Dyr

Animal protein: art, beskrivelse, habitat, mad, avl

Pin
Send
Share
Send
Send


Ekornes liv har altid interesseret ikke kun forskere, men også almindelige rejsende. Det er altid interessant at observere dyrets adfærd, dens utrolige aktivitet, nysgerrighed, sød troværdighed, lynovergang fra en handling til en anden.

Disse er vilde dyr. Protein i naturlige forhold i Rusland findes i skov-steppe og skovzone. Fra begyndelsen af ​​det 20. århundrede begyndte dette dyr at bo i parker og haver nær forskellige bosættelser, og nogle gange på deres område. De er ikke bange for store byer.

Ekornet, en beskrivelse deraf kan findes i mange publikationer, der begynder med skolebøger og slutter med specielle referencebøger, indgiver i hulrum eller i specielle reden i form af en bold - homøerne, som hun fremstiller af grove grene på ydersiden og blød bark indefra.

I bosættelser er det ofte med glæde at besætte fuglehuse og andre fugle reden.

Egern er et meget intelligent dyr. Hun har ikke travlt med at migrere til varmere lande selv i en meget hård vinter, hvis hun ikke har problemer med mad eller bliver fodret af mennesker.

Ekorn: beskrivelse, eksterne funktioner

Den almindelige egern er et ret lille dyr med en slank, lidt langstrakt krop, en hale med "kam" og et hoved med en regelmæssig afrundet form. Øren er aflange, udtalte kvaster vises om vinteren.

På ansigtet, maven, forpoten er der vibrationer, specielle sanser, som hjælper dyrene til bedre at navigere i rummet. Bagbenene er meget længere end fronten, og tæerne på poterne er kronet med skarpe, klæbende klør. Håret er længere på siden af ​​halen end på hele kroppen, derfor har halen en svagt fladt form.

Ekornet om vinteren køber blød, høj og fluffy pels. Om sommeren er det mere sjældent, hårdt, kort. Farve ændres sæsonmæssigt inden for samme befolkning. Dyret smelter to gange om året (undtagen halen - det smelter kun én gang).

Om foråret opstår der i april-maj og efterår - i september-november.

Spise egern

Denne søde gnaver er en typisk indbygger i skoven. Sandsynligvis er grunden til dens kost frøene til træer og buske. Squirrel foretrækker at leve i blandede nåletræskov. Her har hun de bedste foderforhold. Desuden elsker dyret modne mørke nåletræplantager - granskove, cedertræer, fyrtræer, efterfulgt af løvfældende plantager, blandet fyrretræ, tærv af cedertræ. I Kaukasus og Krim føles den fælles egern meget komfortabel i kulturelle landskaber - vinmarker og haver.

Livsstil

Egern er et mobil og livligt dyr. Hun gør nemt store "fly" fra træ til træ. Nogle gange flyver de "i en lige linje op til 10-15 m, mens mesteren" styrer "halen. I den sneløse tid, såvel som i løbet af røvperioden, bruger den lang tid på jorden, hvor den bevæger sig i hopp.

Ekorn om vinteren bevæger sig hovedsagelig langs "toppe". Ved den mindste fare, gemmer sig i træerne, som normalt gemmer sig i kronen. Aktiv om morgenen og om aftenen. Op til 80% af tiden bruger hun mad.

Midt om vinteren forlader den kun sin rede for fodringstidspunktet, det kommer ikke ud af reden under alvorlige frost, der falder i en semi-dormant tilstand. Egern er ikke territoriel - enkelte steder udtrykkes svagt.

Proteiner er forskellige i deres evne til at skjule og finde skjulte frø og nødder, de opdager hurtigt, at folk kan være en fødevarekilde og vænne sig til at spise fra deres hænder.

På trods af deres charmerende udseende er de ret aggressive, moderat mistænkelige og endog kendetegnet ved deres klump. Disse søde dyr kan let tæmme dyr, men kæledyr i den sædvanlige forstand er usandsynligt. De kan ikke tilskrives dyr, som kan kose eller "kæle". Selv med de varmeste venskaber, klarer du kun lejlighedsvis at sløre dyret med pels.

Meget sjældent bliver proteinet så tæmt, at det giver dig mulighed for at vælge dig selv. Unge dyr tilpasser sig nye forhold meget hurtigere end voksne.

Egern arter

Dyrene, der holdes i fangenskab, omfatter almindelig egern og teleutka egern.

Ekorns almindelige refererer til gnavere, det er kendt for enhver person - en voksen og et barn, selvom han kun så hende i billedet. Fordelt i hele Rusland. De eneste undtagelser er ørkenzoner, stepper og halvøken.

Ekornet teleutka er en særlig underart af den fælles egern. Det er hovedsageligt fordelt i det østlige Sibirien, på Kamchatka-halvøen, akklimatiseret på Krim og Kaukasus.

Disse typer af proteiner afviger kun fra hinanden i størrelse og farve - teleutka større.

levealder

I gennemsnit er levetiden for disse dyr under naturlige forhold ikke mere end 3,5 år. I hjemmet, når dyret ikke er truet af frost, er det forsynet med mad og beskyttet mod rovdyr lever egern op til 10-12 år. Tilfælde, når egern lever i fangenskab op til 16 år, snarere en undtagelse fra reglen.

Vedligeholdelse og pleje

Hjemets egern er en skabning med uigenkaldelig energi, som kan springe og løbe i timevis. For sin vedligeholdelse i huset er et rummeligt værelse eller et stort bur nødvendigt.

For et dyr kræves et bur med dimensioner på 50x60 cm og en højde på 150 cm. Det er bedre at gøre stængerne galvaniseret eller til at belægge dem med god pulverlakering. Mellemrummet mellem stængerne må ikke være mere end 2 cm. Kassen skal være udstyret med en indtrækbar bakke for at gøre det lettere at rengøre. Sæt hø, stok eller skovmos på pallen.

Sørg for at bur burde være drikkeskål, fodring af trug og huse, hvor egern sædvanligvis arrangerer reden. Et lille dyr har brug for to huse, som skal være godt fastgjort i en tilstrækkelig højde. Sæt i et burstykker af blødt stof, stykker af uldgarn, lille savsmuld, en lille uld, som egernen nødvendigvis bruger, når man organiserer reden.

Ejeren skal have adgang til huset (for dette kan du bruge et foldet tag eller en bred indgang). Glem ikke om mineral- og saltstenene, som skal installeres på et sted, der er bekvemt for kæledyret, det er bedre, hvis dette er et sted ved siden af ​​trug eller feeder.

Vi har allerede sagt at egern har et stort behov for bevægelse, derfor kan du ikke undvære forskellige stiger, hængekøjer, gynger, store grene og hjul.

Hjemmekornet vil føle sig godt tilpas i et bur, der ligger væk fra træk og solens direkte stråler. Det skal rengøres om dagen. Det vil beskytte dit kæledyr mod infektionssygdomme.

avl

I middelbreddegrader opdrætter proteiner i naturlige forhold to gange om året. Op til 12 unger er født i kuldet. Graviditet egern i hjemmet varer 5 uger. Umiddelbart efter fødslen begynder proteinet at udføre sine pligter. Hun er en meget god mor, omgivet af omhu og opmærksomhed. I en alder af to uger er de unge dækket af pels, ved 4 uger gamle begynder de at se tydeligt. På den 40. dag begynder babyerne selv at lede efter mad, i 2 måneder begynder de fuldt ud at leve uafhængigt. Fuld pubertet opstår med fem måneder.

Det skal huske på, at proteinet ofte ikke reproducerer hjemme. Beskrivelsen af ​​eksperterne antyder, at denne proces i fangenskab kun er mulig med god pleje af dyret og dets højkvalitets ernæring.

Hvad ser en egern ud?

Ifølge zoologisk klassifikation hører dyreproteinet til klassen af ​​pattedyr, rækkefølgen af ​​gnavere, egernfamilien. Hans beskrivelse er som følger: Et lille, meget sjovt og mobilt dyr med en langstrakt krop og en smuk frodig hale. Længden af ​​kroppen i egern er ca. 20 eller 30 centimeter, længden af ​​halen er en tredjedel kortere. En egerns hale er ikke bare en dekoration. Det tjener som et ror i et spring, en balancestang, mens du løber langs trægrene, et tæppe under søvn. Udseendet af halen er en indikator for dyrets sundhed, ifølge hvilket dyrene vælger deres partner.

Der er kæmpe egern med en kropsstørrelse på omkring halvtreds centimeter. Og den mindste art overstiger ikke en længde på syv og en halv centimeter. Fortsat beskrivelse af egern, skal det bemærkes, at hovedet er lille, lidt langstrakt. Hun har skinnende sorte øjne, en afrundet næse og lange ører, som ofte har børster.

En egerns poter er stærke, med skarpe, klæbende klør. Hind lemmer længere end fronten. På dyrets ansigt, underliv og pote er der specielle hårde hår - vibrissae, der udfører sansorganernes funktion.

Hvor bor de?

Ekornes levesteder er usædvanligt brede. Omkring halvtreds arter af disse dyr "lever" i Europa, Asien, Afrika og Amerika, hvor der er høj skov. Ekorre er uhøjtidelige dyr. De har det godt, både i nord og i syd, i bjergene og i sletterne. De findes også i byparker og pladser.

Fra dyrets bopæl afhænger dyrets udseende, størrelse og farve. Ekorre - indbyggerne i bjergene er større end deres flade slægtninge. Og jo tættere på midten af ​​rækken bliver jo lysere dyrenes farve.

arter

I naturen er der for mange egernarter at liste dem alle. De mest berømte af dem er: Aberta egern, ild, kaukasisk (persisk), flyvende egern, japansk, mus, indisk kæmpe, tofarvet og mange andre.

Den eneste art, der lever på territoriet i Rusland, er den røde egern eller veksha. I denne dyreart er der mange underarter, der varierer i størrelse og farve.

Ved antallet af forskellige farveindstillinger er en almindelig art foran alle sine pårørende. Samtidig skifter skyggen sæsonmæssigt. Om sommeren har pelsen i repræsentanter for denne art en rød, brun eller mørk brun farve. Om vinteren bliver den grå, undertiden næsten sort eller brunlig, som i Karpaterne, Fjernøsten og Manchurian underarter.

Den største blandt almindelige egern - teleutki - om vinteren flaunt i sølvgrå og blålig frakker. Samtidig er deres hale lysegrå med et snit af sort og gullig rust. På denne baggrund tilhører Teleut-proteinerne Graytails.

Andre sorter af vinterhalefarve er browntails, redtails og blacktails. Blandt egern er der personer med krybdyrfarve samt melanister (helt sorte) og albinoer (absolut hvide prøver).

I betragtning af beskrivelsen af ​​egern er det værd at bemærke, at to gange om året, ligesom mange andre dyr, skifter de pelsen. Om foråret sker det, oftest i april-maj, om efteråret - i hele sæsonen. Foråret smelter i egern, der starter fra hovedet til bagens bund. Efterårsmolt går i modsat retning - fra roten af ​​halen til hovedet. Således smelter halen af ​​disse dyr en gang om året.

Smeltningsprocessen, som i andre pattedyr, afhænger af dagslysets længde. Når det ændrer sig, producerer dyrets hypofyse et særligt hormon, som påvirker thyreoidkirtlen. På grund af dette begynder smeltning.

Tidsplanen og varigheden af ​​denne proces er ikke konstant. De afhænger af vejrforholdene og mængden af ​​foder. Hvis der er meget af det, starter skiftet af ildfrakker tidligere og slutter hurtigere. Kvaliteten af ​​den nye pels afhænger også af de klimatiske forhold og fødevareforsyningen.

Ekornhus

Ekorre udstyre altid deres hjem på træer, og foretrækker at bruge huler til dette formål. Ved ikke at finde et passende husbyggeri opbygger dyret en sfærisk rede, der ligger højt over jorden blandt det tætte løv. Inde i egern er boligen foret med tørt græs, blade, isoleret med mos eller lav.

Resten har to indgange, hvoraf den ene er placeret på siden af ​​stammen, så proteinet kan undslippe i tilfælde af fare. I svær kulde i et sådant hus går til flere dyr, er indgangen lukket med mos, og det sparer dyrene fra frysning.

Normalt har egern op til en halv halv snesevis af boliger, som de ofte skal forandre, formodentlig at undslippe fra parasitter. Hvis kvinden har en egern, overfører hun dem til et nyt sted i tænderne.

Hvad spiser egern i skoven? Basen af ​​dens kost er vegetabilsk mad - frøene af nåletræer, friske og tørrede svampe, i de sydlige områder - nødder og egern. Med mangel på basale typer af fødevarer kan proteiner spise nyrer og skud af træer, knolde og jordstængler af forskellige planter, bær, lav. I foråret forår, begynder egernene at spise dyr mad - insekter og deres larver, frøer, fugleæg og kyllingerne selv.

Alle ved om proteinopbevaring. På vinteraften høster de nødder, egern og kegler, gemmer dem i huler eller begraver dem under træernes rødder. Glemmer dens proteinreserver. De er ved et uheld bumpet ind af enten sig selv eller andre skovbyggere. Men hun kan finde "pantries" lavet af mus, chipmunks eller nutcrackers under et 1,5 meter sne.

reproduktion

Ekornes almindelige eller wexa bringer eftertiden, normalt to gange om året. I den sydlige del af rækken er der også tre kuld. Kun Yakut-egern opdrætter kalve en gang om året. I parringsperioden søger kvinder fra tre til seks mænd. De opfører sig aggressivt mod deres rivaler, springer og knuser deres poter på grenene.

Den stærkeste får ret til at mødes med en kvinde, hvorefter hun bygger en rede. I det, efter 36-37 dage og født egern. Antallet af kalve kan være fra tre til ti, normalt i andet kuld er der mere end den første. Ekorre er født nøgne og blinde, hver af dem vejer ca. 8 g. Moderen fodrer dem med mælk i omkring en halvanden måned. I en alder af ca. 9 uger begynder babyer at lede uafhængige liv.

Efter at have overvejet beskrivelsen og levemåden for en interessant skovboer, som er et dyrekorn, kan man komme tættere på kendskabet til denne artes særegenheder.

levested

Ekorn almindelig fordelt i den boreale zone i Eurasien fra Atlanterhavskysten til Kamchatka, Sakhalin og Japan (Hokkaido Island). Akklimatiseret succesfuldt på Krim, Kaukasus og Tien Shan. Mere end 40 underarter af almindelige egern, der er forskellige fra hinanden i farvefunktioner, er blevet beskrevet. Ekornes almindelige liv i alle skove i den europæiske del af Rusland, Sibirien og Fjernøsten. Omkring 1923-24. dukkede op i Kamchatka, hvor det nu er almindeligt. I Rusland er fossile proteiner kendt fra Late Pleistocene. Den nordlige grænse for fordeling af egern falder sammen med den nordlige grænse af højskoven: begynder i det nordvestlige Rusland nær byen Kola, går langs Kolahalvøen, derefter fra Mezen gennem Ust-Tsilma og Ust-Usu til de nordlige uraler, fra Ural-området til de mellemliggende strækninger s. Anadyr og derfra til sydvest langs kysterne af Okhotsk og Japans Hav til Sakhalin og Korea. Den sydlige grænse i vest falder omtrent sammen med den sydlige grænse af skov-steppe, men ved den sydlige spids af Ural-rækken skifter den nordligt til Shadrinsk og går derefter gennem Omsk og det nordlige Kasakhstan (Pavlodar, Semipalatinsk) til det sydlige Altai. Resten af ​​det sydlige område refererer til MNR, nordøstlige Kina, Korea og Japan. Siden slutningen af ​​1930'erne. egernen afviklede gentagne gange i bjergene i Kaukasus, Krim og Tien Shan, i østskoven i Central Kasakhstan, såvel som i regionerne Mogilyov, Bryansk og Rostov.

Videnskabelige klassificering

Det er et lille dyr med typisk egern udseende, med en langstrakt slank krop og en fluffy hale med en "kam". Dens kropslængde er 19,5-28 cm, halen er 13-19 cm (ca. 2/3 af kropslængden), vægten er 250-340 g. Hovedet er rundt, med store sorte øjne. Ører lang, med kvaster, især udtalt om vinteren. Sensible vibrissae vokse på næse, forpaws og mave. Hind lemmer markant længere end fronten. Fingre med fast skarpe kløer. Hår på siderne af halen når en længde på 3-6 cm, hvorfor halen har en fladform.

Vinterpelsen af ​​en egern er høj, blød og fluffy, sommeren er mere stiv, sparsom og kort. Med hensyn til variabilitet i proteinfarvning har den et af de første steder blandt palearctic dyr. Dens farve varierer sæsonmæssigt, efter underarter, og endog inden for samme befolkning. Om sommeren domineres det af røde, brune eller mørkebrune toner, om vinteren grå og sort, nogle gange med en brunfarve. Underlivet er lys eller hvid. Der er melanistiske proteiner med helt sort pels og albinoer, samt plettet egern, hvis pels er dækket med hvide pletter. Ifølge vinterens farve er hovene opdelt i "røde haler", "brune haler" og "haler". I Steppe-skovene i Vestsibirien er der gråhalsproteiner.

Størrelsen af ​​egernene falder fra bjergrige til flatlandene, kranens størrelse fra syd til nord, og farven lyser mod midten af ​​området. Vinterpelsens sorte og brune toner i karpaterne, fjernøsten og manchuriske underarter erstattes af blålig og askegrå, mest udtalte i protein-trækkerne. Samtidig øges området af det hvide felt i underlivet i samme retning, og andelen af ​​"røde haler" stiger.

Ekornet smelter 2 gange om året med undtagelse af halen, der smelter en gang om året. Forårsmeltning foregår hovedsageligt i april-maj og efterår - fra september til november. Tidspunktet for smeltning er stærkt afhængig af de foder og meteorologiske forhold i et givet år. В урожайные годы линька начинается и заканчивается раньше, в плохие сильно задерживается и растягивается. Весенняя линька идёт c головы до корня хвоста, осенняя — в обратном порядке. Взрослые самцы начинают линять раньше, чем самки и сеголетки. Линька у белок, как и у всех других млекопитающих, вызвана изменением длины светового дня, что влияет на деятельность гипофиза. Выделяемый гипофизом тиреотропный гормон влияет на активность щитовидной железы, под действием гормона которой происходит линька.

Белка — типичный обитатель лесов. Da basen af ​​dens ernæring er frøene af træarter, foretrækker det blandede nåletræ og løvskove, som giver de bedste fodringsforhold. Den elsker også modne mørkebarkestande - cedertræer, granskove, graner, efterfulgt af lærkeskove, elfencederbuske og blandede fyrreskove. I nord, hvor især fyrretræ og lærk skove vokser, er dens husdyr tæthed lavt. På Krim og Kaukasus har man mestret de kulturelle landskaber: haver og vinmarker.

Livsstilen er overvejende woody. Egern er et levende, mobilt dyr. Hun laver let spring fra træ til træ (3-4 m i en lige linje og 10-15 m i en nedadgående kurve), en "ror" hale. I den sneløse periode såvel som under ruten bruger den betydelig tid på jorden, hvor den bevæger sig uregelmæssigt op til 1 m lang. I vinterperioden bevæger den sig hovedsageligt "toppe". Når faren lurer i træerne, gemmer man sig normalt i kronen. Aktiv om morgenen og aftenen, fra 60% til 80% af denne tid, der bruger mad på mad. Midt om vinteren forlader redenen bare for fodringstidspunktet, og i svære frost og dårligt vejr gemmer sig i reden, der falder i en halvdvale tilstand. Ikke territoriale, enkelte steder er svagt udtrykt, overlapper hinanden.

Shelter almindelige egern arrangerer kun i træerne. I løvfældende skove bor normalt i huler, trækker en blød seng af græs, træløg og tørre blade. I nåletræer opbygges sfæriske rede af tørre kviste (Hayn), der er foret med mos, blade, græs og uld. Nestets diameter er 25-30 cm. Den ligger ved grenens gaffel eller i tætte græs i en højde på 7-15 m. Ørkenen optager også villigt fuglehuse. Mænd plejer normalt ikke at bygge rede, men optager tomme rejer af hunner eller trusser, fyrre, krager. Som regel har hvert dyr flere rede (op til 15), og hver 2-3 dage ændrer egern sit husly, tilsyneladende flygter fra parasitter. Kalven kvinden i tænderne. Om vinteren kan 3-6 egern tilbringe vinteren i en rede, selvom det normalt er enkeltdyr.

Store vandringer (vandringer) af egern er nævnt i gamle russiske kronikker. Nogle gange er de forårsaget af tørke og skovbrande, men oftere er afgrøde er hovedfoderet - frø af nåletræer og nødder. Der er vandringer i sensommeren og det tidlige efterår. Oftest migrer egern tæt på en anden skov, men undertiden foretager langdistance- og langsigtede migrationer - op til 250-300 km. Nomadisk egern går bredt foran (nogle gange 100-300 km) en efter en, der ikke danner betydelige flokke og klynger, undtagen i naturlige forhindringer. Under migreringer kommer han ind i skovtundraet og tundra, der opstår i steppeområderne, krydser floder og lige havbajer, trænger ind i øerne, krydser bare bjergtoppe og går endda ind i bygder. I dette tilfælde dyrene i en række drukning, der dør af sult, koldt og rovdyr.

Ud over massemigrationer er sæsonmæssige migreringer forbundet med protein, der er forbundet med konsistent modning af foder og overførsel af unge dyr til en uafhængig livsstil. Juveniler bosætte sig i august - september og i oktober - november, nogle gange bevæger sig 70-350 km væk fra nestestationer. Ved sult kan de sæsonmæssige migreringer migrere. Samtidig forbliver en del af de voksne individer på plads, med den sædvanlige mad, de skifter til fodring med lavt kalorieindhold med højt fiberindhold (knopper, lager, nåle, bark af unge skud). Det er gennem denne gruppe, at lokalbefolkningen derefter bliver restaureret.

Kosten af ​​egern er meget forskelligartet og omfatter mere end 130 slags foder, blandt hvilke hovedparten af ​​frø er nåletræer: gran, fyr, sibirisk ceder, gran, lærk. I sydlige områder, hvor egeskove vokser med hassel undergræsning, føder det på egern og hasselnødder. Derudover bruger proteinet svampe (især hjorte truffel), knopper og skud af træer, bær, knolde og jordstængler, lav og urteplanter. Deres andel i kosten øges markant med fejlen i hovedfoderen. Meget ofte spiser proteintilførsler intenst blomsterknopper af gran, der beskadiger disse plantager. I ynglesæsonen tøv ikke med dyrefoder - insekter og deres larver, æg, kyllinger, små hvirveldyr. Efter dvaletilstand gnider egernen knoglerne af døde dyr, besøger saltløg. Den daglige mængde mad afhænger af sæsonen: i løbet af foråret spiser proteinet op til 80 g om dagen, om vinteren - kun 35 g.

For vinteren laver egern små bestanddele af egern, nødder og kegler, trækker dem i huler eller begraver dem blandt rødderne og tørrer også svampe og hænger dem på grene. Sandt nok glemmer hun hurtigt om sine lagerhuse og finder dem om vinteren ved en tilfældighed, som andre dyr bruger - fugle, små gnavere, endda en brun bjørn. Samtidig bruger egernen også reserver fra andre dyr (chipmunk, nutcracker, mus), som den nemt finder selv under et 1,5 m sneslag.

Ekorre er meget produktive. På det meste af rækken bringer de 1-2 kuld, i de sydlige regioner - op til 3. Yakut egern har normalt kun 1 brød pr. År. Høstsæsonen, afhængigt af breddegraden, fodringsforholdene og befolkningstætheden, begynder i slutningen af ​​januar - begyndelsen af ​​marts og slutter i juli til august. Under ruten holdes 3-6 hanner i nærheden af ​​kvinden, hvilket viser aggression mod konkurrenterne - de hælder højt, slår deres poter på grenene og løber efter hinanden. Efter parring med vinderen opbygger kvinden et yngel (til tider 2-3), det er pænere og større.

Graviditet varer 35-38 dage, i kuld fra 3 til 10 unger, i andet kuld mindre. Nyfødte babashes er nøgne og blinde, vejer omkring 8 g. Deres hår vises på den 14. dag, de begynder kun at se 30-32 dage. Fra dette øjeblik begynder at gå ud af reden. Mælk føder op til 40-50 dage. I en alder af 8-10 uger forlader moderen. Seksuel modenhed er 9-12 måneder. Efter at have opdrættet det første kuld, går de kvindelige fedtere lidt og parrer igen. Intervallet mellem kød er ca. 13 uger. I oktober - november består egernens befolkning med 2/3, og nogle gange med 75-80%, af bellevilleårige.

I fangenskab lever egern 10-12 år, men i naturen er et egern ældre end 4 år allerede gammel. Andelen af ​​sådanne dyr under de gunstigste forhold overstiger ikke 10%. I områder med intensiv egernfiskeri er befolkningen fuldt opdateret i 3-4 år. Særligt høj dødelighed hos unge dyr - 75-85% af egern overlever ikke deres første vinter.

Fjendtlige fjendre er ugler, goshawk, fyrmøre i den europæiske del af Rusland, sabel i Asiatisk og Harza i Fjernøsten. På jorden bliver de fanget af ræve og katte. Dog har rovdyr ingen signifikant effekt på befolkningstilstanden. Meget stærkere på antallet af proteiner, der er ramt af sult og epizooti. Epizootika opstår normalt i det sene efterår og udvikler sig mest om foråret. Proteiner dør af coccidiosis, tularemi, hæmoragisk septikæmi, de er normalt orme, flåter og lopper.

Egern: Beskrivelse og foto

En almindelig egern har en lang krop, buskhale og lange ører. Ørene er egern store og aflange, nogle gange med kvaster på enden. Tæberne er stærke, med stærke og skarpe kløer. Takket være stærke poter klipper gnavere så let.

En voksen egern har en stor hale, som er 2/3 af hele kroppen og tjener som "styring" under flyvning. Hun fanger dem luftstrømme og balancer. Også haleekornene gemmer sig, når de sover. Når du vælger en partner, er et af hovedkriterierne halen. Disse dyr er meget opmærksomme på denne del af deres krop, det er halen af ​​egern, der er en indikator for dens helbred.

Størrelsen af ​​det gennemsnitlige protein er 20-31 cm. Gigantiske proteiner er cirka 50 cm i størrelse, med hale længden lig med kropslængden. Den mindste egern, musen, har en kropslængde på kun 6-7,5 cm.

Ægternes frakke er anderledes om vinteren og sommeren, da dette dyr smelter to gange om året. Om vinteren er pelsen fluffy og tæt, og om sommeren er den kortere og mere sjælden. Ekornets farve er ikke den samme, den er mørk brun, næsten sort, rød og grå med en hvid mave. Om sommeren er egern hovedsagelig rød, og om vinteren bliver pelsbeklædningen blåliggrå.

Røde egern har brun eller oliven rød pels. Om sommeren vises en sort langsgående stribe på siderne, der adskiller maven og ryggen. Lys på maven og omkring øjnene.

Ekorre flyver langs siderne af kroppen, mellem håndledene og anklerne er der en hudmembran, der giver dem mulighed for at planlægge.

Dværgproteiner har en grå eller brun pels på ryggen og lyser på underlivet.

Hvor lever proteinet?

Ekornet er et dyr, der bor på alle kontinenter undtagen Australien, Madagaskar, polarområderne, det sydlige Sydamerika og det nordvestlige Afrika. Proteiner lever i Europa fra Irland til Skandinavien, i de fleste CIS-lande, i Lilleasien, dels i Syrien og Iran, i det nordlige Kina. Også disse dyr beboer Nord- og Sydamerika, Trinidad og Tobago øerne.
Ekorn lever i forskellige skove: fra nord til tropisk. Han tilbringer det meste af sit liv i træerne, fremragende klatring og hoppe fra gren til gren. Spor af protein kan findes i nærheden af ​​reservoirerne. Også disse gnavere bor i nærheden af ​​en mand nær tiled lande og i parker.

Hvad spiser egern?

Dybest set spiser egern på nødder, egern, frø af nåletræer: gran, fyr, ceder, lærk, gran. Kosten af ​​proteiner omfatter svampe og forskellige korn. Ud over plantefødevarer kan det spise forskellige bugs, frøer, firben og fuglefugle. Når afgrødefejl og tidlig forårskorn spiser knopper på træer, lav, bær, bark af unge skud, rhizomer og urteagtige planter.

Ekorn om vinteren. Hvordan forbereder egern til vinter?

Når en egern forbereder sig til vinteren, laver hun mange lysthuse til hendes lager. Hun indsamler egern, nødder og svampe, kan skjule mad i hulrum, gravhuller eller grave huller på egen hånd. Mange vinterbestande af egern bliver stjålet af andre dyr. Og om nogle caches egern glemmer simpelthen. Dyret hjælper med at genoprette skoven efter en brand og øger antallet af nye træer. Det er på grund af ekornes glemsomhed, at skjulte nødder og frø spire og danne nye plantager. Om vinteren sover ikke egernen, efter at have lavet en fødevareforråd om efteråret. Under frosten sidder hun i hendes hule, i en halv-søvn. Hvis frosten er lille, er egernen aktiv: den kan plyndre cacherne hos mus, chipmunks og nødderør, og finde rov selv under et 1,5 meter snelag.

Ekorn i foråret

Tidlig forår er den mest ugunstige tid for egern, da dyrene i løbet af denne periode næsten ikke har noget at spise. De lagrede frø begynder at spire, og nye er endnu ikke kommet. Derfor kan egernene kun spise nyrerne i træerne og gnave de knogler, der er dræbt om vinteren. Ekorre, der bor ved siden af ​​mennesker, besøger ofte fuglefodere i håb om at finde frø og korn der. I foråret begynder egern at smelte, det sker i midten af ​​marts, slutter smeltet i slutningen af ​​maj. Også i foråret begynder egern deres parringspil.

Hvor mange egern lever?

Ekornet lever op til 12 år, men kun i fangenskab. I skoven kan denne gnaver leve i 4 år, og selv dette vil være meget sjældent. Ekornes fjender er martens, ugler, sables, ræve og katte. Proteiner, der lever i skoven, dør ofte af sult, epizooti, ​​flåter, lopper og andre parasitter, og kan også være bærere af forskellige sygdomme, herunder rabies. Sygdomme i proteiner forkorte deres levetid kraftigt.

Proteinindhold derhjemme

Det er meget vigtigt at skabe de rigtige betingelser for indholdet af proteiner. Egern er en aktiv gnaver, så du er nødt til at erhverve en høj fuglehalve ca. 1 meter høj, ca. 0,5 meter lang og bred. Ekornet hus skal placeres i et roligt sted, hvor der ikke er udkast. I fuglen skal du sætte en rede eller et fuglehus, flere grene, hvorigennem egernen hopper, planker eller hylder, som dyret vil sidde på.

For trivsel af hjemmelavet protein skal det være korrekt fodret. Kosten af ​​proteiner bør omfatte tørrede eller friske svampe, egern, hasselnødder, pinjekerner, forskellige insekter. Desuden har dyret kegler med frø, øreringe af pil eller asp, unge blade af birk. I intet tilfælde kan du ikke foder dette dyr mad fra dit bord.

Husk, at hjemmelavet protein stadig er det samme gnaver, så det skal gives kridt eller æggeskaller for at undgå mangel på mineraler.

Ekorn kan læres at spise med det. Da dette dyr er tilpasset til at skjule overskydende mad, vil det tage fra dig så meget som du vil tilbyde.

Det menes, at proteiner ikke kan gives jordnødder, både rå og stegte, såvel som saltede frø er ikke gavnlige for dem.

Interessante fakta om proteiner

  • I en uge kan et protein spise mad med en masse, der svarer til sin egen kropsvægt,
  • En mandlig egern bruger mere tid på at tage sig af sin frakke end en kvindelig. Egern betragtes som den reneste gnaver,
  • Når man falder fra en højde på op til 30 meter, vil proteinet ikke modtage nogen skade. Dette skyldes kalvens struktur og den store hale, som fungerer som faldskærm.

Forfatter: admin · Udgivet 07/07/2016 · Sidst ændret 11/08/2018

Forfatter: admin · Udgivet 06/25/2016 · Senest ændret 11/13/2018

Forfatter: admin · Udgivet 12/07/2016 · Senest ændret 09/21/2017

kommentarer 49

Jeg lærte en masse nye og interessante ting her, jeg anbefaler dig at læse det.

Skriv det med en engelsk oversættelse.

Ksyusinya, god aften. Det er sandsynligt, at vi i fremtiden vil lave flere sprog på webstedet, herunder engelsk.

Mange tak for at skabe et vidunderligt sted! Fra disse kilder kan du lære meget for dig selv! Tak HELDIG.

Mange tak for oprettelsen af ​​dette websted. MEGET KØL. Han kom lige til mig. Tak.

tak men på engelsk skrive

Spiser egern svampe?

Jeg spurgte ikke dette

Jeg blev tortureret med litteraturhistorier

God eftermiddag, Lisa.
Ekorre spiser svampe.

meget god information

crap crap og crap

Jeg har lært så meget interessant

Tak, men nu fodrede jeg en ung egern mirakel cottage cheese.

Vi har en egern, der bor i vores landsted, kører lige gennem haven og gennem træerne. Vi elsker at se hende. Nu ved jeg hvordan man fodrer en egern. Tak for artiklen.

Sidste år slog en egern sig i vores fuglehus på vores hjemmeside. Hun gnave ved indgangen til fuglehuset til den størrelse hun havde brug for. I år, efter at have set et egern, der kigger ud af en boks, gik jeg for at beundre hende. Pludselig begyndte hendes hoved at skubbe et andet attraktivt ansigt. Derefter hoppede en smuk lille egern ud på fuglehusvraget og klatrede bagagerummet opad. Ved siden af ​​morens ansigt viste et andet ansigt sig. Interessant, op til dette tidspunkt antog jeg ikke engang, at der var børn i fuglehuset. Da egernen gik en tur, stod et græsblad altid ud af fuglehuset, og det flyttede ikke engang, så længe der ikke var noget protein. Det er, børnene sad helt stille og gav ingen tegn på livet. Efter at de kom ud af reden, bor de ikke længere der. Kun egernsmoren kommer til føderen. Jeg kan heller ikke forstå, om hun sover i en hylle, sædvanligvis løber hun væk fra truget ind i skoven.
Gråtende blomster under et fuglehus, fandt hele bunker af en slags "bomuldsuld". Jeg går ud fra, at egern har smidt sidste år ned fra redenen.
En morgen så jeg et interessant billede. På dacha bordet og bænke løb egern og magpie. Hvem løb væk fra hvem jeg ikke forstod.
Jeg sætter sædvanligvis hasselnødder og pinjekerner i foderet. Renset og inshell. Så fuglene gik der. Ikke kun så stor. så meget lille. Og de vælger en større møtrik. Her trækker den lille sparv fra truget og holder en hasselnød i dens næb. Og så snart det passer i dens næb, måtte jeg lukke føderen med gennemsigtig plast fra tre sider.
Jeg spekulerer på, om det er muligt at hænge flere huse til egern i samme område, da der skal være egern et sted ... Eller har egern en vis størrelse af område?
Det mest interessante er, at udseendet af en egern på mit websted er en slags mystisk. For omkring ti år siden så jeg et program på tv, hvor en kvinde talte om en egern på hendes dacha. Ligesom hun købte et par i zoologisk have og konstant fundet på hendes pakke kvalt egern. Det viste sig, at de blev fanget af nabokatte. En kvinde lappede huller under hegnet og i et år opstod et egern i reden. Jeg var imponeret over dette program. Men jeg så ikke egern i vores skov. Men i en artikel læser jeg, at hvis der findes nødder på stedet, vil egern komme. Jeg plantede tre hasselbuske. I tre år er buskene vokset lidt, men der er ingen frugt på dem. Jeg ville allerede i butikken sende en annonce til køb af en frugthassel, da nabo viste mig et billede af et egern på hans websted. Så fortalte en anden nabo mig, at de så en egern. Kun hun kom ikke over mine øjne. Og nu sådan en overraskelse. Jeg kaldte vores egern Ksyushka. Her tænker jeg på, hvordan man laver et vinterlager til nødder for hende, fordi vi kun er på dacha om sommeren.

Jeg kunne virkelig godt lide det. Jeg lærte en masse interessante ting. Jeg vil gerne vide om andre mennesker dyr.

almindelig

Den mest almindelige blandt alle arter. Opstår i tempererede breddegrader af Eurasien. Kosten indeholder nødder, frø kegler, insekter, bær. Om vinteren gemmer den mad og lever i hule træer.

Længden af ​​kroppen er fra 15 til 26 cm, og massen kan nå 500-700 g. Halen er 12 til 20 cm lang, bred og lys. С его помощью пушистая красавица может прыгать на расстояние до 15 м. Голова круглая, глаза большие, черного цвета, уши длинные, имеюткисточки на конце. Лапки сзади длиннее тех, что спереди. Окрас зависит от места обитания. Европейские белки имеют рыжий мех, а дальневосточные – бурый и черноватый. У всех них белое брюшко. В летнее время зверек линяет.

almindelig

Аплодонтия

Зверек коренастый и более крупный, чем большинство видов семейства. Тело длиной около 30 см, длина хвоста небольшая (2,5 см). Масса от 1 кг до 1,5 кг. Голова массивная и широкая, шея почти незаметна. Глаза небольшие, зрение плохое. Уши маленькие (их едва заметно из-под меха). Шерсть короткая, густая, растет вертикально. Hind lemmer længere end fronten. På forsiden er lange kløer til at grave jorden.

Habitat - US Pacific Coast. Der bor dyret i skovene med et udviklet busklag. Han bor i et stort hul med en længde på mere end 10 m, som han graver. I regntiden klare det godt med oversvømmelsen i sit hjem, fordi det flyder godt. Spiser bregner, bark af træer.

bæveregern

persisk

Et andet navn er den kaukasiske egern, som angiver habitat for denne art i den skovklædte zone i Kaukasus og i Mellemøsten. Bor på træer, men meget ofte på jorden. Svømmer stadig godt. Den kan hoppe i en længde på 3-5 m. Strømmen er den samme som for en normal egern

Afviger fra den sædvanlige mindre størrelse og kortere krop. Dens længde er 20-25 cm, og halen er ca. 15 cm. Vægt er 300-400 g. Ørene er små, der er ingen børster. Bagsiden er brun eller kastanje i farve med en sort eller sølvplade på den. Abdomen er lys orange eller hvid. Halen har en kastanjebrun eller brun farve. Om vinteren mørkere egern kappen lidt. Shedding sker to gange om året (april og oktober).

persisk

Mountain long-nosed

Dyrets krop når 20-27 cm, halen er 10-15 cm. Den vejer 250-350 g. Pelsen er mættet brun, på siderne er den lidt lettere. På maven hvid uld. Halen er mørk og hvid i slutningen. Hovedet er afrundet. Et karakteristisk træk - langstrakt attraktivt ansigt. Nedre skåringer, der er meget lange, skelnes. Ørene er korte, rundformede. Bagpoten er større end fronten. De er placeret 5 fingre.

Habitat - Sydøstasien, øerne Sumatra og Kalimantan. Bjerget egern feeds på insekter: crickets, kakerlakker, græshopper.

Mountain long-nosed

Burundukovaya

Arterne lever i Appalachian skovene i Nordamerika. Ekorn er lidt større end en chipmunk. Kropslængde 28-33 cm, hale - 10-15 cm. Pels fra brun til olivenrød skygge. Halen er lidt mørkere end bagagerummet. Øjnene er sorte, ulden omkring dem er lys. På dyrets mave er det også lys. Om sommeren vises der en mørk strimmel på siderne, som er placeret langs kroppen. Hun opdeler dyrets ryg og mave.

Dyrene af denne race dvæl ikke om vinteren, egern kan ses på jorden eller et træ i en kold årstid. Også dette dyr er en god svømmer.

Burundukovaya

Hvid stroppe

Størrelsen på et voksen individ er ca. 30 cm, halen er omtrent lig med kroppen. Knappemasse fra 250 til 500 g. Et karakteristisk træk ved arten er hvide langsgående striber på siderne. Bagsiden er sort og rød, og maven har en lys cremefarve. Halen er fluffy, mørkere end kroppen. Næsepartiet er langstrakt, auriklerne er store og synlige.

Distributionsregionen er den vestafrikanske kyst. De kan bo i tropiske jungler, og i skrubbe lunde og i varme savanner. Bor i små grupper.

Hvid stroppe

Kroppen er 22-28 cm, og halen er fra 18 til 25 cm. Dyrets masse er fra 500 g til 1 kg. Uld er hård, der er ingen undercoat, fordi dyret lever i et varmt klima. Bagens farve er sandbrun, og bukdelen er hvidgul. På begge sider er der et kort lysbånd. Halen af ​​de gråbrune raser blomstrer. Hovedet er aflange og lidt fladt.

Stribet egern findes på Marokko, Uganda og andre lande i Nordvest-Afrika. Det lever i jordhuller, som graver med sine lange kløer eller termithøje, åbninger mellem klipperne.

stribet

Det mindste medlem af familien. Dens længde er den samme med musen - ca. 5-7 cm. Halen har en længde på 5 cm, i sin ende er der en hvid plet. Bagsiden er gulgrøn, og nederste del er olivenhvide. Ørene er afrundet med en hvid plet på enden. Sløret er lidt langstrakt.

Habitat region - tæt fugtig tropisk jungle nær Congo floden. Leder et tilbagestående liv, lever højt i træerne, så lidt studeret.

mus

Indisk kæmpe (to-tone)

Woody egern, hvis krop når mærket 35-55 cm, hale - 60 cm. Vægt kan være op til 2 kg. Den øverste del af kroppen er brunrød, og underlivet og underbenene er hvide og fløde. Den skarpe overgang af to nuancer er tydelig synlig på dyrets forpote. Hoved brun eller sand. Mellem ørerne er der et lyst sted.

Arten er fordelt i Sydøstasien og på det indiske subkontinent. Han bor i tropiske skove væk fra menneskelige bosættelser. Tilbringer det meste højt i træerne.

Indisk kæmpe

Fox (sort)

Dyret når en længde på 45 til 65 cm, halen tegner sig for 20-33 cm af det samlede. Vægt varierer fra 500 gram til kilogram. Farven kan være brunlig gul, mørkbrun eller sort. Nogle repræsentanter for arten har et hvidt mønster på halen eller ansigtet.

Den bor på det nordamerikanske kontinent. Bor i huler eller rede i træer. Oftest beboer man skove, men gnavere har tilpasset sig byforholdene.

Fox

Maghreb

En lille art, hvis længde er 16-23 cm. Hale længde lig med kroppen. Maksimal vægt ca. 350 g. Hår på kroppen er kort og hård. Den øverste del af dyret er rødbrun med lette langsgående striber. Boca creme, lysebrun. Halen består af sorte og grå hår. Det er meget fluffy sammenlignet med kroppen.

Boligområde - Nordvestlige Sahara. Inhabits buskene i troperne og subtropics. Grave burrows for at leve og undgå rovdyr. Spis frø, rødder, insekter, små firben.

Maghreb

Mexicansk præriehund

De kaldes ofte gophers. Kroppen når 38-45 cm, og massen er omkring et kilogram. Mandlige individer er betydeligt større end kvinder. Dyrets farve er gul og lysebrun, maven er lettere end ryggen. For vinteren skifter en pels til varmere med en underfur.

De bor kun på territoriet i Mexico. Gnavere er meget sociale. De lever i små grupper, lejlighedsvis i kolonier op til 200 personer. Burrows er gravet, som simpelthen går ned eller går ned i en spiral i en afstand af 1 m. Herefter griber tunnelen vandret. Hills, der blev tilbage efter graven pit kloge gnavere bruger som observationspost for rovdyr. Når en fjende opdages, sendte vagten et signal til alle at skjule.

Mexicansk præriehund

Gnaveren når en længde på 15-20 cm, halen - 10-15 cm. Vægten er ca. 100 g. Uld er tyk, men kort og langt på halen. Farven på den øvre del af dyret kan være grå eller sort. Langs ryggen er der 5 brede lysbånd. Dyrets mave er lys.

Den bor i Indien og på øen Ceylon, og den nordlige palmeekorns underarter i Pakistan og Nepal. Det forekommer oftest i tropiske jungler og palme lunde, men der er hyppige tilfælde af afsløring i byer.

Palm

Japansk flyvende egern (momonga)

Han bor på øerne i Japan. Et lille dyr med en længde på 15-18 cm og en hale på 10-15 cm. Den øverste del af dyret er gråbrun i farve, og den nederste del er lysegrå. Sløret er stump, trekantede ører, afrundet i enderne. Øjnene er meget store, hvilket gør det muligt for dyrene at se helt i mørket. Ligesom andre flyers har de membraner mellem for- og bagben.

Oftest findes i stedsegrønne tætte skove. Leader nattligt. Det meste af tiden sidder i træerne.

Japansk flyvende egern

Vestlig grå

Længden af ​​dyret sammen med halen er 43-62 cm. Massen når fra 400 g til 1 kg. Frakken er sølvgrå på toppen og hvid på maven. Halen er meget fluffy, grå, nogle gange med sorte pletter. Øren er lange, uden børster. Der er en hvid bezel omkring øjnene.

Den bor i USA og Mexico. Oftest findes i løvfældende og blandede skove, hvor der er eg, plantetræer og poplars.

Vestlig grå

Cape Earthen

Dyret er 22-25 cm langt, halen er fra 20 til 25 cm. Vægten er 400-650 g. Hankyrene er lidt tyngre end det modsatte køn. Dyrets hud er sort med brun kort pels. Underbeklædningen er ikke. På næse, nakke og mave er pelsen lettere. På siderne er der lyse striber. Halen er flad, der består af hvide og sorte hår blandet.

Fælles i sydafrikanske lande. De findes i tørre områder, enge og savanner. Grave burrows til ly og redning fra rovdyr.

Cape Earthen

Caroline

Habitatregionen er den østlige del af det nordamerikanske kontinent. Kropslængden er fra 35 til 52 cm, og halen er 15-25 cm. Massen er cirka et kilogram. Pelsen er grå med brune eller røde hår. Maven er hvid. Halen er fluffy. Der er personer med helt sort pels.

Dyret lever i blandede eller nåletræskove. Det føder på træknopper, unge skud, umodne og modne frugter, nødder, forskellige frø og fugleæg.

Caroline

En stor repræsentant for familien, der bor på den indokinesiske halvø og indonesiske øer. Dyrets kropslængde er fra 32 til 35 cm, og halen er 37-44 cm. Massen varierer fra et kilo til en og en halv. Farve lyse og mærkbare. Ryg og hoved er mørkebrune eller grå, og maven er hvid eller gul. Ørene er korte, men ret store.

Dyrene lever i våde skove. Egern bruger mest af sin tid i træerne og går kun ned på jorden for at jage andre arter af gnavere. Repræsentanter for arten afskrækker menneskelige bosættelser, og foretrækker den vilde skov.

creme

Denne art er en ægte kæmpe blandt familien Belkov. Dyret er 30-52 cm langt, og halen er lidt mindre. Vægten når 1-2 kg. Farven er elegant: bagsiden er chokolade eller kastanjebrun, siderne er gule og hvide, og der er en mørk brun strimmel på dem. Der er mørke "handsker" på de forreste poter, og bagbenene har en mættet brun farve. Underlivet er hvidt og halen er mørkere end kroppen med et lette hår. Den har en så lang pels, at halen visuelt ser en tredjedel større end resten af ​​kroppen. Ørene er lange med store kvaster, der tjente som artens navn.

Denne art er spredt på øen Borneo, hvor den befinder sig i fugtige skove. Kosten omfatter ikke kun frø, planter og frugter, men også småfugle og krybdyr.

Kisteuhaya

langnæsede

Kropsstørrelsen varierer fra 20 til 28 cm og halen fra 10 til 15 cm. Dyrets masse er 250-350 g. Ryggen er rødbrun, og siderne er lysebrune i farve. Maven er hvid. Sløret er strakt, hvilket tjente som navnet. Den har lange nedre snit og en meget lang tunge, der perfekt fanger insekter til fodring på egern. Ørene er korte, runde. Øjnene er sorte. På ansigtet er der forreste poter og mave vibrationsfølsomme hår.

Habitat - den sydøstlige del af Asien. Han bor på jorden og cobbles en rede i nærheden af ​​klipper, sten og lave huler.

langnæsede

Ekorn berdmore

Lidt mindre end en simpel egern. Kropslængden er fra 15 til 20 cm, og halen er 10-15 cm. Vægten er ca. 200-300 g. Ryggen er gråbrun, siderne er lysegrå, og hovedet har en rig grå farve med en blanding af brune toner. På siderne er der en lysebrun strimmel. Abdomen gul-hvid. Ørene er lange, brune i farve.

Dette dyr er en indbygger i den tjekkiske halvøs tætte skove. Han tilbringer det meste af sin tid på jorden, men han klatrer træer perfekt.

Se videoen: GUMMY FOOD vs REAL FOOD!! (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org