Fugle

Redstart, have, coot (fugl)

Pin
Send
Share
Send
Send


Den russiske fuglebeskyttelsesunion har kaldt redstart for 2015 en fugl. Den mest almindelige og almindelige redstart i vores land er (det er også en redstart i haven, redstart coot). Det er en lille, mindre spurv, en fugle af flycatchers familie med en lys rød hale, som det ofte rykker. Som følge heraf bliver det røde sted tydeligt synligt mod fuglens grå ryg og brune vinger og ligner en opblussen. Andre ydre tegn på denne fugl er: for mænd er rød hele kroppen i bunden, hovedets og halsens sider er sorte, og panden er hvid (derfor kaldes navnet). Hunnerne er lysebrune, mørkere på toppen med brune vinger. Unge individer er brune med mørke pletter. Det vigtigste identifikationsmærke, den orange-røde hale, er til stede hos mænd, kvinder og unge fugle.


Fælles Redstart

Den rødlige, "brændende" hale af fuglen blev påskud til sit russiske navn. Den brændende hale blev også bemærket af Karl Linnaeus, som i 1758 beskrev røde start med det latinske navn Phoenicurus phoenicurus, som kan oversættes som "Phoenix hale". Phoenix, vi husker, efter gammel tradition, brændt i ilden og genoplives igen, og det græske ord betyder hale.

På engelsk kaldes redstart redstart. Ordet start i dette tilfælde går tilbage til Mellem engelsk stert og Old English steort "hale". Ved ordet start, der betyder "at begynde" (fra den gamle engelsk styrtan til "hoppe op"), har den ingen relation. Den røde hale af fuglen fik øjet og andre nationer. Derfor betyder redstartets navn i mange sprog "rød hale" (italiensk codirosso, svensk rødstjärt, græsk κοκκινουηρης, dansk rødstjert, belorussisk basar). På spansk har redstart navnet abanico, som bogstaveligt betyder "fan". Tilsyneladende bemærkede opmærksomme spanierne, hvordan den røde starthane regelmæssigt åbner halen, som en fan. Det finske navn på redstart leppälintu er "alderfuglen". Romerne kalder det codras, som kan oversættes som "lesovik", men de kender også navnet coadă-rosie "rød hale".

Rødstart bor i løvskove, ofte i haver og parker. Hun arrangerer rede i hulrum, i stubber, nogle gange endda på jorden under buske. Redstart bosætter sig i nicher af menneskelige bygninger, selv i træ logs. Rædstarten holder normalt lavt på træernes grene på buske, flyver til jorden, hvor den søger efter sin mad. Men sangmanden kan dog finde sted på toppen af ​​træet.

Ivan Shamov, en fuglkangsfisker, skrev om redstartet: "I april fløj flådene fra de fjerntliggende lande til deres yngleområder fra år til år og søgte deres hjørne uden fejl og i begyndelsen af ​​april, da haverne begyndte at tørre ud efter forårens optøning. om morgenen, så snart en lysestråle fremstår i øst, annoncerer fuglen haven med sin beskedne karakteristiske sang, i maj bliver sangen ikke afbrudt selv om natten. Under retsmødet syntes hun at gå ud med ordene: fi! re-re-re-re blomst blomstret. det gentages altid på samme plan, men det er bemærkelsesværdigt, at redstart næsten aldrig vil sætte den samme ende i sin sang, men en ny hver gang. Og denne fugl er meget underholdende, du lytter altid med glæde og prøver at bestemme, hvad slutningen vil være. Normalt består det af ønsket af forskellige fugle. Udover denne sang af redstart hørte læseren utvivlsomt sin karakteristiske trang: ud! Whit!, Som hun højlydt og i lang tid gentager, især i et dårligt vejr, og når hun er bekymret for noget, råber hun: whit-te-tech! "(" Our Songbirds ", 1910).

I sang og græd af mange fugle er folk vant til at høre meningsfulde ord og sætninger. For eksempel blev det antaget, at lapwing spørger: "Hvem er du? Hvem er du? "Og linser:" Du så Vitya? Så du Nikita? " Ikke undgået sådan en populær fortolkning og sang af redstart. Bønderne i Smolensk-provinsen troede på, at redstartet priste "Jeg var i Skt. Petersborg, jeg var i Skt. Petersborg ... Peter så, Peter så".

Rødstart føder på insekter. Fuglen er på udkig efter dem på jorden, og på grene kan den fange dem på flugt. Ornitologen A. N. Promptov i 1940 beregnede at rødstartfoderingen på kyllinger bragte foder til reden 469 gange om dagen. Redstart jagt på både flyvende insekter og larver. Jaktområdet har en diameter på 200-300 meter. I sensommeren tilføjer redstart bær til kost.


Fælles Redstart med bytte

I maj sætter Redstart 5-9 æg med blå farve. Hatching varer omkring 15 dage, omtrent samme redstarts fodrer brød. Når kyllingerne flyver fra redenen, og det sker i midten af ​​juni, tager forældrene sig af dem i nogle få dage, og så begynder de unge redstarter at leve alene, og de voksne begynder den anden kobling - i det meste af klimaet tillader klimatiske forhold det. Redstarts begynder at flyve syd i september, lejlighedsvis dvæle indtil midten af ​​oktober. De vinter i Afrika og Syd Arabien.


Distribution og overvintringszone af redstart

En relativ redstart er redstart-nib (Phoenicurus ochruros). Hun har ingen hvid plet på hendes hoved, og hendes hals og bryst er sorte. Men selvfølgelig forbliver hovedtræk ved rødstart, den røde hale.


HUSRØDSTJERT

Denne fugl er interessant i sin historie for distribution. De oprindelige levesteder af redneck-nib er bjerge i Europa og Asien. Dens asiatiske underarter fortsætter livet for indbyggerne i bjergene: i Altai, Tien Shan, Sayan-bjergene, Dzhungarsky Alatau, i den sydlige del af Tibet og Himalaya, i bjergene i Iran, på Ordos plateau, i Kaukasus, i Hindu Kush. Chernushki reden på klipper og bjerge. Om vinteren flyver de til Indien, Etiopien og Somalia, den sydlige halvdel af den arabiske halvø.

Den samme skæbne var med rødstart-chernushki-kvinderne i Karpaterne, Alperne og andre bjergrige områder i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Med byens vækst voksede de gradvist ned blandt stenbygninger, som tilsyneladende syntes at være som sten. Som følge heraf begyndte langsomt men sikkert at begynde at sprede sig ud over sine indfødte bjerge.


Fordeling af forskellige underarter af redneck-chernushki

A. Bram skrev om hende: "I starten var redstartet en bjergfugl og nestet på klipperne, men nu i Tyskland er det blevet en husfugl og har lært at bygge rede i bygninger, uden at sondre mellem befolkede byer og enkelte gårde." Bram bemærker, at denne fugl blev set på Krim på ruinerne af Malakhov Kurgan, hvor "dens melankolske sang var meget hjælpsom."

Opholdt sig i de bjergrige landsbyer i Karpaterne og Alperne, fortsatte redstart-nibet til at komme ned til sletterne. Først var det ikke særlig fjernt fra dets oprindelige levesteder, men i midten af ​​det 20. århundrede begyndte det at sprede sig ganske hurtigt nord og syd fra Centraleuropa. Nogle forfattere skriver, at genbosætningen af ​​Chernushka-Chernushka passerede efter Anden Verdenskrig, da der var mange ruiner i byerne, hvor denne fugl kunne bygge rede som i sine sædvanlige klipper. Redneck-nibble uden for de bjergrige områder og bor nu hovedsagelig i byer, der ligger i hullerne i betonplader, ventilationskanaler, andre nicher og fordybninger af bygninger.

Ornitologen M. S. Dolbin for første gang bemærkede udseendet af redstart-niben i den hviderussiske polesye. L. L. Semago mødte hende i Voronezh i 1963. Oleg Borodin, forfatteren af ​​essayet om redstarts på webstedet for Ruslands Fugleforbunds Rusland, siger, at han var den første i Ulyanovsk-regionen for at se rødstartkøkkenet i 1980.

I Rusland er der flere repræsentanter for slægten Redstart. Den sibiriske rødstart (Phoenicurus auroreus) bor i det østlige Sibirien. I Altai, Sayan og Tien Shan bjergene, den gråhårede rødstart (Phoenicurus caeruleocephala), den rødspidsede rødstart (Phoenicurus erythronotus) og den rødbælte rødstart (Phoenicurus erythrogastrus) findes. Den sidste af disse arter findes i Kaukasus.

REPRODUKTION

Redstart par er ofte bevaret i flere år. Mænd vender tilbage til hestesteder tidligere end kvinder. De er på udkig efter et sted for en rede: Normalt er det en hul eller en bunke af døde træer. Efter at have fundet et sted, kalder de til kvinder, ikke flytter væk fra stedet: trods alt kan et sted tage. Der er endnu en måde at invitere en kvindelig - at komme ind i den hule og udsætte den "flammende" hale. Kvinden leder efter en mand og ankommer i hulen. Efter partnerens udseende starter hanen straks parringsspillet. Når kvinden nærmer sig fremtidens rede, synger hanen en sang og bøjer hovedet og viser en hvid pande, der spinder rundt om sin akse. Herefter fugler fuglene og linjer hulen med tørt græs, bark og mos. I sluttrinnet er "børneværelset" isoleret med ned og uld. Kvinden lægger 6-7 æg og inkuberer dem i to uger, fra tid til anden forlader reden for at tilfredsstille sult. Til kyllinger, der optrådte om to uger, bringer begge fugle mad.

Den redstart mand er også ansvarlig for at holde redenen ren i de første dage efter at kyllingerne er kommet frem. Hanen laver børns ekskrement i næbene. 2 uger efter kyllingernes fødsel lærer man at flyve. Men selv når kvinden inkuberer den anden kobling, fortsætter hanen med at nestle kyllingerne fra den første kød. Efter kyllingerne fra den anden kobling begynder de ældre kyllinger et uafhængigt liv.

Hvor den bor

I Europa bor Redstart i lette blandede skove, og i Afrika og Asien er der også bjergskove. Det efterlader stenede steder og klipper i nærheden af ​​bjerggege til en nær slægtning - den sorte rødstart.

I nogle haver eksisterer begge arter af disse fugle sammen. Blandt de bedste steder i Redstart er gamle parker og gyder, hvor der er mange gamle hule træer. I Berlin, redstarts befolket by parker, haver og kirkegårde. I dag er de urbane rystende befolkninger mere rigelige end i forstædernes skove. I slutningen af ​​august begynder Redstarting Plants at forberede sig på at flyve til varmt Afrika. Vinteren bruges i landene syd for Sahara.

Hvad der spiser

Redstart feeds på forskellige insekter og edderkopper, som de finder på jorden, på træstammer, grene og blade. Lejlighedsvis fugle fanger insekter i luften, leder efter bytte fra et bakhold.

Rødstart har ikke travlt med at spise det fangede bytte - i første omgang tager det det på et sikkert sted. Store insekter, såsom biller, støder hun på forhånd med et slag til jorden, og græshopperne river af benene. Udover larver, myrer, små bløddyr og tusindfugle spiser fuglen bær og frugter. Små kyllinger kan kun sluge hakket mad, så voksne fugle kaster først de fangede insekter og giver dem kun til kyllingerne.

Voracious kyllinger bringer ofte forældre til at fuldføre fysisk udmattelse, fordi fuglene flyver til redenen op til 500 gange om dagen, hver gang at bringe mad til kyllingerne i deres næb.

BEMÆRKNINGER Rødstjert

Rødstart nestes ofte nær nuthatch eller tit. Hun lægger villigt æg i specielt forberedte huse. Jo højere vil være sit hus i haven, jo større er chancerne for en vellykket reproduktion af fuglen selvfølgelig forudsat at der er en tilstrækkelig mængde mad i området. Gartnere glæder sig over, når disse insektlevende fugle vises på deres steder. "Venskab" hos folk med redstart bringer dem store fordele. Fuglen redder trods alt haverne fra forskellige skadedyrsskadedyr: græshoppebagler, sengeløfter, larver, bladbagler og myg.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMATION.

  • Redstarts, som vagter, ryster deres haler op og ned.
  • Den fælles redstart kan angribe sin refleksion ved at se den, for eksempel i et glasvindue.
  • Hanen jager i luften, mens kvinden søger mad på jordens overflade.
  • Navnet på denne fugl angiver, at den har en farvet hale. Det "brænder", fordi halefjederne har en brændende farve.
  • Det er i redstart-redenen, at gøget ofte forlader æggene. Redstarts tager sig af gøgler som om de var deres egne kyllinger.

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER AF MONTERINGEN. BESKRIVELSE

kvinde: i sammenligning med hanen er den farvet mindre klar. Halen er lys rød, resten af ​​fjerkræet er brun.

mandlig: ryggen er askegrå, brystet, maven, siderne og halen er rustne-røde, halsen og kinderne er sorte. Den lyse røde hale og hvide pande spiller en vigtig rolle under udførelsen af ​​den rituelle dans.

æg: i lægge 6-7 blålig, undertiden dækket med brune pletter af æg.


- Nesting sites
- Vinterområder

Hvor den bor

Rødstart reder i Europa overalt, med undtagelse af Irland, såvel som i Nordafrika, Sibirien og Lilleasien. Vintre i Vest- og Østafrika.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

På de fleste steder i det europæiske sortiment er antallet af redstartpopulationer faldende. Årsagen kan være en langvarig tørke i vinterområderne i rødstart.

Rødstjert. Brateevo. Marino. Video (00:00:24)

Den fælles redstart i Moskva er ikke mange. For vinteren flyver til Afrika og Syd Arabien. I Brateevo og Marino ser hun meget sjældent og tæt på boliger.
Om sommeren blev Redstart-reden observeret i ødemarker nær Upper Fields.
En gang i den varme vinter blev der set flere rødstikker på de samme øer.

Se videoen: Moussier's Redstart - Malta (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org