Fugle

Duer fugl eller vitite

Pin
Send
Share
Send
Send


Vildtrædukkehistorie (ellers almindelig due) er velkendt for jægere. Det er af interesse som et objekt for sport og den sædvanlige fuglejagt. Ekstraheret fugl er stor og meget velsmagende kød. Interessen for disse skovbeboere opstod relativt for nylig: Før internettiden var kun ornitologer interesseret i dem.

Træduv: Beskrivelse

Navnet på det vilde vilde ben er Columba palumbus.

En mand på gaden uden beskeder kan ikke skelne en vild duve fra en sædvanlig byduve. Men træduen er en stor nok (selv for en så stor fugl) due, dens dimensioner er imponerende: kropslængden er op til femogfyrre centimeter, vægten er i gennemsnit fra syv hundrede til ni hundrede gram, wingspan er næsten halvfjerds centimeter. Hanner og kvinder vejer næsten ens, selv om hanen ser meget større ud.

Ligesom alle repræsentanter for denne ordre (dukkelignende) er træduen malet i grå-blå (grå) farve.

Dens karakteristiske træk er tydeligt synlige under flyvningen: På vingerne er der en hvid bred chevron (strip), toppen af ​​halen er mørk, så følger en hvid kant. I modsætning til bybroren har den vilde due ikke tværgående striber af en mørk skygge på vingerne.

På billedet af træduen er brystets farve tydelig synlig - vin-pink, foran med grønlig farvetone.

På sidens side er to store hvide (nogle gange fløde) pletter.

Tæberne er lyserøde-røde, næb er gul.

Mænds farve er lysere, pletterne på nakken er meget større. Kvinder er slankere end hanner, der ser noget tungere og større ud.

Under gunstige forhold kan træduen leve op til 16 år.

Træduv: Spredt

Vituteni lever i tempererede breddegrader i Europa og Asien og er fordelt i den nordlige del af Vestafrika, hvor de nordlige individer ankommer til overvintring, og lokalbefolkningen lever permanent. I Rusland er det aldrig blevet set nord for den sekst sekunds parallelle, både i den europæiske del og ud over uralerne. Habitat er begrænset til den sydlige del af den femogtredive parallel (til grænserne med Ukraine).

Afgøres oftest i nåle- eller blandeskove, og foretrækker deres udkanten. Til nesting kan man vælge både separate grupper af nåletræer og beskyttende skovbælter langs skråningerne, nogle gange endda bosætte sig i rolige parker, gård og private haver.

I de sydlige regioner af den europæiske del af Den Russiske Føderation kan duen flyite ankomme til overvintring, nogle gange dvælende der for yderligere migreringer. I den asiatiske sydlige del af Rusland afregnes ikke.

Tid og metode til nesting hals

I slutningen af ​​marts flyver disse vilde duer i flokke fra syd, og i slutningen af ​​september (midten af ​​oktober) flyver de til overvintring.

Mænd om to uger efter ankomst (i midten af ​​april) vælger et plot for sig selv og begynder at lede efter venner. Tællingen ser sådan ud: cooing under flyvningen, skiftevis aftagning og langsomt planlægning ("slide"). Efter at have lavet flere sådanne alternerende fly, vender flyveflyten tilbage til den såkaldte aborre (jagternes leksikon).

Et par duer begynder straks at lave en rede, idet den placeres i gaflerne af store vandrette grene af gran eller fyr, lidt til siden af ​​bagagerummet i en højde på to til fem (ofte otte til ti) meter. Nyakhir reden er en løs gennemsigtig platform fra fem til tyve centimeter høj og op til tredive centimeter i diameter med en svag bakke (ca. fem til otte centimeter dyb, op til fjorten i diameter). Materiale til byggeri er tynde grene af birk, alder, gran og fyr. I nogle tilfælde er strukturerne så skrøbelige, at æggene simpelthen falder gennem stængerne og bliver byttet til alle slags rovdyr.

Kvinden lægger kun to æg (deres størrelse er større end den for almindelige byduer), æggens vægt er nitten gram, op til tre centimeter i diameter, længden er ca. fire., Skalfarven er ren hvid med yellowness på lumen.

Den første kobling er næsten altid i slutningen af ​​april (i den tidlige varme forår), oftere - i midten af ​​maj, den anden - i juli.

Det er for det meste kvindelige, der sidder på reden, mænd kan erstatte det til fodringstid. Rugeæg - fra sytten til nitten dage.

Hanner under inkubation af hunner af koblinger kan kombineres til flokke til kollektiv fodring. De flyver til kornfeltene og returnerer derefter en efter en til nestepladserne.

I august forener kvinder, kyllinger af de første (unge) og anden kød i flokke (nogle gange op til fire hundrede personer) til fodring og derefter migrering.

Relativt store juvenile kyllinger i redenen bruger op til femogtredive til fyrre dage.

Begge forældre har travlt med at fodre børnene og bringe de første blødede korn ("fuglemælk") og derefter andre varierede fødevarer.

Nestlingsmændene ser næsten nøgne ud, en blid ned - dybden af ​​fjerdragt vokser ikke hurtigt, fjederpinnene vises først på vingerne, så flyver fjerene vokse, og kun resten af ​​fjerkræet følger. Kyllingernes farve bliver forsigtigt grå.

Og på den ottende dag er der evnen til at se.

På den tyvende dag er kyllingerne allerede på vingen og kan forsyne sig med mad.

Næsten halvdelen af ​​alle kvinder efter den første lægger er klar til dette øjeblik til det andet.

Power Wood Pigeon

Kravet på en vild due er ret stor, og i nogle tilfælde tog jægere med gutting ud næsten en hel fade af kornfrø.

Grundlaget for kost ved ankomsten (i det tidlige forår) er unge knopper, frø af nåletræer.

I midten af ​​maj vil duen Vitoo spise spireformede forårskorn, nogle gange (med et stort antal) kan det forårsage skade.

Ved begyndelsen og midten af ​​sommeren bliver modning bær, frø af vilde urter og frugter af sten træer objekter af mad til duer.

I løbet af efteråret begynder vilde duer at hakke unge buske, bjergaske, vinmarker, vilde rosenrød, fuglkirsebærtræer fra buskene, og ikke foragt carrionen. Meget sjældent spiser orme og larver.

Meget glad for at pecking korn. De flyver i hele flokke til stedet for sortering og omladning af korn, peck så meget som muligt - hvor mange kan placeres i goiter Så flyve væk en efter en.

Adfærdsfunktioner

Pigeon vituty - ekstremt forsigtig fugl.

Ligesom alle vilde repræsentanter for fugle, der har et fremragende øre, tillader ikke en person nærmere end halvtreds, oftere - hundrede meter.

Når en person nærmer sig en rede, tømmer den cooing fugle straks tavse.

Det kan flyve tæt på en person, hvis han har en camouflage-dragt, men hans ansigt skal være helt dækket.

Du kan tage et billede af duen og videoen, hvis du forkæler dig i nærheden af ​​nestepladsen på forhånd eller når du følger ham, skal du finde aborre og sidde i nærheden.

aktivitet

Adfærdsmæssige afhængighedsduer på grund af måder og kost.

I foråret er fuglen tabt, så dens kost er dårlig - de spirefrø af korn, knopper, sidste års skarphed. Vægttab - næsten tre til fire procent (op til 30 og fem gram).

I midten af ​​sommeren begynder den hvide duve igen at gå op i vægt, spise frugt, frø af vildt og markgræs (elsker klaver meget) og derefter flyve ud i flokke og korn og bælgfrugter.

Foderet af vyhirey finder sted om morgenen og eftermiddagen (nogle forekommer ved skumringen).

Den vilde due bor næsten på planlægning: søvn, morgen fodring, vanding, vender tilbage til nestepladsen, aftensmad.

Kvinder opfører sig mere aktivt, deres livsprocesser er hurtigere end hos mænd. De bruger mindre tid på fodring, vanding, rengøring fjerdragt. Men i reden med kyllinger bruger de næsten fire gange mere tid.

Ornitologer kunne ikke forklare den konstante formiddag og aften lav sammenkædning af mænd. I dag er årsagen til denne adfærd forbundet med forskere med kommunikations taktikken på denne måde med deres slægtninge, der har fløjet sammen med flokken siden overvintring. Fugle bosætter sig på afstande på op til halvtreds meter, selvom de i store sammenstød kan bygge reder i en afstand på kun 20 meter.

Perioden for seksuel aktivitet slutter i fugle i slutningen af ​​sommeren, dette bidrager til sæt af maksimalvægt.

Menneskeintervention i fuglernes liv

En due er en skabende kærlig orden og stilhed. Det ser ud til, at urbanisering fører til en nedbringelse af antallet af landbefolkningen, hvilket kan bringe tavshed til skovene. Men udviklingen af ​​vandreture og fjernbaneturisme gør, at duer forlader deres sædvanlige levesteder. Forstæder skove, besøgt af svampe pickers næsten hele sommeren (fra tidlige forår til sene efterår), er næsten ophørt med at være faste habitater for vilde duer.

Antallet af vyier begyndte at falde siden slutningen af ​​det sidste århundredes forsinkede århundrede. Årsagen var den enorme anvendelse af pesticider i landbruget.

I øjeblikket påvirker gamblingoptagelse af jægere af vilde fugle begrænsningen af ​​stigningen i husdyr. Duveduen flyver let væk, selv efter at den er kommet ind i den, kan jægeren ikke altid finde den døde fugl, hvilket får ham til at jage videre og dræbe mere og mere.

Naturlige negative faktorer

De vilde duves naturlige fjender er rovfugle - peregrine falk og hawk. De jager både voksne og babyer.

Mindre fugle - magpies, jays, grå krager - ødelægge duernes reder under lægning og ruge. Proteiner høstes på samme måde. Ifølge beregningerne af ornitologer på denne måde kan op til fyrre procent af æg nedlagt blive ødelagt.

Antallet af årlige koblinger påvirkes af ugunstige temperatur- og fugtighedsforhold: Det sene forkølende forår tvinger fuglene til at overføre begyndelsen af ​​den første kobling til maj, hvilket ikke giver tid til næste reproduktion i år.

Beskrivelse af oket

Duer er integrerede indbyggere i små, mellemstore og store byer.. De fremkalder forskellige følelser hos mennesker. Nogen skjuler dem for naturlige "urenheder", andre giver dem kraftigt mad med boller og krummer af brød i parker og pladser. I dag vil vi tale om deres nære slægtninge - vilde skovduer, træduer. Siden nyere tid har menneskeheden lært om woodbird fuglen. Før adventen af ​​internettet var han kun kendt for fuglekikker. Men nu er en sjælden jæger ikke bekendt med smagen af ​​sit kød. Fuglens vititi bliver til trods for sin egen årvågenhed og frygtsomhed ofte bytte af en person.

Dette er interessant! Du kan snige sig tættere ved at gemme sig under et camouflage cover tæt på den vilde dues naturlige habitat. Samtidig er det vigtigt at dække ansigtet, ellers vil en forsigtig fugl lægge mærke til den uønskede og straks flyve væk.

I udseende og kropsform er den vilde due næsten den samme som en almindelig byduve. Udsted Forest Forest med mindre imponerende dimensioner. Længden af ​​fuglens krop når 45 centimeter med en vægt på 700-900 gram. Tilfælde noteres, når trævægtens levende vægt nåede et og et halvt kilo. Ca. 70 centimeter er kun en vingespids, hvor kraften tillader fuglen at overvinde afstande op til tusind kilometer i løbet af sæsonens migration. Det er især interessant, at hanen ser en størrelsesorden større end kvinden, men deres kropsvægt er ofte den samme.

udseende

Wood Pigeon - en tilsyneladende stor due. Det har den karakteristiske fjerdragtfarve på disse fugle. Hoveddelen af ​​pennen er malet i grå, det vil sige en blålig. Denne farve giver dig mulighed for med succes at skjule fra detractors. Vingene er dekoreret med brede hvide chevrons, de kan ses særligt godt under flyvning. Den mørke top i halen suppleres med en hvid kant. Det eneste der adskiller denne fugl fra dens bymæssige modstykker er fraværet af mørke tværgående striber på vingen. Træduvens bryst er malet i en delikat vin-pink skygge med en grøn glans, der ser særligt attraktiv ud i solen.

Hovedet af en ash farve trædue. Siderne af halsen er dekoreret med hvidlig eller i nogle tilfælde beige pletter. Hvid har en gul buet næb og rød-pink poter. Øjnene er runde, sorte med en gullig fælg omkring iris. Skovduenens mand ser massiv ud. Kvinder er mere yndefulde. Farven på deres fjerdragt er noget lysere, de karakteristiske pletter er mindre, men i flyve ser damerne mere yndefulde og mere miniature ud.

Karakter og livsstil

Disse fugle betragtes som de største vilde skovfamilier af vores fælles byduer. Deres naturlige habitat er tætte skove, steder af landbrugsafgrøder, hvor de leder efter mad i markerne.

Du kan dog møde kvistene i forstæderne og endda inden for byen. På et sådant kvarter af fugle kan skubbe manglen på mad i hovedmiljøet.

Skovduer fører hovedsageligt stillesiddende. De kan lide udkanten af ​​løvskove nær markerne til fodring. Bypassing kun mosen, der er ved at slå sig ned i deres udkanten er yderst sjældent. På Orkneyøerne i Skotland, der er berømte for manglen på træer, lever disse fugle lige på jorden. Undgå at dæve duen i så mager levevilkår og kløft mellem klipperne.

Dette er interessant! Vityutni yderst forsigtige fugle. Dette skyldes deres naturlige forsvarsløshed mod store rovdyr. Prøv derfor ikke at fange deres øje - deres vigtigste selvforsvar. Også træduer flyver hurtigt. Under jægeren eller rovdyrens tilgang fryser den hvide duve og kun i ekstreme tilfælde flyver kraftigt op i himlen og giver en højlydt whistling lyd med sine vinger.

De føler sig bedre væk fra det menneskelige øje, hvor de med succes eksisterer og hæver afkom. Vyahi samles i små flokke af flere dusin fugle, inden for holdet opfører de sig energisk og meget omgængeligt.

Habitat, levesteder

Fælles træduve, hovedsagelig en fugl, der bor i Europa. Du kan dog møde hende i et bredere område. De tiltrækkes af nåletræskov i Ukraine, Rusland, Skandinavien og de baltiske lande. I sommermånederne øges befolkningen i Krim-creepers, som om sommeren er de specielt tiltrukket af de sydlige lande. Du kan mødes med skovduen i det nordvestlige Afrika.

kost skovdue

Viola er grundlaget for vegetabilsk mad.. Disse er egern, korn. Menuen indeholder også frugter, kegler, nødder, bær, andre planter og deres frø. Vilde duer har en ejendommelighed.

For at få hårdt tilgængelige bær eller nødder fra en gren, klamrer de kløer til en gren, der hænger fra den på hovedet. På grund af fødevaremangel spiser disse fugle orm, snegle og larver. Vityutni bor i nærheden af ​​det menneskelige hjem, ofte fodret med restprodukterne af bageriprodukter. Flokke af spejder kan lide at gå ned for at fodre på sennep eller kløverfelter. De sydlige regioner tiltrækker fugle med vilde figner.

Vilde træduer adskiller sig fra andre fugle i en anden form for drikke. På et vandingssted skelnes de let fra alle de andre, de sænker simpelthen nippet i vandet og trækker det ind gennem specielle huller. Før hun slukker en due, løfter hun kort hovedet.

Reproduktion og afkom

I et år kan et par træduer reproducere og vokse op til tre afkom. Dette bør dog bidrage til vejrforholdene. For det meste opdrætter 2, sjældnere 1 eller 3. Høstsæsonen begynder i april efter retur fra vinterhytten og varer indtil september. I en alder af 10-11 måneder, med udbrud af puberteten, løber mændene for at tiltrække opmærksomheden fra det modsatte køn, flyve op til toppen af ​​træerne og begynde at coo. Ofte gør de det om morgenen. Så snart kvinden lægger mærke til gentleman, går han straks ned til hende og fortsætter med at coo og undgår hende i en cirkel. Resultatet af frieri er at lægge et par æg.

Dette er interessant! Efter parring er parret taget til opførelsen af ​​redenen. Da byggematerialet brugte små kviste. Før godkendelse af hvert kvist, er det omhyggeligt fældet med en næb for at teste for styrke.

Når materialerne er valgt. Efter 2-3 dage bliver der bygget en rede. Nestens grundlag er en ramme med massive store stænger, hvor mellemrummet er fyldt med mindre og fleksible kviste. Resultatet er en slags skål med flad bund og løse sider. Stængerne er løs, hvor spaltet kan falde æg fra lægningen. Layoutduer har en bolig ikke højere end 2 meter fra jorden. Især doven og kan tage en andens overladt.

Kvinden lægger et par hvide æg, ruge, der tager ca. 2,5 uger. Kvinden er involveret i inkubation, hanen erstatter hende nogle gange til fodring. Begge forældre er involveret i fodring af det fødte afkom. I næsten en måned fodrer de næsten nøgne, blinde kyllinger på "fuglemælk", en ostemasse fra jorden til en væld af korn. Efter 5 uger er kyllingerne klar til selvstændig levevis.

Naturlige fjender

Sådanne rovfugle som fregnefalk og hawk repræsenterer den største naturlige fare for træduerens befolkning. De jager både unge fugle og voksne. Læg ikke bagud i udryddelsen af ​​vilde duer og egern, magpies, jays og grå krager, der aktivt ødelægger reden med deres æg og æg. Der er statistikker, hvor det årlige antal bumser er reduceret med 40% på grund af disse dyrs intervention.

Naturlige klimatiske faktorer forstyrrer også. For eksempel reducerer for tidlig afkøling, høj luftfugtighed og andre kataklysmer varigheden af ​​seksuel aktivitet af vyhirey, hvilket gør det umuligt at dyrke 2 eller flere kød pr. År. Например, поздняя весна заставляет переносить откладывание первых яиц на май месяц, что не дает времени для того, чтобы сформировать вторую кладку.

Также вносит свою лепту и человек. Витютень – птица, обладающая вкуснейшим, мягким мясом. Из-за этого эти птицы часто становятся жертвами охотников. På samme tid, hvis du rammer en vugge, flyver han selv efter en kugle fra sin sidste styrke væk, hvilket får ham til at dø i de oftere skove og jægeren skal lede efter et nyt mål.

Ruin disse fugle og civilisation. Det ser ud til, at reduktion af landdistrikterne bør give mulighed for at øge befolkningen, men det er ikke tilfældet. Wood Pigeon er fuglen mest forelsket i stilhed. Og udviklingen af ​​autoturisme, den regelmæssige tilstedeværelse af en person (champignonplukkere, jægere, turister, feriegæster), selv i de mest afsidesliggende hjørner af skoven, får fuglene til at forlade deres hjem. Også antallet af repræsentanter for typen af ​​distribution af brugen af ​​pesticider i markerne blev "lammet".

Befolkning og arter status

Vilde duer, der bor på Azorerne, er opført i den Røde Bog. Vyahi-øerne Madeira blev udryddet i begyndelsen af ​​forrige århundrede. Selv om antallet af andre underarter af vildtørkerduer og er reduceret på grund af overdreven skovrydning, ødelæggelse af naturlige levesteder og ukontrolleret skydning, er denne art ikke anerkendt som truet.

Hvem er duen og hvor den kan ses

Vilde duer kommer i mange former. En af dem er en trædue. Han hedder også vitit eller skovduve. Han er den største af hans familie og derfor så attraktiv for jægere. Voksne kan nå op til 2 kg, deres krop er kødfulde, og vingespidsen er mere end en halv meter. Duen har en usædvanlig farve:

  • ben og spids næb - rødt,
  • mave rødlig blå,
  • bryst kan være enten rød eller bourgogne,
  • ryggen er grå-blå,
  • hale mørkegrå med mørk kant.

Der er to karakteristiske træk på de nakkehvide pletter, som kun voksne duer har, og de har ikke dem. Meget bemærkelsesværdig sang af duen. Det er svært at bemærke en due i skoven, men det forfalder altid med mild kjole: "Kru-kuu-ku-kuk, kru-kuu-ku-kuk", som er fordelt fra trægrene.

Vyakhira habitater kan være sletter, bjerge dækket med løvfældende eller nåletræskov. De bor der i store flokke, men det er ofte muligt at møde disse duer på landet. Deres foretrukne steder at sove på grænserne af marker, i tætte buske, unge overgroede træer. Landmændene kan ikke lide egern, fordi de foder frø fra deres afgrøder. Og i byhave er folk glade for at se usædvanlige duer.

Hvad fodrer træduven på?

Vilde duer spises hovedsageligt af vegetabilsk mad og undgår larver eller alle slags larver. Nogle gange har de ikke noget imod at spise afgrøder, flocking til sennep, bælgfrugter, kløver eller korn. De duer, der bor i nærheden af ​​europæiske byer, er ikke bange for mennesker og nægter aldrig brød og andre produkter. Resten af ​​fuglene er dog temmelig genert og forsigtige, men så energiske, at de tager højlydt fløjt lyd når de tager afsted. At jagte dem er ikke så let, selv om der er mange elskere af denne besættelse. Det førte endda til et fald i populationen af ​​duer, og i nogle lande til fuldstændig udryddelse.

Rådet. Hvis en skovdues rede har dukket op nær din dacha, støtte fuglepopulationen - fod dem med majsemel eller solsikkefrø, de vil være meget taknemmelige for dig.

Hvor er duen og hvordan man skelner den

Et andet typisk medlem af duefamilien er skovduven. I størrelse er det tredje efter vuggen og clintuhaen. Udadtil ligner den meget en almindelig byduve, men den har flere forskelle fra dem:

  1. De har en brunlig, flettet farve og rødlig bryst.
  2. På nakken er alle de samme hvide pletter, men lidt mere langstrakte, som chevrons.

Duer af denne art beboer næsten hele Europa, med undtagelse af de nordligste regioner. Men de sydlige områder er mere foretrukne for dem, på grund af steder med lange kolde perioder må de flyve om vinteren. For at undgå kedelige flyvninger er duer i stigende grad bosat i nærheden af ​​menneskelige bosættelser på jagt efter varme og brød.

På skovduens liv og kost

Foderet af disse fugle består for det meste af planter og korn af landbrugsafgrøder, så de kan ofte findes i landsbyer i nærheden af ​​huskyllinger og almindelige duer. I byerne findes de meget sjældnere, så selv rester af brød og andre delikatesser gør ikke deres holdning til den mere tolerante person.

Rovdyrer ofte irritere duer, ødelægger reden og jagt på voksne. For at undgå deres angreb, fugle lodge på høje nåletræer. Der bygger de omhyggeligt deres rede, hvor 1-2 hvide æg ligger som regel. Det tager kun 17 dage for en kvindes at sidde på afkom af vilde duer, så to generationer har tid til at vokse om et år.

Duer er berømte for deres sang og cooing, disse hyggelige lyde bad en person til at tæmme fuglen. Indtil nu er disse fjervildt kæledyr velkomne. Der er endda en særskilt type tamperedov - en vildt skildpadde due. Sandsynligvis er sangene af disse duer meget forskellige fra det sædvanlige - det ligner latter og dermed navnet. Men denne fugl er egnet til at holde i burforholdene.

Vilde duer er meget interessante og ædle fugle, der tiltrækker med deres udseende og cooing. De mere end fortjener respekt for sig selv. Gå ikke forbi disse duer, beundrer, fodrer, observerer. Elsk naturen, og hun svarer på samme måde.

Hvad der spiser

Træduer fodrer næsten udelukkende på planteføde. Menuen af ​​disse fugle består af frø, blade, korn, græs, æbler og frugter. Mindre ofte spiser mødrene caterpillere, snegle og regnorme. Fugle, der bor sammen med menneskelige boliger, spiser også på resterende bagværk.

På nogle områder, i visse perioder, træer duer fra træduven på afgrøder. I efteråret er disse duves kost suppleret med kløver, og i foråret går flokke af vyhire ned til de marker, hvor sennep vokser. Om sommeren kan de føre til betydelige tab i kornfeltene. Fugle, der lever i sydlige lande, dyrker også vildtfugle.

De, der havde mulighed for at se træduerne på et vandingssted, bemærkede, at de ikke drikkede som andre fugle. Disse duer fordyber næb i vand og suger det gennem særlige huller. Før du slukker vandet hæve duer kort deres hoveder.

LIVSSTIL

Fælles træduve lever i både fladt og bjergagtigt terræn. De fleste af alle fugle som løv- og blandeskove, men ofte bosætter de sig i nåletræer. Duftens stemme er en speciel samling, som fremføres af lyden af ​​"kuu-yu, kuu-ruu" eller "gurr-game-gurr". Når nesteperioden slutter, bevares skovduer af træduen i store flokke, som om aftenen samles på fælles overnatningssteder. Hyrderne i vyhire bruger overnatninger der, også når hunnerne lugter æggene. I landdistrikterne er det ønskede sted at sove på disse duer grænserne mellem markerne, dækket af buske og træer. Landmænd kan ikke lide vinden for det faktum, at de ofte fodrer i markerne. I byområder og parker er mennesker tværtimod tilfredse med deres tilstedeværelse og fodrer ofte fugle.

REPRODUKTION

Ved starten af ​​høstperioden har hanen lyst til at tiltrække kvindens opmærksomhed, højlydt coo og vise sine flyvende evner. Den kvindelige, som vedtog mandskabet sammen med den udvalgte, udfører et andet ritual. Under det træer træstamme på hinanden med deres næb og renser deres fjer. Det mest bekvemme sted for reden er de meget tætte kroner på træerne. Næsten af ​​disse fugle er snoet af tynde grene. Meget ofte bruger træduer gamle reden med fyrre, kråber og egernhuller. Kvinden lægger 2 hvide æg, som forældre inkuberer sammen.

Efter 15-17 dage klør kyllinger fra æg. Forældre fodrer dem med et særligt stof - "duemælk", som er dannet i kram af voksne fugle. Pigeon chicks "drikker mælk" dybt dunker næbet i en af ​​forældrenes goiter. Efter et par dage begynder de at vænne sig til normal mad. Kyllingerne flyver om 7 uger.

Fjender VYAKHRYA

De vigtigste fjender af den vilde dude woodbird er store rovfugle. I de senere år er antallet af rovfugle på grund af menneskelig fejl markant faldet, hvilket har medført en stigning i antallet af vilde duer med heksen. Lejlighedsvis bliver witchutas bytte til skovmarten, der klækker klogt træer. På jorden bliver de jaget af ræve og dugge, da duer er ret store og ikke umiddelbart kan tage til luften. I nogle lande er duer af træduen så mange, at de betragtes som skadedyr og ødelægger dem. Hvert år i disse regioner er et meget stort antal vykhrey skudt.

BEMÆRKNINGER TIL VYAHREM

På et bestemt tidspunkt af året, når kornene modnes, kan du mødes med træet craig på marken - fuglen samler frø der. I Vesteuropa er layouter ret mange i byerne. De bor i parker eller haver. Wood Pigeon gør sin tilstedeværelse til et typisk græd. Duen, der var bange, flyver fra toppen af ​​træet og slår højt med sine vinger. På mange steder, hvor disse fugle er blevet vant til folkens tilstedeværelse, lader de en person til ham og tager frivilligt mad fra sine hænder - brødkrummer.

ALMINDELIGE BESTEMMELSER


Vihir - meget omhyggelige fugle, så jagten på dem er ikke sådan en simpel opgave. Nu er antallet af vilde skovtove er faldet markant.

Fælles træduve er den største af duerne i skoven i Eurasien. Kropslængde - op til 44 cm, vægt - 620 gram. Det reder i træer, hvor det lægger 2 æg. Denne store vilde skovduge kører med succes selv jævne ravne fra redenen. I første omgang er kyllingerne fodret med "duemælk", som skiller sig ud fra forældrenes goiter, derefter med frø og korn. Hans yndlingsfødevarer er egern og bøgetræer, som han slukker helt. Om vinteren flyver fuglene sydpå. De flyver i store flokke på 300-500 individer.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMATION.

  • Wood Pigeon vælger omhyggeligt byggemateriale til reden. Han undersøger hver kvist og stikker i detaljer med hans næb, inden han beslutter at bruge dem eller smide dem væk.
  • På trods af sin store størrelse og massive krop kan duen udføre betagende akrobatiske tal i luften. En fugl kan hænge på en gren på hovedet for at nå frem til frugt eller nødder.
  • I løbet af året har kvistene 2-3 afkom.
  • I Orkneyøerne, nord for Skotland, hvor der ikke er træer, ligger kvistene på jorden eller oftere i stenige sprækker.

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER AF HVEDING

Voksenfugl: fugle af begge køn er malet det samme. Hovedet, halsen og halen er lysegrå. Maven og brystet er lilla. På sidens side er der grønne og hvide pletter. Ryg og vinger er grå.

flyvning: i flyvning er de hvide pletter tydeligt synlige på duerens vinger.

jack: vævet af kviste, tynde rødder, hårde græsstængler eller skud. Whipworm kyllinger forbliver i reden i 28-29 dage.

æg: oftest 2 hvide æg.


- Hvor den vilde træduve lever i trædue

Hvor den bor

Fælles træduve bor næsten i hele Europa og i øst til nordlige Indien. Desuden beboer det bjergskove i Nordafrika.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

Almindelig træduve er bredt udbredt i hele Europa, dens antal er ringere end antallet af feralske duer og urbane efterkommere af grågrå duer. Og selv om det på mange steder bliver jaget, er denne arts forsvinden ikke truet.

Træduen feeder chicken. Video (00:00:29)

Fælles træduve (fugl fra slægtsduerne) fodrer kyllingen. Denne fugl er hemmelig, så ikke så ofte kan du se det. Men vi var heldige. Et par duer lavede en rede lige overfor skabet vinduet, bogstaveligt talt på en meter og en halv. Så vi har mulighed for at observere deres eget liv og vise andre lidt.
For få dage siden blev en fugl født i vyhirey, og i dag viste det sig at blive filmet

Scarecrow Pigeon SPORT PLAST. Video (00:00:16)

Effigy of a duve fra det italienske firma SPORT PLAST. På grund af dets realisme og praktisk funktionalitet er disse fyldte dyr først og fremmest blandt verdensproducenterne. På grund af den specielle farve fyldte dyr blinker ikke i solen. Disse fyldte dyr kan monteres på en solsikkehue ved hjælp af en plaststangpinde, som kommer i et sæt til det fyldte dyr. Derudover er aftagelige ben, som du kan sætte fugleskræmsel på et felt eller en anden flad overflade på.

Forest Dove: dets udseende, foto

Beboere i byer er vant til en slags duer - en grå duve. Om mange duer, der er i naturen, har folk aldrig hørt.

Trædue eller Vitjen er en skov fugl, tilhører duefamilien. Befolkningen af ​​disse fugle er lille. Vitutyen er meget forsigtig og frygtelig, så sjældent kan nogen se hende.

Common Pigeon Bird er den største af sine vilde slægtninge. En voksen når følgende størrelser:

  • mænds længde når 450 mm, hunner - fra 422 til 436 mm,
  • hannens vægt er fra 530 til 625 g, hunner vejer fra 450 til 500 g,
  • mandlængde - fra 237 til 262 mm og til kvinder - fra 225 til 257 mm.

Duftens hovedfarve er grå, hvormed de grå og røgfyldte toner blander sig med brune imprægneringer. På sidens side er duens vigtigste træk synlig - hvide pletter. Der er også hvide pletter på vingerne. De bliver tydeligt synlige i en dues flyvning. Pote og klør af krystalfarve.

Kravet på en fugl er af en rig rød-lilla farve; nuancer på brystet er blandet fra rosa til rødt. Halsens hals er smukt støbt med en grønlig rød metallisk glans. Næbbet er let buet, tofarvet: Basen er rød, og toppen er gul. Hovedet er lille i størrelse, øjnene er runde med en gul rand.

Kvinden og hanen adskiller sig ikke fra hinanden i farve. De adskiller sig kun i størrelse - dæven er lidt mindre end due. De unge fugle ligner også de gamle individer, men de har ikke hvide pletter på nakken. Billedet giver et mere komplet billede af den smukke skov.

Territorium og habitat

Træduv findes i mange dele af verden. Den bor i Vesteuropa og Østeuropa, Iran, Irak, Himalaya, Nordvest-Afrika, i Asien og Nordasien.

På det tidligere Sovjetunionens territorium er skovduven udbredt. Det kan findes i sådanne regioner:

  • Volyn.
  • Nederdele.
  • Novgorod-regionen.
  • St. Petersborg-regionen.
  • Vestlige sibirien
  • Azovske Hav.
  • Kaukasus.
  • Krim.

Træduen er en trækfugl. Vintre normalt på Krim og Kaukasus. Skovboeren afgår til vinteren, ikke tidligere end september, og de første ankomster er allerede bemærket i begyndelsen af ​​marts.

Dove bane kan bosætte sig i forskellige skove. I nord kan han nestes i barrskove og gran. Flytende mod syd bliver skovene blandet, og fuglene trives godt i dem. Hvis nåletræer er fundet, bosætter de sig i dem. Undlad at nægte en due og egetræslunde. Find deres tilflugt i Steppe-zonen, hvor skoven ikke er så meget. Elsker bøg og birkeskove.

Befolkning og reproduktion

Antallet af individer af vilde duer falder hurtigt hvert år. Dette skyldes intensiv skovrydning, udvikling af nye områder af manden. Skyttejægere påvirker reduktionen af ​​befolkningen så meget som ødelæggelsen af ​​skovene.

Duer samles i flokke. Antallet af fugle i dem kan nå flere dusin. Under flyvningen til varme lande er de største dannet. De mest talrige pakker af vyhyri form under overvintring på et bestemt sted. At skabe store koncentrationer af fugle forårsager skade på afgrøder. I sådanne områder tillod skydning af duer af denne art.

Duer og due findes kun i par under nesting. Parring i duer begynder i det tidlige forår: begyndelsen af ​​marts, nogle gange i april. Mænd tiltrækker kvindernes opmærksomhed, den mest aktive - om morgenen. Parring dansen ledsages af flere bevægelser omkring den valgte:

  • duen retter ret,
  • udbulende bryst og goiter,
  • cirkler nær dæen,
  • tager afsted og plummets.

Hvis kvinden viser favør, dannes et par. Duer er meget jaloux på deres darlings. De bevogter omhyggeligt deres familie fra andre fugle, nogle gange er der endda kampe. Efter et par er dannet begynder duerne at bygge en rede.

Nestfugle bygger over flere dage. Det viser sig skrøbeligt, tyndt og gennemskinneligt. Bakken er flad. Materialet til reden er tynde grene med en række træer der vokser. Deres boliger kan placeres i selve højden eller tættere på stammen af ​​træet. Resten har sådanne størrelser:

  • ydre diameter - fra 30 til 40 centimeter,
  • Indvendig diameter - fra 11 til 14 centimeter,
  • dybde - fra 3 til 5 centimeter,
  • højde - fra 7 til 14 centimeter.

Duenduen, som bor i de nordlige regioner, lægger æg én gang. Sydlige beboere kan inkubere kyllinger og to gange. Lægningen består normalt af to æg. Og det andet æg ligger et par dage senere end det første. Døvet i skoven begynder at lukke koblingen fra det første æg, så kyllingerne er i forskellige aldre. Begge duer er involveret i inkubation i 17 til 18 dage. Kvinden bruger det meste af tiden i næsen, han udskifter kun lejlighedsvis det. Det overvåger nestens sikkerhed.

Fødevarer til nyfødte er udslippet fra forældrenes gutter, ostemasse konsistens. Derefter overføres kyllingerne gradvist til almindelig mad, men er tidligere blødgjort i næb. Kyllinger forlader ikke reden inden 40 dage. De laver deres første flyvning med deres forældre, som støtter dem i nogen tid. Derefter danner den unge stamme nye flokke.

Vejen på vejen går igennem en fuld cyklus af smeltning en gang om året. Dette er en lang proces. Som regel begynder fjerkræet at ændre sig i maj og slutter i november. Смена пера начинается с маховых перьев, постепенно переходя к переднему краю крыла. Заканчивается линька заменой рулевых перьев.

Молодняк линяет в разное время. Это связано с разным временем их появления на свет. Птенцы могут не успеть закончить линьку в зимний период, поэтому продолжают ее весной. Hos voksne finder denne proces sted i rette tid.

Duervaner

Vitutyen flyver hurtigt og laver stærke lyde. De stammer fra deres store vinger. På jorden går duer i små uhyrede trin og ryster hovedet frem og tilbage. Fuglen kan ikke svæve hurtigt, så det bliver let bytte for rovdyr.

Wood Pigeon er en genert fugl, så det forsøger ikke at dukke op. Til nestning gives der skov med tætte blade, hvor du kan skjule.

Fra bosættelserne har kuldet en rede længere end to kilometer. Foderet starter tidligt om morgenen.

De lyde, som træduven laver, ligner meget andre andres stemmer. Ligesom andre duer minder det om cooing. De kan kun høres under parringsperioden.

Hvad spiser?

Grundlaget for diabetens kost er vegetabilsk mad. Kun i meget sjældne tilfælde kan de spise mad af animalsk oprindelse. Det kan være larver eller regnorme. Præference gives til almindelige korn, bælgfrugter, vildt korn. Det kan dog spise alle de korn, den finder på jorden. Fuglefood præferencer vil afhænge af habitatet, hvor det lever.

I nåletræer spiser en vild duve frugt af nåletræer. Med forandringen af ​​vegetationen ændres skovboernes madpræferencer. Træduv bruger egetræer, bøgfrugter. Han nægter ikke fra viburnum, vild jordbær, lingonbær, blåbær. Vituty kan gøre fødevareforsyninger. Han lægger dem i en temmelig rummelig goiter, hvor ca. 8 egern kan passe.

Dens mad skovdue samler på jordenkan lide pluk lave planter. Men hvis hans levested er tætte skove, tårer han frugterne fra træerne under flyvning. Selv unge knopper kan hakke. I løbet af perioden med lang overvintring mindskes ikke kål blade og kløver. En varieret kost gør det muligt for dommeren at slå rod i stort set enhver lokalitet.

Arten af ​​vilde duer

Pigeonformens rækkefølge har mere end 290 vilde og tamme arter. I naturen er der flere sorter af vilde duer, undtagen træpellets. Mange vilde duer er allerede blevet udslettet, og nogle få af deres vigtigste arter er tilbage.

  • Dove grå. foto. Det fik navnet til farvningen af ​​fjerkræet. Denne type duer er den mest berømte, fordi de er beboere i byer. I naturen bosætter fugle i stenet terræn. I byens rede i loftet af huse. Deres størrelser overstiger ikke 220 mm. De er meget glad for hvede, men de er ulæselige i mad. De begynder at parre fra foråret og fortsætte til efteråret, idet der afsættes op til 5 koblinger om året.
  • Turtledove. foto. Inhabits skov-steppe bælte i Europa, Moldova, Ukraine, der er omkring 18 arter. Fugl af lille størrelse: længde - op til 270 mm, vægt - ikke mere end 160 gram. Fødselsfarven er mælkebrun med en gråtoning. Stempelmærket er en klar sort linje på bagsiden af ​​nakken. Nesting begynder, når træerne er dækket af blade. Murværk består af to æg. Det føder på vegetabilske fødevarer. Han kan godt lide at drikke vand. Efter morgenmaden, sørg for at flyve til dammen for et vandingssted. Siden XVI århundrede, udøver folk opdræt af skilpadder i fangenskab.
  • Klintuha. foto. Fuglen er udbredt i Sibirien, Kina, Tyrkiet, Kasakhstan. Foretrækker at bosætte sig i skovene. Clintukha har en meget smuk farve. Hovedet af en fugl af blå farve, som gradvist bliver til malakit på nakken. Vingerne er kedelige grå, halen er mørkere med sorte striber. Nest i træer hvor der er en hul. Der fra tynde kviste bygger deres reden. Hemmelige fugle. Under avlningen gemmer hanen i træet og beskytter sit hjem.

Et fotogalleri af fugle vil vise hele skønhedens skønhed og singularitet.

Se videoen: Twisted: The Untold Story of a Royal Vizier Whole Show (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org