Dyr

Isbjørner får fart

Pin
Send
Share
Send
Send


Bjørnen er et stort og stærkt dyr. Det menes at høre og syne i disse dyr ikke er de bedste. Men da bjørne tilhører psovoobraznyhs orden og derfor er beslægtet med slægtskab med hunde, er de kendetegnet ved en udviklet lugtesans. Det er en god duft, der hjælper dem med at finde mad. Ikke uden grund mener forskerne, at bjørnen har den bedste lugtesans blandt medlemmer af pattedyrsklassen.

Når der beskrives dette dyr, er det værd at nævne kroppen af ​​en stor størrelse, korte, flot ben, langstrakt ansigt, tykt hår er normalt mørkt i farver (hvis det ikke er en isbjørn) og fem klør på hvert ben trækkes ikke.

Dette dyr er i stand til at bevæge sig ret hurtigt. Nedenfor i artiklen vil vi tale om hastigheden af ​​en bjørn, når den kører.

Det antages, at en bjørn sjældent viser aggressivitet, og hvis det gør det, betyder det, at det enten beskytter sit område eller dets unge, eller det er grundigt sulten.

oprindelse

De første bjørne på planeten optrådte for mindst fem millioner år siden. De ældste fossiler af disse dyr findes i Frankrig. I dag kender forskere fire slags af dette dyr, hvoraf isbjørn betragtes som den yngste ved oprindelse. Den samlede biologiske alder er kun to hundrede tusind år.

Bærens kropslængde kan nå 2 meter (hvidbrystede og sorte bjørne) og 3 meter (hvid og brun).

Maksimal kropsvægt - 750-800 kg. Disse dimensioner er selvfølgelig store, men ikke sammenlignelige med dimensionerne af den kæmpe kortmånebjørn, der levede i svovel-Amerika så tidligt som Pleistocene-epoken og længe siden uddødet. Han, der står på hans bagben, kunne næsten være tre gange højere end den gennemsnitlige person, og massen af ​​de største repræsentanter nåede en og en halv tons!

Hvor er det?

Den mest almindelige i antal og en af ​​de største rovdyr er den brune eller almindelige bjørn. Nu er dens levested, selvfølgelig, meget mindre end i de gamle dage. Det findes også især i Pyrenæerne, Alperne, nogle steder i de skandinaviske lande, i Asien - i Iran, Nordkina og Japan. Stadig ret talrige i Alaska og Northern Canada. I Rusland falder habitatet groft sammen med skovområdet, undtagen de sydlige regioner og tundra.

Som habitater foretrækker bjørne (bortset fra polar) naturligvis bjergrige områder, tætte skovtykker og vindbreak.

Hvad fodrer på

Bjørnen, selv om den betragtes som en rovdyr, er i det væsentlige altomfattende. Hans kost består af bær, rødder og stilke af urter, nødder. Bjørn gør et fremragende arbejde med fiskeri i små floder eller i de lavvandede floder af store floder. Fugl reden og biaveller er ravaging, insekter er fanget. I foråret, når der er lille vegetation, kan björnen angribe en rådyr eller endda en elg. Dette dyr er meget stærkt - med et slag på sin pote kan det dræbe, for eksempel en hjortehals.

Ved efteråret arrangerede en bjørn, der havde opsamlet subkutant fedt i løbet af sommeren, en pølse i hans grober og under træernes rødder og opvarmede det med grene og mos. Vinterbjørnesøvn (afhængig af habitatets område og individets alder) kan vare fra 75 til 200 dage. Under en overvintring taber dyret som regel op til 80 kg vægt.

Rejsehastighed

Det kan forekomme, at bjørnen er et stort og klodset dyr. Faktisk er dette beast i stand til at bevæge sig ret hurtigt. Hvad er en bjørns hastighed i km / h? Maksimumet er ca. 50. Og hvis vi taler om en brunbjørns hastighed, kan grizzlet "karpe" endnu hurtigere - op til 56-60 kilometer i timen. Børnene svømmer også fremragende og klatre træer med anstændig smidighed. Sandt nok bliver sidstnævnte oftest lavet af unge dyr. Derudover kan en bjørn tåle fjernløb i ganske lang tid, omend med meget lavere hastighed.

Hvorfor er da insekter og fisk i de lavvandede snarere end små hovdyr eller for eksempel harer, en bærejægeres hoved bytte? Uden tvivl ville han ved en sådan bærehastighed, når han løb, ofte fejre på et af disse dyr - men oftere er der skud der viser, hvordan dette dyr tager hjorten fra ulverne og ikke jager på egen hånd.

Sandsynligvis er bølgens hastighed, når den løber, ikke en afgørende faktor. Bjørn, en stor og, hvad du siger, noget besværligt dyr, du skal stadig accelerere, og det er ønskeligt, at intet skal forstyrre løbet. Det vil sige, terrænet skal være fladt og ikke særligt skovklædt. Der er andre videoer, hvor en bjørn jagter et område med rådyr over marken (til reference: den hastighed, som en rådyr, en elg eller en hare udvikler ofte svinger i det samme som en bjørn grænser: det er 50-60 kilometer i timen) og indhenter kun den sidste løber i de sidste minutter af optagelserne. Uden tvivl er voksenfødt rovdyr ikke let at gøre. Men hvis offeret kom ind i bjørnens rækkevidde, skriv det var væk - som allerede nævnt ovenfor kan denne rovdyr slå den ned med et slag.

Derudover er det kendt, at sådanne skabninger som haren udvikler en maksimal hastighed i det femte sekund af løbet. Lange ben giver ham mulighed for at gøre det første spring med tre til fem meter, og efter landing bøjer han ryggen som en forår og forbereder sig på et nyt spring. For at jage, være i bakhold, selv have en bjørn og større fart, når han løber, ville han næppe være i stand til: For at en rovdyr tjener mad til sig selv på denne måde, er det vigtigste er fingerfærdighed og hurtig spredning og både i skovkirtler og i kløfter og i bjergrige områder.

Bearingsinstinkt i en bjørn, som i de fleste rovdyr, forårsager en løbende (dyr, menneske), derfor krydrede jægere, og rejsende anbefaler ikke at løbe væk fra dyret. Når alt kommer til alt, kaster han dig bare i forfølgelse, og bjørnen løber hurtigere end en mand.

Ovenfor fortalte vi især om, hvor hurtigt en bjørn udvikler sig, når han kører.

Forskel fra en nordlig bjørn fra en brun slægtning

Som nævnt betragtes isbjørne som en af ​​de største rovdyr på planeten. Nogle gange når deres kropsvægt 1000 kg. Men det er hos mænd, kvindelige repræsentanter vejer meget mindre - i gennemsnit fra 150 til 250 kg. Vækst af deres natur er også udrustet: en voksen bjørn på mødrene når 150 centimeter, og længden kan være under tre meter.

Disse dyr er også forskellige fra deres slægtninge og kropsstruktur: den nedre del er mere afrundet, mens den øvre del er smal. Isbjørne har også en lang hals, der gør det muligt for dem at holde deres hoveder over vandet, mens de svømmer. De adskiller sig fra brune pårørende ved tilstedeværelsen af ​​små ører.

En anden ting er, at isbjørne ikke dvale. Kun gravide kvinder kan hvile, resten er aktive det meste af året. Undtagelsen er, hvis det af en eller anden grund ikke er muligt at fange bytte i en tung polarnatt. Derefter ligger bjørne i hulen for at spare på styrke og reducere stofskiftet.

At være fedt er undertiden godt!

Under huden har disse dyr 11 cm fedt. I kolde vejrforhold kan man ikke undvære det. Han opvarmer bjørnen, og i tilfælde af mangel på mad vil det hjælpe med at overleve sult og ikke dø. Et stort fodområde - ca. 30 cm - hjælper med at fordele vægten, når beren træder på isen.

Potenes fødder er dækket af små tuberkuler, der ligner bumpene. Uld vokser mellem isbjørnenes fingre, takket være, at de bevæger sig godt på glatte overflader. Der er membraner på fødderne for bedre bevægelse i vandet.

Fantastisk lysabsorberende pels

Den isbjørn har tæt og tyk pels og en varm undercoat. Dyrhud er sort, og håret selv er gennemsigtigt og tomt, det absorberer sollys og bevarer varme. Og takket være den sorte farve af huden opstår der maksimal mætning af solen.

Frakkefarve kan afhænge af vejrforholdene. Så i varmt vejr kan alger sættes fast og formere sig i et pels pels, og så bliver det grønt. Det antages, at isbjørnen er en kongen af ​​vores brune bjørn, men med tiden gik dyret og andre funktioner i takt med at dyret faldt i det kolde miljø i det arktiske område og tilpassede sig klimaforholdene.

På trods af betydelige forskelle kan hvide og brune bjørn imidlertid gå i tværsnit og have afkom: Som følge heraf bliver hybridbjørn født, som kan fortsætte i slægten. Disse tilfælde er ret sjældne, men de har et sted at være i naturen og i fangenskab.

Hvor personen ikke gik

Isbjørn bor i det fjerne Nord. Det er også kendt, at den hvide kæmpe kan leve hvor folk endnu ikke er gået. Rejsende mødte ham på østkysten af ​​Amerika, på Svalbard og andre øer. I Lappland og Island kan bjørnen ses på en isflok.

Den polare rovdyr kan kun komme til andre varme lande, hvis det bringes der på en isboks.

Bevægelsesmetoder

På trods af at en isbjørn er født på land, tilbringer det meste af sin tid i vandet, på jagt efter det marine liv. På grund af dette havde han et andet navn - "havbjørn". Der var en sag, da en bjørn sejlede langs Beringhavet i 9 dage uden at stoppe til nærmeste isflokke og dækkede en afstand på 687 km.

På den måde, som dette store dyr bevæger sig, kan det antages, at det er klodset og langsomt. Men denne opfattelse er forkert. Isbjørnen udvikler fart, når den svømmer op til 4-5 km i timen. En stor mængde fedt under huden gør det muligt for dyret at blive på havfladen og udskifte luftpuden.

Trods det faktum, at bjørnen i naturen har en akavet gang, kører han om nødvendigt ganske klogt. Så, kan en isbjørns hastighed sammenlignes med en hestevæddeløbshastighed ved en galop. Men de bruger sjældent kroppens ressourcer til det maksimale - på grund af det faktum, at de hurtigt kan overophedes.

Ekstraktion af mad

Isbjørn får mad til sig selv ved at jage hvalrosser, sæler, sæler og mange andre indbyggere i det nordlige hav. Takket være den stille ganggang sniger den hvide rovdyr næsten lydløst op på sælet, der ligger i solen og angriber det fra en afstand af 5 meter og giver ingen chance for frelse.

Isbjørn bruger også intellektuelle tricks: dækker en sort næse med en pote (husk Umka?), De bliver usynlige på hvid sne. Der var tilfælde, hvor hvalen stakkede under isen fløder og blev mad til bjørnen. Dyret spiser dog ikke helt sit bytte og efterlader de mindst velsmagende dele til arktiske ræve og andre skræmmere af den nordlige kant. Men det betyder ikke, at isbjørn er en forkælet gourmet. Hvis han ved et uhell vandrer ind i landsbyen, kan han godt finde mad i skraldet.

Parringstid

Den periode af puberteten i bjørne kommer år til fire, mændene lidt senere. Isbjørner falder i varme forårsmåneder. Kvindernes graviditet varer, som hos mennesker, 9 måneder. I det første år vises der normalt ikke mere end en cub. I fremtiden kan en bjørn føde to eller tre unger i intervaller på to til tre år. Afkom reproducerer isbjørne i en hule, gravet i sneen eller jorden. På grund af det tykke lag af sne der dækker toppen af ​​bjørnehuset, er temperaturen i den 10-20 grader højere end på overfladen.

Bjørnebørn er født skaldede og blinde. Men i løbet af måneden åbner øjnene op, og ved to bryder tænderne ud. På trods af moderens imponerende kropsvægt vejer den nyfødte isbjørnør lidt over 500 gram. En sådan lille vægt skyldes det faktum, at bjørnen i løbet af graviditeten ikke spiser noget såvel som efter fødslen, hvilket adskiller dem fra andre dyr, som i denne periode intensivt spises for sig selv og for deres børn.

Mænd er meget aggressive, især i parringssæsonen. For at vinde ret til at elske, skal man ofte konkurrere med andre ansøgere. Hunnerne tværtimod ikke kæmper hinanden og er venlige med hinanden. Ofte kan de sameksistere med andre bjørne, det sker, de tager endda forældreløse unger og fodrer dem med deres egen mælk og behandler dem som deres unger.

Isbjørnemælk er meget fed og indeholder mange næringsstoffer. Ungerne er hurtigt mættede med dem, og de har en god vægtforøgelse. Ved to måneder er bjørnenes vægt 10 kg. Babyer om fem måneder kan spise sammen med voksne, men amningstiden varer op til 2-3 år. I løbet af denne periode er ungerne næsten i gang med deres mor.

Ungerne kan lege med hinanden, kæmpe, nibbling modstanderen. På den måde forbereder de sig på voksenalderen, hvor de skal jage og forsvare sig.

Årsager til reduktion af dyrepopulationer

Isbjørne kan ikke overleve uden is. Det bruges til at regulere dyrs livscyklus, som gør det muligt for dem at opdrætte, fodre sig selv, fodre deres unge og flytte fra sted til sted. Isens smeltning fører derfor til udryddelsen af ​​disse smukke og statelige indbyggere i nordlige breddegrader. I 2008 var befolkningen af ​​disse dyr omkring 25 tusind individer. Og deres tal reduceres primært som følge af klimaændringer.

Folk kigger efter disse skønheder på grund af den storslåede varme pels, kød og fedt. En lille del af de små unger, når de klarer at tage dem i live, falder i zoologiske haver og cirkus. Kød og bærefedt spises af indbyggere i fjern nord, men kun hunde fodrer det med leveren. Det menes at det er skadeligt og endog giftigt. Fra pels sy Eskimos støvler og gem dem i chums, men for pelsfrakker er det ikke egnet.

Hvide bjørne har også deres egen ferie: Den Internationale Isbjørnedag fejres den 27. februar.

6 enkle regler, når man mødes med en bjørn

1. Det første og vigtigste er at aldrig køre nu! Hvis du støder på en bjørn, stop med det samme. Når folk er bange for noget, får det naturlige instinkt dem normalt til at løbe. Når man mødes med en bjørn, er løb den værste beslutning. Når man kører 100 meter for de bedste sprintere, når den maksimale hastighed 12 m / s, hvilket er 43 km / t, mens bjørnen løber med en hastighed på ca. 60 km / t. Det er med al ønsket om at komme væk fra det, kan du ikke, især over hårdt terræn.

Hvis du løber fra en bjørn, vil forfølgelsens naturlige instinkt presse ham til at køre efter dig og til tider skade dig. Prædatorens logik er enkel: hvis den løber væk betyder det bytte. Derfor er den første og vigtigste regel at gøre det klart for bjørnen at du ikke er bytte, men et menneske. Hvis du ikke kan huske flere regler, så husk det vigtigste - UNDER INGEN TILHOLD, KØR IKKE FRA BÆREN!

2. Den anden ting du skal huske i tilfælde af et møde med en bjørn er langsomt Kom tæt på de mennesker, du er med. Du er nødt til at komme tæt på dem, så du kan tage hånden. Du vil straks finde dig selv i større sikkerhed! Faktum er, at en bjørn, som ethvert andet dyr, ikke kan tælle. Han ser enten en person eller en gruppe. En gruppe mennesker er meget usandsynligt at blive angrebet.

3. Gør det klart for bjørnen at du er menneske. Tal med bjørnen. Hæv dine hænder. Hjælp bjørnen til at genkende dig. Hvis beren ikke kan genkende hvem du er, kan han komme nærmere eller stå på bagbenene for at få et bedre udseende eller snuse. En stående bjørn viser normalt nysgerrighed, det er ikke farligt.

4. Du kan forsøge at komme langsomt tilbage diagonalt, men hvis bjørnen begynder at følge dig, skal du stoppe og ikke forlade stedet. Lad være med at lade beren forstå, at du er bange.

5. Ved den første mulighed, forsøg at langsomt øge afstanden mellem bjørnen og dig. Dette vil vise bjørnen, at du ikke vil skade ham. I de fleste tilfælde, når en bjørn indser at du er en person, vil han løbe væk eller forlade dig. Husk at folk bragte bjørne meget mere ulykke og ondskab end omvendt.

6. Når alt er færdigt, skal du straks forlade det sted, hvor du mødte bjørnen. Selvom den bjørn, der mødtes med dig, er væk, kan han beslutte at finde mad eller hvile her. For ikke at sætte dig selv i fare igen, Forlad dette sted straks.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org