Dyr

Big Panda eller Bamboo Bear (dyr)

Pin
Send
Share
Send
Send


Om den store og lille panda blev verden kun kendt i slutningen af ​​det nittende århundrede, på trods af at de er meget gamle og sjældne dyr. Siden opdagelsen begyndte undersøgelsen af ​​disse interessante og usædvanlige dyr. Men efter to århundreder med konstant forskning forbliver meget om disse pattedyr stadig et mysterium. Forskere kan ikke komme til en fælles mening om klassen af ​​disse dyr. Dette problem forværres yderligere af, at disse to arter har mange forskelle indbyrdes. Derfor kan man i øjeblikket høre et stort antal diskussioner om emnet: "Er en panda en bjørn eller en vaskebjørn?"

Beskrivelse af den store "bambus bjørn"

Denne dyreart henvises normalt til klassen af ​​pattedyr, rækkefølgen af ​​rovdyr, raccoonfamilien og underfamiliepandaen. Men ikke så længe siden gennemførte en australsk forsker E. Tennius en række morfologiske, kardiologiske, etologiske og biokemiske analyser. Ifølge resultaterne fandt forskeren, at de seksten karakteristika ved fem store pandaer er en vaskebjørn, og de resterende tolv er særegne kun for hende.

Hvis man ser på dette dyrs udseende, så er den store panda utvivlsomt mere som bjørne, fordi den også kaldes "bambus bjørn" af en grund. Hun har en massiv krop, der er helt dækket af tyk pels. Dens længde varierer fra 1,1 til 1,9 meter og vægt - fra 75 til 140 kg. Tykke og korte ben af ​​denne dyre ende med massive poter med store klør.

Hvis du ser tæt på sålen, kan du se, at der på den og i nærheden af ​​hver finger er der særlige puder, der tjener dyret til at holde glatte og glatte bambusstængler.

I modsætning til en bjørn har dette dyr en hale, hvis længde når 13 cm og tænder, der har en anden struktur. På pandaens premolarer kan du se fremspring og bump, der ikke findes i nogen af ​​de andre typer bjørn, og hovedet er massivt og dumt, med store oprørige ører.

Beskrivelsen af ​​denne pandas panda siger, at den har en hvid farve med sorte pletter, sorte ben og hale af samme farve, der er karakteristiske for øjnene. Og selv om det ligner en bjørn ved dets udseende, har nogle af funktionerne i dets anatomi gjort det forskere, der tvivler på det. Ifølge dem er pandaen en repræsentant for vaskebjørnens familie, og nogle udpeget endda ud i en særlig klasse pattedyr.

Hvordan ser det lille udseende af disse interessante dyr ud?

Denne forskel, ifølge forskere, henviser til vaskebjørn, da den har samme hale med en stribet farve, en lignende næse, såvel som formen på kraniet og tændernes struktur. Selvom dens opdagere var tilbøjelige til at tro på, at den lille panda generelt er en kat med en brændende rød farve. Dette dyr har også to underarter - vestlige og kinesiske.

Dette dyr har i modsætning til dets store slægtninge en krop med en længde på højst 67 cm, med en hale på op til 47 cm og en masse på ikke over 6 kg. Derfor, hvis du besvarer spørgsmålet: "Er pandaen en bjørn eller ej?", Så kan vi trygt sige, at de små arter af disse dyr med den røde farve refererer mere til vaskebjørn og ikke bjørne.

spredning

Store pandas lever i højlandet i hjertet af Kina. Deres hjem er regionerne Sichuan og Tibet. Hele deres liv passerer i skove, hvor hovedsagelig bambus vokser, de ligger i en højde på 1500-4600 m over havets overflade. På dette område er der temmelig milde klimaforhold, og alle årstider er udtalt. Herudover lever disse dyr i mange centre og zoologiske haver, hvor de fortsætter med at udforske og udforske. Under fangstbetingelser når deres levetid 27 år og i det vilde, endnu kortere.

Den røde panda bor i Kina, Nepal, Bhutan og Myanmar. Hun lever som sin store slægtning i det bjergrige område på en højde på 4800 m. Dette lille dyr befinder sig i skoven i Assam, samt i provinserne Sichuan og Yunnan. Dette dyr lever i 86 zoologiske haver i verden.

På trods af at de store og små arter adskiller sig væsentligt fra hinanden i udseende, og forskerne mener, at en panda er en bjørn, og den anden er en vaskebjørn, fører de samme livsstil.

Disse dyr lever for det meste alene. Den eneste undtagelse er ægteskabsperioden og tidspunktet for at hæve deres unger. Modne individer bor i et område på omkring fem kvadratmeter, hvilket er meget mindre end bjørnene. For at angive deres tilstedeværelse kan de bruge tags med en bestemt lugt.

Den store panda, i modsætning til den lille, er aktiv til enhver tid på dagen eller natten. Rødhåret af hendes congener er nattligt, og om dagen sover han i træernes kroner, krøllet op i en bold og hviler hovedet på sin store stribede hale.

Talrige og tætte tykninger af bambus - dette er mad til både store og små pandaer. 30 arter af denne plante udgør ca. 99 procent af deres kost. De spiser også frivilligt alle slags bær, frugter, frø og egern. Nogle gange kan de endda jage småfugle, krybdyr og gnavere.

I fangenskab fodres de med samme bambus, samt svampekager og insektlarver. En panda er et dyr, der er et af de få, der kan spise mad i enhver stilling i kroppen og endda ligge ned.

reproduktion

Personer af to arter når deres seksuelle modenhed tættere på fem år, og begynder at mate kun om syv. Kvinder i deres parringsperiode, der spænder fra to dage til en uge, laver stærke lyde og aktivt udsender en bestemt lugt.

Derefter begynder graviditeten, der varer i gennemsnit fem måneder i disse dyr. Normalt er en eller to nøgen unger med en kropsvægt på ikke mere end 200 gram og en længde på 14 til 16 cm født, ligesom i brune bjørne. Selvom forskere endnu ikke har kommet til en utvetydig konklusion om, hvorvidt pandaen er en bjørn eller ej, er opdrætsprocessen for disse to dyr af samme art.

Ved fødslen er deres unger som alle bjørne hjælpeløse og blinde. Kvinden opdrager sine små hvalpe selv og behandler dem meget omhyggeligt og med særlig omhu. I flere dage efter fødslen forlader hun ikke hullet i et øjeblik, selv at spise eller drikke. Mor sætter hendes unger til bryst i femten gange om dagen, og en fodring kan have en varighed på cirka en halv time.

En panda vises ofte ved fødslen med tvillinger, men efter en tid vælger kvinden den stærkeste baby fra dem og fortsætter med at tage sig af ham, og den anden dør henholdsvis uden tilsyn. Læbetiden i disse dyr varer ca. 45 uger, og de unge forbliver hos deres mødre, indtil de er tre år gamle.

Interessante fakta

Det viser sig, at for første gang, da forskerne udførte forskning på en stor art af disse dyr, kunne de ikke forstå det i lang tid, pandaen er hvem, hvilken slags dyr. Lidt senere kom de til den konklusion, at hun er en vaskebjørn, men kun af enorm størrelse.

Efter nogen tid bestred andre eksperter denne udtalelse, fordi det ved hjælp af en genetisk test var muligt at fastslå, at denne dyreart har mere at gøre med bjørne.

Hvad angår de røde pandaer, har mange forskere generelt skrevet dem ned til en fyrlignende art, der består af en familie af væsler samt vaskebjørn og skunk.

Selvom de fleste forskere mener, at disse to underarter tilhører forskellige klasser, har de stadig en vis lighed med hinanden. For eksempel har begge pandas en sjette "pseudofinger" placeret på deres forpote. Det er væsentligt mere end fem andre. Faktisk er denne del af kroppen et kartiloben dækket af huden. En sådan struktur hjælper dyr til bedre at holde bambusplanter.

Bevaringsstatus

Desværre er pandaer på udryddelsesranden og er derfor på listerne over den internationale røde bog. Dette sker af mange grunde. Red live panda repræsenterer ikke for folk af så stor interesse som hendes pels. På grund af dette jog hun konstant, især i Nepal. Men i det seneste begyndte antallet af denne art gradvist at komme sig.

Store pandas er også beskyttet ved lov, hvorefter udryddelsen af ​​dette dyr vil blive straffet ved død eller liv i fængsel.

Selvom dette dyr blev opdaget for flere århundreder siden og i 1912 selv blev Folkerepublikken Kinas nationale skat (ifølge lovgivningen i denne republik), kan forskere stadig ikke komme til den utvetydige konklusion, at en panda er en bjørn eller en vaskebjørn. Derfor fortsætter forskningen på dette dyr til denne dag.

REPRODUKTION

Mænd og kvinder af store pandaer findes kun i en kort periode i parringsperioden. Graviditeten af ​​kvinden varer fem måneder. Cubs fødes oftest i januar. Hver gang kvinden føder en cub. Cuben er født i en reden lavet af bambus. Hvis kvinden giver tvillinger, så overlever kun en baby. Babypandaen er lille: længden er 15 cm, og dens masse er ca. 15,6 g. Den nyfødte er blind og hjælpeløs. I starten er det rent hvidt, men en måned senere køber den en voksenbjørns farve.

På trods af at den store panda tilhører rovdyrsordenen, springer dette dyr primært på planteføde. Sammensætningen af ​​kosten af ​​en stor panda omfatter tynde skud og delvist bambusrødder samt andre planter og knolde. Hvis bambus er den eneste tilgængelige fødekilde, kan pandaen tilbringe en halv dag på mad. Bambus indeholder få næringsstoffer, så dyret spiser ca. 20 kg grøn masse om dagen for at få nok af det. Derfor kaldes den store panda også bambusbjørnen. Store pandaer ødelægger fugle reden, spiser deres æg, fanger insekter, gnavere.

LIVSSTIL

Kineserne kalder den store panda "og Xion Mao", som betyder "big bear-cat". Kejsere holdt pandas i paladser, fordi de troede at de var i stand til at beskytte mod ulykke. Store pandas er enkeltdyr. De bruger det meste af dagen til at spise og hvile i resten af ​​tiden. For at skjule vejret og fjenderne klipper panderne i modsætning til brune bjørne, leoparder eller andre dyr. Hvile, store pandas er bosat på jorden, ikke gør ly. Bambus-tykkelser er tykke, så pandaen er pålideligt beskyttet mod fare på jorden. Den store panda bor i områder med koldt klima i bjergrige terræn. Den er beskyttet mod kulde af tyk uld.

BIG PANDA OG MAN

Stor panda blev først kendt i den vestlige verden i 1869. For første gang observerede naturalisterne en panda i naturen først i 1913. Tidligere var manden den mest alvorlige fjende af den store panda. Folk er ansvarlige for det katastrofale fald i antallet af disse dyr. Det er mennesker, der ødelægger deres bopæl: hvor bambus skove plejede at være, har mange bosættelser vokset i dag, eller marker dyrkes eller græsgange dannes. Som følge af mands udslæt handlinger efter bambuskovenes død, blev de store pandas dømt til sult, fordi de ikke er i stand til at komme igennem de marker og landsbyer, de har på vej til de unge bambuslund. Big Panda - et symbol på World Wide Fund for Nature Conservation - er under streng beskyttelse. Jagt på store pandas foregår praktisk talt ikke. Men nogle gange falder disse dyr i fælderne på andre dyr. Folk planter træer, så pandas kan bevæge sig fra skov til skov gennem skovkorridorer. For at gemme disse sjældne dyr oprette forbehold.

FUNKTIONER AF ENHEDEN

Den store panda adskiller sig fra slægtninge i fødevarepræferencer. Predators bruger forgrundene til at rive og hugge kødet, mens den store panda bruger forhøjderne til at vælge bambusskud. Det er ikke mærkeligt, men en stor panda, der næsten udelukkende foder på planter, er meget svært at fordøje bambus. Derfor passerer det meste af den absorberede plantemasse hurtigt gennem kroppen, og pandaen skal spise et stort antal skud af denne plante for at opnå de nødvendige næringsstoffer.

ALMINDELIGE BESTEMMELSER. INFORMATION

Den store panda eller bambus bjørn ligger på udryddelsesgrensen. I naturen er der omkring 700 pandas, ca. 120 mere - i zoologiske haver. Et billede af en stor panda dekorerer emblemet for Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen.

Denne bjørnlignende vaskebjørn (kropslængde 120-180 cm, vægt 75-160 kg) lever i bjergbambuskovene i en højde på 2600 - 3500 m over havets overflade. Det fodrer hovedsagelig på frugter og bambusrødder, andre planter og små dyr. Hvert andet år føder kvinden 1-2 unger, som er født blinde og vejer omkring 2 kg.

Vidste du det.

  • Ofte bruger en stor panda at tage mad fra 12 til 16 timer om dagen. Det meste af den grønne masse, der absorberes af det, passerer hurtigt gennem fordøjelseskanalen.
  • Panda skelnes fra bjørne med en ret lang (12-16 cm) hale. Med det markerer hun territoriet med hemmeligheden med analkirtler.
  • Store pandas dvale ikke. I dårligt vejr gemmer dyrene sig i hule træer eller i stenrige sprækker.
  • Den store panda er et symbol på World Wide Fund for Nature Conservation (WWF).
  • Pandas blev først beskrevet af far Armand David i 1869, da han opdagede dem i Kina. På det tidspunkt var der intet kendt om dette dyr i den vestlige verden.
  • Pandas har stærke molarer.

CYCLE OF LIFE OF BAMBOO FORESTS

Ca. hvert 50 år blomstrer bambusskove i et bestemt område frø og dør. Dette fænomen blev sidst observeret i 1983. Samtidig dør de store pandas ofte af sult, fordi de ikke kan krydse over de områder og marker, der bebos af mennesker for at nå de unge bambuskove.


- Habitat stor panda

Hvor er en stor panda

Den store panda bor i bjergskovene i det sydlige Kina. Det findes i de nordlige og centrale regioner i Sichuan-provinsen, i bjergene omkring den sydlige del af Gansu, og i bjergene på den sydlige grænse i Shaanxi-provinsen.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

Big Panda tilhører de sjældneste og meget lidt studerede store dyr. Det samlede antal pandas, ifølge forskellige kilder, varierer fra 200 til 900 personer.

Panda spiser, har det sjovt, går. Panda, sjovt går. Video (00:01:50)

Det kinesiske navn (xiongmao shunmao) betyder "bjørnkat".
Pandas ved San Diego Zoo. Pandas ved San Diego Zoo.
Stor panda eller bambus bjørn. Pandas beboer bjergområderne i det centrale Kina: Sichuan og Tibet.
Pandaen når en længde på 1,2-1,5 m og har en masse fra 30 til 160 kg. I modsætning til andre bjørne har den en ret lang hale 10-15 cm. Kroppen er massiv, dækket af tyk hvid pels med sorte pletter rundt om øjnene ("briller"), sorte ører og svarte poter. Korte, tykke bagben har skarpe kløer. Pandas er rovdyr, men deres kost er overvældende vegetarisk. Faktisk spiser de kun bambus. På dagen for voksne panda spiser op til 30 kg bambus og skud. Leasing af store pandaer til zoologiske haver i USA og Japan var en vigtig del af det kinesiske diplomati i 1970'erne. Siden 1984 har Kina tilbudt pandas til andre lande for en 10-årig lejekontrakt. Standard leasingvilkår inkluderer en leje på $ 1 million om året og garanterer, at alle de cubs født i lejeperioden er fast ejendom i Kina.

Big Panda accepterer vandprocedurer. Video (00:01:15)

Edinburgh Zoo, en stor panda ved navn Tian Tian, ​​føles helt rolig i koldtvandsbassinet. Big modige panda, sig ikke noget.

Den store panda er en bjørn, en rovdyr, men fodrer hovedsagelig på bambus. Inkluderet i den internationale røde bog som truet dyreart.

PANDA er besluttet på at flygte! Video (00:01:27)

En panda eller bambusbjørn vil ikke længere være låst og beslutter at undslippe. Lille panda med stor indsats overvinder alle vanskelighederne i sin vej, men i sidste øjeblik går alt sammen. Vil du vide mere? Så se en ny, cool video om eventyret af disse sjove dyr!

Kinesisk reserve af store pandas Chengdu. Video (00:02:31)

Udryddelse efter tre generationer truer wild panda, det uofficielle symbol for Kina og symbolet for World Wide Fund for Nature (WWF) på grund af skovrydning og infrastrukturkonstruktion, skriver Global Times mandag og citerer WWF-ekspert Fan Zhiyong. Ifølge specialisten er pandaens levested, også kendt som "bambusbjørnen", konstant faldende på grund af nedskæringen af ​​bambuskove og opførelsen af ​​infrastrukturfaciliteter som motorveje og vandkraftværker. Så fra 1975 til 1985 blev habitatområdet for pandas i Kina "skrumpet" fra 29.500 til 13.000 kvadratkilometer. "Desuden gør vejene det svært for pandas at migrere, hvilket forhindrer parring mellem dyr fra forskellige grupper og normal opdatering af genpoolen," sagde Fan. "Возникает проблема межродственного скрещивания - это влечёт рождение слабого потомства, зачастую неспособного к репродуктивной деятельности", - считает эксперт. Сейчас в Китае в неволе обитают 239 панд, ещё 1,59 тысячи живут в бамбуковых рощах китайских провинций Ганьсу, Сычуань и Шэньси.

Опасна ли гигантская панда для человека? Видео (00:00:34)

Люди аж заохали-заахали. Большая панда решительной походкой направилась прямо на людей. Только в самом конце ролика стало понятно, что между ними стекло:)
Большая панда - хищник. Достигает 160 кг веса. I længden kan mænd af en kæmpe panda (de er større og tyngre end kvinder) nå 1,8 meter.
Så beslut dig selv, er det værd at risikoen? Kendte tilfælde af pandaangreb på mennesker. Mest sandsynligt, disse tilfælde
provokerede manden selv. Den store panda betragtes som et meget roligt dyr, og hvis du ikke beder om det selv, er det usandsynligt at vise sin aggression.

Habitat og habitat

Det område, beboet af pandas er lille. De findes i bjergområderne i de kinesiske provinser Sichuan, Gansu og Tibet. Selv om de tidligere boede i Indokina og på Fr. Kalimantan. Som et hjem valgte store pandas deres tykke bambuskove.

Habitat af store pandas Bambuskove

De bor i bjergområder på en højde på ca. 1.200 til 4.500 meter over havets overflade. Når vinteren går i gang, går de ned til en højde på ca. 800 meter over havets overflade, hvor klimaet i den kolde årstid er gunstigere.

Disse godmodige "bamser" bærer

Størrelsen af ​​en voksen panda er ret imponerende. Hannerne er lidt større end kvinder. Deres vægt når 85-125 kg, mens kvinder vejer 70-100 kg. Pandens kropslængde er 1,5-1,8 m.

Pandaen har i modsætning til andre bjørne en lang hale. Dens længde når 12 cm. Hele kroppen er dækket af tyk og blød pels. På en lys, næsten hvid baggrund er der mørke områder: rundt om øjnene i form af "briller" på bag- og frontpote, på skuldre og på ørerne. Spidsen af ​​halen er også sort.

Sorte ører, briller og poter

På trods af sin godmodige "teddy" slags poter er pandas bevæbnet med skarpe kløer, og ligesom alle bjørne kan en stor panda i tilfælde af angreb alvorligt skader en person.

Stor hale

Dens andet navn - "bambus bjørn" - en stor panda modtaget takket være sin kost, som er 99% består af skud og bambusstængler. Selvom dyrefoder, som æg og insekter, forekommer jævnligt i pandemenuen. Det er denne mad, der er den vigtigste kilde til protein. Udover bambus, vil bjørne ikke afvise fra safran og toffeepærer. I zoologiske haver er de forkælet med sukkerrør, æbler, gulerødder, risgrød og andre produkter.

For at få nok af sådan mad, skal pandas spise op til 18 kg bambus pr. Dag. Af samme grund er de meget langsomme og forsøger kun at bevæge sig efter behov. Pandas går kun på vejen, hvis foderlagrene i dette område allerede er ved at komme til en ende.

Med sin mad styres denne bjørn med ekstraordinær fingerfærdighed. Nogle gange undrer man sig over, hvordan sådanne tykke poter kan blive så mesterligt behandlet med tynde bambusstængler. For at holde stilken hjælper ham en slags sjette "finger", som er en modificeret knogle i håndleddet.

Paeda er fyldt lidt, da det meste af fugtigheden opnås sammen med de saftige bambusskud, som er næsten halvdelen af ​​vandet. Men når det er muligt, forsøger de stadig at slukke deres tørst i en lille flod eller anden vandkrop.

Panda beskrivelse

Den store panda - en art af et pattedyr fra bjørnens familie, en rovdyr - blev først beskrevet af Armand David først i 1869.. I Kina vidste den lokale befolkning om den usædvanlige plettet bjørn fra oldtiden og kaldte den "Bei-Shuang", hvilket betyder "isbjørn" på kinesisk. Denne sort-hvide bjørn har et andet kinesisk navn - "bjørnkat".

Men hvis den lokale befolkning ikke tvivlede på, at pandaen var en bjørn, var forskerne ikke så enstemmige. De blev flov af den atypiske struktur af tænderne til bjørnen og halen for lang. Så i næsten et århundrede var pandaen forkert for en vaskebjørn, en meget stor, men stadig en vaskebjørn.

Dette er interessant! På jorden er der to kendte typer pandaer - store og små. Den store er en bjørn, og den lille er en repræsentant for hundens familie.

Først i 2008 kom videnskabsmændene gennem komparativ genetisk analyse til den konklusion, at den store panda er en bjørn, og at dens nærmeste slægtning er en brillør, der bor i Sydamerika.

Den australske paleontolog E.Tennius har grundigt studeret de biokemiske, morfologiske, kardiologiske og andre indikatorer af den store panda, vist at hun er en bjørn på 16 grunde, på 5 tegn er hun en vaskebjørn og om 12 er helt individuel og ikke som nogen, kun på sig selv Den store panda er en bambus bjørn. Senere gjorde amerikanske videnskabsmænd en anden interessant konklusion: Den store pandas filial adskilt fra bjørnenes linje i evolutionens proces - mere end 18 millioner år siden.

udseende

Den store panda har en typisk bjørnstruktur og proportioner - en flot krop (længde - op til 1,8 m, vægt - op til 160 kg), et massivt rundt hoved og en kort hale. Men denne "typiske" af pandaen er begrænset og "individualiteter" begynder.

Usædvanlig farve big panda. Udefra ser det ud til at isbjørn kommer til dyrkarnevalet: læg på sorte briller, en vest, handsker, strømper og sæt på en anden sort hovedtelefon. Handsome!

Eksperter kan stadig ikke sige præcis, hvad der forårsagede denne "maskerade". En af versionerne kendetegner den kendsgerning, at en usædvanlig farve er camouflage i naturen, for i første omgang levede bambusbjørn højt i de snedækkede bjerge. Og sorte og hvide pletter er hans camouflage at blande sig ind i skyggen af ​​de snedækkede klipper.

Mærkeligt baculus. Bakulum - penisben, dannet af bindevæv, er ikke kun en stor panda, men også andre pattedyr. Men bambusbjørnen er rettet baglæns og ikke fremad som andre bjørne og har desuden en S-form.


Amble. Massive skuldre og et forstørret halsområde kombineret med reducerede bagben giver gangen af ​​en bambusbjørn en akavet ejendommelighed.

Særlige kæber. Meget kraftig, udstyret med brede og flade molarer (bredere og fladere end almindelige bjørne), så kæber gør det muligt for den store panda at male hårde bambusstængler uden problemer.

Dette er interessant! Væggene i den store pandas mave er meget muskulære, og tarmene er dækket af et tykt lag af slim - de nødvendige kvaliteter til at klare grov, træagtig mad.

Usædvanlige forpote. Den store panda har seks tæer på sine forpote. Fem af dem holder sammen, og man stikker til siden og er kendt som "pandas tommelfingre". Faktisk er dette ikke en finger, men et bestemt læderudstik, mere præcist - en modificeret knogle, opfundet af naturen for at hjælpe bjørnen, for bedre at holde bambusskudene under måltidet.

Livsstil, adfærd

Big Panda har en stor hemmelighed. Hun har ikke travlt med at se ud til folk i øjet og foretrækker en ensom livsstil i naturen. I meget lang tid lykkedes det ikke at fortælle noget om sig selv. Og manden havde lidt at vide om hende. Gabet begyndte at udfylde, da de næsten uddødte arter af bjørnen blev generet alvorligt og begyndte at skabe sikkerhedsreserver for det. Ved at se på bambusbjørns vaner, som nu er i hans synsfelt, lærte manden meget om ham.

Den store panda er sedativ og ædel. Opfører sig vigtigere, selv høfligt, går afslappet. Bag denne rolige storhed skjuler en rimelig og fredelig natur. Men selv en panda har en kærlighed til fred. Og test deres tålmodighed er ikke værd nogen - hverken slægtninge eller mand.

Dette er interessant! Følelsen af ​​"soliditet" til en bambus bjørn er givet af dens karakteristiske holdninger. Han kan ofte ses sidde "som i en stol" - lænede ryggen på en genstand og lænede sin forpote på en kant. Ikke en bjørn, men en rigtig bambus konge!

Giant panda er doven. Det ser ud til, at den store pandas adstadige tempo grænser mod dovenskab. Der er en vittighed om dette emne - de siger, pandaen er doven i en sådan grad, at hun er for doven til endda at formere sig. Faktisk har pandaen en streng forsyning af energi på grund af sin kalorieindhold med lavt kalorieindhold.

For at få nok af mad, har panda at spise, næsten hele tiden - 10-12 timer om dagen. Resten af ​​tiden sover hun. Desuden er pandaen aktiv ved daggry og om natten og sover om eftermiddagen, der strækker sig et eller andet sted i skyggen. Al den energi, som den store panda kommer fra mad, bruger hun sit eget bytte. Det er blevet observeret, at i fangenskab, hvor der ikke er noget problem med at spise en bambus bjørn, opfører den sig mere aktivt og legende. Den kan stå på hovedet, tumle, klatre op i rister og stiger. Desuden gør han det med åbenbar glæde, til den generelle glæde og følelser.

Bambus bjørne ikke dvale. Om vinteren flytter de simpelthen til steder, hvor lufttemperaturen er flere grader højere.

Store pandas - loners. Undtagelsen er den yngleperiode, som de har, er meget kort og sker hvert andet år. Resten af ​​tiden beskytter pandas deres privatliv og beskytter deres levested fra sognebørnene - andre bambusbjørne.

Forskere mener, at denne adfærd skyldes, at to pandas ikke kan fodre sig på et sted. Gigantiske pandaer er ikke bygherrer, de laver ikke permanente huller, og foretrækker naturlige hylder - huler, træer. Pandas kan svømme, men de kan ikke lide vand - de gemmer sig fra regnen, de går ikke ind i floden uden behov, og de nægter at svømme i poolen. Men samtidig er store pandaer meget rene dyr.

Det vil også være interessant:

Moderpandas er forsigtige og omsorgsfuldt. De ses i spillet med deres unger til sjov. Nogle gange vågner de deres babyer bare for at lege med dem.

Store pandas er ikke snakkesalige. Det er sjældent at høre deres stemme. Nogle gange laver de en lyd som blødning. Og intet indikerer, at denne bjørn i en ophidset tilstand er i stand til at bedrage "vokal". Han kan "blæse", så glasset ryster i vinduerne. Han kan også være som en ko og endda skræmme.

Pandas er ikke fjendtlige. De behandler mennesker uden aggression, hurtigt husker deres kaldenavn og er godt tømt i en ung alder.

Typer af stor panda

Der er to underarter af den store panda:

  • Ailuropoda melanoleuca - Den findes kun i den kinesiske provins Sichuan og er karakteriseret ved en typisk sort / hvid farve.
  • Ailuropoda melanoleuca qinlingensis - Den er kun tildelt i uafhængige underarter i 2005. Det bor i Qinling bjergene, i den vestlige del af Kina. Afviger i mindre størrelser og brun med hvid pelsfarve i stedet for sort med hvid. Forskere mener, at en sådan farve er resultatet af en genetisk mutation og egenskaber i kosten i dette habitat.

Habitat, levesteder

I naturen findes den store panda kun i Kina og kun i sine tre provinser - Gansu, Sichuan og Shaanxi, og kun i deres bjergrige områder. Tidligere boede store pandaer ikke kun i bjergene, men også på sletterne. Men menneskelig aktivitet og afskovning forårsagede disse dyr, som værdsætter ensomhed, at klatre i bjergene.

Det er vigtigt! I dag når det samlede spektrum af store pandas ikke engang 30 tusinde km².

Som habitater vælger store pandas højlandskove på stejle skråninger med den obligatoriske tilstedeværelse af bambus.

Panda kost

Store pandaer er rovfiskere. På trods af at de tilhører rovdyrsordenen, består deres kost af plantemad med 90%. Dybest set er det bambus. De spiser det i store mængder. En voksen person har brug for mindst 30 kg bambus om dagen at spise.

Gains de manglende kalorier store panda andre planter og frugter. Proteinføde skyldes insekter, fugleæg, fisk og små pattedyr. Undgå at skubbe og snyde.

Befolkning og arter status

Big Panda - en truet art, der er opført i den internationale røde bog. I naturen er de knapt 2.000.

I dag er de alle omberegnet. Og der var tidspunkter, især under kulturrevolutionen, da alle programmer til bevarelse af dette sjældne dyr slukkede og store pandaer blev skudt ukontrollabelt for værdifuld pels.

Mennesket kom kun til syne i begyndelsen af ​​det 21. århundrede og var aktivt engageret i at redde en bambus bjørn. I Kina blev der skabt reserver for sit mord dødsstraf. Men problemet er, at den store panda er kendt for sin lave seksuelle aktivitet og det faktum, at den reproducerer dårligt i fangenskab. Hver cub af en stor panda, født i en zoologisk have, bliver en stjerne.

Dette er interessant! I Kina er bambubæren erklæret en national skat. Og fordi den lokale bonde, der skød den store panda i 1995, fik en livsdom.

I øjeblikket findes store pandas i zoologiske haverne Shanghai, Taipei, San Diego, Atlanta, Memphis, Wien, Sydkorea og US National Zoo.

Panda og mand

På grund af dets ekstreme lille antal er store pandas ikke kun opført i IUCNs røde liste, men også beskyttet af alle mulige strengeste love (især i Kina).

Tidligere blev pandas udryddet på grund af deres værdifulde pels, men nu skal du ikke engang tænke over det. I naturen har de få naturlige fjender - kun leoparder og røde ulve, men de er også sjældne i disse dele. Hovedårsagen til den gradvise reduktion af deres tal er forsvinden af ​​deres naturlige habitat, dvs. bambus lunde og skov. Dette skyldes enten menneskelig indgriben eller af naturlige årsager.

Bambus vokser omkring 20-25 år gammel, efter blomstring og udseendet af frø dør det af. Således dør hele skovene straks ud. Nye skud fra frøet begynder kun at forekomme efter 2-3 år. Derfor er for mange dyr, der udelukkende afhænger af bambus, katastrofale.

Big Panda er meget populær. Hun er hovedpersonen i forskellige animerede film, afbildet på symboler og symboler for forskellige organisationer, et levende eksempel på, som er World Wide Fund for Nature (WWF).

Se videoen: Giant pandas in the snow Feb. 20, 2019 (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org