de at opføre sig meget interessant: de rejser sig højt, svinger på benene i forskellige retninger og tegner samtidig forskellige grimasser. Hvis du kommer meget tæt på hende, så flyver hun som hovedregel væk.

Hvor mange låveugle lever?

Under naturlige forhold kan uglebladeugler leve op til 18 år, men dette er maksimumsbilledet. Faktisk viser det sig, at de for det meste lever meget lidt - deres gennemsnitlige forventede levetid er cirka 2 år. Der var tilfælde, hvor lågeuglen kunne leve under naturlige forhold indtil 17 år. I Nordamerika døde en fugl i fangenskab i en alder af 11,5 år, men i England blev en rekord brudt - fuglen boede i fangenskab i 22 år.

Vi fortalte om en sådan interessant fugl som en ugle, om dens vaner og hvordan det er nyttigt for mennesker. Desværre, på grund af ændringer i miljøet og brugen af ​​pesticider i forskellige dele af Europa, falder populationen af ​​laden uglen. Der er også hyppige dødsfald af fugle fra en kollision med biler på vejene. På nuværende tidspunkt er lammeguglen en fugl, der er opført i Røde Bøger i en række lande i Østeuropa, hvor af en eller anden ukendt årsag er dens befolkning hurtigt faldende i de seneste årtier.

Ugle: beskrivelse og fotos. Hvad ser en fugl ud?

Ugglen er en rovfugl. Afhængigt af bopælsstedet kan det have forskellig farve i fjerkræet og maskere uglen under det omkringliggende område. Ugglens hoved er rundt med store øjne, klørne er lange og skarpe, og næbbet er rovdyr og kort.

Forskellige typer af ugle har forskellige størrelser. Den mindste ugle er en ugle. Dens dimensioner er kun 17-20 cm og vægt 50-80 g. Den største af ugle er uglen. Dens længde er 60-70 cm og vægt fra 2 til 4 kg.

Livet på en ugle i naturen er omkring 10 år, i fangenskab lever disse fugle op til 40 år. Et ugles meget korte levetid i sit naturlige miljø forklares ofte af sult og jagt efter uger af andre rovfugle, såsom haj og gyldne ørne.

Uglepote er meget stærke og hurtige, mange af dem er fjerede. Ugle klør skarpe og buede, de hjælper hende til hurtigt at tage fat på offeret og holde hende. Flyvende ugle næsten tavse, dette skyldes den særlige struktur af fjer. De første yderfjeder er savetand og frynser serrated. Den tredje og fjerde uglefjeder er længere end de andre. Halen er afrundet og trimmet, og halefjederne er buede. Uleens vingespids er omkring 142-200 centimeter. Disse fugle flyver meget hurtigt: Owlens hastighed i flyvning når 80 km / t.

Fuglen gør et karakteristisk klik, når det er irriteret eller oplever ophidselse. Det viser sig, at hun har hendes næb. Uggens næb er bøjet fra begyndelsen til selve basen, ender med en hækling, kanterne er lige og uden udskæringer.

Uge kan slå deres hoveder 180 og endda 270 grader uden at forårsage ulejlighed eller skade. Uglen fuglen er en rovdyr, og det er nødvendigt at spore bytte, så øjnene er ikke placeret på siderne, men i fronten.

Uggens øjne er faste og ser kun lige fremad. For at ændre blikkets retning skal fuglen vende hovedet. Samtidig er ugelens synsvinkel 160 grader, og dens syn er kikkert, i modsætning til andre fugle. Verdens ugler se i sort og hvid. Uglens objektiv er ikke i øjenklumpet, men i hornrøret, så fuglene ser godt ud om natten.

Uggs hørelse er 4 gange bedre end en kat. Så snart byttet præsenterer sig med en rustle eller en lyd, skynder fuglen på det med lynhastighed.

Typer af ugler, navne og billeder

I uglefamilien er der 3 underfamilier, 30 slægter og 214 arter, hvoraf de mest almindelige er:

  • Eared ugle (lat. Asio otus)

Fuglen har en længde på 31-36 centimeter. Vingerpanelet når 86-98 cm. I farven af ​​denne ugleart forekommer en gråbrun skygge med varierede pletter, brystet har en hvid farve. På oversiden af ​​kroppen er der mørke pletter, på nederste side er der tværgående striber. På hovedet af en eared ugle er der store ørebjælker, der består af seks fjer.

Den befinder sig i nåletræer, foretrækker europæiske lande eller nordlige Asien som steder til nestning, flyver i Nordafrika til overvintring. Den eared ugle spiser gnavere, mus, voles, insekter og fugle.

  • Bearded Tawny (lat. Strix nebulosa)

En stor fugl, der har en længde på 80 cm og en vingespind på 1,5 meter. Den big-headed fugl har en røget grå farve. Mørke striber er placeret omkring ugleens gule øjne.

Det fodrer ugler af gnavere og egern. Til nesting vælger reden af ​​høge og buzzards, bygger den ikke rede på sig selv. Den sorte plet under fuglens næb ligner et skæg, derfor fuglens navn. Fuglen har ingen fjerør, der er en hvid krave omkring halsen. Undersiden af ​​vingerne skjuler mørke striber.

Bæret græsugle lever i zonen Taiga og bjergskove i de baltiske lande, i den europæiske del af Rusland, i Sibirien, på Sakhalin, i Mongoliet.

Har en længde på 60-75 cm, vingespidsen 160-190 cm. Vægten af ​​hannuglen når 2,1-2,7 kg, kvindens vægt er 3-3,2 kg. Ørnen uglen er den største fugl af orden uglen. I rovdyrens fjerdedel er rødlige og okkerfarver overvejende. Ørnen ugles øjne har en lys orange farve, og tufts af aflange fjer er placeret over øjnene.

Uglene lever i skove og stepper i Eurasien, de jager gnavere, mus, ravn, pindsvin, harer, fugle og andre hvirveldyr.

  • Pygmy ugle (lat. Glaucidium passerinum)

Ugelens krops længde er 15-19 cm, vingespidsen når 35-40 cm. Vægt når 55-80 g. Samtidig er mænd mindre end kvinder. Uglen har en gråbrun eller mørkebrun farve, hvide fjer er tydeligt adskilt på fjerene, større på ryggen og mindre på hovedet. Fuglens bund er hvid med langsgående striber af brun. Halen er gråbrun, der er 5 smalle baner på den. Hovedet er lille og har en rund og let flad form, ugglen har ingen ører. Вокруг глаз воробьиного сыча располагаются белые и коричневые кольца. Глаза у птицы желтого цвета, над глазами имеются белые брови. Когти воробьиного сыча имеют черную или желтую расцветку. Лапы оперены полностью, до когтей.

  • Домовый сыч (лат. Athene noctua)

Небольшая птица, имеющая длину 25 см и вес около 150-170 г. Цвет оперения самок и самцов одинаков. Спинка птицы имеет светло-бурую или песочную окраску. På en ugles hvide buk er der brune langsgående fletninger. Runde hvide pletter er placeret på skulderfjederne.

Den lille ugle lever i syd og i centrum af Europa, i det nordlige Afrika og i de sydasiatiske lande. I Rusland findes uglen hovedsageligt i centrum og i den sydlige del af den europæiske del, i sydlige Altai og Transbaikalia. Fugle lever i steppe og ørkenregioner, bygger reden i sten og grav. Den lille ugle spiser insekter, firben, gnavere og nogle gange fugle.

  • Fælles lammegulv (lat. Tyto alba)

Afviger fra andre uglearter med en serisk ansigtsskive. Længden af ​​lammens ugle når 34-39 centimeter med en vingespind på 80-95 cm. Rovfuglens vægt er 190-700 gram. Farvningen af ​​den rødhårede stallugle med talrige tværgående striber, striber og pletter. Farven afhænger af fuglens levested. Fuglens hale er kort. Barn ugle ører har et usædvanligt asymmetrisk arrangement: hvis den venstre er på pandeniveauet, så kommer den rigtige nærmer sig næseborområdet. Takket være denne funktion hører fuglen meget godt.

Laga uglen lever på alle kontinenter, undtagen for kold Antarktis. I Rusland bor han kun på Kaliningradregionens område.

  • Hvid ugle (polar ugle) (lat. Bubo scandiacus, nyctea scandiaca)

Har en kropslængde på 55 til 70 cm, en fugles vægt er 2-3 kg. Vingerpanelet når 143-166 cm. Farven på fuglen, der bor i tundraområdet, tjener som en forklædning, derfor er der hvide farver med mørke pletter, der hersker i den. En polar ugles næb er sort, øjnene er lyse gule. Roer af rovdyr er fuldstændig pubescent.

Polaruglen bor i Eurasien, Nordamerika, Grønland, på øerne i det arktiske hav. Den hvide ugle spiser på gnavere, lemmings, hares, ermine, hvide patruller, gæs, ænder, fisk. Hvide ugle er opført i den røde bog.

  • Hawk ugle (lat. Surnia ulula)

Den bor i skovområder i Europa, Nordamerika og Asien. I Rusland findes den på Kamchatka i Magadan-regionen på Chukotka ved kysten af ​​Okhotskhavet. Det springer på gnavere (mus, lemmings, voles), nogle gange det jager egern, hasselhugger, sort grouses, patruller og andre fugle.

Fuglens længde når 45 cm. Fuglens hale er lang, farven er brunbrun med hvide pletter, i nederste del af kroppen er der tynde striber. Hawk ugle øjne og næb er gule.

Hvor bor uger?

Ugler lever over hele verden, ikke kun at finde dem i Antarktis. I Rusland er der 17 uger. Et stort antal af disse fugle kan findes i skovene, og kun få af dem bor i åbne områder.

I grunden lever ugglen i hul og reder. Uilen finder et hjem næsten overalt: i skovene, bjergene, stepperne og ørkenerne. Den eared uil lever på alle slags marker, da det jagter i åbne områder, men skaber sin rede kun i skoven. Den hvide ugle lever i tundraen, om vinteren flyver den langt mod syd, kan ikke lide skovklædte steder. Bæret græsugle lever kun i taiga tætte skove. Uglearter som ugle og ugle finder et hus under tagene og i loftet.

Hvilken ugle spiser?

Spørgsmålet om, hvad uglen fugl feeds på i naturen interesserer mange mennesker. Denne fugl, både i dens naturlige habitat og i fangenskab, spiser gnavere, småfugle, insekter, dyr. Kosten afhænger af ugleens levested. Uger af mellemstore og store størrelser fodrer på rotter, mus, lemmings, pindsvin, firben, shrews, harer, frøer, padder, flagermus, mol, slanger, kyllinger. Lille ugle spiser hovedsagelig insekter (biller, græshopper), og fugle der bor i kystområder spiser fisk, krabber og muslinger. Uge, der lever i tropiske lande, spiser frugt, planter og bær. En uglefugl kan leve uden vand i flere måneder og slukke tørsten med sine ofre.

Ugle holder hjemme

Holde en ugle derhjemme er blevet en meget almindelig besættelse. Men husk at huske at uglen er en natboende, og fuglens hovedaktivitet kommer om aftenen, om natten og om morgenen. I denne tidsperiode går de på jagt. Fra aften til morgen vil hjemmegylen gøre støj, skrige og gå om sin virksomhed, hvilket gør det vanskeligt for ejeren at sove.

Der er nogle vanskeligheder med at fodre uglen, fuglens fordøjelsessystem er udformet, så det skal spise en hel krop af en mus eller en fugl. Det er logisk, at fodring med kød forsvinder, gør dig klar til at købe mus.

Vær også opmærksom på valget af typen ugle, en langøret eller moseugle vil være egnet til en standardbylejlighed. Der vil være lidt plads til tommelfinger og ugle, selvom du har en bred lejlighed eller et hus.

Hvad er forskellen mellem ugle og ugle?

Ugglen er en rovfugl fra ugelens rækkefølge, af uglefamilien. Det tilhører slægten af ​​ørnen uglen. Denne fugl adskiller sig fra andre uglearter i sit udseende. For det første har uglen den største størrelse i forhold til andre ugle. Ørnuglens hoved er temmelig stort og har karakteristiske træk: I området af de auditive åbninger er der korte stive fjer, der ligner aurikler. I eagle ugle karakteristisk farve af fjer, rødlig-fawn farve. På et hoved og en ryg flaunt klare mørke strimler.

For det andet, ulig mange owltyper, der kun jager om natten, er uglen en fugl af dagen og ser godt ud om dagen.

Owls bytte er hovedsageligt små gnavere og insekter, mens ugelen jager faser, harer og ung rådyr. Denne type byttedyr lever hovedsagelig i steppe-zonen. På sådanne steder er det bekvemt for uglen at gå på jagt på grund af dens store vingespind.

Ugle til venstre, ugle til højre. Forfattere til fotoet: Snowyowls, Lotse

Ugle beskrivelse

Ifølge deres anatomiske karakteristika har alle repræsentanter for ugler betydelige forskelle fra dagtimerne fjerrede rovdyr, som de tilhører en selvstændig orden.

De vigtigste egenskaber ved skelet af ugler er:

  • tilstedeværelse af karakteristiske processer på hovedbenene
  • Tilstedeværelsen af ​​en slags tredobbelt artikulering af kraniet med underkæben,
  • Tilstedeværelsen af ​​meget korte phalanges af den tredje finger,
  • Tilstedeværelsen af ​​udtalt mobilitet af de ydre fingre, som er i stand til at bøje i retning af ryggen,
  • Tilstedeværelsen af ​​en væsentlig del af de typer af karakteristiske hak, der er placeret på brystkernens bagkant.

Uglehovedet kan rotere 270 °. Denne egenskab forklares af tilstedeværelsen af ​​meget særegne dilatationer af carotidarterierne på niveauet af kæbenbenet, hvilket fører til dannelsen af ​​en blodforsyning og øger antallet af små blodkar, der afviger fra store arterier. Forbindelser af carotidarterierne har anastomose-hoppere, som forhindrer for meget kompression af karrene.

udseende

Fem rækker af tilstrækkeligt stive og spredte fjer danner en strålende halo, der omtales som en ansigtsskive. Flyvefjeder af en fugl har afrunding i enderne og en karakteristisk bøjning i kroppens side. Ofte er der en fringing eller savninglignende serration af de ydre baner på de tre første fjer, takket være hvilke ugerne flyver næsten lydløst. For den tredje og fjerde fjer karakteristisk udtalt længde. Styrfjeder på en beskåret eller mærkbart afrundet, ofte kort hale er også forskelligt buede til bunden. Benene har fjerkræ næsten til jorden.

Dette er interessant! En væsentlig del af de arter, der tilhører rækkefølgen af ​​Sovoobraznye-gruppen, har en meget kedelig, gråbrunfarvefarvning med sorte eller mørke pletter, striber og fletninger, hvilket gør uglens fjerning i harmoni med den omgivende natur, især efter skumringen.

Skarpe og lange uglekløer er også kendetegnet ved stærk krumning, og næb af en sådan fjervildt rovdyr er bøjet og starter lige fra basen og har ingen udklip langs kanterne. Den ender med en beskåret krog, hvorigennem en ugle kan producere et meget karakteristisk klik. Bristly fjer dækker den korte ceule. Øjne af en slags ugel er ret store og ser lige ud, hvilket forklares af kredsløbets stilling på ansigtet af kraniet, og sådan en fjedrende rovdyr ser verden rundt om ham kun i sort og hvid.

I modsætning til en ret almindelig, men fejlagtig opfattelse kan en ugle se godt nok om dagen, fordi en sådan fugles øjne ikke har særlig følsomhed overfor dagslys. Uglepuljen udmærker sig ved en mærkbar sammentrækning og udvidelse, ikke kun under betingelserne for at ændre belysningsniveauet, men også ved at indånde eller udånde. Ullens hørelse er utrolig tynd, meget klarere end nogen repræsentanter for familien Feline. Et relativt stort ydre øre er ofte dækket af en bevægelig og foldet hud med fjerdragt.

Karakter og livsstil

Der er for øjeblikket ikke noget klart svar på spørgsmålet om, hvorvidt ugelen er en trækfugl, men for det meste foretrækker de forfjerdede rovdyr af deres ordreugle en afslappet livsstil og foretrækker endvidere udelukkende at afregne parvis. Owlens hovedaktivitet falder om natten, så i løbet af dagen sidder disse fugle i reden eller på trægrene.

Dette er interessant! I oldtiden var uger meget bange og blev ofte betragtet som et meget dårligt tegn, der associerede dem med ugunstige mystiske begivenheder, og det var derfor, at sådanne fugle blev forfulgt næsten overalt.

Undtagelsen er repræsenteret af hvide ugle, der er i stand til næsten 24 timers aktivitet på polar dage. Mænd og hunner af ugler kommer sammen i par og bruger hele deres liv i et sådant ægteskab, men perioden med udtalte domstole eller parring spil, der er forbundet med mange fuglearter i fjervildyr, er næsten fuldstændig fraværende.

Hvor mange ugle lever

Ugelernes gennemsnitlige levetid kan variere fra fem til femten år, og som observationer viser, afhænger direkte af habitatforholdene, artens egenskaber og fuglens størrelse. Recordholderen for lang levetid er ugler. Verdensrekordet blev registreret i Sverige, hvor en af ​​ugns levetid var 24 år og ni måneder.

Ordren omfatter et par familier repræsenteret af ugler eller ægte ugle og også ugler.

Subfamily Real ugler (Striginae) inkluderer

  • slags scoops (Otus) - Det drejer sig om fem dusin arter, hvis repræsentanter skelnes af en ufuldstændig ansigtsskive, såvel som af ret store fjer "ører", bar eller med barske børster med fingre. Fugle er kendetegnet ved en rødlig, brun eller grålig farve med flettet,
  • slags Megassors - disse er femogtyve arter af rovfugle
  • slags Tawny ugle (Strih) - disse er enogtyve arter, hvis repræsentanter har en kropslængde i størrelsesordenen 30-70 cm. Dette slægt har ingen fjerør, og en god manifestation er karakteristisk for ansigtsskiven. Plumage løs type, grå eller rødlig farvning med tilstedeværelse af brun pestrin,
  • slags ugle (Vubo) - disse er nitten arter, hvis repræsentanter er natlige fugle med en rødbrun farve med mærkbar pestrin. På siderne af hovedet er fjer "ører". Den gennemsnitlige kropslængde varierer mellem 36-75 cm,
  • slags Neotropiske ugler (Rulsatrih) - disse er tre typer af rovfugle,
  • slags Fiskugler (Ssotorelia) - disse er tre typer af rovfugle,
  • slags Fiskugler (Ketura) - disse er tre arter, hvis repræsentanter skal indgå i den store slægt Vubo,
  • slags Hvide ansigtssko (Rtilorsis) - et par arter, repræsentanter, som nogle gange tilhører slægten (Otus),
  • slags Cubanske scoop (Margarobyas) - en enkelt art, der danner den monotype genus Margabobyas og er endemisk for Cuba,
  • slags West American scoop (Rsilossors) - enkelte arter af rovfugle
  • slags Horned ugle (Lorhostrih) - monotypisk slægt, der befinder sig i skovområderne i syd og Mellemamerika,
  • slags Afrikansk hornede ugle (Jubula) - en enkelt art, der danner den monotype genus Jubul og er endemisk for Afrika.

Underfamilien Asióninae omfatter

  • slags Eared ugler (Asio) - seks arter, hvis repræsentanter har en klar ansigtsskive, samt en gul eller orange iris. Vingerne er lange og smalle, med toppen i form af anden og tredje flyfjeder. Udsigten er kendetegnet ved store åbninger, dækket af en læderagtig asymmetrisk fold. Fuglens ben har klæde til klodelen,
  • slags Jamaicanske scoopeller Stribet ugle (Rseudossors) - arter, der når en længde på 28-35 cm og har rødlig fjerdragt og en gullig grå næb,
  • slags Solomon Long-eared Owl (Nesasio) - en art, der danner en monotypisk slægt, der tidligere tilhørte slægten Eared Owls.

Underfamilien Surniinae omfatter

  • slags Owl med nålehoved (Ninoh) - treogtredive arter, hvis repræsentanter er sjældne og børsteformede fjer, der danner fingerskappe. Fuglens længde varierer fra 20 cm til en halv meter. Den nedre kant af mandiblen skelnes af en ejendommelig tand,
  • slags Sparrows (Glausidium) - tre dusin arter, hvis repræsentanter har lille kropsstørrelse, korte vinger og en lang hale. For ansigtsskiven er karakteriseret ved dårlig udvikling, "ører" er fraværende, øjne af lille størrelse,
  • slags Footedfoot ugler (Aegolius) - Fem arter, hvis repræsentanter ligner ugle, men har tætte fjærede fingre, kortere tarsus, relativt løst fjerdragt, et større hoved og en veldefineret ansigtsskive,
  • slags ugler (Athene) - Tre arter, hvis repræsentanter er indbyggere i de mest åbne landskaber, byer, landdistrikter, steppe zoner, halvøkener og ørkener samt stenede områder,
  • slags Skovugle (Neteroglauh) - en art, hvis repræsentanter er karakteriseret ved meget lille størrelse og lang krop inden for en kvart meter. Vingeområdet er dækket med hvide striber. De vigtigste specifikke forskelle er repræsenteret af meget kraftige fingre, dækket af hvidt beklædning. Seksuel dimorfi er mild,
  • slags Hawk Owl (Surnia) - en art, hvis repræsentanter er af mellemstørrelse og lang hale, og også varierer i øjnene og næb af gul farve i mangel af karakteristiske "ører". Den gennemsnitlige fugl længde er 35-43 cm med en vingespids på 60-80 cm,
  • slags Elf ugle (Misrathene) - en art, hvis repræsentanter blev beskrevet så tidligt som 1861, og varierer også i kropslængde inden for 12-14 cm, med en vægt på ca. 45 gram. Lander kroppen i lodret retning, med et relativt stort hoved og fraværet af "ører"
  • slags Andes skovl ugle (Henoglauh) - en enkelt art, hvis repræsentanter er karakteriseret ved dannelsen af ​​et monotypisk slægt,
  • slags Papuan ugle (Uroglauh) - en art, hvis repræsentanter har en monotypisk slægt og varierer i gennemsnitlige størrelser med en kropslængde inden for 30-33 cm, et lille hoved og også en lang hale del. Vinger forkortet med afrunding. Den forreste disk er hvid, men de unge har en lysere farve end voksne fugle.

Således er det sædvanligt at tildele svinekamilien kun tre hovedfamilier, der kombinerer tre dusin slægter.

Distributionsområde

Typer af scoops fik distribution i Europa og Asien, samt i Afrika og Amerika. Repræsentanter for Splyushka slægten er blevet særlig populære i Europa. I vores land er der foruden splyushka i fjernøsten østlige og krave skovle også ret almindelige, og i Centralasien og i Kasakhstan kan man observere en øde ørken.

Dette er interessant! Sparugler er repræsentanter for forskellige biotoper, herunder taiga, samt ørkener og tropiske skovzoner, derfor bor sådanne individer næsten alle verdensdele, med undtagelse af Australien.

Repræsentanter for slægten Megasorses er indbyggere i Nord-, Sydamerika og Mellemamerika, og Neyasyti er bredt spredt i Europa, Nordafrika, såvel som i Asien og i Amerika. Neotropiske ugler beboer skovene i Sydamerika og Fiskugle - kun Asiens område. Relativt talrige hvide ansigtssko er ret udbredt i vores dage afrikanske indbyggere, og pseudossorer er de usædvanlige indbyggere på øen Jamaica.

Ugle kost

Ugler bor næsten hele kloden, så fødevarer af sådanne rovfugle er hovedsageligt af animalsk oprindelse, men har en stor mangfoldighed af arter. Uger, som de største repræsentanter for ugler, fodrer udelukkende på varmblodig mad, og sjældne iglonogie-personer foretrækker at spise insekter.

Uden vand kan en ugle tilbringe flere måneder, og et tilstrækkeligt niveau af væske i en rovfugl er forsynet med friskt blod af bytte. Owls jagt og følgelig fodre, hovedsageligt i mørket.

Udvindingen af ​​de største repræsentanter for uglegruppen kan ikke repræsenteres af meget store ræv, lemmings og gnavere, men også praktisk taget af nogen fugle. For eksempel byder de hvide polarugle hovedsagelig på sorter af musevinger, harer og ikke for store erminer, og husugler spiser meget aktivt forskellige skadedyr, herunder forskellige gnavere.

Det er vigtigt! Det skal huskes, at ugler aldrig spiser carrion, og i vinterperioden fremstilles fødevarelagre af sådanne fjedrede rovdyr direkte i reden.

Tiny elf sønner fodrer kun på insekter, og ugelens kost er utrolig forskelligt. Сипухи, наряду с сычами, предпочитают селиться вблизи человеческого жилья где и истребляют огромное количество вредных грызунов.

Naturlige fjender

Основной причиной гибели сов принято считать недостаточность питания. I nogle år, når det samlede antal gnavere og andre dyr jaget af ugler er ubetydeligt, dør omkring en fjerdedel af de unge mennesker. Blandt andet bliver forskellige typer af ugle meget ofte udsat for rovangreb af temmelig store fugle som høge, ørne og gyldne ørne.

Det er vigtigt! Resten af ​​polaruglen er ødelagt af arktiske ræve, der spiser kyllinger og æg, og skuas, der har kraftige næb og veludviklede klør, udgør en særlig trussel mod afkom af denne art.

De vigtigste fjender af uglekyllinger, der falder ud eller flyver for tidligt fra deres rede, er forskellige kødædende dyr, herunder vaskebjørn, fritter og ræve. Men ugens største fjende er en mand, der har en ødelæggende virkning på fuglens levested ved at skære ned træer. Owls er blandt andet ofte genstand for en uautoriseret jagt.

Befolkning og arter status

På trods af at mange uglearter medfører betydelige fordele for mennesker og ødelægger mange skadelige insekter såvel som gnavere, er nogle medlemmer af denne familie blevet ganske sjældne, hvilket blev fremkaldt af det begrænsede distributionsområde og deres forskydning fra de vigtigste naturtyper. Til dato er arktiske ugle og nogle andre arter blevet optaget i den røde bog og tillæg II til konventionen СИЭS.

Bevaringsstatus for arten

Owl er ikke blandt de arter, hvis eksistens er truet, men reduktionen af ​​de sædvanlige nestepladser er en alvorlig fare for den. I Østeuropa i de seneste årtier har der for uforklarlige grunde været et katastrofalt fald i uglepopulationens population. Arten er næsten forsvundet fra de baltiske lande og Hviderusland, er blevet sjældne i Ukraine og Moldova. Nu er låveuglen opført i de røde bøger i flere lande i Østeuropa.

Se og mand

Barnugler er ofte til bolig for en person, bosætte sig i loftsrum, i gårdebygninger, ruiner, kirker og klokketårne. Det er ikke for ingenting, at på engelsk "lammeglade" er oversat som "lammegulv". I byer, hvor der altid er mange rotter og mus, er laderugler altid lette at finde for sig selv. Og derudover har de "urbane" lammugler lært ved natlys at jage natinsekter og flagermus.

Som andre owlarter har folk altid behandlet lammugler med overtroisk frygt, især da det var dem, der oftest blev mødt i nærheden af ​​deres hjem. Og ligesom andre ugle var lammegarn et symbol på visdom. Nu er overtro om ugler heldigvis væk, og folk behandler disse fugle med åbenbar sympati. Og ugleens rolle i kampen mod bygarn er åbenlys og ikke bestridt af nogen.

Fordeling og levesteder

Læggeuglen er en af ​​de mest almindelige fugle i kloden. Det findes på alle kontinenter, med undtagelse af Antarktis, og på mange øer, herunder fjerntliggende. Barnyglen tolererer dog ikke det kolde nordlige klima, så det findes ikke i de nordlige regioner i Canada og Nordeuropa. Læggeuglen blev med succes indført (afgjort) på mange fjerntliggende øer: Hawaii, Seychellerne, New Zealand. Indførelsen af ​​lågeuglen til Seychellerne i 1949 viste imidlertid, hvordan skrøbelig den naturlige balance og hvor let det er at bryde den. Faktum er, at laven ugle i Seychellerne begyndte at jage ikke kun rotter, men også den endemiske Seychellernes tønde, hvis tal begyndte at falde kraftigt.

På en bred vifte af områder er der mere end 30 arter af lammugle.

I vores land findes lammegugle kun i Kaliningradregionen.

Læggeuglen lever i forskellige biotoper, undgår kun tætte skove. Dette er en af ​​de få fuglearter, der har haft gavn for menneskelige økonomiske aktiviteter til skovrydning og landbrugsudvikling, fordi den udvidede fødevareforsyningen og gjorde det muligt at spredes meget bredt. Læggeuglen sætter sig villigt ved siden af ​​menneskets bolig.

Ernæring og fodringsadfærd

Grundlaget for laden ugle kost består af forskellige muslignende gnavere og skruer. Det fanger dog fugle, herunder rovfugle, flagermus og frøer og insekter. Under en jagt flyver en ugle enten rundt om sit domæne og ændrer hele tiden sin højde - op og ned eller venter på et offer fra et bakhold. Owlens flyvning er blød og tavs, da vingerne er indrettet således, at flyvefjedernes ender slukker lyden af ​​flyvningen.

Barneskovlen bliver dræbt med sine klør, og så går den med sit lange ben og går i stykker med dens næb. Deres hals er så mobil, at de kan spise næsten uden at bøje sig over deres bytte. Under måltidet bevæger ugerens ansigtsskive hele tiden sig, når munden åbnes og lukkes, så det lader til, at staluglene konstant gør ansigter, mens de spiser.

vokalisering

Barnens ugles stemme - en særlig hes "heya" - var fremkomsten af ​​fuglens russiske navn. Generelt snakker de mest "snakkesomme" lader i ugleperioden. På dette tidspunkt skriger de høje eller skrumpe og skrige. Udenfor avlssæsonen er staluger normalt tavse. Foruden stemme lyder de nogle gange deres næb eller flauntly klapper deres vinger.

Livsstil og social struktur

Barnugler er ensomme, men på steder, der er rig på bytte, kan de opbevares i små grupper. Dette er en af ​​de mest "nat" ugler. Barnugler sover om dagen, og for en nat vælger de en naturlig eller kunstig niche: en hul, et hul eller en gammel loftsovn i huset. Som regel lever de stillesiddende, men i tilfælde af manglende bytte ("ikke mus år") kan de migrere til et nyt sted.

Mødt indbrugeren af ​​hans territoriale ejendele spredes lammens ugle sine vinger og bølger dem, nærmer sig fjenden. På dette tidspunkt løfter uglen højt og klikker på hans næb. Truslen udgør, som for andre ugle, ikke til stede i lammeguglen. I stedet spredes det sine vinger i et vandret plan og ligger ned og klamrer sig til jorden med tæt presset fjerdragt. Hvis en sådan demonstration ikke hjælper, kan lammens ugle angribe fjenden, falde på ryggen og slå på med klør.

Når en person nærmer sig, stiger ugelene normalt højt på deres lange ben og svinger forsigtigt, mens de aktivt bevæger fjerene på ansigtsskiven "grimacing" og så flyver væk
Øjnene til lågeuglen er meget veludviklede, de ser perfekt både i mørke og i stærkt lys.

Ryktet, som alle andre ugle, er også veludviklet. Ørene ligger asymmetrisk på siderne af hovedet, venstre er ovenover, højre er under. Denne høreapparats struktur hjælper fuglene til at høre lyde af potentielle ofre fra forskellige vinkler. De korte tykke fjer, der rammer frontskiven, er gode lydreflektorer. Barnugler er meget modtagelige over for alle lydsignaler, og i tilfælde af for høj lyd dækker de øreåbninger med særegne stik dækket med små fjer.

levealder

Ifølge ringen kan lammedyrene leve i naturen op til 18 år, men deres gennemsnitlige forventede levetid er meget mindre - ca. 2 år. Imidlertid er der også "champion" -resultater: I Nordamerika levede lammeguglen i 11 år 6 måneder. I Holland boede hun i owl i naturen i op til 17 år og rekordindehaveren var en lammegård fra England, der boede i fangenskab i 22 år.

Holde dyr i Moskva Zoo

I vores zoologiske haver boer uglene i pavillonen "Night World", som selvfølgelig er optimal for denne art. Nu indeholder den 5 fugle. På udstillingen kan du altid se 1 par, resten "hviler" i et ikke-udstillingsrum, fuglene ændres hvert år. De fleste gylleugle er afledt af naturen. Et par lammedyr regelmæssigt opdrætter, de havde allerede 4 kød. De inkuberer nestlingerne og fodrer kyllingerne.

Loven uglet diæt i zoologisk have består af 6 mus hver dag.

Økonomisk værdi

Uge i naturen er simpelthen af ​​stor betydning. Sådanne fjedrede rovdyr kan begrænse det samlede antal gnavere og bidrage også til aktiv udryddelse af syge eller for svage fugle, som har en positiv effekt på genpoolens samlede præstation.

Blandt andet fordeler sådanne fugle massivt alle slags frugter og forskellige planter af planter, hvilket letter deres afvikling. Litter repræsentanter for alle typer ugle tilhører kategorien værdifulde organisk gødning. En ugle er en ekstraordinært smuk og stolt fugl, og mange familiemedlemmer kan nemt og hurtigt tilpasse sig til at leve sammen med mennesker, så de fortjener at være i kategorien af ​​populære og meget populære eksotiske kæledyr.

Se videoen: En klok gammel ugle. barnehagerymer. sang for barn. A Wise Old Owl (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org