Jeg vil gerne vide alt!

Hvor flodhest dør og hvad den spiser

Pin
Send
Share
Send
Send


Hippopotamus kost består hovedsagelig af græs og et bredt udvalg af vandplanter. De kan også spise enhver grøntsag, de kan finde. De fodrer hovedsageligt om natten og bruger dagen mest i solen på flodens flod eller lurket liggende i vandet. Hovedet er normalt udsat, så de kan være i stand til at være på deres vagt for deres omgivelser.

På trods af at flodheste er tilpasset livet i vandet, kan de ikke svømme, deres kroppe er for tunge, og derfor bevæger de sig ved hjælp af deres ben, berører let bunden af ​​floden og bevæger sig fremad.

Dette vildtlevende dyr er den største af listen over dyrecytivorer. De bor i Afrika, hvor du kan finde to arter: den ene er en almindelig flodhest, og den anden er en dværgflodhest. De er semi-akvatiske dyr, hvilket betyder, at de lever deres liv både i vand og på land. Den store flodhest lever i Østafrika, mere præcist sydpå fra Sahara. Andre arter af flodhest er meget mindre og repræsenterer et ensomt dyr, der lever i skovene i Vestafrika.

Hippo - ernæring og reproduktion

Det er underligt, at flodheste (aka flodhest) i hele den menneskelige civilisations historie ikke blev et husdyr. Han har rettigheder til det, og måske ikke mindre end en bøffel, en elefant, en kamel eller en vildsvin, med hvem han er i forholdsvis tæt sammenhæng.

De giver folk mælk og kød, transporterer bagage gennem ørkenen, trækker tømmer på byggepladser, og den, der fejlagtigt blev kaldt "flodhest", blev kun tvunget til at udsætte sin egen hud til skud.
En familie af flodhestehoveder på femten er en mobil (eller bedre sagt moderat mobil) kødfabrik, der er i stand til at fodre en lille by.
Her er nogle tal: Højde på mødre op til 1,5 meter, længde op til 4,5 meter, vægt af en voksen mand op til 4 tons, hunner op til 3 tons.

B. Grzimek har udgivet data fra Kenya Veterinary Authority vedrørende vægten af ​​de dele, der udgør flodhesten. "I slagtekroppen var der 520 kilo rent kød og 33 kilo fedt, 27 kilo vejede leveren, 7,8 - hjertet, 5 - tungen, 9 - lungerne, 280 kilo - knoglerne. Huden vejer næsten lige så meget som benet - 248 kg. "

Men den klædt flodhest var tilsyneladende "ungdommen" af sin art. Den samlede vægt er kun 1456 kg. Hvad er tallene, hvis du deler den fire tons bæst? Det er nødvendigt at tilføje, at dyret kun tilsyneladende ikke i forhold til en overfødt fed mand har internt fedt, og hele massen er et kød, der smager som kalvekød. Desuden er den rig på proteiner (24,8 procent), hvilket er meget vigtigt, fordi proteiner er meget mere nødvendige for en person end fedt. Og en flodhestes levetid er velegnet - i nogle 40-50 år har nogle boet i zoologiske haver.
For hundrede år siden svulmede næsten alle tropiske skovreservoirer på det afrikanske kontinent med flodhest.

Den hvide skydespil, der så ud til dem, holdt sig sjældent fast, da han så et blankt monster, der stakkede ud af vandet. Behov for kødet i byen langt væk, og hvor mest så meget? Hippopotamus forblev hvor han blev dræbt, og simpelthen rottet, forgiftede vandet.
Selv i oldtiden fremhævede romerne opmærksomheden på flodhesten. Men hvad var de kloge mænd, men de forstod ikke dyrets virkelige betydning: fede monstre blev trukket ind i Colosseum-arenaen, og der blev de dræbt til glæde for et ærværdigt publikum.

Skuespillet viste sig at være imponerende: blodet flydede lige så meget som nødvendigt for at tilfredsstille de mest blodtørstige.
Da flodhestet blev indført i Europas zoologiske haver efter næsten to årtusinder, blev det naturligvis bedre for sin egen karakter, som i denne rolle blev bedre set, faldt straks til almindelige kæledyr.

Både direktører og ministre, og selv hans børn blev forelsket!

Hippo. Foto: Geoff Gallice

Og så pludselig fandt de ud: den søde kæmpe har en "lillebror", størrelsen af ​​et stort gris. Han blev beskrevet af englænderen S. Morton i 1849 for de kranier, der blev givet til ham af en medrejsende.
Det var unødvendigt at sige, at der straks var vantro, men den berømte kongen af ​​zoologiske haver, Karl Hagenbeck, troede rygerne og sendte en ekspedition til Liberia i 1910.

Den blev ledet af G. Shomburgk, og meget succesfuldt: i samme år fandt han spor af en dværgflodhest, og næste år fangede han seks mwe-mwe (de indfødte kaldte dem, et andet navn er nigbwe).
Den "mindre" viste sig at være en imødekommende væsen. Shomburgk, fanget i nigbwe nigbwe traphole, strækkede ud på en pind kassevortrotten.

Han forventede raseri af et dyr, der var frataget sin frihed. "Men der opstod et mirakel: Som om en almindelig hjemmeko, snegede flodhesten roligt skrællen og begyndte at spise den op."
Nigbwe ligner en gris på mange måder.

Længde 170 centimeter, højde 75, vægt 180 kilo. På underkæben er der kun et par fortænder. Nigbwe kvinder lever deres børn, som vores hjemmesav, der ligger på sin side. Og nigbves tilbøjeligheder ligner grise: han elsker at grave rødder og knolde, vandre om natten (normalt alene). I løbet af dagen sover i buske på land eller i huller, som han graver sig selv. Generelt, et sødt dyr. Han bor i de tætte skove i Liberia og Sierra Leone.

Store flodheste af de nedre snitere har to par.

Og fangs - hvad fangs! Op til 75 centimeter! Og i unormale tilfælde når de (som de vokser hele deres liv) meter på 80 centimeter - værdien er noget mærkelig. Han er i tyk hud, som i rustning, og denne forfærdelige "blodige sved", der står på den - når flodhesten er varm ...
Hvorfor dyreopdrættere er ikke interesserede i et sådant dyr?

De kunne ikke se for et sådant "usynligt" udseende karakteren af ​​"troværdige". Hertil kommer, at hændelser i livet af flodheste, som folk kunne observere, førte til meget kategoriske meninger.
"Når jeg så en flodhest med en næsehorn på søbredden. Begge var modne mænd. Stået overfor, dræbte de hinanden. Flodhesten gik tilsyneladende til land for at græsse i luksuriøst græs. Her mødte han en næsehorn, der kom ned for at drikke.

Ingen af ​​dem ønskede at give plads til en anden. Et forfærdeligt slag har fundet sted. Bagsiden af ​​næsehornet blev revet af flodhestens store kæber. Hippopotamus blev flere steder kraftigt skåret af hornet af en næsehorn. Begge dyr lå et par meter fra hinanden og døde som følge af en helt meningsløst duel. Uden tvivl blev æresspørgsmålet rejst her "(John Hunter, jægeren).
Eller her. To uskyldige løver besluttede at fejre på en mild flodhest.

Hans mor, rasende, druknede en af ​​rovdyrene i viskøs silt.
En dag var en cyklist, der havde fløjet ind i mørket på en flodhest, næsten halvt spist.

I lyset af sådanne fakta (og læseren forstår selvfølgelig, at de ikke er de eneste af deres art), kan spørgsmålet om, hvordan man bliver hjemmehippo virke latterligt og naivt. Skynd dig dog ikke til konklusionen.
De første husdyropdrættere i verden, der har muligheden for det rigeste valg, stoppede ikke ved, at vildsvinet har huggtænder (og meget farlige) hjørnetænder, bøffelhorn, hundens tænder, elefantens stamme, tusks og ben, som kan bruges til at dræbe ethvert mord!

Nu er faunaen skarp.

Flodheste lever ofte i frie vilkår. Folk har længe ejet sit levested. De godmodige, ret hjemlige stemmer af flodheste høres i nærheden fra smukke asfaltveje, turistgallerier, hoteller. Fra åbne verandaer, der har morgenmad eller fest, kan man observere, hvordan disse dyr lever.

De holdes i det lavvandede vand i beskyttede reservoirer. De ligger eller går langs bunden, og deres ryg og hoveder - udenfor, som om at tilfredsstille turisternes nysgerrighed. "Tender" -huden er dækket af et slimet stof af rødlig farve, som beskytter mod voldsomme virkninger af luft, sol og vand.

Og denne sved er ikke blodig, som man troede før, men bare rød.
Hippopotamus homebody. Hele dagen lang lunke i vandet, dykker ofte - 5 minutter indåndes ikke under vand. Svøm fint. Selv på tværs af havet: de krydsede strædet tyve miles mellem Zanzibar og Afrika mere end én gang.
Kun om natten beslutter de sig for at bevæge sig væk fra kysten.

Stretching er nødvendig, og kosten er mere end halvdelen består af urter vokser på fast grund. For aftenvandringer har hver familie sine egne, strengt definerede ruter - små (men nogle gange 20-30 kilometer), som, hvis du lægger dem på kortet, minder om konturen på en eller anden måde malet pære: den skarpe ende i vandet og den ekspanderende oval eller omkreds i kystnære tykkelser.

Stierne tjener i årevis og som følge heraf bliver de til riller og moats (op til en og en halv meter dyb!). Og her er den bemærkelsesværdige fortjeneste af flodheste: Disse stier er den eneste skade, de medfører til jordens overflade.

Hvor de græsser, bliver jorden ikke til støvede semi-ørkener, som det er tilfældet med virkningerne af husdyrhove.
Fra tid til anden overvindes nogle flodheste med et mærkeligt ønske om at rejse over land: ikke tiere, men hundreder af kilometer passerer dem. En (Hubert) bestod 1600 miles!
"Han var på vej i to og et halvt år, og gik uden meget besvær i gennemsnit en mile og en halv dag.

På grund af det faktum, at Hubert's udseende flere gange faldt sammen med regnen, begyndte den lokale befolkning at betragte ham som "regneguden". På mange områder fik han derfor den højeste højtidelige modtagelse, svedende sukkerrør og grøntsager. Aviser og radio rapporteres løbende om dens placering og hvor det kan forventes i den nærmeste fremtid.

En gang i Durbans store byde de sig til ham en fantastisk modtagelse. Han spiste der dyre eksotiske blomster, vandrede derefter langs West Street, elskede en godbid fra ejerne af grøntsager, og nogle steder behandlede han sig selv. Derefter opdagede han en åben bypool for drikkevand, hvor han besluttede at bade.
Nogen tid senere gik han til East London, der ligger tre hundrede og halvtreds kilometer syd for Durban.

Han havde allerede gået tre hundrede og tolv kilometer, da han blev skudt død i midten af ​​vejen af ​​en bondebur "(Bernhard Grzimek).
Sandsynligvis vil en europæisk bonde, der rodeløst bekymrer sig for at fodre en ko, virke en umulig opgave at fodre en stor flodhest.

Men underligt nok er gigantens appetit meget ringere end Gargantuas appetit.

Der kræves kun 40 kg foder pr. Dag for at understøtte kropens levetid og normale udvikling. Og hvilken slags mad? Flodheste er tilfredse med den hårdeste vegetation.
Et sådant dyr mave. Tre store og elleve af sine små divisioner, ligesom butikkerne i en kemisk kombination, trækker livets saft ud af grove råmaterialer.

Tyrken i en flodhest er længere end en elefants tarm. Mystiske processer! Som fabriksrøret, der udsender unødvendige gasser i luften, virker munden på dyret. Hippo's berømte gabning, som berører besøgende på zoologiske haver, er produktionen af ​​gasformigt "industriaffald".

De er ikke ildelugtende og skræmmer derfor ikke folk, der stræber efter at sætte noget velsmagende på et stort tunge. I Poznan, zoo en gang endda sætte en granat (heldigvis eksploderede den ikke), og Bongo-flodhvalen slugte den. Sandt nok kunne han ikke fordøje granaten, men hun forårsagede ikke meget skade.
En anden meget overraskende enhed, der fuldender fordøjelsesprocessen på sin egen måde, er halen.

Den sammenlignes med en propel: den er fladt som den førnævnte luftfartøjsdel og er indrettet til hurtig rotation. Men hvis vilden vender sin hale i øjeblikke med ekstrem mad dille, så gør flodhesten det, når det smider udskud. Han "propeller" knuser dem og spredes rundt.

Hippo dyr. Hippopotamus livsstil og habitat

De ligner de gasser, der udløber gennem munden, ikke ildelugtende, men er fremragende gødning til kystgræsation, og i vand bidrager de til udvikling af plankton, en uundværlig fiskemad.
Som om bevidst om den uimodståelige effektivitet af denne handling, anvender flodheste det i de mest højtidelige lejligheder i deres liv. Når han møder en charmerende fremmed undervejs, hilser hanen hende med munter og sprængende sprøjt.

Og den fremmede er ikke fornærmet og glæder sig til ham på samme måde. Når to modstandere står over for hinanden, kan denne samme "gestus" blive et udtryk for frygt, en udfordring at kæmpe.
Flodheste kæmper dog ikke ofte. Normalt går kvinden, når hendes tid kommer, efter flokken af ​​sine kærester og unger og går til en gruppe mænd, der har samlet sig på en venlig måde sammen et eller andet sted i afstanden, og hun vælger en "forlovede" for sig selv.

Men det slutter ikke altid fredeligt. Der er kampe. To store snut-bucket, bevæbnet med gigantiske fangs, banket med et bang (det sker, og fangs kan ikke stå). Selvfølgelig vil de svage løbe væk og gemme hvor det er nødvendigt, men lige jagerfly vil ikke snart sprede ...

I flodhestens verden vises på en mærkelig og usædvanlig måde.

Efter syv til otte måneder af graviditeten føder kvinden i vand. Først kun fisk er kendt om udseendet af den nyfødte, men ikke for længe: som om det var en katapultet pilot, flyver den til overfladen. Mor smukker pludselig ham op på hovedet for ikke at kvælke, og her er det livet!
Vand er det elskede hjemland. Baby sukker selv håndterer i vand. Også her er den eneste, i det væsentlige fjende, krokodillen. Voksne, han er ikke forfærdelig, men så vidt lille - se på begge. Tag det væk, og der - ikke besøge en god ven.

Flodheste hader krokodiller. Det sker, at de skynder sig til fiskerbådene, idet de tager dem for deres oprindelige fjender. Men at sejle over båden og se, at kun folk havde droppet ud af det, sejlede flodhestet i skam. Han, når han er i vandet, er opmærksom på sin magt og misbruger det ikke.
På land er en anden sag. Men uanset hvor mange mennesker der så på, er alle de uregelmæssigheder, som han sker for at anspore der, ikke på grund af dyrets særlige aggressivitet. Som regel er de et resultat af at være bange for noget, ofte harmløst.

En uventet cykler snuble over ham - han stakkede munden i forfærdelse. Det syntes for kvinden, at de vil fornærme hendes unger, resultatet er en gener. Men det er helt tilfældigt.
Der er få flodheste i Afrika. Men det ser ud til, at deres skæbne endelig er taget hånd om. Hvem ved, måske har de en god fremtid?
I 1856 købte løjtnant Porters ekspedition (han befalede skibet) og Major Wayne (der var kameler i hans pleje) tre dusin dromedarer (enbommede kameler) fra den tyrkiske regering.

Et år senere købte amerikanerne yderligere fire dusin. Kameler var beregnet til militære behov, og disse fem år senere optrådte, da USA blev "afbrudt". Efter at have arbejdet lige for nordborgere og sydborgere, fortsatte nogle dyr efter krigets slutning at tjene i cirkuser og zoologiske haver, og nogle flygtede.

Hvor flodheste lever

For omkring 1 million år siden var der mange arter af individer, og de levede næsten overalt:

  • i Europa,
  • på Cypern
  • på Kreta
  • på det moderne tysklands og englands område
  • i Sahara.

Nu lever de resterende arter af flodheste kun i Afrika. Foretrække frisk, mellemstor, langsomt vand, omgivet af græsklædte lavland. Kan være tilfreds og dyb pølse. Mindste vandstand skal være en og en halv meter, og temperaturen - fra 18 til 35 ° C. På jorden taber dyr meget hurtigt fugt, så de har brug for det vitalt.

Voksne mænd, der fylder 20 år, flytter til deres egen kyststrækning. Besiddelser af en flodhest må normalt ikke overstige 250 meter. Til andre mænd viser ikke meget aggression, giver dem mulighed for at komme ind på sit område, men tillader ikke parring med sine kvinder.

På steder, hvor der er flodheste, spiller de en væsentlig rolle i økosystemet. Deres kuld i floden fremmer fremkomsten af ​​fytoplankton, og han er til gengæld mad til mange fisk. På steder med udryddelse af flodheste registreres et kraftigt fald i fiskpopulationerne, hvilket påvirker fiskeriindustrien betydeligt.

Hvad spiser flodheste?

Et sådant kraftigt og stort dyr synes at kunne spise alt, hvad han vil have. Men kroppens specifikke struktur fratager flodhesten af ​​en sådan mulighed. Vægten af ​​dyret varierer omkring 3500 kg, og deres små ben er ikke designet til så alvorlige belastninger. Det er derfor de foretrækker at være i vandet det meste af tiden og gå til land kun på jagt efter mad.

Det er overraskende, at flodheste ikke spiser vandplanter. De foretrækker græs, der vokser tæt på ferskvand. Med mørkets begyndelse kommer disse formidable giganter ud af vandet og går til tykkelsen for at plukke græs. Om morgenen forbliver der et nøjagtigt klippet græsplæne på stederne for fodring af flodhestene.

De spiser overraskende lidt. Dette skyldes, at de er meget lange tarmer assimilere hurtigt alle de nødvendige stoffer, og opholder sig i varmt vand i lang tid sparer energi betydeligt. I løbet af dagen bruger den gennemsnitlige individ ca. 40 kg foder, ca. 1,5% af den samlede kropsvægt.

De foretrækker at fodre helt alene og ikke tillade andre personer at nærme sig. Men på enhver anden tid er flodhesten et udelukkende besætningsdyr.

Når der ikke er mere vegetation nær reservoiret, går besætningen på jagt efter et nyt bopæl. De er Vælg mellemstore backwaterssåledes at alle repræsentanter for besætningen (30-40 individer) har tilstrækkelig plads.

Der er tilfælde, hvor besætninger overvejede afstande på op til 30 km. Men normalt går de ikke længere end 3 km.

Græs er ikke alt, hvad flodhest spiser

De er omnivorer. Не зря ещё в Древнем Египте их называли речными свиньями. Охотиться гиппопотамы, конечно же, не будут. Короткие ножки и внушительный вес лишают их возможности быть молниеносными хищниками. Но при любом удобном случае, толстокожий великан не откажется полакомиться насекомыми и рептилиями.

Бегемоты очень агрессивные животные. Драка двух самцов обычно заканчивается гибелью одного из них. Der er rapporteret om angreb på flodheste og kvæg. Dette kan virkelig ske, hvis dyret er sulten eller mangler mineralsalte. De kan angribe og person. tit flodheste forårsager alvorlig skade på de sårede felterspise afgrøde. I de landsbyer, hvor flodheste er de nærmeste naboer af mennesker, bliver de de vigtigste skadedyr i landbruget.

Hippo betragtes som Afrikas farligste dyr. Det er langt mere farligt end løver eller leoparder. Han har ingen fjender i naturen. Selv et par løver kan ikke klare det. Der var tilfælde, hvor flodhester gik under vand, trækkede tre løver på sig selv, og de blev tvunget til at flygte og kom til kysten. Af en eller anden grund var den eneste alvorlige fjende fra en flodhest og var en mand:

  • folk fra oldtiden dræbte disse majestætiske dyr for at berige sig selv eller få velsmagende kød.
  • opførelsen af ​​dæmninger og kunstige ændringer i strømmen af ​​floder har negativ indflydelse på flodhestepopulationen.

Antallet af individer falder hvert år ...

Kost i fangenskab

Disse dyr tilpasser sig meget nemt til længerevarende ophold i fangenskab. Det vigtigste er at genskabe de naturlige forhold, så et par flodheste kan endda bringe afkom.

I zoologiske haver forsøge ikke at bryde "kosten". Fodder mest i overensstemmelse med den naturlige mad af flodheste. Men de tykhudede "børn" kan ikke forkæles. De får forskellige grøntsager, korn og 200 gram gær dagligt - for at supplere B-vitamin. Fødte kvinder er kogt grød i mælk med sukker.

Begemotova

Hippo-familien omfatter 2 arter, der findes i Afrika. Hippopotamus almindelig, eller flodhest, når en længde på 4 m og en vægt på 4 tons. Korte lemmer er baseret på 4 fingre med hover forbundet med en membran. Hippopotamusens hoved har næsten ingen hals, og ørerne, øjnene og næseborene ligger på samme linje, som gør det muligt for dyret at sidde i vandet i flere timer, ånde luft og se hvad der sker omkring. Tykk hud (nogle steder når tykkelsen op til 6 cm) har specielle kirtler, de udskiller en hemmelighed, som huden ikke svulmer i vand. Denne hemmelighed er også fremhævet, når dyret tørrer ud, for dets røde nuance kaldes den "blodig sved".

Flodheste svømmer og dykker perfekt (de kan holde sig under vand i op til 5 minutter), men på land flytter de meget værre. Disse dyr ser tungt og klumpet ud, men der er lidt fedt i deres krop og mange kraftfulde muskler. Flodheste bruger dagen i vandet, gå ud om natten for at græsse på kysten. De opbevares i besætninger på 6-15 personer.

Billeder af flodheste bevaret på væggene i gamle egyptiske templer, i det gamle Rom, blev disse dyr brugt i gladiatoriske kampe. Derefter faldt antallet af flodheste som følge af rovdyr, og nu er et stort antal flodheste bevaret kun i afrikanske nationalparker.

vortesvin

Warthogs får deres navn på grund af det faktum, at voksne mænds ansigt dækker talrige hudvækst. Deres krop er dækket med brune stubbe, der danner langs ryggen som en mane. Hannerne har store opdrættede hjørnetænder, som bruges til at grave ud jordstængler og knolde og til forsvar. Warthogs bor i besætninger i afrikanske savanner. De tjener som hylder til gravhuller, hvor de tages af hele familien. Disse dyr er bærere af en farlig sygdom - sovesygdom.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org