Fugle

Goose Shepherd "eller en hvid ugle

Pin
Send
Share
Send
Send


klasse: fuglene

trup: ugler

familie: Ugle

løb: ugler

Polaruglen (hvide ugle) bor i Arktis, tundra i Grønland, Eurasien, Nordamerika samt på øerne i Det arktiske hav.

Hvordan ser det ud

Det er den største arktiske repræsentant for familien: Wingspan er 166 cm, kropslængde varierer fra 55 til 65 cm, og vægten kan nå 3 kg. Hvid fjerdragt med mørk vandret pestrinami tillader fuglen at forblive usynlig mod baggrunden af ​​snedække. Hos mænd, sammenlignet med kvinder og unge, er der mindre pestrin på kroppen.

Hvid ugle livsstil

Polaruglen er en rovdyr. Fuglen tilbringer det meste af sit liv, der sporer ned ad bytte. Foretrækker at jage ved solnedgang eller ved daggry. Prey hunts, sidder på jorden eller på en lille dag. Angreb brat og om nødvendigt forfulgter bytte. Stort spil tager til sin rede, og små svaler er helt på stedet. Hver uglefamilie har sit eget beskyttede avlsområde, hvis areal varierer fra 1 til 6 km2. I naturen lever den hvide ugle i ca. 9 år, i fangenskab - op til 28 år.

Grundlaget for ernæring - lemmings. Det kan også jage harer, herminer, gæs, ænder og hvide patroner. Fare for arten er ræve, blå ræve, skuas.

reproduktion

Forformede par polarugle holder ofte sammen for livet. Ugle reden er placeret på højder, i de mest tørre og godt opvarmede steder. Resten er et hul gravet i jorden. Uglen linjer det omhyggeligt med tørt græs, små kvist og sin egen nedad. Fuglen vender tilbage til høststedet fra år til år. I lægning er der normalt 5-8 æg, men hvis der er nok mad, kan du møde 12-15 æg. Kvinden inkuberer æg i 32-34 dage.

Hvad spiser?

Den hvide ugle er en rovdyr, der jagter en række gnavere, men frem for alt lemmings. Det jager også mindre fugle - ænder, patruller og gæs - samt små rovdyr, for eksempel ermine eller arktisk ræv. Rob en jagtfælde, spis fisk eller "spis" carrion kan en hvid ugle. Beskrivelsen af ​​denne fjærede polar rovdyrs mad vil være ufuldstændig, hvis du ikke fortæller hvordan han spiser. Så, denne fugl sluger simpelthen små bytte, men sådan en "torn", som en pindsvin, knuses med dens næb. Større bytte, for eksempel en hare, er revet i stykker med sine sorte skarpe kløer.

Den hvide ugle jagter aldrig tæt på redenen og beskytter aktivt sit område. Derfor forsøger mange fugle, som gæs og gæs, at slå sig tættere på hende ved at bruge denne rovdyr for at beskytte mod onde hunde og ræve såvel som fra angreb fra andre fugle. Efter at have bemærket denne funktion begyndte nogle nordlige folk at kalde polaruglen "Goose Shepherd".

Jagt funktioner

I modsætning til andre ugler jagter polaruglen om morgenen og endda om eftermiddagen. Hun ser ud til sit bytte, bosætter sig på en højde eller cirkler sit jagtområde. Hun kan se sit bytte hundrede meter, hvorefter det går ret hårdt ud, men rushes til jorden ved lynhastighed og angreb, og tager det ovenfra. Hvis det er en lille gnaver, slukker den snedækkede uge simpelthen det hele sammen med tænderne, håret og alt andet, og i tilfælde af større bytte, som en arktisk ræv, der tager fat i slagtekroppen med sine klør, stiger fuglen op i himlen og dernæst smider offeret ud på jorden. Så lander og tårer i stykker.

Polar ugle funktioner

Vi overvejede alle de vigtigste aspekter af livet af en sådan fugl, som en snedækket ugle. Interessante fakta om hendes sidste:

1. Denne polare rovdyr kan ikke spise noget i op til 40 dage ved hjælp af subkutane fedtreserver. I løbet af denne tid reduceres fedtlaget med to centimeter. For at spare strøm og energi, flyver fuglen i perioder med tvungen fastning næsten ikke og sidder på et sted.

2. Hvid Ugle, såvel som andre repræsentanter for denne art, kan dreje hovedet til 270 0. Dette er muligt på grund af den unikke struktur af halsen af ​​disse fugle, der består af 14 livmoderhvirveler.

3. Uggens øjne kan kun se fremad, bevæge sig som mennesker, de kan ikke. Derudover ser denne fugl slet ikke noget, og opfatter virkeligheden i sort og hvid, ugelens farver skelnes ikke. Deres elever udvider og indsnævres ikke kun når lyset ændres, men også under vejrtrækning.

udseende

Den hvide ugle er den største rovdyr af polaresten. Kvinder i størrelse og vægt er bedre end mænd.

Vingerspidsen af ​​en voksen person når en og en halv meter, og vægten af ​​store kvinder er op til 2 kg. Det er ikke let at se en rovdyr i sneen, da fuglefuglens fjerfarve er næsten helt hvid, er kun små og sjældne sorte pletter synlige. Hos kvinder er pestrin normalt større, og gamle mænd er helt hvide uden at tage hensyn til nogle få sorte striber på halen.

På grund af eksistensen under ekstreme forkølelsesforhold er polaruglens fjerdragt meget tyk og varm, benene er dækket af en tynd fjer, der ligner uld, og selv næbet er næsten helt skjult under de små fjer.

Hovedet på en polarugle kan dreje 270 grader, så det ikke skjuler sig fra sine ivrige øjne. Men oftere kæmper en rovdyr på lavtflyvningen i tundraen, og når de ser et byttedyr, fanger de sig og greb det. I tilfælde af at offeret er større end en jæger, f.eks. En hare og derefter har bidt sine klør, vil den hvide ugle hænge på den, indtil den holder op med at modstå, og så afsluttes med en kraftig næb. Små bytte er spist af rovdyret helt på stedet, den større er revet i stykker af klør.

Livsstil og ernæring

Den hvide ugle er spredt i hele tundraområdet. Om vinteren migrerer det på skov-tundra-området og i stepperne, det er sjældent i skovene. På overvintrende pinde til åbne områder, flyver nogle gange ind i bygder. Migreringerne begynder i september - oktober, i syd forbliver uglen indtil marts til april. Nogle personer forbliver i hestepladserne til vinteren og vælger områder med en lille mængde sne og is.

Den hvide ugle er en aktiv rovdyr. Grundlaget for dets mad er muslignende gnavere, primært lemmings. I løbet af året spiser en ugle mere end 1600 lemmings. Det fanger også harer, pikas, små rovdyr (ermine), fugle (hvide patroner, gæs, ænder), forsømmer ikke fisk og carrion. Ugelen jager ikke i nærheden af ​​redenen, så fuglene sætter sig villigt i nærheden af ​​uglerne, som beskytter deres område fra andre rovdyr.

Den snerrevne ugle jagter, hovedsagelig sidder på jorden, helst på en højde og farende ved det nærende bytte. I tusmørket jager det til tider selv i flyve og ryster på et sted i luften som en tønde. Selv om den hvide ugle ikke er en strengt natfugl, går jagture normalt tidligt om morgenen eller aftenen. Ofret forfølges normalt i kapringen. Ugler svelger lille bytte helt, store bliver transporteret væk til sig selv og revet i stykker på stedet ved klør.

Den hvide ugle jagter til partridges, og især for gnavere-lemmings. Som forberedelse til jagten sidder en ugle på en bakke eller flyver over tundraen ved en langsom og lav flyvning. De kan jage på flugt og endda tage et bytte fra vandets overflade. Ugglen, der har set rovetøjet, klapper sine vinger, flyver op til det og greb det med skarpe kløer. Små gnavere sluges hele. Hvis du klarer at få fat i et stort byttedyr, tårer uglen i stykker og spiser derefter, bøjende knogler og hår i form af små klumper. På rovdagsdagen skal der spises mindst fire gnavere.

Røverfuglen angriber harer, ænder, partridges, har tid til at hænge ind i erminen, elsker fisk, undgår ikke carrion. En polarugle hunder aldrig i nærheden af ​​sin rede. Denne omstændighed anvendes af måger og arrangerer en rede ikke langt fra uglen. Røverfuglen, der allerede ligger en kilometer væk fra sin rede, begynder at køre væk rovdyr og dermed fra redenen af ​​måger. I årene med sulten flyver ugerne til skovtundra og steppes, kan de endda ende i det centrale Rusland. Men i hvert fald i marts-april vender fuglen tilbage til sit hjemland for at rejse en ny generation af kyllinger. Hvis der er nok mad, forlader rovdyret ikke tundraen, men det forbliver at tilbringe vinteren ved den oprindelige rede.

vokalisering

Stemmen er et klart og skarpt råb "Ki-Ki-Ki", såvel som en lyd som "Kru-Ay", der ligner croaking. Mandens parringskryb er lavt og døvt, men langt hørt barkende skrig, gentaget flere gange i træk: "Howe .... Howe ..." for den kvindelige - lave og døvede "Huu ...". I tilfælde af angst på redenen udgiver kvinden en døvserie skrig "hake-hake-hak" eller et kort skælvende skrig. "Hhav" og "hhuv" Tårer højt og hæsende fløjt.

Hvide ugle har en fuld årlig muldvarp. Sekvensen med at ændre de primære flyhjul er fra bagtil til front.

Voksenfugle fra den anden halvdel af yngleperioden, mellem slutningen af ​​juni eller begyndelsen af ​​juli og efterår. Ullens fjerdedel er fuldt opdateret i oktober - begyndelsen af ​​november. Ungers første efterårsklæde bæres i slutningen af ​​september - begyndelsen af ​​oktober.

I kultur

Polaruglen er en meget interessant fugl, sløv og klog. Sandsynligvis ikke forgæves introducerede JK Rowling i sin serie af Harry Potter romaner et sådant tegn som Buckle. Forresten, efter fremkomsten af ​​Harry Potter-bøgerne, var der mange mennesker, der ønskede at have sådan en fugl i deres hjem. Sandt nok er det svært at vedligeholde hjemme, det er ikke papegøje, fordi det kræver meget plads. Men i zoologiske haver, en anden ting. Der uger er meget godt afgjort. De bor endda der meget længere. Hvis det i naturlige forhold lever polaruglen sjældent til 10 år, så i søen føler de sig godt selv om 20 og selv ved 25 år. Så hvis du vil se dette mirakel med dine egne øjne, gå videre til zoologisk have. Godt, hvis du befinder dig i Arktis, bærer du altid et kamera med dig på et let tilgængeligt sted, fordi den polar uil kan lide at forekomme uventet.

Owls indhold derhjemme

I dag er det blevet næsten fashionabelt at holde husene til forskellige eksotiske dyr og fugle. Hvis tidligere kærester var begrænset til sjældne racer af hunde og katte, nu i en almindelig bylejlighed kan du møde krokodiller, reed katte og rovfugle.

Folk køber ugler i det berygtede "Bird Market" eller bringe ugler fra skoven, idet de tror, ​​at de er "tabte", "er faldet ud af reden».Før du får en ugle, tænk omhyggeligt, veje dine muligheder - falder de sammen med ønsker?

Ugle er en nat rovdyr. Allerede står det meget - fuglens hovedaktivitet er i sen aften, om natten og tidligt om morgenen. På dette tidspunkt jager uger i naturen. Så det vil også være i fangenskab - fra aften til morgen vil ugglen skræmme noget, råbe (især i parringsperioden), der forhindrer dig i at hvile. Så for at få en ugle er bedst for mennesker, der fører en overvejende "natlig" livsstil. Lad os nu håndtere begrebet "rovdyr". Det er klart, at man ikke kan fodre sådanne fugle med korn, rovdyr fodrer på kød. Men selv her er vanskeligheden, at ugleens fordøjelse er arrangeret på en sådan måde, at den skal spise hele slagtekroppen af ​​en gnaver eller fuglen som helhed - med fjer, pels, knogler. Følgelig forsvinder fodring af kyllingekød eller oksekød - gør dig klar til at købe mus, daggamle kyllinger, vagtler. Og de koster meget.

Sådan forbereder du et værelse til uglen

Først og fremmest skal du fjerne alle ting, som en ugle kan banke over, rive, plette. Ugler elsker at spille, så du skal nøje overvåge placeringen af ​​deres ejendele, især sokker og dokumenter. Lad være uden opsyn - uglen vil helt sikkert hente et "legetøj" og farvel til passet! Tulle på vinduerne bør erstattes med tykke gardiner, fordi en ugle i en tulle kan let blive sammenflettet, og mens den slår, vil den bryde sine poter eller vinger, eller den vil simpelthen dø og hænge i flere timer på hovedet. Store spejle (vinduer også) skal fjernes eller gardiner, ellers kan uglen blive forkrøbet og forsøge at flyve gennem glasset.

"Fængsler" bør søges fast til væggene - træ eller jern "pinde", som nødvendigvis er polstret med noget blødt - for eksempel kunstgræs eller tæppe. Tænk bare på forhånd om stedet for badepladsen - uger gerne vaske, for de lægger små og store beholdere med vand (bakker til kattekuld med høje sider er perfekte).

Hvordan man opfører sig

Når du først kommer hjem med en ugle, skal du ikke skræmme fuglen, lad den se sig om. For at gøre dette skal du blot åbne kassen og i et stykke tid forlade fuglen alene.

Efter et par timer kan du tilbyde uglefoder og vand. Nogle gange kan uger stadig ikke rive kadaverne, så kadaverne skal finhakket. Sæt vandet på en sådan måde, at owlet kan se det perfekt - når han gør opmærksom på badedraget - chatte i vandet med hånden og viser dermed tilstedeværelsen af ​​vand i tanken. Over tid vil owlet bestemme om der er vand, men mens det er lille og i et usædvanligt miljø, skal det gives meget mere opmærksomhed, men ikke forstyrrende eller skræmmende - prøv ikke at tage det i hånden, for ikke at gøre for skarpe bevægelser. Skrig ikke. Tilby mad altid fra hånden - så uglen bliver vant til dig hurtigere.

sygdom

Følg forsigtigt fordøjelsens fordøjelse og udseende. Efter hvert måltid skal uglen forkaste dyret. Bastard er ufordøjet knogler, uld og fjer, at fuglene spytter omkring 10 timer efter fodring. Hvis der ikke er støbning - dette er en grund til bekymring for dyrets helbred. Du bør også undersøge pellets - der bør ikke være noget blod på dem, granulatet bør ikke lugte dårligt.

Vær opmærksom og kuld - Normalt ugletørring - Det er en hvid "pølse" med en lille plaster af mørkt, mere solidt kuld. Hvis kulden får en dårlig lugt, gul eller brun farve, bliver mere flydende - kontakt din dyrlæge. Den normale opførsel af en sund ugle er meget forskellig fra en syges opførsel. Den syge fugl mister sin appetit, bliver apatisk, sidder i timevis, lukker øjnene, squints, dækker øjnene med det nedre øjenlåg, fjeren, især under halen, stikker sammen og bliver snavset. Alt det ovenstående er et tegn på sygdom. Derfor skal uglen i så fald vises til dyrlægen så hurtigt som muligt. Fuglesygdomme opstår hurtigt, du kan ikke tabe et øjeblik.

Karakter og livsstil

Fuglernes stemme er skarp og rykkende, med hæsende barkende vokallyde. Men uden for avlssæsonen er fuglene ret stille. Dette træk sammen med hurtig og lydløs flyvning gør den hvide ugle til en farlig rovdyr.

Som indbygger i polarzonen er fuglene tvunget til at jage under forhold døgnet rundt. Men da ugelens vision ikke er tilpasset til stærkt lys, vælger de tiden for skumringen til jagt.

Den hvide ugle foretrækker at passe på offeret fra daisen og overvåger vågen sin bevægelse på jorden. Så tager han af og overhaler byttet og tager fat i klørne. Nogle gange venter det på det rigtige øjeblik at angribe lige i luften, flagrende på ét sted. Jager væk fra hestestedet, som nidkjært beskytter mod rovdyr.

Parringstid og afkom

Den hvide ugle fører en ensom livsstil, og i nestetiden skaber det monogame eller engangspar, afhængigt af regionen.

Parringsperioden starter i begyndelsen af ​​foråret. Efter komplekse forfaldsritualer og oprette et par, lægges æg i midten af ​​maj op til 5-8 stykker og i særdeles velstående år omkring 15. For ugleens nest vælger de huller i tør jord på et kuperet eller bæk-overdækket landskab. Bunden er undertiden foret med tørre planter, mos og ned.

Kvinden lægger æg ikke på en dag, men intermitterende. Derfor er de unge ujævne. De sidste æg opvarmer de første klækkede kyllinger, mens forældrene jager. Ofte forbliver kun de gamle ugler levende, der i sultens år spiser deres yngre brødre.

Børn begynder at flyve i 4-6 uger. På dette tidspunkt er der i nærheden allerede tilstrækkelige lemmings, der lige kommer ud af husly for reproduktion. Takket være dem er unge fugle forsynet med mad og hurtigt lærer at jage. I puberteten kommer gennem året.

Interaktion med tundraens indbyggere

De polarhvide ugles vigtigste fjender er den arktiske ræv og skua. Det er nødvendigt at beskytte kobling og hjælpeløse unger fra dem. Modigt blokerer rovdyrens sti, fuglen klapper sine vinger foran ansigtet. Hvis dette ikke hjælper, skal du forlade vejen og derefter kollapse ovenfra, tage klørne af tålerne, løft i luften og slip fra højden til jorden. På den anden side angriber uglene sig selv.

Hvis en person eller en hund kommer tæt på redenen, bliver ugelen også frygtløs for dets afkom, og spredes vingerne for at blive større. På sådanne øjeblikke kan fuglene lave skarpe skrig og angribe ovenfra ved hjælp af skarpe kløer og næb.

Uglen beskytter territoriet inden for en radius af 1 km fra sin rede og jager ikke i dette område. Dette bruges af nogle fugle og arrangerer rede under hendes pleje. For denne hvide rovdyr vednavnet gåsehyrde. På den måde bidrager det på den måde til reproduktion af tundrafugle.

Interessante fakta

Rotationsvinklen på en hvid ugles hoved er 270 grader.

По результатам эксперимента, полярная сова способна распознать добычу в темноте на расстоянии 340 м от свечи.

Истребляя грызунов, сова регулирует их численность, активно участвуя в становлении экосистемы тундры.

Популяция этого вида немногочисленна, однако исчезновение на сегодняшний день ему не угрожает.

Pladsernes placering i fuglens fjerdedel er unik, som menneskelige fingeraftryk.

Den hvide ugle lever i sit naturlige habitat i ca. 10-15 år. Ved hjemmevedligeholdelse øges levetiden til 30 år.

Billedet af en polarugle tjener som emblemet for New Urengoy og et symbol på den kanadiske provins Quebec.

Kan du lide artiklen? Del fakta om livet på den hvide ugle på din side eller fortæl i kommentarerne, hvad du ved mere om denne fugl.

Beskrivelse af polaruglen

Det skal bemærkes, at polaruglens hunner er større og tyngre end mændene. Torsohøjden er: for mænd - 54-66 cm, hunner - 60-70 cm. Uge: mand - 2,1-2,5 kg, hunner - op til 3 kg. Wingspan spænder fra 140 til 175 centimeter.

Den særlige struktur af fjer, der skaber turbulens, giver dig mulighed for at stille stilleflyvninger.

Farven på fjerene er nedlatende, det vil sige beskyttende. Denne type farve gør polaruglen næsten usynlig mod baggrunden for det naturlige habitat, hvilket er en passiv form for beskyttelse mod rovdyr og camouflage under jagt. Fjerkræet i kyllinger er brun, i voksne ugler hvide med brune pletter spredt over hele kroppen, nogle gange med brune striber tværgående. Der er flere brune pletter hos kvinder end mænd. Nogle af mændene er helt hvide. Tegningen af ​​fjer i hvert individ er unik, som fingeraftryk hos mennesker.

Polarugternes poter har tykke, ragede fjerdragt og sorte store klør. Regningen er krogformet, sort, dækket af fine børstehår og næsten skjult under hovedfjederne. Hovedet er sfærisk, med små uklare ører. Kan rotere 270 grader, som giver dig mulighed for at se i tre dimensioner. Ørenes ringe størrelse forhindrer ikke polaruglene i at have fremragende hørelse. De kan høre lyde på 2 Hertz.

Øjne er runde, forskellige nuancer af gule. Visuel skarphed er flere dusin gange højere end hos mennesker. En gruppe af biologer, der studerede hvide ugle udførte en række eksperimenter og opnåede fantastiske resultater. Disse rovfugle er i stand til at opdage bytte i det svage stearinlys, i en afstand af 350 meter fra den. Sådan storslået syn gør det muligt for uger at jage med succes i den polarnatlige periode.

Øk på en polarugle.

Stemmen er skarp, staccato. Et kryb af en polar ugle ligner en rykkende krølle eller gøen.

Polarugler smelter 2 gange om året - i starten af ​​sommeren og i slutningen af ​​efteråret. Fuldt vinterklæde ses i slutningen af ​​november. Ungdommene donerer deres første voksenfjerdragt ved krydset i september og oktober.

Lever: i naturen i gennemsnit 10 år i fangenskab - op til 30.

Hvor lever polaruglen?

Polaruglens habitat er omtalt af biologer som cirkumpolar, det vil sige de arktiske zoner i begge halvkugler. Inhabits tundrazonerne på de eurasiske og nordamerikanske kontinenter, på øerne Grønland, Wrangel, Novaya Zemlya, Kolguev, Bering og andre arktiske øer. Polar uger overvintrer mod syd og når under flyveområdet af løvskove. Til vintering vælger den åbne områder, flyver sjældent ind i befolket områder. De flytter til vintering i slutningen af ​​september og forbliver der indtil slutningen af ​​marts. Nogle gange forbliver uger for vinteren hvor de hakker, foretrækker områder med et tyndt lag is eller sne. I foråret vender polarugler tilbage til Arktis til avl og luge.

Polaruglen tilhører delvis stillesiddende fugle. Nogle gange strækker det sig, afhængigt af tykkelsen af ​​snedækket, rigdom af jagtområder og andre forhold.

Jagt og bytte

En polar ugle er en smart, klog jæger. Det vigtigste bytte er lemmings. Det jager også for: pikas, pindsvin, harer, herminer, andre arktiske fugle, arktiske ræv unger. Skru ofte ikke fra fisk og skaldyr, fugleæg og carrion.

  • Lemmings er gnavere af hamsterfamilien, der vejer op til 80 gram, beboer tundra og skovtundra.
  • Gedde - små pattedyr fra familien af ​​lagomorphs. Ekstremt ligner hamstere. Er ikke gnavere. Modtaget sit navn for evnen til at producere bestemte lyde. En masse pika når tre hundrede gram.
  • Ermine er et rovdyr fra familien af ​​væsler. Den har en lang magert krop. Det ligner en kærtegn, men større i størrelse. Vægten af ​​en ermine er 80-250 gram. Se billeder af ermine.
  • Den arktiske ræv eller arktiske ræv er en rovdyr af hundfamilien, der ligner ræven. Om vinteren køber man en hvid farve. Om sommeren kaster den og bliver brun. Kropsvægt fra 3 til 9 pund. Hannerne er større end kvinder. Arktiske ræve er omnivorer.

Polar uger foretrækker at jage i en betydelig afstand fra deres rede. Denne adfærd medførte et usædvanligt fænomen. Andre arter af polar fugle, som regel måger, bygger ofte deres reder ved siden af ​​polaruglen. Skræmmer uglen fra sin rede af rovdyr og derved beskytter mod angreb og andres reden. En hvid ugle beskytter sin rede inden for en radius af en kilometer. På dagen spiser en polarugle i gennemsnit 4 gnavere og henholdsvis ca. 1.500 om året.

Polar uger foretrækker at jage i åbne rum, med fravær af høje planter, som offeret er svært at se i dem. Mekanismen for jagt er som følger: en ugle sidder på en tåre eller svæver over jorden, springer ned ad bytte, så vælter den ned og dræber med sine kraftige kløer, nogle gange ved hjælp af dens næb.

Om morgenen eller aftenen foretrækker twilight luftjagt.

Små ofre for polarugle sluges hele, store bliver revet i stykker med et næb og derefter spist. Rørets uld, såvel som deres kløer og fuglens knogler, belch.

I de år, hvor den lemmende befolkning falder, organiserer polarugler angreb på fuglemarkeder og forårsager skade på populationen af ​​polar fugle.

En polar ugle med bytte.

Figener af polaruglen

Polar uger og arktiske ræve angriber ofte hinandens afkom. Arktiske ræve trækker sig fra ugle rede, ugger angriber i sin tur uægte hvalpe.

Polar uger, beskytter deres nest hårdt mod enhver, der nærmer sig, også fra mennesker. Hanen er særlig aktiv i beskyttelsen af ​​redenen. Forsvarets taktik kan være anderledes, fuglen vælger det afhængigt af situationen. En snedækket ugle kan stige op i luften og slå på en ubudne gæst, truende med at klikke på et næb og lave lyde, der ligner krager, der kaster. Og det kan blive på jorden og fluffe op fjer for at blive større, hvilket gør korte spring til en potentiel fjende, og truer også med skræmmende lyde.

Befolkning. Sikkerhed. Værdi for naturen

Befolkningen af ​​polarugle er ikke talrige. Per 100 kvadratkilometer plejer normalt op til 50 par. Et stort antal bor på Wrangel Island. Det er af stor betydning for det arktiske økologiske system, da det opretholder en stabil population af lemmings og sikrer sikker nestning for andre polar fugle.

Se videoen: Shepherd drives his geese across Putney Bridge! (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org