Dyr

Animal løve: hvor det lever, dets mad og afkom

Pin
Send
Share
Send
Send


I dag er der mange historier og legender om dyrenes konge livsstil. Men for at skelne sandheden fra fiktion om hvordan og hvor løver lever, skal du grundigt forstå spørgsmålet. Faktisk blandt de mange dyr på vores planet er disse rovdyr kendetegnet ved ekstraordinær styrke og magt. Den majestætiske mane og deafening brøl giver løven et virkelig kongeligt udseende. Og selv i opførelsen af ​​dette dyr er der unikke kongelige manerer.

Alvorlig rovdyr

Uanset hvor løver lever - i det vilde eller i fangenskab - forbliver de altid på egen hånd. Disse er store stærke rovdyr, der ejer deres bevægelige, fleksible og muskuløse krop. De kører meget hurtigt og fyldt. Disse rovkatte har kraftige kæber og store tænder, som gør det muligt at holde selv sådanne ret store repræsentanter for dyreverdenen som gnagere. Og med hjælp af klør, er det ikke noget problem at rive bytte til stykker for løver. Dette er dog ikke alt! Det viser sig, at dyrets tunge er besat med torner, som gør det muligt at tage godt vare på sin hud, fange lopper og fjerne flåter.

Selvfølgelig afhænger meget af hvilket kontinent en løve lever på: dens livsstil, den mangfoldighed af mad, den producerer, og endda dens udseende. I dag i naturen kan dette dyr findes i Afrika og Asien. Der er dog også en landrøver navnebror på planeten - havloven. Og selvom deres navne er ens, er dyrene selv meget forskellige fra hinanden, og det er helt umuligt at forvirre dem.

Livsstil

Løven er repræsentant for felinen, som er i stand til at stirre på solen uden at blinke. For dette kalder de ham dyrets konge. Hvordan løver lever, hvordan de overlever under naturlige forhold og i kampen mod mennesket fortjener respekt og opmærksomhed på grund af dem.

Disse rovdyr lever i familier, de såkaldte prides. De består som regel af en eller to mænd, flere løveinder og unger. Voksne løver er involveret i beskyttelsen af ​​stolthusens levested, da tilfælde af indgreb af enslige mænd forekommer ret ofte. Lejoninden er engageret i jagt og opdrætter afkom. Lion cubs spiller og tumler hele dagen og udvikler behendighed og fart, som de vil have brug for i fremtiden. Det gennemsnitlige antal stolthed er omkring tyve individer.

Lion ejerskab spredt over titusindvis af åbne rum, samt områder dækket af tykkelser.

Det er meget vigtigt, at i lejens besiddelse er der mange hovdyr. Trods alt afhænger overflod af mad af rovkatte af deres antal.

Indiske løver overlevelse

I dag må indiske løver dele deres territorier ikke kun med mennesker, men også med andre vilde katte - indiske leoparder og bengalske tigre. Men flere århundreder siden dominerede de helt op til Grækenlands kyst. Der har været tilfælde af møder af enkeltpersoner selv langs floden Don. Ifølge gamle legends, i det russiske territorium blev den sidste bengalske løve ødelagt af prins Igor selv i det tiende århundrede.

Så tidligt som i 1907 var der kun 13 arter af disse dyr. Men utrolige bestræbelser lykkedes det mennesket at redde sit liv i fangenskab. I den beskyttede reserve hvor løver lever i dag, kæmper specialister konstant for disse dyrs liv.

Afrikanske løver

Afrikanske løver bor i Centralafrika. Deres ejendele omfatter savannens områder, der rummer enorme vitale vandingssteder. Den største udsmykning af mændene i disse perfekte dyr er manen der dækker hovedet, brystet og halsen. Længden af ​​deres krop når 240 cm, og vægten - 230 kg. Løvenes højde og vægt er lidt mindre. Uldet af disse vilde katte er kort og tykt. I modsætning til deres asiatiske slægtninge varierer farven på deres hud fra lysegult til rig sand. Mændenes mænd er lidt mørkere end hovedfarven.

Uanset det kontinent, som løven bor, i Eurasien eller Afrika, er problemet med deres ødelæggelse af mennesker det samme. For ca. 20 år siden tællede disse afrikanske rovdyr over 230 tusind. I dag er deres tal faldet ti gange. Årsagen til dette er menneskelig fjendtlighed. På grund af det hyppige angreb af løver på husdyr, bruger befolkningen i kampen mod dem giftige lokkemad eller våben. Dette var årsagen til den katastrofale reduktion i dyrene hos disse dyr.

Livet af kongen af ​​dyr

Når man taler om at bevare vildkatte liv, kan man ikke lade være med at tænke på, hvor mange løver der bor i naturen. Men hvis vi sammenligner disse rovdyr med andre dyr, er deres levetid ret kort. I modsætning til i fangenskabsløve, i naturen, lever løver sjældent til tredive år. Efter en alder af femten bliver de meget svage, hvilket ikke tillader dem at beholde deres magt over familien. Derudover lever mange personer ikke i den alder på grund af kampe med andre mænd. Leeuwedens forventede levetid er noget længere.

Det er ikke ualmindeligt, at løver dør i kampe med krokodiller, som er deres eneste naturlige og dødbringende fjender. Mellem dem er den evige kamp. Hvis en løve kan ødelægge en krokodille på land, vil krokodillen hævne ham i vandmiljøet.

Fødevarer stolthed

Løvenes yndlingsdelikatesse er kød. Det tjener dog som den vigtigste mad, som dette dyr bruger. En løve alene i et år spiser omkring femten store dyr, hvis gennemsnitsvægt når hundrede kilo. Interessant nok er de vigtigste getners af mad løvehunde. Men når maden begynder, kommer stolthederen først til maden. Det er han, der vælger mest velsmag for sig selv, og resten bliver spist af kvinder og unge. Han spiser løvefamilien en gang hver tredje dag. Hvert medlem kan spise omkring atten kilo kød. Efter måltidet går stoltheden til vandingsstedet. Efter en god frokost begynder familien at sove, hvilket kan vare i cirka tyve timer.

Det er bemærkelsesværdigt, at der i habitater og jagt på vilde katte altid er pakker af hyener eller sjaler. Og ofte lion prides generøst dele med dem den mad, de får.

Lion jage

Lejer jager oftest hjort, zebraer, antiloper og nogle gange giraffer. Der er ingen undtagelser og andre lignende dyr. I løbet af dagen forsøger Lion Pride at slappe af i skyggen, og når mørket går ind, går det jage. Som regel tjener en familie på fire personer et stort dyr for sig selv mindst en gang om ugen. Leo, som har en særlig rolle at spille under jagten, skræmmer og distraherer offerets opmærksomhed. Hans slægtninge er i baghold, gemmer sig i græsset og langsomt kryber op. Særligt blodigt arbejde udføres normalt af unge løver, og den gamle mand leder den samlede proces.

Men oftest er det løverinden, som er getters for stoltheden. De omgiver dyret de kan lide og langsomt nærmer sig det. Efter at have valgt øjeblikket banker en af ​​løverne med et stærkt slag af store poter offeret ned og stikker tænderne i halsen. Et angreb på fire ender for jægere med succes. Så snart løvejørnene har angrebet byttet, vises hanløven i al sin herlighed, som med jævn hopping kan nå hastigheder på op til 60 km / t.

Reproduktion og afkom

Løver er meget kærlige dyr. Måske er det derfor, de formerer sig på et hvilket som helst tidspunkt af året. Til parring tager hanen sin kæreste væk fra det sted, hvor løverne bor. I Afrika, i modsætning til asiatiske slægtninge, kan en leder have fra fire til seks løveinder. Når kvindens svangerskab er tre og en halv måned, forlader hun familien for at producere afkom. For at gøre dette vælger løverinden et aflukket hjørne midt i buske.

Lion cubs er født blinde og hjælpeløse. Deres hud er dækket af pletter, der forsvinder, da de bliver ældre. Det gennemsnitlige antal babyer født spænder fra tre til fem personer, men ikke mere end halvdelen lever til voksenalderen. Ungerne fodrer modermælk, men i en alder af syv måneder begynder de at spise kød. Med stoltheden bliver børnene med i to måneder. Voksne løver betragtes kun i en alder af fem år.

Sø løver

Når man taler om løver, kan man ikke glemme deres vandnavne - søløver. Disse pinnipede dyr, der ikke har lighed med vilde katte, har meget til fælles med katte. Den eneste forskel er, at de ikke forsøger langdistancevandringer og bruger vinteren ved deres kyster. Hvor havlover bor, er der ikke store områder med frodigt grønt, og der er ingen varme dage som i savannerne. Næsten alle disse dyr lever i det kolde vand i det nordlige Stillehav, såvel som i de sydlige dele af Stillehavet og Atlanterhavet. Deres opholdssted omfatter Nordamerika kysten i Californien halvøen, Galapagosøerne og den sydøstlige del af Japans Hav.

Søløver spiser på fisk. Nogle gange skal de dykke til en dybde af halvfems meter for at fange den. Også bløddyr og krebsdyr kan indgå i diætet af disse pinnipeds.

Beskrivelse af løven, udseende, egenskaber, fotos af dyret.

Af de nu eksisterende vilde katte er løven kun ringere i størrelse end tigeren. En voksen mand løve vejer i gennemsnit op til 250 kg med en kropslængde på 2,5 m. Den fleksible bevægelige krop af en løve har en veludviklet muskulatur af nakke og forben. Kløver af en løve når 7 cm i længden.

Det store hoved af et løve med en langstrakt næse er udstyret med stærke kæber. Løven har 30 tænder, hjørnetænder op til 8 cm i størrelse gør det muligt at jage store dyr: hjorte, vildsvin, zebraer og antiloper. Tungen, dækket af tuberkler, hjælper med hurtigt at slippe af med blodsugende insekter og sørge for hår.

På ansigtet af en løve er der flere rækker med whiskers med mørke pletter ved bunden, der danner et unikt mønster for hver enkelt person. Nyfødte løve unger er plettet, som leoparder, men i puberteten forsvinder pletterne. Farven på løvepelsen kan være sandet, brun eller rød. Halen slutter med en spektakulær sort kvast. Personer inde i kvastet har en "spore" - en smeltet hvirveldyrsafslutning.

En ejendommelig forskel mellem løver er usædvanlig seksuel dimorfisme. Lions hanner er meget større i størrelse end kvinder og er udstyret med en luksuriøs mane, der allerede ses i seks måneder gamle unger. Efter tre år vokser bunken på en løve på 35-40 cm. Farve, længde og pomp afhænger af genetik, område og mængde testosteron. Ældre, krydrede løver har den tykkeste og mest shaggy mane.

Det kan virke overraskende, men løver er dyr, der har det mindste hjerte blandt store rovdyr. Det er derfor, at de ikke adskiller sig i særlig udholdenhed, men når de kører for korte afstande, kan løverne nå op til 80 km / t. Under naturlige forhold lever løver 12-15 år, i fangenskab forøges levealderen med 5-7 år.

Typer og klassificering af løver.

Klassifikationen af ​​løver har 8 underarter:

  • asiatiske(Persisk, indisk) løve (Latin: Panthera leo persica): Den har en squat krop og en slank, ikke for tyk mane. Vægten af ​​en løve er 150-220 kg, for mænd fra 160 til 190 kg, for kvinder fra 90 kg til 120 kg. Højden af ​​det asiatiske løve ved manken når 1,05 meter. Løvenes rekordlængde nåede 2,92 meter. Lige over 500 repræsentanter for denne type løver bor i den indiske gerreservat. Den største asiatiske løve havde en længde på 2,92 meter,

Asiatisk (persisk, indisk) løve

  • barbarisk løve (barbar) (Latin Panthera leo leo): Den mest massive rovdyr med en mørk tyk mand. Overalt beboede det afrikanske kontinent. Desværre blev det endelig udryddet af manden i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. I dag lever efterkommerne af det berberske løve i fangenskab, men vi kan ikke tale om artens rene blod. Vægten af ​​den mandlige løve når 160-270 kg, kvindens vægt er 100-170 kg. Det var den største rovdyr af alle typer løver,

Løven, som muligvis kommer fra barbariske løver (barbar løve)

  • senegalesiske(Vestafrikansk) løve (lat. Panthera leo senegalensis). Mandlige kendetegnes af en lys, kort mane (eller mangel deraf), lysuld og små størrelser. Denne rovdyrs prides er mindre, og formen på kraniet er forskellig fra andre typer løver. Habitat ligger syd for Sahara fra Senegal i vest og øst til Den Centralafrikanske Republik. Omkring tusind repræsentanter lever i savannerne i Guinea, Nigeria og Senegal. Denne type løve er truet,

  • Nordkoreanske NKL (lat. Panthera leo azandica): i udseende er det ligner andre afrikanske pårørende. Det bor i savannerne i det nordøstlige Congo. Befolkningen af ​​denne type løver falder gradvist

  • østafrikanske(masai) løve (Lat Panthera leo nubica) - Underarter af den afrikanske løve. Mandlige kendetegnes af langstrakte lemmer og en "kæmmet" back mane. Mandlige løver når en længde på 2,5 - 3 meter, herunder halen. Løvenes længde med en hale på 2,3 - 2,6 meter. Vægten af ​​en løve er 150 - 230 kg, hunner 100 - 165 kg. Løve og løvehår har en højde på 90-115 cm. Denne leveart - Zambia, Uganda, Mozambique og andre stater i det østlige Afrika, beboer også den kenyanske reserve Masai Mara,

Østafrikanske (Masai) Lion

  • sydvest afrikansk(katanga) løve (Latin Panthera leo bleyenberghi): Forskellig lys farve. Den bor i det sydvestlige Afrika fra Angola til Zimbabwe. Løvenes længde sammen med halen er 2,5 - 3,1 meter, løvenes længde er 2,3 - 2,65 meter. Massen af ​​en løve er 140-240 kg, kvindens vægt er 105-170 kg. De truede arter af løver er på randen af ​​udryddelse,

  • sydøstafrikanske(transvaal) løve (Lat. Panthera leo krugeri): store individer, mænd er ejere af en lang mørk mand. Nogle repræsentanter har leukisme, en mutation i forbindelse med fraværet af melanocytter. Sådanne exotics har hvidt hår og lyserød hud. Længden af ​​en Transvaal løve med en hale er 2,6 - 3,2 meter, størrelsen på løvebenet er mere beskeden 2,35 - 2,75 meter. Mandvægt når 150-250 kg, hunner - 110-180 kg. Mere end 2 tusinde løver lever i Kruger National Park, såvel som i den sydlige del af det afrikanske kontinent og i Kalahari ørkenen,

  • Cape Lion (lat. Panthera leo melanochaita). En underart, der forsvandt i det 19. århundrede. Den sidste Cape Lion blev skudt ned i 1858. Disse løver levede i Cape ved Cape Good Hope, som ligger i det sydlige Afrika. Denne art af løver blev kendetegnet ved sorte ørehoveder, og et løves mande dækkede en mammals maves og skuldre.

Udslettet Cape Lion

Sammen med en tiger, en leopard og en jaguar, udgør løven slægten Panthera, hvis repræsentanter kan gribe ind for at danne levedygtige hybrider: ligere (tigre), leoponer (leopard + løver) og yagulvas (jaguarer + løver).

Hvide løver er ikke en underart, men en genetisk sygdom kaldes leukisme, når kappen bliver hvid. Hvide individer bor i Kruger National Park og i Timbavati Reserve, som ligger i den østlige del af Sydafrika. Dybest set bliver sådanne dyr holdt i fangenskab.

Er der sorte løver i naturen?

Sorte løver eksisterer ikke, i fangenskab kan denne slags overleve, men i det vilde det er umuligt. I Okovango så de en stolthed af mørkebrune løver, hvilke forskere kaldte resultatet af nært beslægtet krydsning. Generelt findes der ikke bevis for eksistensen af ​​et sort løve.

Hvor og hvordan bor løver?

Lioner lever på 2 kontinenter: i Afrika og Asien. Distributionsområdet for løver i Afrika ligger i den sydlige del af Sahara-ørkenen. I Asien lever det vilde løve i Indien, i Gyr-skoven i den indiske delstat Gujarat.

Faktisk var i leveårets levetid meget bredere: i dyrene levede hele Afrika og Indien, Mellemøsten, Iran og selv i Sydeuropa og Rusland. Men ødelæggelsen af ​​rovdyrs levesteder og udøvelsen af ​​mennesker har ført til en reduktion i lejonens levested.

I naturen lever løver i savanner, nogle gange i skove eller buske. Predators lever i små flokke - prides bestående af 5-6 relaterede kvinder, deres unge og 1-2 modne mænd (2 mænd kan kun være stolte, hvis de er brødre). Unge løver, udvist fra stoltheden, forventer et enkelt liv, muligheden for at slutte sig til en anden stolthed eller oprette din egen.

Hvad spiser et løve?

Natjagt giver løver mulighed for at snige sig så tæt som muligt på deres ofre. Lionesses er smukke jægere, smidige og smidige, hvilket ikke er tilfældet med mænd dækket af en tung mane. Kvinder omgiver en besætning hovdyr og angriber straks et gabende dyr. I Indien er løvets byttevortner (svin) og hjorte. Afrikanske løver fodrer med wildebeest, bøffel og zebraer. Store transvale løver jager ofte giraffer.

Lejlighedsvis angriber løver flodheste og små elefanter, ikke omgå dyrene. Leoparder, cheetahs, hyener, levende, syge eller dræbt af andre svagere rovdyr, bliver mad til løver. Løven spiser omkring 7-8 kg kød om dagen, behovet for kvinden er mindre - fem kilo kød er nok til det.

Lion - avl i det vilde.

Løver yngler uanset årstiden. Mandlige bliver seksuelt modne i en alder af 6 år, kvinder med 4 år. Løver arrangerer voldsomme kampe for kvinden, der ofte fører til en konkurrents død. Graviditet løveninde varer 110 dage. Før fødslen forlader løveinden stoltheden og gemmer sig på et sikkert sted. 1-4 hjælpeløse og blinde unger, der vejer op til 2 kg, fødes. Ugens øjne åbner om 7 dage.

For ikke at tiltrække andre rovdyr overfører løvefamilien afkom til et andet sted flere gange og jager tæt på sikkert skjulte børn. Mælk fodring varer 6-7 måneder. Om en og en halv måned kan unger få lov til at jage, og kødtilskud begynder.Så vender moren med ungerne tilbage til stoltheden.

Karakteristika og detaljeret beskrivelse af løven

Mandlige løver er de eneste feline mane. Manden giver løven et kongeligt udseende, der bragte ham titlen "dyr af konge". Manen af ​​en løve er en af ​​de mest karakteristiske egenskaber ved arten. Hun gør løvehovedet mere visuelt og demonstrerer perfekt et fantastisk udseende. Det hjælper løven i møder med andre løver og med hovedløberen af ​​løven i Afrika, den spotted hyena.

Mandlige løver vejer fra 150 til 225 kg (330-500 pounds), hunner i området fra 120 til 150 kg (260-330 pounds). Løvens længde er 70-100 centimeter (2 fod 3 tommer). Den bageste ende af halen slutter med en håret tuft. Denne bundle skjuler spidsen af ​​ryggen omkring 5 mm lang, som består af knoglerne i den sidste del af halen, der smeltes sammen. Løven er den eneste katte, der har en kvast på halen, funktionerne af denne kvidder er ikke kendt. Ved fødslen er den fraværende, begynder at udvikle sig kun ved 5 måneders alder, og om 7 måneder bliver den godt synlig. I naturen lever løver i omkring 10-14 år, og i fangenskab kan de leve i mere end 20 år.

Hvad spiser løver og hvem der jager

Løver er kødædende, hvilket betyder, at de spiser på kød. Under naturlige forhold jager løver normalt gnagere, zebraer og forskellige hovdyr (giraffer, bøfler og gazeller). Nogle gange jager løver selv unge elefanter, næsehorn og flodheste. Løver kan også tage bytte fra hyener og andre rovdyr. Løver er notorisk kræsen og spiser gnavere, småfugle, harer og krybdyr.

Løver, der forfølger deres bytte, kan dække en afstand i længden fra en fodboldbane på bare seks sekunder. Øjnene til et løve har reflekterende celler, der forstørrer billedet flere gange og giver dig mulighed for omhyggeligt at overvåge dit bytte selv i mørket.

I zoo består lejonens kost af specialfremstillet kattemad, der består af kyllinger (en interessant historie om en kylling), kaniner (som i dette billede), lam og hestekød.

Hvordan lever løver i stolthed og hvad de gør

Løver bliver generelt aktive i skumringen og om natten. Løver bruger mest af deres tid hviler, ofte op til 20 timer om dagen. Dette sker af mange forskellige årsager, herunder for at spare energi, for at overleve varmen og perioder med mangel på produktion.

I hvileperioder har løver rigelige muligheder for kommunikation. De kommer sammen og sover i grupper, gnider deres hoveder sammen, leger sammen. Alt dette er til gavn for at styrke deres sociale bånd.

Gruppeliv giver løver mulighed for at jage sammen. Løsejer fra samme stolthed kan omsætte potentielt bytte til at angribe det fra alle sider. generelt, til jagt på løverne vælger sporingstaktik, som for lang forfølgelse er de ikke så hårdføre.

Under jagen giver løver normalt jage for 45-100 meter (50-110 meter). Løver kvæler deres ofre, mens større bytte presses til jorden med en nakke for at blokere vejrtrækning. Denne rovdyr kan også placere en pote på næsen, munden eller halsen på byttet. Løven fanger let små bytte med et slag af en af ​​sine massive poter.

På trods af sin enorme styrke og effektivitet kan løver ikke altid lykkes i angreb på byttedyr. Hvis det mislykkedes offer undslipper, venter de på en ny. I dyreverdenen er der mere effektive jægere, der fanger deres bytte mere grasiøst - det er slugfe.

Avl løver og deres unger

Lionesses er i stand til at producere afkom flere gange om året. En voksen kvindelige løve producerer dog ikke det næste kuld, indtil hendes unger er ca. 2 år gamle. Men hvis alt kuld dør, vil det mate igen igen efter den sidste løvecubs død.

Drengens drægtighedsperiode varierer fra 110 til 119 dage.. I kuld i gennemsnit fra 3 til 6 unger. Cubs er normalt født i et afsides sted, og når de når 4-6 uger, er de bestemt i børnehave, indlagt i stoltheder.

Løven unger er meget små ved fødslen, vejer omkring 950 gram (2-3 pounds). Lion cubs ammes i ca. 6 måneder, og kødet begynder at spise omkring tre måneder gammel. Løsejer hæver deres babyer sammen og kan, bortset fra deres egne, føde andre kalve. Som et eksempel på en lidt modnet ung konge af dyr, kan du se på billederne af en løveunge.

Når en ny mand kommer til stolthed, kan han dræbe nyfødte unger, så kvinder taler med ham for at producere sin egen unge. Unge kalve begynder at deltage i stolthagen på 11 måneder, selv om de ikke er i stand til selv at overleve indtil ca. 30 måneder.

Spædbarnsdødeligheden blandt løver er meget høj, andelen af ​​kalve, der overlever efter det første år af livet, er mindre end 50%. I løvepakken er hierarkiet strengt håndhævet.. Løvmændene fodrer først, derefter løvehøjen, og til sidst ungerne. I stolthed sker det ofte, at byttet dræbes en gang hver 3-5 dag, så mange babyer dør af sult. Ikke desto mindre, for cuben er mere tilbøjelig til at overleve ved fødslen i stolthedenend hvis en løveinde med en cub af sig selv.

Bevaringsstatus

Som normalt, når vi på vores hjemmeside om dyr taler om et bestemt dyr, slutter vi artiklen med afsnittet "Naturbeskyttelsesstatus". Antallet af løver falder hurtigt, ifølge forskellige estimater varierer antallet af individer, der lever i naturen, fra 16.000 til 30.000 sammenlignet med omkring 100.000 i begyndelsen af ​​1990'erne. Faren for arten er også det faktum, at løvebestanden ofte er geografisk isolerede fra hinanden, hvilket fører til et sådant fænomen som indavl (nært beslægtet interbreeding).

Beskrivelse af den afrikanske løve

Vi ved alle fra barndommen, hvordan et løve ligner, da et lille barn kan genkende dyrets konge af en enkelt mand. Derfor besluttede vi at give en kort beskrivelse af dette stærke dyr. Løven er et stærkt dyr, dog lidt over to meter langt. For eksempel er den usuriske tiger langt længere end en løve, dens længde når 3,8 meter. Den sædvanlige vægt af en mand er et hundrede og firs kilo, sjældent, når de har to hundrede.

Dette er interessant!
Løver, der bor i zoologiske haver eller i en specielt udpeget naturhistorisk zone, vejer altid mere end deres brødre, der lever i naturen. De bevæger sig lidt, spiser for meget, og deres maner er altid tykkere og større end de vilde løver. I naturhistoriske områder er der omsorg for løver, mens de vilde katte i naturen ser uskadte ud, med disheveled manes.

Løvenes hoved og krop er tætte og kraftige. Hudfarven er forskellig, afhængigt af underarten. Dog er hovedfarven til dyrene konger creme, okker eller gul-sand. Asiatiske løver er alle hvide og grå.

Gamle løver har et hårdt hoved, der dækker hovedet, skuldre og nedadgående til underlivet. Voksne besidder en sort, tæt mane eller en mane af en mørk, brun skygge. Men en af ​​underarterne af det afrikanske løve, Masai, har ikke sådan en frodig man. På hårets skuldre falder ikke, og på panden er det ikke.

Alle løver har afrundede ører, med en gul prik i midten. Det plettede mønster forbliver på unge lejers hud, indtil løverne får ungene, og mændene når ikke puberteten. Alle repræsentanter for løverne har en børste på spidsen af ​​halen. Det er der, der ender deres hvirveldeling.

levested

Engang levede løver i helt forskellige territorier end i den moderne verden. Underarterne af den afrikanske løve, asiatisk, levede hovedsageligt i det sydlige Europa, i Indien eller bosatte sig i de mellemøstlige lande. Den gamle løve boede overalt i Afrika, men blev aldrig bosat i Sahara. De amerikanske underarter af løven hedder derfor amerikansk, fordi den boede i de nordamerikanske lande. Asiatiske løver begyndte gradvist at dø ud eller blive udryddet af mennesker, som de blev opført i den Røde Bog. Og afrikanske løver blev kun i små flokke i de afrikanske troper.

I dag findes den afrikanske løve og dens underarter kun på to kontinenter - asiatisk og afrikansk. Asiatiske konger lever stille i Gujarat, Indien, hvor der er et tørt, sandklima, savanne og skrubber. Ifølge de seneste data er i dag alle fem hundrede og tyve tre asiatiske løver registreret.

Reelle, afrikanske løver bliver større i de vestlige lande på det afrikanske kontinent. I et land hvor det bedste klima for løver, Burkina Faso, løver over tusind. Derudover lever mange af dem i Congo, der er mere end otte hundrede af dem.

Dyrelivet har ikke længere så mange løver som det var i halvfjerdserne af det sidste århundrede. I dag deres kun tredive tusind tilbageog dette er ifølge uofficielle data. Afrikanske løver har valgt savanna i deres foretrukne kontinent, men selv der er det umuligt at beskytte dem fra jægere overalt, der scurrying rundt på jagt efter lette penge.

Det afrikanske løves jagt og mad

Løver kan ikke lide stilhed og liv i stilhed. De foretrækker de åbne rum af savannerne, masser af vand og bosætter sig hovedsageligt, hvor deres yndlingsføde er beboet - artiodactyl pattedyr. Det er ikke for ingenting, at de fortjener titlen "savannernes konge", hvor dette dyr føles godt og frit, som han selv forstår at han er herren. Ja. De mandlige løver gør bare det, de regerer kun, hviler de fleste af deres liv i buskens skygge, mens hunnerne får mad til sig selv, for ham og for løvebørnene.

Løven, ligesom vores mænd, venter på løvehustrengen at fange middag til ham og koge sig selv, bringe den på en sølvfad. Dyrens konge bør være den første til at prøve bytte fra kvinden, mens løveinden selv tålmodigt venter på, at hendes mand skal spise og forlade det kongelige bords rester til hende og løvebørnene. På trods af dette vil løver aldrig skade deres løve og unger, hvis en andens løver inser dem.

Løvenes hovedmad er hovdyrene - lamaer, wildebeest, zebra. Hvis løverne er meget sultne, så vil de ikke foragt selv næsehorn og flodheste, hvis de kan overvinde dem i vandet. Du må også ikke holde på spillet og små gnavere, mus og ikke-giftige slanger. For at overleve skal et løve blive spist per dag. over syv kilo ethvert kød. Hvis for eksempel 4 løver forene sig, så vil en vellykket jagt for dem alle bringe det ønskede resultat. Problemet er, at blandt de sunde løver er der syge, der ikke kan jage. Så kan de endda angribe en person, da det som det er velkendt for dem "sult er ikke tante!".

Avl løver

I modsætning til mange pattedyr løver løver rovdyr og kammerater når som helst på året, og derfor kan du ofte se billedet, når en gammel løvehjerne basker i solen med løvebørn i forskellige aldersgrupper. På trods af at kvinder ikke har noget at bekymre sig om, kan de roligt løve løver og endda gå side om side med andre kvinder, mænd, tværtimod kan kæmpe for kvinder, helt op til deres død. Den stærkeste overlever, og kun den stærkeste løve har ret til at besidde en kvinde.

De kvindelige bjørnepopper i 100-110 dage, og hovedsageligt tre eller fem hvalpe er født. Løve unger lever i store sprækker eller huler, der er placeret på steder, der er vanskelige for mennesker at nå. Lion cubs er født tredive centimeter børn. De har en smuk, spottet farve, der varer indtil puberteten, som hovedsagelig forekommer i dyrets livs sjette år.

I naturen lever løver ikke længe, ​​i gennemsnit 16 år, mens i zoologiske løver kan leve og alle tredive år.

Arter af afrikansk løve

I dag er der otte sorter af det afrikanske løve, som varierer i farve, mane farve, længde, vægt og mange andre funktioner. Der er underarter af løver, der ligner hinanden, bortset fra at der er nogle detaljer, kun kendt for forskere, der har studeret liv og udvikling af løver fra kattefamilien i mange år.

Klassificering af løver

  • Cape Lion Denne løve er ikke længere i naturen. Han blev dræbt i 1860. Løven adskiller sig fra sine medmennesker, fordi den havde en sværere og for tykk manen, og sorte kvaster var på ørerne. Cape Lions boede i den sydafrikanske region, mange af dem har valgt Cape Good Hope.
  • Atlas løve. Det blev betragtet som den største og mest magtfulde løve med en massiv fysik og for mørk hud. Han boede i Afrika, boede i Atlasbjergene. Disse løver elskede at holde sig som værger for de romerske kejseres. Det er en skam, at den nyeste Atlas løve blev skudt af jægere i Marokko i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Det antages, at efterkommerne af denne underart af en løve bor i vores dage, men forskere argumenterer stadig for deres ægthed.
  • Indisk løve (asiatisk). Det har en mere kvævet krop, ulden er ikke så spredt, og deres maner er mere glatte. Disse løver vejer to hundrede kilo, hunner og endnu mindre - kun nitti. I hele den asiatiske løve historie blev en indisk løve introduceret i Guinness Book of Records, hvis kropslængde var 2 meter 92 centimeter. Der er asiatiske løver i Gujarayet, Indien, hvor en særlig reserve er reserveret til dem.
  • Katanga løve fra Angola. De kaldte ham så, fordi han bor i provinsen Katanga. Den har en lysere farve end andre underarter. En voksen Katanga løve er tre meter lang, og en løvehue er to og en halv. Denne underart af det afrikanske løve er længe blevet kaldt truet, da der er meget lidt tilbage i deres verden.
  • Vestafrikanske løve fra Senegal. Også langt på randen af ​​udryddelse. Mænd har en ret mand, ret kort. Nogle mænd kan ikke have maner. Bygningen af ​​rovdyr er ikke stor, også formen af ​​næsepartiet, lidt anderledes, mindre kraftig end en almindelig løve. Han bor syd for Senegal, i Guinea, hovedsagelig i det centrale Afrika.
  • Masai løve. Disse dyr er forskellige fra andre, fordi de har længere lemmer, og manen er ikke forvirret, ligesom en asiatisk løve, men "netop" kæmmet tilbage. Masay løver er meget store, mænd kan være over to meter lange og halvfems centimeter. Høden på begge mænd er 100 cm. Vægt når 150 kg og derover. Habitat af Masai løven - Afrikanske sydlige lande, bor også i Kenya, i reserver.
  • Kongolesisk løve. Meget minder om deres afrikanske kolleger. Bor kun hovedsagelig i Congo. Foruden den asiatiske løve er en truet art.
  • Transvaal løve. Tidligere blev den tilskrevet Kalaharskij løven, da det ifølge alle eksterne data var kendt som et meget stort dyr og havde den længste og mørkeste mane. Interessant nok for nogle underarter af Transvaal eller Sydafrikansk løve blev der observeret betydelige ændringer i lang tid på grund af, at løverne af denne underart manglede melanocytter, som udskiller et specielt pigment, melanin. Det er deres uld, der er hvid, og deres hudfarve er lyserød. I længden når voksne 3,0 meter, og løverinden - 2,5. De bor i Kalahara ørkenen. Flere løver af denne art blev oprettet i Krugersky Reserve.
  • Hvide løver - Forskere mener, at disse løver ikke er en underart, men en genetisk abnormitet. Dyr, der lider af leukæmi, har en lys, hvid frakke. Der er meget få sådanne dyr, og de bor i fangenskab i Sydafrikas østlige reserve.

Vi vil også nævne de "Berberia-løver" (Atlaslejon), der blev holdt i fangenskab, hvis forfædre levede i naturen og ikke var så store og magtfulde som moderne "berberere". Men i alle andre henseender svarer disse dyr meget til moderne, de har de samme former og parametre som deres slægtninge.

Dette er interessant!
Der er slet ingen sorte løver. I vilde ville sådanne løver ikke have overlevet. Måske et sted og så en sort farve løve (dette er skrevet af folk, der rejste langs Okavango-floden). Det ser ud til, at de så sorte løver der med deres egne øjne. Forskere mener, at sådanne løver er resultatet af at krydse løver af forskellige farver eller mellem slægtninge. Generelt er der stadig ingen tegn på eksistensen af ​​en sort løve.

Hvad ser et løve ud?

Løver er store dyr, der ligner en kat. Deres uld har flere nuancer af rød og brun. Ryggen er som regel farvet brun, siderne er røde og poterne er næsten gule (eller hvide).

Meget sjældent kan en hvid løve fødes til en kvindelig løve, det vil sige en albino. Dette fænomen er meget sjældent. Der er dog ingen sorte eller grå løver i naturen.

Ikke alle ved, at før løverne mødtes i Syd Europa, Mellemøsten og Kaukasus, men blev ødelagt af manden. Storhertugen af ​​Kiev Vladimir Monomakh talte om hans møde med en løve i XII århundrede.

Det er ikke svært at skelne løven fra løveinden i manen, som kan dække skuldre, bryst og del af dyrets ryg. Det antages, at med hjælp hjælper løven frygtene og tiltrækker en løvehue - jo mere frodige og mørkere manen, desto større chancer har han til at behage hans udvalgte. Derudover skelner manens farve til forskellige underarter af en løve. Kvinden er meget mindre end hanen i kropsstørrelse. Hanen vejer ca. 190-230 kg (registreringsvægt er ca. 270 kg), og kvinden er ikke mere end 150 (registreringsvægt var 180 kg). I dette tilfælde har hanen en kropslængde på mere end tre meter, og kvinden vokser ikke mere end to og en halv meter.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org