Dyr

Beavers i naturen

Pin
Send
Share
Send
Send


Beavers - indbyggere i små skov floder og vandløb, når og myrer. Nogle gange bosætter de sig i forladte stenbrud, landbrugskanaler. Det kan siges, at dyrenes liv afhænger af vand, fordi det er her, at de føler sig fri og beskyttet. For et halvvandsdyr er det vigtigste, at den valgte flod ikke fryser for dybt om vinteren og ikke tørrer ud i varmen, og strømmen bør ikke være stærk for ikke at ødelægge boligen. Og selvfølgelig er tilgængeligheden af ​​tilstrækkelig mængde planteføde af afgørende betydning for et dyr - det er det, som bæverne spiser.

Beavers er de perfekte bygherrer

Så snart beaverne er fast besluttet på bopælsstedet, begynder de straks at bygge. Og da vand er alt for dem: huset og kilden til, hvad bæverne spiser i naturen, er familiens reden bygget nær kysten.

På den stejle bank graver arbejderne huller på baldakinen - de bygger hytter fra grene og kviste og forsigtigt cementerer dem med flodslam. Indgangen er altid konstrueret under vand for at være utilgængelig for fjender. Vandbyggerne vælger en passende busk, en gammel stub eller en stor hummock ved vandkanten som basis, og smider derefter en flok stokke og kviste på toppen. Fra indersiden frigør beaverne en rummelig niche, der holdes sammen af ​​ler eller silt.

En anden struktur, ikke mindre vigtig for dyret - dæmningen. På grund af det opretholdes et højt vandniveau i floden, der blokkerer adgangen til indgangen til reden og dermed giver skjul og sikkerhed. Alligevel skaber dæmningen en dyb og rummelig dam, der udvider rummet og giver et stort udvalg af frisk planteføde.

Foderbjælker på forskellige tidspunkter af året.

For at forstå, hvad bæverne spiser, er det nok at vide, at de er typiske plantelevende gnavere. Derfor er græs, træ, blade, unge skud af træer, vand og semi-akvatiske planter ideelle som foder. Dyr går på lange vandreture kun i efteråret, når de laver lagre af foder til vinteren. For det meste fodrer de på det område, der støder op til deres bosættelser.

På forskellige tidspunkter af året er næringen af ​​disse dyr noget anderledes af naturlige årsager. Om sommeren giver beverne fortrinsret til friske græsplanter, der glæder sig til at spise flodgræs, blade og unge skud af træer, og derefter - stilke og endda rødder.

I efteråret svarer svaret på spørgsmålet "Hvad leverer en bæver?" Ændrer sig noget. Især for de familier, der bor tæt på landsbyer, landsbyer og forstæder. Så bliver bevererne til små røvere og stjæler grøntsager fra haverne. Og hvis vinterdiet hovedsagelig er bark og træ høstet fra faldet af faldne træer, om foråret udvides det på grund af at spise unge skud der vokser langs kysten.

Beavers foretrukne mad

Som allerede nævnt er beavers plantelevende gnavere. Så som videnskabsmænd fandt ud af, er maden til dem mere end tre hundrede forskellige typer planter. Der er også en favorit mad til disse vilde dyr: kødfulde og saftige stilke af en vandlilje, pods (vandliljer) af gul, marmeladkaramell.

En anden delikatesse af beavers er unge pilskutter, aspen kviste og fugle kirsebærtræer. Gnavere gnaver dem omkring 20-25 cm i længden fra basen og trækker dem i store klaser til deres hjem. Der sænker de den minerede billet i vand og skærer dem med deres hakkede spidser ind i den bløde jord af floden. Arbejdere gør ganske store "kasser", hvis volumen når 2 kubikmeter. Dette er hårdt arbejde, men i den frodige vinter, når reservoiret er dækket af isskorpen, skal dyrene ikke forlade deres hyggelige ly: du skal bare trække den rigtige mængde velsmagende kviste i hytten.

At vide, hvad beverer spiser, vil være interessant at huske, at de er gode dykkere. Disse fantastiske væsner kan være under vand i 15 minutter, spise stængler og blade af vandplanter! Naturligvis har naturen givet dem kødelige, meget mobile læber, så de kan gnave og ikke kvælke. Når dyret gnaver grønt - hvad bæverne spiser under vand, læberne tæt lukket bag kraftige snitere.

Hvert efterår skærer beverne træstammer og høster ikke kun bark, men også store grene, der trækker dem tættere på deres private husly. Forresten, der knækker barken - hvad en bæver spiser i offseasonen - dyret undergraver samtidig sine store front tænder, som vokser hele livet.

For det første bruger halvlevende gnavere mad, der ligger tæt på hullerne og hytterne, og når de løber ud, høster de mad yderligere opstrøms. De mest delikate og tynde grene spises på stedet, de større sendes til landsbyen bæver, og den kødfulde bark er knust af tykke stængler. Interessant nok skrækker de store træsorter ikke disse utrættelige og grådige dyr.

Transport og forberedelse af foder til vinteren

Om fremstillingen af ​​foder til fremtiden er blevet sagt lidt, og bæverfamilien arbejder på denne sag fra små til store. Men transporten af ​​mad produceret til hytterne udføres på forskellige måder. Hvis floden er tæt, klemmer gnaverne grenen med tænderne bag den tykke ende og bevæger sig tilbage til dammen. Hvis træudvindingsstedet ligger i en stor afstand, så bevægerne overtræk grenene og trækker dem til siden af ​​sig selv.

Under forberedelsen til vintering høster dyrene ca. 30 kubikmeter træ, men hvis reservoiret er rig på vandplante hele året rundt, kan der ikke produceres reserver. At trække et træ, bevægerne gradvist bevæger sig rundt om det tykke bagagerum, bider dybere og dybere. Efter at have taget en kort pause, fortsætter gnaveren med at arbejde, indtil træet er revnet og kollapser fra sin egen tyngdekraft. Dyret skærer forsigtigt fældet træ: separate træblokke, separate grene og bark. Hvad der ikke spises straks på plads - forbliver i beholderne.

Forårets aktivitet af bæver på jagt efter mad

Hvad bæverne spiser om vinteren er forståeligt. De dvæl ikke, men hvordan opfører de sig om foråret på mad? Beavers begynder at lave de første sortier fra deres huse allerede i slutningen af ​​februar - begyndelsen af ​​marts. Det fører naturligvis til denne hungersnød, fordi vinterbestandene er udarmet. I første omgang er landinger sjældne og kortvarige, men efterhånden som vejret bliver varmere, viser beverne aktivitet: de længes længere på jorden og bruger hele tiden på mad. På nuværende tidspunkt skærer beverne sjældent store træer, de søger mest og spiser straks piletræer, og hvis de er heldige, gnaver de skuddene af vand og kystgræs, der er kommet til udtryk.

Beavers sommer livsstil

Bevernes sommerliv er direkte relateret til, hvad bæveren spiser om sommeren. Ofte bor enkeltpersoner i denne periode alene i en midlertidig bolig, så hver enkelt udtræk mad i deres fødeområde. Det er allerede senere, sammen med indgangen til efteråret, forener familien sammen for at skabe vinterforsyninger sammen. Om sommeren nyder bæver, ligesom andre urtlevende dyr, en overflod af grønt i det område, der støder op til huset.

Den største gnaver

I dag findes der i dag to typer bævere: canadisk og europæisk. Forskellene mellem dem er små, bortset fra at den europæiske er lidt mindre end canadisk. For længe siden, omkring 5 millioner år siden, kunne beavere selv måle sig mod skovets ejer, bjørnen. De store forfædre af de nuværende gnavere er blevet uddødt, og i dag er bygherrer af dæmninger meget underordnede i størrelse til deres bedsteforældre.

En voksen mandlig bæver vejer ca. 20-25 kg, nogle krigere når en vægt på 45 kg, længden når 1,2 meter. 15-20 cm tager en dejlig hale, dens bredde er næsten lig med længden. Selv denne hale er givet en vigtig rolle af kølen - med hjælp hjælper shaggy svømmer dybden af ​​nedsænkning i vand. Evnen til at se alt under vand og perfekt navigere der giver bæven helt gennemsigtige øjenlåg.

Der er stadig noget interessant i udseende af gnavere: kløen på tommelfingeren er opdelt i to halvdele - det er en gave af naturen, så dyrene har mulighed for at kæbe deres uld. Hvis jeg fortsætter samtalen om lemmerne, vil jeg gerne bemærke, at de hjælper bevererne med at svømme godt. Hind fødder - med membraner, ænder har de samme membraner. Takket være dem kan svømmere nå op til 10 km / t. Forbenene er relativt små, uden membraner, udstyret med imponerende kraftige kløer, der let kan graves jorden. Selv de forreste poter spiller rollen som hænder - i dem dyr bærer ler, grene.

Fint tykt hår og et tykt lag af fedt under huden beskytter beverne mod forkølelsen. Dyrene omhyggeligt passe på deres pelsbeklædning og kæmper dem med en naturlig kam. Takket være den olieagtige væske, som de særlige kirtler udskiller, bliver denne vidunderlige pels ikke våd.

Dyrens tænder vokser hele deres liv, og hvis de ikke regelmæssigt sliber sig på træ, kommer de til hidtil usete størrelser.

Livet af bever i naturen er fyldt med farer. Dens varighed er i gennemsnit 13-15 år. I fangenskab bor de 2-3 gange længere.

Beaver liv i naturen

Alle de dyr, der sameksisterer med bævere, pålægger dem en mission for at bevare og om nødvendigt spare vand og tilstødende skovarealer. Det viser sig, at med deres arbejde bryr sig grimme bygherrer ikke kun om deres velvære - deres nabos fred afhænger også af dem.

Lyden af ​​flydende vand vækker en lidenskab for konstruktion i bæverne, og de begynder at handle. De kan bygge for dage - dag og nat, mere hårdtarbejdende arbejdere kan ikke findes. Beavers begynder at udvikle et nyt vandområde i henhold til en plan udarbejdet gennem årene:

  1. Der opbygges en dæmning, der vil gøre strømmen til en hyggelig og stille dam.
  2. Et kanalsystem oprettes for at udvide ejerskab.
  3. Et stort opbevaringsrum er ved at blive bygget.
  4. En stor flerværelsesbygning med en højde på mere end 1 meter bliver bygget. Husets vægge er opført en halv meter tykt.

Kun efter en uge er huset klar, indgange er under vand for at beskytte hjemmet mod fjender. Når en bæver arbejder i et savværk, høster træ, er det i fare. Et træ kan falde og pinke ned en bæver, så kun en sendes til byggemateriale, og med det og for mad er resten af ​​familien optaget af andre pligter. God til disse loggere! Hvad spiser en bæver? Ja, dem, hvorfra det bygger sine dæmninger. Byggemateriale er vigtigt at minde, men fødevareforsyninger til en familie af gnavere skal gøres meget store.

Trofaste ægtefæller og omsorgsfulde forældre

I familien af ​​furede gnavere regerer loyalitet og hengivenhed. De gør alt sammen i hele deres liv, med rimelighed fordeler arbejde blandt alle familiemedlemmer. Unge mennesker kan bo sammen med deres forældre i op til to år, hvorefter børn skal gå til at bygge deres eget hus og forsøge at finde en kompis under deres vandringer.

Mum-bæver fører i kuldet fra 3 til 4 kalve, der vejer 0,5 kg hver. Småbørn er født fulde kopier af deres forældre, kun små. De er allerede i pelsfrakker med store tænder og dejlige haler. Efter to uger er de kommende loggere allerede nibbling fastfood. Hvad æder bæver spiser, så spiser og yngre. Familie idyll i vand huse kan kun misundes!

Hvad spiser beveren sig i naturen?

Hovedmenuen for disse hårdtarbejdende gnavere er herbaceous planter. Hvad bæver spiser, ofte vist i tegnefilm. I de fleste tilfælde fra skærmen ser vi, hvordan disse dyr spiser fisk. Dette er ikke sandt - vanddyr bruger ikke sådanne fødevarer. Kræfter i logningen bruger de meget, de skal på en eller anden måde genopbygge for at kunne modstå en sådan belastning. Og det er bestemt ikke fisken, der hjælper dem!

Hvad spiser bæverne i naturen, hvad er deres yndlingsfødevarer? Det er klart, at dette er et træ. Favorit delikatesser - kvist af alder, asp, pil. Om dagen spiser bæven op til 1 kg træ. Bark, træmasse under barken - dette er den bedste mad tandstikker. Små kviste de gnave helt, ligesom slik.

Sådanne faste fødevarer er svære at tygge og endnu sværere at fordøje. Beaver Food System er helt klar til dette job.

Om vinteren

Hvordan opfører vandarbejderne sig i den kolde årstid, fordi reservoirerne fryser, alt er i sneen? Det er svært for dem, men hvis du forbereder dig godt til vinteren, så vil frosten ikke være forfærdelig. Det meste af tiden går bæverne om vinteren. Men for at sove godt og i fuld mave skal en familie forberede mere end et ton grene til vinteren.

I bæverens hytte, isoleret til vinteren, er det meget hyggeligt. Det er først, når maden slutter, skal familieens leder tage fiskeri. Beavers krop er tilpasset til svømning, og ikke at plove sne, så det er meget vanskeligt for dem i kulde og i snedrift. Derfor arbejder de alle for at sikre, at lagrene har nok til at varme.

Nysgerrige fakta

Beavers liv er meget interessant, der er mange nysgerrige i deres livsstil:

  1. Afstand under vand i 700 meter rase svømmere overvundet i 10-15 minutter.
  2. På bare en nat kan bæveren falde ned og rydde et træ med en diameter på 30-40 cm fra barken.
  3. Arealet på 3 kvadratmeter. km kan beboes af kun en bæverfamilie.
  4. Den største bygget bæver dæmning - 700 m i længden, som er en verdensrekord. Selvom i New Hampshire er der en større dæmning - 1,2 km.
  5. I byen Bobruisk er der to monumenter til beverne, hvilket ikke er overraskende, hvis du holder øje med byens navn.

Beavers in Nature

Beavers er skjulte, tusmørke og natlige. Disse dyr er især berømte for deres byggeaktiviteter. Beverhytter, dæmninger, underjordiske passager, kanaler og deres andre strukturer sommetider forbløffer ikke kun med deres størrelse, men også med en særlig betydning opført. Når man ser på bæverens liv, kommer en ufrivilligt til den konklusion, at de utvivlsomt besidder komplekse og originale reflekser, der ligger på randen af ​​en rimelig. Derudover er bæverne i nogen grad omdannere af naturen, idet små strømme undertiden bliver til gode vandområder, der er egnet til at bosætte nogle pelsdyr, vandfugle (om ænder), fisk og andre repræsentanter for dyrenes verden .
tilbage til indhold ↑

Beaver arter

Der er 2 typer bever - Europæiske og canadiske. Den canadiske bæver er lidt større end den europæiske bæver, besidder mere udviklede bygningsinstinkter og er mere produktiv. For eksempel

i de kanadiske bægeres kuld er antallet af unger i gennemsnit 4, mens de i europæerne ligger i området fra 2-3. Det maksimale antal cubs i kuldet, kendt for canadiske arter, er 7-8, og ifølge nogle data endda 9. For de europæiske arter, overstiger denne værdi ikke 5.

I farven på pelsen fra de canadiske bæverer overvejer snarere mærkbare orange toner mod den generelle mørkebrune baggrund. I alle andre henseender er begge arter meget ens, og kendskabet til en af ​​dem giver dig mulighed for at få et indtryk af udseendet og den anden livsstil.

Ved begyndelsen af ​​dette århundrede var antallet af beveres overalt alvorligt undergravet og på steder - drastisk reduceret som et resultat af det intense, intensive fiskeri. Bestandene af de europæiske arter blev ramt særligt hårdt. Efterfølgende flerårige forbud mod udvindingen af ​​bæverne, deres massemigration til ubesatte reservoirer og andre aktiviteter udført i mange lande havde en positiv indvirkning på antallet af disse dyr.
Og her er rollen som den europæiske bæver i jagtøkonomien i landene i Europa og Asien, som stadig er meget beskeden.
tilbage til indhold ↑

Hvilke bever ser ud

Interessant for bever

Bebers udseende er specielt karakteristisk for sin usædvanlige hale, som ligner den roende del af åren liggende i et vandret plan. I modsætning til hovedet og torsoen, dækket af tykt underfuldt og ret sparsomt vagt hår, er bæverens hale dækket af relativt små rhomboid-hornede skalaer. Og hvis pelsen pålideligt beskytter bæven fra kulden og til en vis grad af mekaniske skader, er halen samtidig hjulet, mens dyret bevæger sig i vandet, og propet når det trækker træer og signalanordningen, der rammer vandet, advarer bæveren om deres farer. Endelig er det et organ, der bidrager til reguleringen af ​​kropstemperaturen gennem indsnævring og udvidelse af blodkar.
tilbage til indhold ↑

Beaver lemmer

Bæverens for- og bagdele er forskelligt fra hinanden. De forreste er korte, vedholdende, uden membraner, de tjener bæveret ikke kun til bevægelse, men hjælper også gravegraver, holde grene, træstykker og andre genstande der bruges til at bygge dams og hytter. Baglederne - længere, udstyret med lædermembraner, er bevægerens hovedorgan i bevæbningen i vandet. På 2. tå på hvert bagben er der en kamklov, der består af 2 tykke hornplader. Med disse kløer med pincet kamrer beverne de ydre parasitter fra pelsdækslet og sætter det i orden.
tilbage til indhold ↑

Farvelægere

Окрас меха у европейских бобров колеблется от светло-бурых тонов до темно-бурых и черных. Больше ценятся темноокрашенные звери. Специалистами было также установлено, что

от черных родителей родятся только черные бобрята, от светло бурых – только светло-бурые, родители, окрашенные в темно-бурый цвет или имеющие разную окраску меха, дают потомство, окрашенное во все цветовые варианты родительских пар и их предков.

Beaver habitat

Beavers bor langs bredden af ​​floder, vandløb, søer, damme, i tørvestik, i sump. Beavers har en lav befolkningstæthed mulighed for at vælge et sted at bosætte sig og besætter derfor sædvanligvis afsondret, stille, fuldstrømmende vandlegemer, tæt overgroet med pil og andre løvfældende træer og buske med et tilstrækkeligt sæt græsplæner, der let spises af dem. Efter at have nået en høj befolkningstæthed, bevæger bosatte sig på hurtigt voksende dele af floder, i stærkt tørre reservoirer, mindre gunstige for at leve. For eksempel

i Nordamerika har beververe længe beboet relativt rolige områder af halvfjeldrige floder og vandløb, der stiger op til et bjerg til en højde på op til 3 tusind meter over havets overflade.

På de steder, hvor kystreservoirerne er høje nok, graver bjæberne deres huller. I reservoirer med lave kyster bosætter dyrene sig i rodplusser, der vokser langs træernes bredder, eller bygger lodge for sig selv.

Bever burrows har en eller flere lairs - udvidelser af underjordiske tunneler foret med træ chips. Underjordiske passager er et komplekst netværk af tunneler med en diameter på 25-40 centimeter, hvis udløb er normalt skjult under vand.

Beaver hytter er kegleformede strukturer lavet af stubber af trunker og grene af træer fastgjort med silt. Typisk opstår hytter på jorden sammenklappede hule eller kollapsede brosten. Outlets fra hytterne, som ofte er flere, er også skjult under vand. Jo flere år er der en hytte, hvor beverne bor, jo større er dens størrelse. Eksperter måtte møde hytter med en højde på op til 1,5-2 meter, med en bredde på 4-5 meter eller mere. I sådanne hytter er der flere bæverlairer placeret på etager 2-3. Hvis bæverfamilien bor i reservoiret i lang tid, kan den have omkring 10 huller eller 2-3 boliger, ofte i kombination med et system af besøgte huller og brosten.

Om sommeren stiger temperaturen i huskamrene ikke over +22 grader, og om vinteren sjældent falder under -4 grader. Væsentlig mindre temperaturudsving, der observeres i bæverens bolig end i det ydre miljø, gør det muligt for disse dyr, der er følsomme over for kulde, at leve lige uden for polarcirklen.
tilbage til indhold ↑

Beaver livsstil

Beavers bor i familier, som normalt består af 2 voksne dyr, babyer i det nuværende fødselsår og sidste års unge. I alt kan familien være 6-8 dyr. 2-årige forlader som regel forældrefamilien om foråret, undertiden om efteråret, og danner deres nye bosættelse. På steder med begrænsede betingelser for genbosættelse findes i familien af ​​2-3 og endda 4 årige dyr. I en sådan familie kan der være op til 16 bever. Tværtimod, hvor betingelserne for genbosættelsen af ​​de unge ikke er begrænsede, er nogleårige dyr undertiden adskilt fra deres familier.

Under tørken tvinges de katastrofale bølger af vandlegemer, bevægerne fra flere nabofamilier til at samle, hvor der stadig er vand. Nogle gange er der i sådanne steder op til 16-20 eller flere bever. Det er karakteristisk, at dyrene i nød er forholdsvis fredelige i forhold til hinanden, mens der under forskellige forhold kan sees grusomme kampe mellem bever fra fremmede familier.
tilbage til indhold ↑

Bæveravl

Bæver med unger

Beavers når seksuel modenhed på 2-3 år - europæiske er oftere på 3. og canadisk - den 2. januar. De former sig en gang om året. Parringsperioden for beververe, der bor i midtbanen, finder sted i slutningen af ​​december - begyndelsen af ​​april, højden på ruten - i januar-februar. På dette tidspunkt kommer dyr ofte til overfladen, og af og til forlader bæverstrømme på udflugter. Selve akten med parring i bæverne foregår i vand under isen. Kvindens graviditet varer fra 103 til 107, i gennemsnit 105 dage. Fødselsperioden falder derfor normalt i maj-juni.

Beavers fødes fuldstændigt dannet, synet, dækket af blød pels. Hvor dyrene er født tidligt, selv i løbet af forårens oversvømmelse, kan nyfødte iagttages i midlertidige husly. 2-4 dages gamle børn går næppe gennem hulen, næsten ikke står på deres fødder og svimlende fra side til side. Bobryat født i fastboende hjem, især i grunde, findes med vanskeligheder.

Indtil 2-3 uger kan dyrene næsten ikke dykke, da deres vægt ikke overstiger vægten af ​​det vand, de fortrænger.

Omkring 1 måned begynder beverne at komme på overfladen, hvor unge skud af buske og græs spises. I løbet af 3-4 måneder er unge beverer helt uafhængige dyr med alle vaner hos voksne dyr.
tilbage til indhold ↑

Hvad spiser bever

Beavers fodrer udelukkende på planteføde. Den generelle liste over deres foderplanter nærmer sig 300, men næringsgrundlaget er ikke mere end 10-20 arter af træer og buske og 20-30 græsarter. I grund og grund er disse forskellige vilge, asp, birk, nugget, poppel, vandlilje, sedge, cattail, reed, arrowhead ... I træer og buske dyrer dyr og spiser den grønne, uproberede del af barken, grenens spidser, blade, græsser, stilke, blade, blomster og undertiden risstammer.

Beavers evne til at skabe vinterfodreserver er velkendt. Oftere er sådanne reserver lig med 10-25 løst kubikmeter, men nogle familier træner op til 50 og endda op til 100 kubikmeter trunker og grene af træer, stængler og jordstammer af vand- og halvvandsplanter. På samme tid er der familier, hvis vinterforråd af foder er helt fraværende.

Tidligere blev det antaget, at bæverne spiser græsklædte planter hovedsagelig i den varme årstid, og om vinteren bruger de kun barken af ​​træer og buske, der opbevares i efteråret og spises under tøer på overfladen. Nylige observationer viser imidlertid, at dette ikke er tilfældet. Vand- og kystgræs er meget vigtige i vinterens fodring af bæver, og for nogle familier spiller de en stor rolle. Alt dette hjælper med at forstå, hvorfor nogle bæverfamilier ikke har foderlagre, og hvad de spiser om vinteren. Derudover bør man huske på, at fødevaren i isen slutter eller forringes i slutningen af ​​januar-februar, og fra det tidspunkt skifter dyrene helt til græsfoder.
tilbage til indhold ↑

Beavers fjender

Fjender i voksne bever er relativt få - ulve, lynxer, bjørne, wolverine. Nogle zoologer henviser til dem som en otter. Beveren og otteren lever i samme forhold og møder ofte med hinanden. Der er dog meget få rapporterede otterangreb på bæver. Derfor kan det antages, at de skarpe, stærke snit af voksne bever er tilstrækkelig pålidelig beskyttelse og holder otteren i en respektfuld afstand.

I unge bævere, især i bæver i det nuværende fødselsår, er firkantens cirkel meget bredere. Ud over ovenstående - det er en ræv, vaskebjørn hund, mink, marten, polecat. Fra fugle til beverer farlig ugle og andre store ugle, hawkawk, sort drage, fiskeørn. Der er tilfælde af fund af bæver i maven af ​​havkat og stor gedde.
tilbage til indhold ↑

Beaver fødevarer konkurrenter

Beavers har relativt få konkurrenter. I et vist omfang, som beaverens fødevarekonkurrenter, kan man kun tale om de dyr, der bor i kyststrimlen, og spise træbuskeplanter, der er bæverfoder. Disse dyr omfatter elg, hjorte, hvor sidstnævnte, der bor i floodplains, når en høj densitet. Resten af ​​dyrene - mus, voles, muskrats og andre - er kun fødevarekonkurrenter for beaverne i deres massearningsår.
tilbage til indhold ↑

Hvem sidder i bævergraver

Der er næsten ingen bever på grundlag af besatte tomter eller boliger. På nogle områder bruger det samme burrow system, sammen med beavers, ottere. I mid-breddegrader er de øvre kurser af bæverhuller, der har lufthuller, nogle gange besøgt af ræve, vaskebjørn hunde, meget sjældnere af badgers. I gamle forladte bævergraver kan du finde røvere af ræve og vaskebjørn hunde.
tilbage til indhold ↑

Beaver sygdomme

Beavers er modtagelige for forskellige sygdomme - invasiv og smitsom. Oftere end andre er der helminthic sygdomme i flodbjælkerne. Uden overdrivelse kan vi sige, at i naturen en måned efter fødslen er alle bever smittet med orme. De 26 arter af bæverparasitter er ret velkendte. De mest almindelige helminthic sygdomme er gård og travassosiose.
tilbage til indhold ↑

Peger på bever

Starhorz er en af ​​de hvide grise, hvis størrelse og form ligner opsvulmet hvedekorn. Denne parasit ophobes undertiden i store mængder i dyrets cecum og får den sidstnævnte til at tabe sig, anæmi, forgifte bæverens krop med parasitsekretioner. Gården er bredt fordelt blandt bevererne i Voronezh, Batyuksky, Pozerskaya og andre befolkninger.
tilbage til indhold ↑

Travassosiosis i bæver

Travassosiosis forårsager en lille, brun håret nematode, parasitisk i maven og kanalerne i den store mavesår. Beavers inficeret med denne nematode lider normalt af lidelse i fordøjelseskanalen, som i løbet af et progressivt forløb kan forårsage dyrets død.

Under overeksponering dør bæver ofte under paratyphoid feber og pasteurellose ved genbosættelse. Der er også tilfælde af dødsfald for bever fra tularemi.

I dag talte vi om et så interessant dyr som bæver, vi lærte om sine vaner og om, hvad den spiser, hvor den lever. Vi håber, at disse oplysninger vil hjælpe med din bæverjagt. Forresten, hvordan foretrækker du at jage dette dyr? Del dine oplevelser og historier med os.

Artiklen blev udarbejdet på materialerne fra Y. Dyakov, kandidat af biologiske videnskaber, taget fra frie kilder.

Vi venter på din feedback og kommentarer, tilmeld dig vores gruppe VKontakte!

Hvor bor beverne?

Beavers bor i Europa (skandinaviske lande), i Frankrig (Rhones flods nederste række), i Tyskland (Elbe-vandløbsområdet) og i Polen (vandløbsbassenget i Vistula). Beavers findes også i skov- og skov-steppe-zoner i den europæiske del af Rusland, i Belarus, i Ukraine.

I Rusland bor beveren i Nord-Trans-Urals. Beavers bor hver for sig i Yeniseirivets øvre del, i Kuzbass (Kemerovo-regionen), i Baikal-regionen, i Khabarovsk-området, i Kamchatka, i Tomsk-regionen. Derudover findes bever i Mongoliet og i nordvestlige Kina.

Beavers lever med fuld udstyr til rådighed for at lede en semi-akvatisk livsstil. Deres øreåbninger og næsebor er lukket under vand. Og specielle blink membraner lukker øjnene, hvilket gør dem i stand til at se godt ud i vandet. Mundhulen er udformet således, at vand ikke falder ind i det, mens dyret arbejder under vand. Styringsfunktionen i vand udføres af bæverens hale.

Beavers bor, foretrækker at bo i kyster af rolige floder og søer, damme og reservoirer. De undgår hurtige og brede floder samt reservoirer, der fryser gennem til bunden om vinteren. For disse gnavere er forekomsten af ​​blødtløvende træer, forekomsten af ​​vand-, græs- og buskvegetation i kystområder og langs reservoirets bredder vigtig.

Beavers dykker godt og svømmer. Takket være deres store lys kan de holde sig under vand i op til 15 minutter og svømme op til 750 meter i løbet af denne tid. Beavers føler sig derfor mere selvsikker i vandet end på land.

Hvordan beververe bor?

Beavers bor i familier (op til 8 personer) eller enkeltvis. Familien består af et ægtepar og unge bever (brød i de sidste to år). Det samme sted i mange generationer kan bruges af familien. Små damme tager tomgangsbæver eller en familie. Større reservoirer indeholder flere familier, og længden af ​​hver enkelt familie sektion langs kysten spænder fra 300 meter til 3 km. Beavers bor tæt på vandet og er ikke mere end 200 meter fra kysten.

Længden af ​​familiens plot afhænger af mængden af ​​foder. På steder, hvor vegetationen er rigelig, kan områder af disse dyr grænser mod hinanden og endda skærer hinanden. Bærgernes grænser beavers markere. Beavers kommunikerer med hjælp af lugtede tags. Beavers kommunikerer med hinanden ved hjælp af poser, slår halen i vandet og skriger som fløjter. I tilfælde af fare klipper bæveret højt i halen i vandet og dykkerne. En sådan klappe giver en alarm for alle bever indenfor earshot.

Om aftenen og i skumringen lever beververe aktivt. Om sommeren forlader de deres hjem i skumring og arbejder indtil daggry. I efteråret forbereder beaverne sig til vinteren og begynder at høste mad. Arbejdsdagen øges til 10 timer. Om vinteren lever beververe mindre aktivt, deres arbejdsaktivitet falder og bevæger sig til dagslys. Beavers overvintrer, næsten ikke vises på overfladen, men de dvale ikke. Ved temperaturer under -20 ° C forbliver bævervinterne omgivet af sin familie, der forbliver i sin varme bolig.

Beavers bygger et nyt hjem i slutningen af ​​august. Enlige bæverer er ikke involveret i bygninger, men familien arbejder meget hårdt. Hvad hedder bæverens hjem? I en afvikling af beaver er der to typer boliger. I det første tilfælde kaldes bæverens hus en burrow. Beavers bor i graver, de graver dem i stejle stejle banker. For sikkerheden er indgangen til en sådan beaver altid under vand. Beverens burrows er en slags labyrint, der har 4 indgange. Bægernes vægge og loft er flittigt udjævnet.

Beverens hus inde i hullet ligger i en dybde på 1 meter og lidt mere end en meter bred i en højde på 50 cm. Gulvet ligger altid over vandstanden. Hvis vandet i floden stiger, hæver bæveren gulvet og skraber jorden fra loftet. Beavers samlede byggevirksomhed er dikteret af deres ønske om sikkerhed og komfort. Hvor det er umuligt at grave huller, er huse bygget direkte på vandet i den lave del af reservoiret. En sådan beboers bolig kaldes en hytte og beaverne bygger disse husbåde på princippet om dæmning.

Beverhytterne ser ud som en kegleformet ø udstødt fra vandet. Højden af ​​et sådant bæverhus når op til 3 meter og dets diameter er op til 12 meter, indgangen til boligen er under vand. Bæverens hytte er bygget af en bunke af brænde, der holdes sammen med silt og jord. Væggene i deres hjem beverer omhyggeligt belagt med silt og ler. Således bliver bæverens hytte til en fast fæstning, og luft strømmer gennem hullet i loftet.

Inde i bæverens hytte er der passager ind i vandet og en platform, der ligger over vandstanden. Når beverne kommer til frost, anvender de desuden et nyt lag af ler på hytten ved hjælp af frontpote. Om vinteren holder bæverhytter temperaturen over nul, vandet i passagerne er ikke dækket af isskorpen, og beverne tager roligt af sted under reservoirets is. Om vinteren er der damp over beboelige bævere. Beavers er rigtige rengøringsassistenter, de overvåger renheden af ​​deres hjem, aldrig kaste dem.

I reservoirer, hvor vandstanden er variabel, bygger beaverne dæmninger eller dæmninger. Og for hvilke beververe bygger dams? Dæmberne giver dem mulighed for at hæve og opretholde vandstanden i reservoiret for at regulere det, så indgangene til hyttene ikke drænes. Dammen sikrer sikkerhed og sikkerhed for bæverens hytte. Beavers bygger dæmninger fra grene, børste og træstammer, holde dem sammen med ler, slam og andre materialer. Hvis der er sten i bunden, bruges de også i konstruktion.

Beavers bygger dæmninger på steder, hvor træer vokser tættere på kysten. Opførelsen af ​​en bæverdamme begynder med det faktum, at beverne dykker og lodret holder kufferter i bunden, forstærker hullerne med grene og fylder hulrummet med silt, ler og sten. Hvis der er et træ, der er faldet i en flod, tjener det ofte som en støtteramme. Beaver gradvist dækker det fra alle sider med byggematerialer. Ofte tager grenene i bæverdæmninger rod, hvilket giver yderligere styrke til strukturen.

Bjergdammen når normalt op til 30 meter, en bredde på op til 6 meter, og højden er normalt 2 meter, men nogle gange op til 4 meter. Bæverdammen er en robust konstruktion, den kan nemt modstå en persons vægt. I gennemsnit tager opførelsen af ​​en dæmning til en bæverfamilie omkring en måned. Beaverne skal omhyggeligt overvåges for at holde dæmningen intakt og reparere den straks i tilfælde af skade.

Til opførelse af bæverdammen og høstning af mad skære bjæberne træer. De gnave dem ved bunden, gnaveforgreninger, og stammen er opdelt i dele. Et træ med en diameter på 7 cm bæver bringer ned i 5 minutter. Et træ 40 cm i diameter baver falder og behandler for natten, så om morgenen forbliver der kun en spids stump og en bunke spåner.

Træets stamme, som bæveren allerede har arbejdet på, men endnu ikke har tumblet ned, erhverver en karakteristisk form i form af en timeglas. Delvist grene af et faldet træ spises af bæver på stedet. Resten de nedrives eller flyder på vandet til byggepladsen af ​​dæmningen eller deres hus.

Hvert år bliver bæverens trækstier gradvist fyldt med vand, der danner bæverkanaler. På dem smeltede dyr mad. Længden af ​​sådanne kanaler kan nå hundreder af meter. Beavers holder altid kanalerne rene.

Et område, der blev omdannet som følge af bæveraktivitet kaldes et bæverlandskab. Deres evne til at ændre det naturlige landskab, de er anden kun for mennesket. Beavers er et af de mest unikke dyr, fordi de er i stand til at lære og forbedre deres færdigheder hele deres liv.

Beaver cubs

Бобры моногамны, соединившись однажды, они живут вместе всю жизнь и остаются верными друг другу. Доминирует в семье самка. Бобры становятся способными к размножению в 2 года. Потомство приносят 1 раз в год. Брачный сезон длится с середины января до конца февраля. Продолжительность беременности составляет 3,5 месяца.

В апреле-мае рождается от 2 до 6 бобрят. Bever cubs er født synet, godt dækket med hår og vejer i gennemsnit 0,5 kg. Efter 2 dage kan bæverbørnene allerede svømme. Beavers tager sig af deres unge.

I en alder af 1 måned skifter bæverbirgerne til vegetabilsk mad, men moderen fortsætter med at spise mælk i op til 3 måneder. Voksne bjergbestigere forlader normalt ikke deres forældre i yderligere 2 år, hvorefter de unge flyttes.

Hvad er nyttigt bæver og hvad er bever for?

Beavers er nyttige, fordi deres udseende i floder har en gavnlig effekt på det økologiske system. Beaver er især nyttig til at bygge sine dæmninger. De er beboet af forskellige dyr og vandfugle, der bringer fiskæg på deres poter, og der kommer fisk op i dammen. Beavers er nødvendige, fordi deres dæmninger hjælper med at rense vand, de fælder slam og reducerer turbiditet.

Beavers er fredsbevarende dyr, men de har også fjender i naturen - de er brune bjørne, ulve og ræve. Men den største trussel mod bever er mennesket. Som følge af jagt var den fælles bæver på udkanten af ​​udryddelsen i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Beavers udryddes for deres pels. Derudover giver de bæverstrømmen, som bruges til parfume og medicin.

For at bevare dette værdifulde dyr blev effektive foranstaltninger truffet for at beskytte og forny numrene. Ved begyndelsen af ​​det 21. århundrede er bæverbestanden blevet genoprettet. Nu har den fælles baver den mindste risikostatus i den internationale røde bog. I øjeblikket er den største trussel mod vandforurening og opførelse af vandkraftværker.

Hvis du kunne lide denne artikel, og du kan lide at læse interessante artikler om dyr, skal du abonnere på opdateringer af vores hjemmeside for at være den første til at modtage kun de mest friske og fascinerende artikler om de mest forskellige dyr på vores planet.

udseende

Beavers er store gnavere tilpasset en semi-akvatisk livsstil. Kropslængden på en voksen person når 100-130 cm, med en højde i skuldrene op til 35,0-35,5 cm og kropsvægt i området 30-32 kg. Indikatorer for seksuel dimorfi er mild, men voksne kvinder er noget større end mænd. Bæverens krop er en squat-type, med tilstedeværelsen af ​​forkortede femfingrede lemmer. Mere udviklede og stærke er baglederne. Mellem fingrene er der veludviklede svømningsmembraner. Beaver er præget af tilstedeværelsen af ​​fladede og stærke kløer på poterne.

Halen af ​​en almindelig bæver er af en hætteformet type, med en stærk fladning fra top til bund, ikke mere end 30 cm, med en bredde på ikke mere end 10-13 cm. Hårene på halen er udelukkende til stede i basisområdet. En stor del af halen er dækket af store hornede plader, mellem hvilke der er sparsomme og hårde, ret korte hår. I den øvre del er der langs den midterste hale linje et karakteristisk kåt køl.

Dette er interessant! Beavers har små øjne, brede og korte, meget lidt fremspringende ører over pelsen.

Under vandet lukkes åbningerne af ørerne og næseborene, og øjnene selv lukkes af blinkende membraner. Molarerne i et dyr er rodløse, og udseendet af svagt isolerede rødder er kun karakteristisk for individ og alder. Beaverne sænker sig bag og isoleres fra hele mundhulen ved hjælp af specielle udvækst på læberne, som pattedyret er i stand til at nibble aktivt selv under vand.

Beavers - ejere af en meget smuk og original pels, der består af groft vagt hår med tilstedeværelsen af ​​en meget tyk og utroligt silkeagtig podushi. Farvning af pels kan variere fra lys kastanje til mørk brun, nogle gange endda sort. Halen og lemmerne - uændret sort. Beavers molt kun en gang om året. Shedding standard starter i det sidste årti af foråret, og varer næsten indtil vinterens begyndelse.

Beavers analeområde er præget af tilstedeværelsen af ​​parrede kirtler, wen og bæverstrålen selv, der udsender en stærk og skarpt ildelugtende hemmelighed, der bærer information om individets køn og alderskarakteristika. Duften af ​​en sådan "bæverstrøm" vil tjene som vejledning for andre familiemedlemmer om grænserne for bosættelsesområdet. Hemmeligheden ved Wen, som bruges sammen med en sådan jet, er ansvarlig for den langsigtede bevarelse af det skabte bæremark.

Hvor mange bever lever

Den gennemsnitlige levetid for en almindelig bæver i naturlige forhold er omkring femten år, og når den holdes i fangenskab - et kvart århundrede. Ikke kun naturlige fjender, men også nogle sygdomme bidrager til at reducere levetid i naturen. På trods af at almindelige beaver har tilstrækkelig resistent immunitet mod nogle af de mest almindelige infektionssygdomme, herunder tularæmi, er dødepest fra gnavere fra pasteurellose, paratyphoid feber og hæmoragisk septikæmi, coccidiosis og tuberkulose blevet registreret.

Dette er interessant! Fra flukes viser den almindelige bæver tilstedeværelsen af ​​et leverflak, såvel som pochorhis og travassosius. Det er de to sidste sygdomme, der har en meget negativ indvirkning på væksten i antallet og den generelle befolkning af bæver.

Blandt andet er der under betingelser med for stærk forårsmængde døende børn eller alle eksisterende familier helt opbrudt, og vinterflod kan medføre en reduktion af hele husdyret med næsten 50%.

Habitat, levesteder

Der bor almindelige bever i grav eller såkaldte hytter, hvor indgangen altid er under vand.. Nora graver en gnaver i en stejl og stejl bank, er en ret kompleks labyrint med flere indgange. Væggene og loftet på hullet er nivelleret og grundigt tampet. Skur er bygget i områder, hvor arrangementet af græsset er simpelthen umuligt - på den blide og lave, skumle strand og på lavvandet. Konstruktionen starter ikke til slutningen af ​​sommeren. Den færdige hytte har et kegleformet udseende og er kendetegnet ved en stor højde med en diameter på ikke mere end 10-12 m. Hutens vægge er forsigtigt dækket med silt med ler, hvorved bygningen er en imprægnerbar fæstning til de fleste rovdyr.

Fælles bævere er meget rene pattedyr, der aldrig kaster deres hjem med madrester eller ekskrementer. På reservoirer, der har varierende vandstand, foretrækker beverfamilier at bygge de berømte dæmningsdamme, rammebasen, som oftest er faldne træer i floden, foret med en række forskellige byggematerialer. Standardlængden af ​​den færdige dæmning kan nå 20-30 m, med en basisbredde på 4-6 m og en højde på 2,0-4,8 m.

Dette er interessant! Rekordstørrelser tilhører en dæmning bygget af bever på Jefferson River i Montana, hvis længde nåede op til 700 meter.

Til bygningsformål og med henblik på at høste foder, bringer en almindelig bæver ned træer, der prægibbler dem med tænder i selve basen. Så er afgrene afskåret, og stammen selv er opdelt i flere dele.

En asp med en diameter på 50-70 mm falder ind i en bæver om cirka fem minutter, og et træ med en diameter på lige under en halv meter falder og skæres i en nat. I dette arbejde stiger beverne på deres bagben og hviler på halen, og kæberne fungerer som en sav. Bæverformene er selvskærende, der består af ret hårdt og holdbart dentin.

Nogle af grenene fra faldne træer bliver aktivt spist af bæver direkte på stedet, og den anden bliver revet ned og trukket eller flået langs vandet mod boligen eller til dæmningen. Fremspringet i bevægelse af banen bliver gradvis fyldt med rigeligt vand og kaldes "bæverkanaler", som bruges af gnavere til fusion af træfoder. Et område, der er blevet forvandlet af almindelige bæveres aktivitet kaldes et "bæverlandskab".

Ration af bæver almindelig

Beavers tilhører kategorien af ​​strengt urtlevende pattedyr fra halvvandsdyr, der udelukkende fodrer med træbark eller planteskud. Særlige præferencer gives til sådanne dyr i asp og pil, poppel og birk samt i forskellige urteagtige planter, herunder vandlilje og bælg, iris og rogoz og unge vasser. Overfladen af ​​blødt træ er en forudsætning for at vælge et almindeligt bæverliv.

Planter, der er af sekundær betydning i den daglige kost af en almindelig bæver, er repræsenteret af hassel, linden og elm samt af fuglekirsebær. Alder og eg, som regel, anvendes ikke af pattedyr til gnaverfoder, og anvendes kun i byggeri og til byggeri af bygninger.

Dette er interessant! Acorns er også meget spist af bæver, mens den daglige mængde fødevareforbrug skal være omkring 18-20% af dyrets samlede vægt.

På grund af store tænder og kraftig bid kan almindelige eller flodbjælker meget nemt og hurtigt klare næsten enhver vegetabilsk fastfoder, og fødevarer, der er rigtige på cellulose, fordøjes ved hjælp af mikroflora i tarmkanalen.

Som regel spiser et pattedyr kun et par arter af træ, som for overgangen til en ny type mad, har beververe en tilpasningsperiode, der tillader intestinale mikroorganismer at tilpasse sig en ny type diæt. Ved starten af ​​forår og sommer øges mængden af ​​græsfod base i bæverens kost betydeligt.

I efteråret fortsætter den semi-vandige gnaver til at høste træfoder til vinterperioden.. Lagrene opbevares i vand, hvilket giver dem mulighed for fuldt ud at bevare alle deres ernæringsmæssige og smagskvaliteter indtil februar. Den gennemsnitlige mængde vinterforsyningsforsyninger pr. Familie er ca. 65-70 kubikmeter.

Reproduktion og afkom

Europæiske eller fælles bæverer når kun seksuel modenhed i det tredje år af livet, og sporingsprocessen finder sted fra slutningen af ​​februar til slutningen af ​​marts. Voksne beaver forlader deres vinterhytte, svømmer i en optøet polynya, bevæger sig om den snedækkede skorpe og markerer deres område aktivt med en bæverstrøm. Dette værktøj bruges ikke kun af mænd, men også af modne kvinder af den fælles bæver.

Parringsprocessen udføres som regel direkte i vandet, og efter ca. 105-107 dages svangerskab fødes en til fem hvalpe til en kvinde i april eller maj. Som praksis viser, afhænger antallet af kalve direkte af bobrihiens alder. Den gamle kvinde føder oftest tre eller fire unger, og de unge individer i en eller to bever.

Dette er interessant! I de allerførste dage fodrer bæverne udelukkende modermælk, men fra tre eller fire uger bliver de beriget med forskellige vegetabilske fødevarer.

Amning stopper i en alder af en og en halv til to måneder. Det er i løbet af denne periode, at små bever udvikler sig godt, ikke kun fordybningerne, men også molarerne, så de er i stand til at følge deres forældre til opfedningsstedet. Beavers bliver uafhængige ved udgangen af ​​andet år, når de allerede bygger en ny bolig for sig selv. Antallet af bever i en enkelt familie er meget anderledes, og kan variere fra en til ni eller ti individer i forskellige aldre. Men oftest i standard bæverfamilien er der et par voksne dyr og kuld i de sidste par år.

Naturlige fjender

Bæverens vigtigste fjender er ulve og wolverine, ræve og lynx, såvel som voksne bjørne og pakker af stray hunde. Muligheden for ødelæggelse af de yngste eller svageste individer med store pigge, en ugle og taimen er heller ikke udelukket. Otters, i modsætning til den fejlagtige udtalelse, er ikke i stand til at bringe skade på almindelige beaver, som bekræftes af langsigtede visuelle observationer. Til dato er den største fjende for bevergerne stadig mand.

Befolkning og arter status

For en tid siden beboede eurasiske eller almindelige beaver næsten tæt på hele hele Europa og Asien. Som følge af overdreven jagt er antallet af sådanne dyr nu blevet væsentligt reduceret.. Hidtil er den samlede befolkning blevet bragt til næsten fuldstændig udryddelse og er ekstremt lille.

I det nittende århundrede, i de fleste af Asiens og Europas lande, forblev næsten ingen almindelige bever. I det sidste århundrede i naturen var der ikke mere end 1,3 tusind individer. Takket være kontrolindsatsen samt reproduktionen er der sket en stigning i befolkningen i Tyskland og Frankrig, i Polen og i det sydlige Skandinavien. Der er en lille befolkning i den centrale del af vores land.

Økonomisk værdi

Beavers har længe været høstet på grund af den smukke og meget værdifulde pels samt "bæverstrømmen", som bruges i parfumeindustrien og medicin. Bever kød bliver ofte spist, og for katolikker er det klassificeret som magert. Det er imidlertid nu kendt, at den fælles bæver er en naturlig bærer af salmonellose, der er farlig for mennesker. Derfor er udryddelsen af ​​et pattedyr med det formål at producere kød blevet reduceret betydeligt.

Se videoen: Why BEAVERS Are The Smartest Thing In Fur Pants (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org